Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak můj závěr: potřeba zkoumat bunky😂 😂 😂 Tak jasný,věděli by víc,až tam přijde Lukáš na testy. Plus tam našli u chlapečka a u mě nějaký zdravý prenasecstvi čehosi s ledvinama a syndrom,nevím jméno…Závěr je takový,že oni na tom neshledavaji nic závažného,kvůli čemu by měli dojít k ukončení těhotenství (ti jsou hodní 😜),ale že nelze vyloučit,že by chlapec mohl mít opožděný vývoj apod. Ona mi i ukazovala obrázek těch chromozomu u holky i kluka,tak jako bylo vidět,že on to tam má jinak. Ale kolik lidí to třeba tak má a neví o tom..tak asi tak..ale oni mě o tom musí informovat. Jinak na utz vše v pořádku,jsou tam naskladani jak sardinky,ale vše v pořádku. Chlapec 450g a holka 415g.
Ahoj holky, jdu za Vámi pro radu. Jsem v 16+3tt a čekáme jednovaječná dvojčátka
Screening v 12tt dopadl dobře i ultrazvuky jsou v pořádku. Včera jsem si volala o výsledky z TRIPLE TESTŮ a sestra mě řekla, že jedna hodnota je vyšší, ale že se na to musí podívat paní doktorka
Mám strach
Na výsledky si mám volat až v pátek.
Máte s tím některá zkušenost?
Triplle testy u dvojcat casto vychazi zkreslene. Hodne doktoru od nich upousti. Ale muj doktor je dela taky.
My na tripplech nebyli,ale tak uvidíš,co ti řekne dr. Určitě to nic nebude. Max tě pozenou na plodovou vodu.
Me vysly taky nejake testy „falesne pozitivni“, proste dvojcatka
Urcite bude vse v poradku!! ![]()
@sonci82 No tak paráda!!! Škoda toho zbytečného stresování
Hnízdečka jsou krásná
Já teď čekám až mi dorazí látka a pokusím se je ušít ![]()
Pro Anonymní - na triple testech jsem taky nebyla ![]()
@sonci82 Ahoj, snad to bude jen něco nevýznamného a bude to okij..juuu modré a růžové hnízdečka..my pořídili v tomto případě, dvě stejné, aby se kloučci nehádali ![]()
pokud Ti vyšel dobře screening a UTZ, tak bych byla v klidu, triple testy u dvojčat nic neznamenají. Jsou velmi často zavádějící. Mně vyšel naopak screening ve 12. tt u obou dvojčátek pozitivní na DS (1:5 a 1:41), takže čekám na příští týden na odběr plodovky, jestli to potvrdí nebo vyvrátí. Jsem taky v klidu ![]()
A jinak, holky, noc z pondělí na úterý a celé úterý jsem strávila na pohotovosti s takovým pícháním v podbřišku, které šlo až do celých zad, že jsem nemohla udělat ani krok a nemohla jsem se ani narovnat. A protože to celý den nepřecházelo, ani když jsem ležela, spíš se to zhoršovalo, raději jsme v pondělí večer jeli do Podolí na pohotovost. Podezření na slepák nebo močové cesty. Nakonec se nic nepotvrdilo, závěr, roztahující se děložní vazy. A bude se to opakovat
To se mám na co těšit
Ale aspoň vím, že je to normální. Měla jste to některá taky tak silné?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu za Vámi pro radu. Jsem v 16+3tt a čekáme jednovaječná dvojčátkaScreening v 12tt dopadl dobře i ultrazvuky jsou v pořádku. Včera jsem si volala o výsledky z TRIPLE TESTŮ a sestra mě řekla, že jedna hodnota je vyšší, ale že se na to musí podívat paní doktorka
Mám strach
Na výsledky si mám volat až v pátek.
Máte s tím některá zkušenost?
ten můj příspěvěk viz výše, byl pro Tebe ![]()
@Sagema já měla jednou vecer takové bolesti,to bylo nějak druhá půlka ledna,že jsem myslela,že v noci taky pojedu. Jediný co šlo,ležet na zádech…ale ani na jednom boku to nešlo a hlavně mě strašně pichalo až nahoře,jak kdyby u bránice…trvalo to tak od devíti večer..snažila jsem se zaspat,ale o půlnoci jsem se vzbudila a pořád bolest. Pak jsem zas zabrala a ve dvě znova bolesti. Já si i myslela,jestli třeba od žlučníku? Ale do zad mi to nešlo,špatně mi taky nebylo. A nejvíc to bolelo při výdechu. A pak jsem znova usnula a manžel vstává pred pátou a už to bylo v poho,jako kdyby se nic nedělo. Pak jsem to říkala gyndari na kontrole,tak řekl,že to se může stát od roztahování dělohy…skvělý..
@sonci82 taky pěkný
Já taky mohla ležet jen za zádech, ani na jednom boku to nešlo. Prostě jak jsou dvě, tak se všechno roztahuje rychleji a intenzivněji
Dýchat jsem mohla, ale když jsem si stoupla, tak jsem měla pocit, jako když mě někdo napíchl na vidle spodem i předem přes břicho a ven ze zad…