Dvojčata ve školce - problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1212
17.9.20 09:58

Možná kdybys placla uděláš líp než pořád vysvětlovat. Zrovna ve školce je chlapeček 4 roky. Rok od mého syna. ( já bych řekla řeším vše s mírou, když mi vyběhne do cesty, dostane bez milosti na zadek, když hází písek odcházíme z hřiště, když zlobí a je rozjetej zakricim atd) a ten chlapeček, maminka vše vysvětluje, nikdy by mu neplacla, včera jsem s ní šla kousek, kluk leze do kontejneru a ona klidným hlasem Tonicku nedělej to. To ten můj by už dostal zprdaka, nechci aby něco chytil fuj a prostě se to nedělá. Učitelky s chlapeckem mají obrovské problémy a maminka s něma, jako bych ji slyšela včera co píšeš ty. Kluk je nezvladatelnej, poslechnout neumí, odmítá se oblikat. Žádný respek k autoritě. Je hnusný na děti. Učitelka ji řekla, že to není vada, ale nevychovanost, matka se tam div ne rozbrecela, ale ten kluk blokuje celou třídu. Učitelka mi řekla, že by vzala děti na vycházku, ale že se bojí Tonicka, že ji neposlechne a vyběhne pod auto. Ono některý maminy si myslí, že dělají vše správně, ale sebereflexe chybi. Asi tak, možná je čas začít vychovávat kočičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
17.9.20 10:00
@Anonymní píše:
Pro dovysvětlení. Měly nastupit loni v září ve 3 letech (čerstvých), ale muž dostal půlroční stáž (nečekaná a zajímavá nabídka), tak jsme požádali o odklad a jeli. Vraceli jme se v únoru (na konci) a v březnu nastoupily do školky. Pak byly jarní prázdniny, pak hned dostaly laryngitidu a další týden školku zavřeli. Proto tam byly jen 4 dny.

Já v mnoha věcech dávám učitelce za pravdu. Jsou neposedné při jídle. Ale to je dáno tím, že málo jí a jsou brzy najezené a dál už jíst nechtějí a začnou se vrtět. Snažíme se na tom pracovat, ať sedí a čekají, i když už dojedly. Naučit je jíst víc asi nepůjde.

Stejně tak je od sebe asi neodtrhnu a nedonutím hrát si s jinými dětmi. To je mám rozdělit?

Ale po 14 dnech mi vmést do tváře, že nemají řád a rostou jako dříví v lese a vidí to na odklad a posílat na mě psychologa? To je trochu mimo ne?

Vmest do tváře? A jak ti to měla říci? Za zády? Prostě ti řekla, co si myslí a co vidí. Že to tvým dětem nelichoti je pech, ale nedá se nic dělat. Aspoň víš, co máte dál trénovat. Paní psycholožka ničemu a nikomu neublíží. A učitelka asi nějaké zkušenosti má, při těch letech. Takže zřejmě každý den řekne konkrétnímu rodiči něco k jeho dítěti. To není nějaké naběhne a nenechá nit suchou. Zvykni si, že jen rodič vidí své dítě jako anděla bez chybičky. Ostatní růžové brýle nemají, krom svých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
17.9.20 10:08

Trochu mě děsí, po měsíci posílat do poradny. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 10:11
@Nell2 píše:
Trochu mě děsí, po měsíci posílat do poradny. 8o

Po 14 dnech..

• Citovat
  • Upravit
72725
17.9.20 10:13
@Anonymní píše:
Holky, tak jako zakladatelka mám dvojvaječná dvojčata holky, teď čerstvě 4 roky. Od narození moc šikovné. Brzo mluvily, vývoj naprosto v normě. Přiznávám, že jsou trošku mamánci a těžce nesou odloučení ode mě. Umí se samy najíst, obout, obléct, ale dělají, že to neumí a chtějí, ať je obleču já a často povolím..

Měly letos v lednu nastoupit do školky, ale kvůli covidu se tak nestalo (resp. tam strávily 4dny a pak školku zavřeli..). Byla tam moc hodná paní učitelka a holky ji měly ty 4 dny moc rády. Bohužel ji vyštvala ředitelka a dala mladou nezkučšenou žábu. K ní je tam učitelka, která nenechá na dítěti nit suchou. Každý den si vyhlédne jinou maminku a za něco ji pucuje, co to dítě neumí a neví a jak jí to narušuje hodinu (například, že mu moc dlouho tvá kakat a chce být samo na WC nebo že se oblékalo špatně a cpalo nohu do rukávu a pod..). Třídy tady jsou věkově smíšené a je tu 30dětí na jednu třídu (celkem 150dětí/školka).

Holkly jsou trochu mlsnější v jídlě (hlavně Bčko..), ale nakonec to sní.

Ta služebně starší učitelka (je jí okolo 45 let, takže mladá ženská) mé dcery bere jako by byly ve druhém ročníku školky (což nejsou, protože nechodily). Začaly ale fakticky denně na dopoledne chodit až teď v čerstvých 4 letech.

Do včera nic neříkala a na každý dotaz co holky řekla, že dobré. Jen prý jsou neposedné u jídla (to vím a pracujeme na tom). A včera jsem přišla dřív a učitelka na mě naběhla a spustila takové stížnosti, že jsem se tam málem rozbrečela na místě. Že holky nic nejí (to není pravda, jen jí málo a dlouho..), že nespolupracují, nezapojují se a narušují jí tím výuku. A vyrušují ostatní děti a ona je musí umravňovat. Že si hrají jen spolu a ne s ostatními (vím, že si hrají s dalšími dvěma chlapci, které znají z hřiště, ale ano jsou hodně na sebe vázané). A pak dodala, že její sestra má taky dvojčata a že je to častý problém. A že tomu dáme do října a pak na nás zavolá asi psychologickou poradnu či co. A že to už teď po 14 dnech vidí na odklad školní docházky příští rok. A že nemají řád. A tak podobně na mě spustila.

Holkám jsme se od narození intenzivně věnovali. Nepouštěli jim televizi, hodně četli, chodili do zoo, sázeli kytičky, zpívali, modelínovali.. Nikdy jsem je nebila, vše řešila domluvou a vysvětlovala a vysvětlovala (místo abych plácla). Hodně jsem to obrečela, protože to vypadá, že jsem se jim nevěnovala a nemají řád a rostou jako dříví v lese. Ale to není pravda.

Anonym prosím - chodí sem švagrová a nechci, ať ví, že máme problémy..

Vkládám podruhé, neobnovila jsem diskuzi..

Na jednu stranu je fajn znát jejich názor, na druhou stranu nechápu některé vitky… Když nejí, tak ať nejí, hlad budou mít ony, nikdo jiný.. Že si hrají spolu je normalni.. Náš se taky stranil kolektivu, dodnes nemá rád hromadné akce, nikdo to neřešil atd.. :think: není možná změna školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.9.20 10:19
@Anonymní píše:
Pro dovysvětlení. Měly nastupit loni v září ve 3 letech (čerstvých), ale muž dostal půlroční stáž (nečekaná a zajímavá nabídka), tak jsme požádali o odklad a jeli. Vraceli jme se v únoru (na konci) a v březnu nastoupily do školky. Pak byly jarní prázdniny, pak hned dostaly laryngitidu a další týden školku zavřeli. Proto tam byly jen 4 dny.

Já v mnoha věcech dávám učitelce za pravdu. Jsou neposedné při jídle. Ale to je dáno tím, že málo jí a jsou brzy najezené a dál už jíst nechtějí a začnou se vrtět. Snažíme se na tom pracovat, ať sedí a čekají, i když už dojedly. Naučit je jíst víc asi nepůjde.

Stejně tak je od sebe asi neodtrhnu a nedonutím hrát si s jinými dětmi. To je mám rozdělit?

Ale po 14 dnech mi vmést do tváře, že nemají řád a rostou jako dříví v lese a vidí to na odklad a posílat na mě psychologa? To je trochu mimo ne?

Spis mi prijde, ze je ucitelka vystresla, a potrebuje si to na nekom vylit, takze jsi prisla na radu ty se svyma dvojcatama. Mluvit o odkladu do skoly, poradny atd.mi prijde ujety. Bud nad veci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
17.9.20 10:22

Ono se vsechno da rict urcitym zpusobem, jinak, lip, empaticteji. Je to o pristupu. Vzdycky mi byly sympatictejsi ucitelky, ktery to neprijemny reknou v pohode, a k tomu treba zase dodaji pozitivni vlastnost ditete. Ono to pak vsechno vyzni jinak. A nebo poradi, jak na to, uchlacholi, ze to bude dobry apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
17.9.20 10:22

Je to o učitelích. Můj syn začal chodit teď od září. 3 roky má až v říjnu. Je pravda, že je jeden z mála, co se nepočurává, v tom je šikovný velice už od 2 let. V rámci možností jí sám, ale oblíkání, vyslíkalání, obouvání, mu ještě moc nejde. Je jedináček (bohužel), takže si buď nehraje nebo sám. Ráno a někdy už večer pláče, že tam nechce. První dva týdny to byla fakt hrůza :,( Učitelky si ho ale hrozně chválí jaký je šikovný. Ještě jsem neslyšela, že by si stěžovaly na nikoho. Vždyť tam nejsou ještě ani měsíc, tak asi nečekají zázraky. Od toho tam jsou, aby se učil vše, co má umět. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.20 10:25

Asi bych se na paní učitelku široce usmála a myslela si něco o zadní části těla.

Tak jsou vybíravé. Ohladu budou ony, ne učitelka.
Hrajíc si spolu. No a co. Ano, je to u dvojčat častý jev, ale čemu to vadí?
Nezapojují se. Jsou ve školce nové, ne každé dítě je hned nadšené z hromadných řízených aktivit. A ty 4 leté učitelky ještě obvykle nechávají. U nás říkají, že dříve nebo později se zapojí všechny, vyloženě spolupráci očekávají a požadují u předškoláků.
Po ani ne měsíci ve školce strašit PPP a odkladem. Jsem se pobavila.

Jediné, co bych byla s učitelkou ochotná řešit, je vyrušování. Co to přesně znamená, co dělají, jak by si představovala, co by dělat měli. Zhodnotit, zda to je temperamentem nebo třeba nezvyklostí pposlouchat/podřídit se autoritě, zda je to opravdu závažné, nebo si apní učitelka plete školku s koncentrákem. A podle toho případně postupovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
17.9.20 10:26
@Anonymní píše:
Mám dvojvaječná dvojčata holky, teď čerstvě 4 roky. Od narození moc šikovné. Brzo mluvily, vývoj naprosto v normě. Přiznávám, že jsou trošku mamánci a těžce nesou odloučení ode mě. Umí se samy najíst, obout, obléct, ale dělají, že to neumí a chtějí, ať je obleču já a často povolím..

Měly letos v lednu nastoupit do školky, ale kvůli covidu se tak nestalo (resp. tam strávily 4dny a pak školku zavřeli..). Byla tam moc hodná paní učitelka a holky ji měly ty 4 dny moc rády. Bohužel ji vyštvala ředitelka a dala mladou nezkučšenou žábu. K ní je tam učitelka, která nenechá na dítěti nit suchou. Každý den si vyhlédne jinou maminku a za něco ji pucuje, co to dítě neumí a neví a jak jí to narušuje hodinu (například, že mu moc dlouho tvá kakat a chce být samo na WC nebo že se oblékalo špatně a cpalo nohu do rukávu a pod..). Třídy tady jsou věkově smíšené a je tu 30dětí na jednu třídu (celkem 150dětí/školka).

Holkly jsou trochu mlsnější v jídlě (hlavně Bčko..), ale nakonec to sní.

Ta služebně starší učitelka (je jí okolo 45 let, takže mladá ženská) mé dcery bere jako by byly ve druhém ročníku školky (což nejsou, protože nechodily). Začaly ale fakticky denně na dopoledne chodit až teď v čerstvých 4 letech.

Do včera nic neříkala a na každý dotaz co holky řekla, že dobré. Jen prý jsou neposedné u jídla (to vím a pracujeme na tom). A včera jsem přišla dřív a učitelka na mě naběhla a spustila takové stížnosti, že jsem se tam málem rozbrečela na místě. Že holky nic nejí (to není pravda, jen jí málo a dlouho..), že nespolupracují, nezapojují se a narušují jí tím výuku. A vyrušují ostatní děti a ona je musí umravňovat. Že si hrají jen spolu a ne s ostatními (vím, že si hrají s dalšími dvěma chlapci, které znají z hřiště, ale ano jsou hodně na sebe vázané). A pak dodala, že její sestra má taky dvojčata a že je to častý problém. A že tomu dáme do října a pak na nás zavolá asi psychologickou poradnu či co. A že to už teď po 14 dnech vidí na odklad školní docházky příští rok. A že nemají řád. A tak podobně na mě spustila.

Holkám jsme se od narození intenzivně věnovali. Nepouštěli jim televizi, hodně četli, chodili do zoo, sázeli kytičky, zpívali, modelínovali.. Nikdy jsem je nebila, vše řešila domluvou a vysvětlovala a vysvětlovala (místo abych plácla). Hodně jsem to obrečela, protože to vypadá, že jsem se jim nevěnovala a nemají řád a rostou jako dříví v lese. Ale to není pravda.

Nevím přesně, na co se ptáš resp. na co si stěžuješ. Jak se děti ve školce chovají, to nikdo nevíme - takže oprávněnost výtek nemůžeme posuzovat. Že za Tebou učitelka přišla a na rovinu Ti řekla, s čím má u Tvých dětí problém? To je snad dobře, ne? Osobně právě toto od učitelů svých dětí očekávám (ať už ve školce nebo na ZŠ).

Chápu, že se Ti nelíbí, jak Tvoje rozmazlovaná děvčátka někdo vidí jinak než Ty - ten opičí resp. obranářský postoj je z Tvého projevu hodně cítit… viz hláška „pak na nás zavolá asi psychologickou poradnu či co“. Každopádně by ses nad tím měla přinejmenším zamyslet - učitelka s Tvými dětmi tráví přece velkou spoustu času a její názor by pro Tebe tedy měl mít určitou informační hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 10:33

Dcery vše umí. Oblečou i obují se samy, WC je samozřejmost, umí se i utřít. Krásně mluví ve větách, mají výbornou paměť, pamatují si spousty písniček i básniček a když se učí novou básničku ve školce, večer mi ji recitují. Umí kreslit, držet tužku, lžíci. Trochu válčí s příborem (má chyba..).

Ano trpí neduhem dvojčat - žijí ve své „dvojbublině“ a hrají si spolu. A souhlasím s vámi, že když nejí, budou hlady ony a ne učitelka.

Věřím, že se i do té hry časem více zapojí. Ale byly v podstatě do 4 let jen se mnou a najednou jsou samy a ve školce (ale to spousta dětí, muselo to přijít, to si uvědomuji).

A ona mi to opravdu do té tváře vmetla. Holky ještě obědvaly (přišla jsem brzo) a ona hned vyběhla ze třídy a hulákala na mě, že mi něco řekne. A okamžitě spustila tuto kritiku jako samopal. žádné vlídné slovo, nic. Žádná pochvala. To ta „vyštvaná“ učitelka mi je za ty 4 dny pokaždé pochválila co umí a pak dodala v čem by se mohly zlepšit. Ale vše lidskou a milou formou. Tato to podala tak, že mám nezvladatelné fakany, které jsem asi málo bila a nenastolila jim řád. Ano jsou trochu rozcapené asi jak tu někdo píše. Už jsem začala přísněji vychovávat. I když holky včera plakaly a ptaly se, proč je na ně maminka taková ošklivá a kdy zas bude hodná.

Ve školce se nebijí, nekoušou, neškrábou děti. Hračky si uklízí a pokaždé tu činnost udělají. Jen je asi třeba je více „nutit“.

Dnes odpo za ní jde muž a v klidu si s ní promluví. Já jsem totiž zaujatá a asi moc citlivá..

• Citovat
  • Upravit
672
17.9.20 10:39

Vsadím se, že muži to řekne jinak a mírněji (jestli se jí teda něco nelíbí). Mám zkušenost, že takové typy žen, si vždy dovolí vždy jen zase na ženy. Hlavu vzhůru. Ber to s nadhledem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
17.9.20 10:47

Přijde mi v pořádku, že ti učitelka sdělila s čím je problém. Nepřijde mi v pořádku, po 14 dnech ve školce, řešit odklad školní docházky nebo posílat do poradny. Děti se zatím adaptují :nevim: že si hrají více spolu mi taky po dvou týdnech přijde normální, že nechtějí jíst takhle ze začátku, to taky bývá celkem běžné. Nevidím žádný problém, který by se nevyřešil adaptací a důsledností ze strany rodičů i učitelky. Nic, co by mělo paní učitelku zaskočit. U nás by to učitelka taky rodiči sdělila, možná i trochu důrazněji, když by měla pocit, že jsou děti rozmazlené, ale není to nic, s čím by neuměli pracovat, každý rok se takové děti objeví.

Příspěvek upraven 17.09.20 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.9.20 10:47
@Anonymní píše:
Dcery vše umí. Oblečou i obují se samy, WC je samozřejmost, umí se i utřít. Krásně mluví ve větách, mají výbornou paměť, pamatují si spousty písniček i básniček a když se učí novou básničku ve školce, večer mi ji recitují. Umí kreslit, držet tužku, lžíci. Trochu válčí s příborem (má chyba..).

Ano trpí neduhem dvojčat - žijí ve své „dvojbublině“ a hrají si spolu. A souhlasím s vámi, že když nejí, budou hlady ony a ne učitelka.

Věřím, že se i do té hry časem více zapojí. Ale byly v podstatě do 4 let jen se mnou a najednou jsou samy a ve školce (ale to spousta dětí, muselo to přijít, to si uvědomuji).

A ona mi to opravdu do té tváře vmetla. Holky ještě obědvaly (přišla jsem brzo) a ona hned vyběhla ze třídy a hulákala na mě, že mi něco řekne. A okamžitě spustila tuto kritiku jako samopal. žádné vlídné slovo, nic. Žádná pochvala. To ta „vyštvaná“ učitelka mi je za ty 4 dny pokaždé pochválila co umí a pak dodala v čem by se mohly zlepšit. Ale vše lidskou a milou formou. Tato to podala tak, že mám nezvladatelné fakany, které jsem asi málo bila a nenastolila jim řád. Ano jsou trochu rozcapené asi jak tu někdo píše. Už jsem začala přísněji vychovávat. I když holky včera plakaly a ptaly se, proč je na ně maminka taková ošklivá a kdy zas bude hodná.

Ve školce se nebijí, nekoušou, neškrábou děti. Hračky si uklízí a pokaždé tu činnost udělají. Jen je asi třeba je více „nutit“.

Dnes odpo za ní jde muž a v klidu si s ní promluví. Já jsem totiž zaujatá a asi moc citlivá..

Tak v čem je problém? Komunikace asi není silnou stránkoiu paní učitelky a tvou asi taky ne.
Odnes si z toho podstatné (tréning jedení příborem, doporuč učitece být po 14 dnech docházky trpělivější a upozornit, že k některým činnostem je možná bude muset víc namotivovat). A ty přestaň dělat s dětí výkladní skříň svých schopností a nauč se být asertivnější a konstrutivní při komunikaci.
Protože co mi na tom celém přijde nejhorší je, že se maminka hroutí z toho, že někdo nevidí její děti dokonalé. Odvozuješ svou hodnotu od tojo, jak okolí vidí tvoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
17.9.20 10:53

Jezisi, tak si hrajou spolu a co. Kamaradky dcera si chce hrat nejcasteji sama, max s jednou holcickou protože je introvertni po rodičích. Ma dcera je zase stastna jak blecha v kolektivu a cim vic děti tim líp a co? At ty děti nechaj dychat.
Zamyslela bych se sebereflexne nad tim co mi ucitelka rekla, zapracovala na tom o cem vis ze je zapotřebí a nazdar.
Učitelka muze poradnu doporucit, ale to je tak vse. To same odklad, opravdu o nem nerozhoduje učitelka z MS.
Priste bych byla víc raznejsi a tvrde vyjádřila nesouhlas u veci s kterýma nesouhlasis.
Po 14ti dnech vynaset soudy nad chováním děti mi nepřijde profesionalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí