Dvojčata 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tvirus
10.2.23 20:22

Nevím jaké je to s jedním :oops:. Ale tahat ty dvě je čím dál větší záhul…hlavně ten tlak okolo žeber a někdy, když jsou tam holky jinak poskládané, tak už se nemůžu ani naklonit k talíři, když jím, jak to bolí :). A to si zas nemyslím, že bych měla bůh ví jak velké břicho…Pozitivní je, že co jsem nasadila jiné vitamíny s železem a hořčíkem a vykašlala se na velké uklízení, tak mi tak netvrdne břicho a holky se dohnaly i ve váze. Takže má rada je: odpočívat a odpočívat.

• Citovat
  • Upravit
168
11.2.23 10:02

@Tvirus a v jakém jsi týdnu? Mně břicho naštěstí netvrdne, tak v tomhle ohledu zatím fajn :) ale taky se hodně šetřím, začátek nebyl úplně nejjednodušší, musela jsem být týden v nemocnici kvůli hematomu. Teď když jdu nějaký delší úsek, tak úplně cítím tlaky na spodek, takže se to snažím úplně omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
11.2.23 10:55

@AnetkaAnke
31 týden, takže my už se blížíme pomalu, ale jistě do finále. Holky dělají v břichu přemety, tak už se asi taky těší :)

• Citovat
  • Upravit
168
11.2.23 18:42

@Tvirus no to teda. Hodně mých kamarádek s dvojčaty rodilo už ve 35. Tak ať to hlavně všechno dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
23.2.23 12:16

Holky, tak jak to s vámi vypadá? Já teď byla na druhém screeningu a už jsme se dozvěděli pohlaví. Na prvním si mysleli, že čekáme dva kluky :D a teď prý jasné holčičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
23.2.23 13:00

@AnetkaAnke
Gratulace. :srdce: :srdce: Já se ještě pro jistotu na pohlaví ptala ve 30tt, jména pro kluky jsme totiž neměli a museli by chodit v růžovém :). Naneštěstí to jsou pořád holky ;).

Jsem skoro ve 33tt a zatím se držíme, jen ten pupek je snad den ode dne větší a už se to fakt pronese. Jinak na kontroly chodíme už každý týden a zatím ta vrchní je v poloze příčka, tak se modlím, ať se hlavně do porodu otočí, ať nemusíme císařem.

Vyskočilo na mě teď tvé nově založené téma riziková poradna. Chodím do Bohunic v Brně, můj gynekolog mě tam poslal od 24tt, protože nemá tak kvalitní ultrazvuk a nedokázal by jednovajky tak pohlídat. Nejprve jsem chodila na kontroly každé dva týdny. Od cca 30tt každý týden. V podstatě je to skoro to samé. Jen mají lepší ultrazvuk, než můj gynekolog. Kontrolují průtoky, polohu miminek, měří miminka atd, pak ještě kontroluje porodní cesty…Dokonce mi holky někdy ukáže i v 3D. Poradna je klasika - změří tlak, zkontrolují moč, zváží. Jen teda to čekání je tam dost hrozný, plná čekárna pacientek a většinou tam strávím minimálně 2 hodiny.

• Citovat
  • Upravit
168
23.2.23 13:58

@Tvirus
Ty jo, 33. už musí být masakr. Tak snad vydrží holky co nejdéle v břiše a ještě se ti přetočí. Moje holky jsou tedy obě hlavičkou dolů, ale já jsem teprve ve 21. týdnu, tady ještě může být vše jinak :D
A moc děkuji za to info o rizikové poradně. Mě tam tedy zatím můj doktor neposlal, ale na screeningu se mě právě ptali, jestli už někam chodím a že se mám domluvit se svým doktorem. Béčko je totiž o trochu menší, sice pořád v normě, ale doktorka říkala, že by to ráda pohlídala. Znamená to tedy, že pak už ke svému nechodíš? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tvirus
23.2.23 14:27

@AnetkaAnke
Nene od té doby ke svému už nechodím… No možná by to nebylo od věci, kdyby tě tam tvůj doktor poslal.

U nás Béčko taky bylo velikostně menší, nejvíc mezi sebou měli 18% rozdíl. Teď se skoro dohnaly a váží 1780g a 1720g.

• Citovat
  • Upravit
168
23.2.23 14:32

@Tvirus
Já k němu jdu za týden, tak se ho na to určitě zeptám. On nemá úplně kvalitní zobrazovací techniku, takže budu radši, když budou děti víc pod kontrolou :)
Jinak tvoje holky už teď mají krásnou váhu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.23 19:41

Ahoj tak se taky přidávám do skupinky. Dneska jsem se dozvěděla že čekáme dvojčátka. Jsem 6tt 5den. Ovšem jsem nečekala že hned první těhotenství a hned dvojčata Přítel(budoucí tatínek) miminka nechce. Už bylo těžké mu říci že budeme rodiče. Tak to přijal až do dnešní situace. :,( Všichni z rodiny jsou nadšeni. Za 14 dni jsem objednána na krevní testy. Doufám ze bude všechno v pořádku. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
23.2.23 20:01

Ahojky děvčata, tak já 14 tt. A čekáme zřejmě kluky, tak uvidíme zda to bude tak i na dále, že jsou to kluci. Tohle těhotenství je pro mě oproti prvnímu více naročné co se týče bolesti břicha měla jsem již 4 x zašpinění z malým krvácením, ale děti jsou v pořádku tak to je to nejdůležitější tak člověk musí něco vydržet. Měla sem první těhu bez jakýchkoliv problému tak snad už se ted vše ustálí. Mějte hezký večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.2.23 10:36

@Michaelapavlova
To mě moc mrzí, že tohle musíš řešit. Když se těší jenom jedna strana, vždycky je to smutné. Ale moc ti přeji, aby vše dopadlo, jak nejlíp to půjde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
24.2.23 10:41

@Libi87
Tak ať už je to všechno bez komplikací. Já byla kvůli krvácení týden v nemocnici na začátku těhotenství, cca v 8. týdnu. Měla jsem hematom, ale naštěstí se na konci prvního trimestru vstřebal. Ted už mě jen „omezuje“ to obr břicho :D tak snad pro tebe ten druhý trimestr bude taky už klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
24.2.23 11:05

Jednovaječná dvojčata jsou vzácní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
24.2.23 13:11
@Saranu píše:
Jednovaječná dvojčata jsou vzácní

Fkt? Znam jich hromaduy, jak uz davno dospelych, tak ted deti. Vzdy jsou jak přes kopírák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí