Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ja dneska na kontrole dobry, hosi maji kazdej 2,3 kg ve 33 plus 3.Ze ven pujdou prvni tyden v srpnu tak to nam jeste hezky priberou na dvojcata…
@Libi87 nadhera ja uz chcem byt tiez aspon 34.tt nech uz mam istotu ze budu nad 2kg a plice jakz takz ok. 2,3kg to je kraaasa
@Mária2023 nasi hosi jsou velky dvojcata rikali…jsou furt v tech tabulkach na hore na pred ![]()
Ahoj holky, ja opoustim skupinu, protoze sice cekam dvojcatka, ale dneska jsem se na screeningu dozvedela hnusnou vec, a to, ze jedno z deti (druhe vypada naprosto v poradku) ma plodovou vodu v hlavicce, nedovyvinuty mozek a je to tezko slucitelne se zivotem. Strasne me to vzalo a je mi z toho hrozne, uz jsme pocitali, ze budou dve miminka.Jsem samozrejme stastna, ze to jedno je zdrave, ale moc to zatim nejde prozit ta radost, protoze je clovek nestastny z toho nemocneho. Pristi tyden nejspis pujdu uz na “usmrceni” toho s vadou (takhle to doktor rekl, proste je to tak).Pichnou mi jehlu skrz bricho do jeho srdicka a ukonci mu zivot.Snad to bud co nejdriv, abych se z toho nejak uz zacala dostavat a mohla se soustredit na to miminko, ktere je ok. V pondeli jdu jeste na genetiku, probrat s genetickou pri gen. konzultaci to druhe.Snad to je u toho druheho vyvojova vada a neni to geneticke, aby neco nemelo i to druhe.
@mesic09 🥹 velmi ma to mrzi… na to nie su ziadne slova… drzte sa a hlavne nech je to druhe miminko uplne zdravucke, aj ked viem, ze strata toho jednoho uz bude navzdy vryta do srdca ako bolestna… myslim na vas a budem sa modlit za vas 🍀 🙏🏻Musis byt silna…
@mesic09 To je mi moc líto
Já jsem tak doufala, že se ta cysta vstřebá a nic z toho nebude. Vím že se to snadno říká, ale snaž se zůstat silná pro to druhé miminko, bude tě potřebovat. ![]()
@Mária2023 píše:
@mesic09 🥹 velmi ma to mrzi… na to nie su ziadne slova… drzte sa a hlavne nech je to druhe miminko uplne zdravucke, aj ked viem, ze strata toho jednoho uz bude navzdy vryta do srdca ako bolestna… myslim na vas a budem sa modlit za vas 🍀 🙏🏻Musis byt silna…
Dekuji
.Ja vim, musim byt uz jen kvuli tomu zdravemu. Musime tu byt pro nej a ne byt sesypani, myslim tim, ze stres mu neprospiva.Je to tezke. Myslim, ze mi bude lip, az budu mit po zakroku a nejak se z toho dostaneme a budeme uz pocitat s tim, ze se nam narodi jedno miminko a brzy si pak pujdeme zase do Pronatalu (kdyz to nepujde prirozene) pro jeho sourozence. Dekuju ![]()
@ruzulka píše:
@mesic09 To je mi moc lítoJá jsem tak doufala, že se ta cysta vstřebá a nic z toho nebude. Vím že se to snadno říká, ale snaž se zůstat silná pro to druhé miminko, bude tě potřebovat.
Mas pravdu, musim byt. Dekuju moc
.Preju vsem co jsou tu a cekaji dvojcatka, at jsou jen a jen zdrava, protoze tohle je tak oskliva vec, se toto dozvedet…A neumim si predstavit, ze toto nekdo resi a ceka jedno(jako to mela moje kamaradka). ![]()
@mesic09 ❤️ 🙏🏻 Ano, lepsie by som to nenapisala… boli to, ale musis byt prave silna pre to jedno miminko. A to je krasne, ze si chces ist potom pre surodenca do pronatalu 🥹 vsetko bude tak ako ma byt. Hlavne sa fakt neopustaj budes potrebovat vela sil pozbierat a ty to das 🙏🏻
@mesic09 ja som to riesila v tomto tehu podozrenie na patauv syndrom a druhykrat ze ma mala nieco na mozgu. Zatial vsetko vyvratili ale aj tak mi to neda spat… az ked sa narodia nadychnem sa…
@mesic09 dufam ze ale nas navstivis aspon raz este ked miminko pride na svet aby sme vedeli ze ste v poriadku🙏🏻
@mesic09 Taky všem přeju jen a jen zdraví. Já mám screening za 10 dní, tak už jsem teď nervózní. Snad se dám i na modlení, ať je vše v pořádku. Nejsem psychicky silný člověk a jednou už jsem potratila a nechci to zažít znovu.
Tohle by si neměl zažívat nikdo ![]()
@Mária2023 píše:
@mesic09 ❤️ 🙏🏻 Ano, lepsie by som to nenapisala… boli to, ale musis byt prave silna pre to jedno miminko. A to je krasne, ze si chces ist potom pre surodenca do pronatalu 🥹 vsetko bude tak ako ma byt. Hlavne sa fakt neopustaj budes potrebovat vela sil pozbierat a ty to das 🙏🏻
Dekuju
.Vim, ze musim byt silna. Snazim se, vim, ze to druhe miminko potrebuje byt v pohode.
@Mária2023 píše:
@mesic09 ja som to riesila v tomto tehu podozrenie na patauv syndrom a druhykrat ze ma mala nieco na mozgu. Zatial vsetko vyvratili ale aj tak mi to neda spat… az ked sa narodia nadychnem sa…
To je jasne, clovek ma stale strach. A jsem rada, ze u vas to vyvratili a verim, ze bude uz vse jen ok
.
@Mária2023 píše:
@mesic09 dufam ze ale nas navstivis aspon raz este ked miminko pride na svet aby sme vedeli ze ste v poriadku🙏🏻
Urcite, rada sem prijdu a uvidim rada i vase deticky
.