Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ginger77 Přesně
hlavou dolů je teda u mě zatím jenom jeden, ale bohatě to stačí ![]()
Já teda mám za sebou už dvě těhotenství a strie nemam zadny, tak se modlim, aby to ta kůže vydržela i teď…ale mam trochu obavy, že dvě děti už nedám bez strii, přece jen, břicho mi přijde velký už teď, natož třeba po vánocích ![]()
Ahoj holky:) Mam po dalsi kontrole plodove vody, vypada to, ze se rozdil srovnal. Vahove odhady a jejich polohy me neprestavaji udivovat
Stahy polevily, mozna utrogestanem a mozna zase zmenou polohy. Pomalu ani nemrknu a jdu na treti ultrazvuk protoze uz jsem 29+3 terminem porodu, tak ani nevim jestli pujdu zase do porodnice nebo mi ho udela moje doktorka jako s prvnim synem. Jak to mate vy? Jdete ke svemu nebo do porodnice? ![]()
Mela jsem ted par hodne tezkych dnu respektive noci, spanek uz neznam, padl i nejaky neurol. Nejsem na to pysna, ale jela jsem v kuse pres tyden a moje dost racionalni mysleni se zacalo hroutit. Bala sem se abych neudelala nejakou kravinu z nevyspani. Ve stredu cestou z vysetreni sem bourala v tramvaji
Aneb kdyz se neco sejri tak at poradne. Nastesti sem sedela a spis jsme se lekli tou ranou. Stat tak letim jak svestka. Nejakej mladoch couval do krizovatky a my mu urazili zadek. Nastesti byl v poradku, jen v soku protoze kdyz sem se na nej hned otocila jeste drzel volant a byl uplne mimo.
Ted spim dve hodiny za noc, nakoupila jsem spoustu homeopatik, protoze na neurolu byt nechci, i kdyz ve tretim trimestru uz je vcelku tolerovany. Je to na prd delaj nam to hormony, nedostatek horciku, mineralu. Ja sem vsude v cervenejch cislech jak mi porad berou krev, tak to vsichni doktori vi, ale nejde jim to do me dostat. Asi maj vsechno kluci ![]()
@krispyna ahoj, to je mi líto jak to teď mas s prožívás ale nejsi sama.
Na 3 UTZ jsem byla už v porodnici. Za týden jdu na vyšetření a stanovení termínu. Máme už 1,6 kg u každé a prý dle váhy to urci (jak porostou).
Jinak spánek už taky neznám, vše mě bolí. Odkrvuji se mi ruce a nohy ale především ruce a přes den prsty. Jeden prst necítím už permanentně cely den 🙈 😀 jsem dost nevyspala a naladavo. Měla jsem týdne zátoky totálně krizový, vše mě doslova sra… Pardon za výrazy ale lépe bych to neřekla. Měla jsem toho plné kecky a nakonec jsem se zhroutila když jsem rozbila vajicka. Přítel to chudak odnesl za cely týden.
Teď už nálada lepší ale už toho mam dost. Včera se přidali už zada tak, ze se nezvednu. Bolí mě kyčle z vnitřní strany a mam už takový jiný pocit ze všeho. Není to tak eazy jak druhy trimestr. A já jako prvorodicka to nikomu nevěřila 😀 už se těším až budou venku.
Tak přeji aby taky bylo lépe, jen sem chtěla napsat ze v tom nejsi sama ❤️️ Napis pak jak dopadl 3 UTZ :smiling_face_with3_hearts:
Pardon za chyby, telefon si to opravuje po svém a já jsem si ani nevšimla 😀 🤦🏽♀️
@krispyna @Aneeyj ahoj holky, úplně vás chápu a soucitim s vámi, taky poslední dny na tom nejsem psychicky ani fyzicky nejlíp, začíná to být fakt náročné, na pravé noze se mi udělaly křečové žíly a je to fakt dost nepříjemné
do toho ta zácpa a když už se zadaří tak krve jak z vola 🙏 kůže na břiše mě hrozně svědí, pálí, tahá, fakt jsem z toho úplně na prášky. Mažu každý den 2× denně aby se mi alespoň trošku ulevilo🙏 ale jak to břicho roste jen do Špičky tak to je mazec pro tu kůži
připadám si už teď jako vorvaň a to začínám 27tt 🤔 no není to lehké ale musíme to zvládnout že ☺️️ na gyndu jdu v pátek, tak mi řekne i váhu kluků, bude semnou ještě řešit očkování na protilátky skrz krevní skupinu, jelikož mám Rh negativní, tak jsem zvědavá nooo na všechno, snad je vše jak má být, dám vědět v pátek, držte se 🙏 ☺️️💙 💙
@Aneeyj Covece jak jsi psala ze ti odkrvuji ruce a nohy tak ja dneska prestala citit stehno. Asi se nam skripou nejaky nervy protoze se to bere jako normal, ale je to teda divoky ![]()
@Ginger77
A horcik beres? Me tak strasne prohanel ze mi ho museli vzit:/ Tak jestli by nepomohl. Mela sem i lactulosu to docela slo jen to na me bylo moc sladky tak se mi do toho nechtelo. Ale mela sem to jen na zacatku kdyz sem nebrala horcik.
Take mam to svedeni, ale ja se teda priznam ze jsem cbd uzivatel a na noc se snazim zklidnit protoze me stve i sev na triku, kouse prosteradlo atd. Takze kapnu olej a jdu cumet do stropu.
Fakt si clovek nevybere ja chcipam ze mi to bricho neroste ven, ze je mam v zebrech schovany a tebe to zase proste takhle trapi jinak
A ja si furt rikam kdyby vylezlo boze…
@Ginger77 no tak to s tím záchodem máme úplně stejně. A to hořčík beru ale ze by nějak pomohl se říct nedá. Takže úplně chápu o čem mluvíš ale už to nějak sakra dokopu 😀 😀 jinak břicho mě také svedi, používám bioli ale přiznám se, ze až teď ke konci. Udělala se mi na boku jedna strie (asi jsem to zakrikla naposled) a začala jsem pasit kvůli břichu. Tam to vypda na jednu malou která ještě jako nevylezla ale nevím, nevím. Já bych tak moc se tomu chtěla vyhnout ale co udělám ze 😀 takže držím a snad! A dej v pátek určitě vědět ❤️️
@krispyna Jinak to odkrovani je síla, teď je půl 3 ráno a ja nespim. Protože necítím levou roku a druhá mravenci, nepomohla mi dnes ani tehotenska masaz. Už je to fakt šílený. O kyčlích a celkove nohách vůbec nemluvím. Zadá už taky nějak tak beru, vlastně boli mě vše 😀 😀 😀 pořad si jen říkám, už to vydrzis!
Příští týden mam ve čtvrtek tu kontrolu tak uvidíme jak to dopadne a co v porodnici řeknou, do kdy mě holky budou takhle trápit 😇 😀
@Aneeyj jeezisi tak to mě čeká určitě pak taky. Já musím zaklepat a teda teď spavam hezky. I kluci se sklidnili na noc, takže divoci do cca dvanácti v noci a pak se zacinaji hejbat kolem osmé ráno. Kez by jim to tak vydrželo i venku. ![]()
Jinak strii mám taky jen jednu, potvora se udelala z jizvy po laparo. Ale nastesti je jen malicka taková fialova. Vypadá spis jak větší žíla. Tak snad se z ni nestane taková ta natahla prasklina.
![]()
Já jdu taky na kontrolu příští čtvrtek, tak se těším, ze ty dva zase uvidím. ![]()
@krispyna hořčík neberu 🤔 tak nejspíš zkusím tedy 😁 nooo já bych je zase brala mít trošku zalezlý v sobě, aby si odpočinula ta kůže 🙏 😁 přesně jak říkáš každá to má jinak, ale vesměs je všechno na prd že jo 😂 takže si nevybereme 🙏
@Aneeyj tak buď ráda že máš jen jednu strii 🙏 já už to nepočítám radši 😁 nojono holky musíme to vydržet, už to nebude trvat tak dlouho 🙏 😂
Ahoj holky. Tak ja dnes byla na první kontrolu na gynekologii poté co mě CAR vyškrtlo.. protože splnili co měli. A jsem 8+1 a srdíčka pořád máme dvě
a krásně tlučou..
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Tak ja dnes byla na první kontrolu na gynekologii poté co mě CAR vyškrtlo.. protože splnili co měli. A jsem 8+1 a srdíčka pořád máme dvě![]()
a krásně tlučou..
Gratulace a vítej to party, jsem ráda, že v tom nejsem sama… měla jsem to úplně stejně. A jsou to jednovaječná či dvojvaječná?
Holky, měla některá z vás problém s vysokým tlakem v průběhu těhotenství? Na kontrole na endokrinologii mi sestra naměřila opakovaně dost vysoký tlak, začala jsem si ho pak na doporučení měřit i doma a stále byl dost vysoký (kolem 150/100). Řešila jsem to na poslední kontrole na gynekologii s doktorem a ten mi předepsal léky na tlak s tím, že do 20.týdne to není zase tak zlý, teď jsem 16.týden, ale potom už to bude horší, když ho budu mít vysoký, dokonce pohrozil i předčasným ukončením těhotenství, což mě docela vyděsilo. Ale teď jak beru léky, tak mám tlak o dost nižší, budu doufat, že žádné komplikace nenastanou.
Ahojky. Budou dvojvaječná. Hezky vše dvakrát. Transfer z jednoho embrya nám nikdy nevyšel. Poprvé jsme dali dvě (měli jsme už zamraženo jen po dvou).. a poprvé zázrak. Ale to zvládneme.
Hlavně ať mě potká co možná nejméně komplikací a vydržím 3v1 co možná nejdéle. Je přede mnou dlouhá cesta… ale strašně moc bych si přála, ať to doklepu ideálně alespoň do 35-36.tydne
@Missaanek ahoj, já mám vyšší tlak už od začátku těhotenství i na ultrazvuku mi vyšlo vysoké riziko preeklapsie (snad to píšu správně) beru Anopyrin každý večer 1,5 tablety. Tlak na kontrole většinou 140/95. Doma si tlak neměřím jsem člověk kterého to strašně stresuje oldyž netuším proč
. Včera jsem začala 28tt.
Jinak jsem byla ve středu na kontrole a miminka rostou a už mají skoro po jednom kilu
. Mě začali trochu otékat nohy, ale ještě to není tak strašné. Nejvíc mě trápí spaní hrozně mě v noci bolí kyčle 😞.