Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mária2023 I kdyz ty si rodila i normalne jak se projevuje treba porod
, krome praskle vody a kreci…
@Libi87 prv mi odisla plodova zátka(taky hlien) potom take divne tvrdnutie bruska ktore som uz musela predychavat a ani tepla sprcha nepomohla uvolnit brucho, ani zmena polohy, ani dostatok pitia vody… naopak sa to zacalo stupnovat a skracovat intervaly medzi tym tvrdnutim bruska a chvilou bez tvrdnutia
@Libi87 inak mna boli brucho vo vnutri tiez na istych miestach kde deti tlacia nemozem uz nijak lezat ani sediet 😭 a dnes som zistila ze mala je KP(kope brachu do hlavy)maly hlavou dole
@Mária2023 no ja mam v patek rano kontrolu tak uvidime…jestli se neco nahodou nechysta…spis uz sem psycho z celeho toho stavu, bolest…nevyspani…ted ty horka do toho…ale je pravda ze hosi asi polohu nezmenili zda se mi ze stale kopou stejne tak sem zvedava…spis me zarazi kdyz jdu curat ze mam pocit jak kdyz se oteviraji kosti nevim jak to popsat a tlaci me to do zadku.To je taky novinka to z prvniho tehu neznam, jenze tam je pravda ze se me telo vubec na porod nechystalo.Maly ve 40 tydnu byl vysoko a porodni cesty nepripravene. Takze nevim jak to vypada kdyz se to telo treba pripravuje
,toto tehu he hold cele uplne jine… ![]()
@Libi87 ja by som v tomto pripade fakt necakala do piatku ak mas pocit tlacenia do zadku a otvarania ciest fakt bez nech sa na teba pozru ako je na tom cipek atd radsej
@Mária2023 hlasim ze noc lepsi..obcas krec a tvrdnuti, tak sem mela magnesko a vyspala sem se lepe nez noc pred tim, malej me zbudil teprve pred chvili
,tak snad bude lepe.
@Libi87 tak to som rada ja už mám naordinovane 6tbl denne magnezko beriem ho teda iba 3×1 aby som mala nejakú rezervu ak bude horsie
@Mária2023 jake magnesko beres ja zatim jen do vody.Ale chtelo by to asi i tablety.
@Libi87 holky na magnesium já jsem odborník 😃 nekupujte ho v lékárně a už vůbec neberte magnosolv předepsaný od doktora. Jestli máte Instagram koukněte na profil mojeporodniasistentka, má tam výběr přímo na hořčík a doporučuje jaká forma je nejlepší. Já občas beru Tripla magnesium od Puhdistamo a je to zázrak ☺
@ruzulka dekuji moc juknu na to ja beriem to klasické v tbl forme 100mg Mg
Ahoj holky, přidávám se do klubu 3v1. Jsem ve 25. týdnu, čekáme dvojvaječná bi-bi a zatím je naštěstí vše v normě. Bylo to velké překvápko, budeme mít v součtu přesně o 1 dítě víc, než se k nám do bytu vejde.
Ale co, když už nám bylo dáno… Co na tom, že se kočárek nevejde do výtahu a že se nám tři sedačky nevejdou do auta? ![]()
Připadá mi ale, že to břicho jsem měla u prvního takhle velké až cca v 8. měsíci, je to fakt nálož. A to nejsem ještě ani ve dvou třetinách. Existují třeba nějaké vozíky na pupek, že bych ho naložila a tlačila před sebou?
Jinak to vypadá na gaučové léto. Co podnikáte s těmi pupky vy? ![]()
Příspěvek upraven 05.07.23 v 12:01
@Paja-Maya vitej
,no pupek bych rada vozila na nejake. karce uz..je to tiha
.Jinak te chapu prvni co me napadlo kdyz sme. zjistili ze cekame dvojcata…vejdou se do auta? kam je doma dame…jak budem jezdit na dovolenou
,pak sem se na to vyprdla rekla sem si ze vse nejak dopadne…ze dvojcatka nema kazdej ze je to dar a uz se jen tesime, ted o to vic az budou venku
a u me.to bylo tak ze po prvnim zaiztku z porodnice sem byla presvedcena ze dite uz dalsi nikdy…uplynulo par let a manzel me premlouval, ze dve budou lepsi…tak sem na to pristoupila tedy a ono to neslo tak ivf…a zadarilo se vrchovate coz sme absolutne necekali
,tak z me predstavy jednoho ditete budeme mit tri a jeste k tomu kluky
![]()
Ahoj holky. Tak se k vam uz taky pridam
Jsem rada, ze se to tu kojecne poradne rozjelo
Nakukuju sem uz dlouhooooo.
Jen me napadlo - nebude lepsi zalozit uzavrenou skupinku? Zvladla by to nektera? Prece jen sem piseme (a budeme psat) dost intimni veci, tak bych se asi citila lip, kdybychom to cetly jen my v uzavrence a ne uplne kazdy ![]()
Co rikate?
![]()
@Pupenka ahojky,no ja vubec netusim jak se to dela uzavrena skupina ![]()