Dvojčata 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
3.7.23 11:32
@ruzulka píše:
Ahoj holky, já se k vám takhle později taky přidávám. Jsem teď v 12. týdnu s bibi dvojvaječnými dvojčátky a už teď mám občas pocit, že je to mazec. Bříško už leze, hlavně večer a často mě bolí a různě táhne. Od začátku beru Utrogestan a teď jsem měla nějaký zánět, tak jsem na něj měla Macmiror, tak doufám, že to prckům neublížilo. Termín mi vychází sice až na leden, ale předpokládám, že to stihneme ještě v roce 2023. :) :srdce:

Ahoj, tak to máš podobně jak já, dnes jsem přesně 12+2 tt. :) Taky mám termín v lednu, ale předpokládám ho spíše v prosinci 2023. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.7.23 11:38

@mesic09 neboj urcite to dopadne dobre…nam na screneegu zjisteny u jednoho dvojcatka jen dve cevy do pupecniku misto normalnich tri a nicemu to nevadi…vyviji se stejne jak braska naposled ho dokonce predbehl..taky sem mela ruzne problemy 4 x krvaceni…clovek musi verit ze to bude v poradku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
3.7.23 12:01
@Libi87 píše:
@mesic09 neboj urcite to dopadne dobre…nam na screneegu zjisteny u jednoho dvojcatka jen dve cevy do pupecniku misto normalnich tri a nicemu to nevadi…vyviji se stejne jak braska naposled ho dokonce predbehl..taky sem mela ruzne problemy 4 x krvaceni…clovek musi verit ze to bude v poradku :srdce:

Děkuju, doufám ♥ Snažím se na to nemyslet, protože je mi jasné, že jim stres neprospívá. Ale bojim se toho, aby to hned neuzavřeli, jako že je to špatně a že to nepůjde dál. No budu věřit. Chodím do Podolí v Praze, tak snad to tam bude pozitivní a dopadně to dobře. Jinak je super, že vám to nakonec dobře dopadlo, že ty cévy tak nevadí. Já právě nemám celou dobu ani žádné komplikace, je mi dobře, žádné krvácení, nic. Tak snad :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.7.23 13:00

@mesic09 Ahoj, moc držím palečky, ať vse dobre dopadne. :srdce: Když ti doktorka řekla, ze se to muže vstřebat, tak třeba už to tam na screeningu ani nebude. :srdce: Já měla z 1.screeningu taky strach a to vse bylo v poradku a nakonec to byl krásný zážitek, přeji ti, ať to máš stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.7.23 14:26

@Stulenta Já od začátku už tři kila zhubla, ale teď mi je konečně lépe, tak to snad naberu zase zpět. No jsem docela drobná, všichni z okolí si dělají srandu kam ty děti jako dám. :D a jinak mám zatím taky rozdíl tři dny, nejdřív byli oba stejně velcí a minulý týden na ultrazvuku před screeningem byl ten rozdíl tři dny. Pan doktor ale říkal, že u dvojvajek je to prý naprosto běžné, že jak to jsou dva geneticky odlišní jedinci, tak budou i různě růst. Už se zase těším na kontrolu, až je zase uvidím. :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.7.23 14:29

@mesic09 Já jsem dnes 11+1 a screening mě čeká za dva týdny. S tou cystou to bude určitě v pořádku, známá ji také měla a úplně se vstřebala a chlapeček je naprosto zdravý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.7.23 14:35

Holky, měla bych takový dotaz obecně asi na všechny. S tím že tu mám zatím asi nejmladší těhotenství, kdy jste se přestali bát, že se něco pokazí? Když jsem zjistila, že čekáme dvojčata, byla jsem zrovna dva měsíce po ZT s následným spontánním potratem a doktorka mi hned po oznámení řekla, že už vím, co se může stát a že kdybych krvácela ať jedu na pohotovost. Na každé další kontrole vždycky nejdřív koukne, jestli jsou prcci ok a až pak řešíme další věci. Těhotenskou průkazku dostanu až na kontrole za týden a tak mě napadá kdy už je riziko toho, že se něco podělá menší? Hrozí pořád ve 12. týdnu potrat nebo ZT? Já si zatím jako takovou pomyslnou metu určila screening, když tam bude všechno ok tak už to nějak doklepeme. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
3.7.23 14:59

@ruzulka moja to ta asi nepotesim ale prv som sa bála do 12. Potom do 24.tt(kedy už zachraňují deticky) teraz som si hovořila ze nech vydrzim aspoň do 27.tt kedy sa narodil moj druhorozený Maxim a je Ok teraz som 28+5tt a včera som myslela ze začíná porod a bojím sa i dnes a asi už budem do konca. Aj ked si hovořím ze vsetko bude Ok nikdy nevieme co pride a hlavne kedy. Snažím si užívat tehu tak ze s mojimi dvojickami stále rozpravam, pocuvam ich srdiecka angelsoundem a spievam im, ale vsetko to okolo každá bolest pichnutie tvrdnutie bruska omezení v pohybu(už chodím fakt iba ako kačka aj to iba so suchanim noh po zemi ) je náročné a vsetko ma děsí. Neboj sa bát se= pečovat o sebe co nejvíc to jde, ale zároveň skus pro mimi v brisku mít co nejvíc “kontaktu s nim”, aby si se jen nebala. I ked to nejde aspoň mne nie sa nebát …je to normální stav moje mamka ma 7deti (2samovolne potraty) a bála se pokaždé. Takže asi tak za mne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
3.7.23 15:15

@ruzulka ať se okolí o tebe neboji, ono si s tím tělo pořadí a mistecko si udělají. :srdce: Taky u mě rozdíl doktor nikdy nekomentoval, jen mě zajímalo, jak to mají ostatní. :) Na další kontrolu se taky vzdycky moc těším, i když jsem po každé lehce nervózní. :zed: Naposledy už se mě doktor ptal z čeho jsem nervózní, ze u mě už se opravdu nic nezmeni. :D

Jinak měla jsem to nastavené stejně jako ty, ze do 1.screeningu, ale ten už mám za sebou a stejně strach nepřišel. Teď to mám zase nastaveny do 2.screeningu, ale myslím, ze ten strach neprejde nikdy, teď to je dokud neporodime a až se prckove narodí, tak to bude zase strach, aby se jim nic nestalo. Tohle je asi úděl vsech maminek. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
3.7.23 15:15

@Mária2023 Tak aspon mas pozitivni zkusenost z jednim predcasne narozenym, ze to dopadlo dobre to je krasny :srdce:…ja si vzdy rikala prvni velky uz…pak druhy…pak 30 tyden a ted uz to snad nejak ve 33 dopadne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
3.7.23 15:17

Zienky ake mate bruska? Ja dnes 28+5tt takto (+15kg už)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.7.23 15:19

@Mária2023 jsem „ráda“ Když slyším, že to má někdo podobně. Od okolí pořád jen slyším čeho se jako bojím, že přece nic špatně není. No není, ale to neznamená, že se to nemůže kdykoliv podělat. Na každou kontrolu jdu s respektem. A doteď při každé návštěvě WC kontroluji, jestli náhodou nekrvácím. Doufala jsem teda, že tím screeningem se uklidním, ale asi taky budu nervózní i dál.
Držím palečky, ať si u tebe miminka ještě chvilku pobudou. Pamatuji si tě ze zářijového tématu, kam jsem původně taky patřila a pořád vás občas čtu, takže vím co za strachy jsi si už užila. :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
3.7.23 15:22

@ruzulka ja si ta tiez pamätám 😍 áno tie kontroly papiera na wc kazdykrat mi drží tiež doteraz 😅 a na všetkých čo kúpia inú farbu toaletného papiera kričím že chcem iba biely 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2024
3.7.23 15:22

Já 11+1 a zatím jsem tři kila zhubla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
3.7.23 15:23

@ruzulka a neboj zvládneme to proste to už musí vyjsť inak to nejde ako u teba tak u mňa 🙏🏻 ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí