Dvojčata ve školce - problémy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3023
17.9.20 11:14

Tsk pokud nejedí, nespolupracujou… tak se ucitelce nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
17.9.20 11:15
@Anonymní píše:
Dcery vše umí. Oblečou i obují se samy, WC je samozřejmost, umí se i utřít. Krásně mluví ve větách, mají výbornou paměť, pamatují si spousty písniček i básniček a když se učí novou básničku ve školce, večer mi ji recitují. Umí kreslit, držet tužku, lžíci. Trochu válčí s příborem (má chyba..).

Ano trpí neduhem dvojčat - žijí ve své „dvojbublině“ a hrají si spolu. A souhlasím s vámi, že když nejí, budou hlady ony a ne učitelka.

Věřím, že se i do té hry časem více zapojí. Ale byly v podstatě do 4 let jen se mnou a najednou jsou samy a ve školce (ale to spousta dětí, muselo to přijít, to si uvědomuji).

A ona mi to opravdu do té tváře vmetla. Holky ještě obědvaly (přišla jsem brzo) a ona hned vyběhla ze třídy a hulákala na mě, že mi něco řekne. A okamžitě spustila tuto kritiku jako samopal. žádné vlídné slovo, nic. Žádná pochvala. To ta „vyštvaná“ učitelka mi je za ty 4 dny pokaždé pochválila co umí a pak dodala v čem by se mohly zlepšit. Ale vše lidskou a milou formou. Tato to podala tak, že mám nezvladatelné fakany, které jsem asi málo bila a nenastolila jim řád. Ano jsou trochu rozcapené asi jak tu někdo píše. Už jsem začala přísněji vychovávat. I když holky včera plakaly a ptaly se, proč je na ně maminka taková ošklivá a kdy zas bude hodná.

Ve školce se nebijí, nekoušou, neškrábou děti. Hračky si uklízí a pokaždé tu činnost udělají. Jen je asi třeba je více „nutit“.

Dnes odpo za ní jde muž a v klidu si s ní promluví. Já jsem totiž zaujatá a asi moc citlivá..

Nemám dvojčata, nemám děti hodně blízko věkově, aby spolu chodily do školky. Nicméně v naší školce je několik dvojčat a všechny jsou rozdělena. Samotnou školkou je to doporučováno a některé maminky to dokonce vyžadují. Možná by jim to prospělo. I když chápu, že jako matce se ti to nemusí líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7883
17.9.20 11:18

Zakladatelko, napřed neřeš svoje děti, ale tu úču. Vyptej se jiných matek, jaké s ní mají zkušenosti ony. Možná že zjistíš, že tohle je u ní normální a budeš ty její kecy prostě filtrovat a pouštět druhým uchem ven.

My takhle máme v naší malé vesnické školce ředitelku kosočtverec. Učitelky, kuchařka…jsou super ženské, jen ta ředitelka je zneuznaná kóča, co by ráda asi řídila velkou firmu, jen na to nemá, tak dělá jen ředitelku v malotřídce a tak si z rodičů udělala svoje podřízené. Jak na ní někdo narazí, tak ho prostě zjebe, je jedno za co…
Začátky ve školce jsme měli taky těžké, syn chodil předtím už rok do soukromé školky od 2 let a naprosto bez nejmenších problémů…a najednou v této státní jsme se dozvídali, jak je hrozný, nepoužitelný, něco takového nezažila, neví, jestli ho nebude muset vyloučit…dlouho kadí (klasika :roll: když už nevíš co, tak dítě dlouho kadí), dlouho spí po obědě, musíme ho doma o víkendu budit, aby si nezvykal spát dlouho a vstával na povel…do děs…
Když jsme se postupně seznámily s ostatními matkami, tak jsme zjistily, že tímhle prošli snad úplně všichni!!!. Prostě každé dítě je nejhorší, nezvladatelné, nepřizpůsobivé, na vyloučení, na psychologa, na poradnu…a všechny jsou špatně vychované, jednoduše nemožní rodiče.
Teď to zažíváme znovu, s druhým dítětem :roll:.

Někdy to není o dětech, ale o jednom kosočtverci s čárkou. Tak buď v klidu, a řeš napřed učitelku…a ty její kecy se snaž nevnímat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 11:22

Ptala jsi se na názor učitelky, ten jsi dostala. Ptala jsi se co holky, tak ti odpověděla. To že to tak budu dnes nemusí znamenat, že to tak musí být za měsíc, půl rok, rok. Možná to řekla špatně a nevhodně, ale zase přiznáváš, že v něčem měla pravdu. To že deti fungují jinak doma a jinak ve školce je normální. A nemusi to vůbec vypovídat to nic o funkčnosti nebo nefunkčnosti rodiny a věnování se v uplynulých x letech. Pokud Tě to trápí, dohodla bych se a probrala situaci s učitelkou v klidu. Jinak mě překvapuje, že za 4 dny docházky vis jistě, že učitelka před byla super :) Hodila bych si něco sladkého do sebe, připustila možnou kritiku svých děti a v klidu bez emocí si promluvila s učitelkou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.20 11:33

Mam jeste treti dceru. Budou ji dva. Je ze stejnych rodicu a podrobena stejne vychove jako starsi dvojcata. Tu bude tato ucitelka milovat. Moc nemluvi (mluva je individualni a ac jsme ji cetli od rana do vecera a mluvili na ni, tak moc nepovida..). ALE sama se oblece (halenka, tricko, kalhoty, ponozky i overal), sama se obuje (a spravne), rika si o nocnik (jeji sestry az po druhych narozeninach). A to ji jeste nejsou ani dva. Je VELMI samostatna a naopak nechce, at ji nekdo pomaha. Spis ona sama pomaha jinym (i dvojcatum.. treba jim prinese boty, tricko a pod..).

Ad ucitelka. Je tady vyhlasena. Buzeruje vsechny rodice. Kazdy den jineho.

Ja sama byla svedkem, jak rikala mamince, ze jeji syn spatne ovlada zachod. Ze nechce curat na povel a kakat cgce sam a trva mu to dlouho a ona nema cas na nej cekat, rotoze ji to o 10min zpozdilo cestu ven.

Nebo j8na maminka rikala, ze jeji syn tam loni spaval a dopo se pocural. Tak ho prevlekli. Ale on se pocural i odpo a uz nebylo obleceni. Tak mu dali erarni. A tahle ucitelka ji servala, ze mu nedala nahradni oblecky. A argument, ze dala, ale iz je pocural neregistrovala a rikala ji, at ji nelze, ze zadne nemel (no vzdyt je pocural ze jo..)

• Citovat
  • Upravit
447
17.9.20 11:33

Bohužel v dnešní době by paní učitelky chtěly aby dítě bylo klidné, najedlo se nejlépe vše snědlo, neřvalo, ve všem ji poslouchalo aby si v klidu mohla vypít kávičku. To je pro ně ideální dítě. Jakmile trochu vybočuje už je problém. Po 14 dnech ti nemůže říct, že navrhuje psychologa :zed: tak rychle soudit. Moc si to neber holky se za chvíli rozkoukaj a bude to dobré :pankac: přece jen byly pořád jen spolu a jsou na sebe zvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
17.9.20 11:36
@Anonymní píše:
Holky, tak jako zakladatelka mám dvojvaječná dvojčata holky, teď čerstvě 4 roky. Od narození moc šikovné. Brzo mluvily, vývoj naprosto v normě. Přiznávám, že jsou trošku mamánci a těžce nesou odloučení ode mě. Umí se samy najíst, obout, obléct, ale dělají, že to neumí a chtějí, ať je obleču já a často povolím..

Měly letos v lednu nastoupit do školky, ale kvůli covidu se tak nestalo (resp. tam strávily 4dny a pak školku zavřeli..). Byla tam moc hodná paní učitelka a holky ji měly ty 4 dny moc rády. Bohužel ji vyštvala ředitelka a dala mladou nezkučšenou žábu. K ní je tam učitelka, která nenechá na dítěti nit suchou. Každý den si vyhlédne jinou maminku a za něco ji pucuje, co to dítě neumí a neví a jak jí to narušuje hodinu (například, že mu moc dlouho tvá kakat a chce být samo na WC nebo že se oblékalo špatně a cpalo nohu do rukávu a pod..). Třídy tady jsou věkově smíšené a je tu 30dětí na jednu třídu (celkem 150dětí/školka).

Holkly jsou trochu mlsnější v jídlě (hlavně Bčko..), ale nakonec to sní.

Ta služebně starší učitelka (je jí okolo 45 let, takže mladá ženská) mé dcery bere jako by byly ve druhém ročníku školky (což nejsou, protože nechodily). Začaly ale fakticky denně na dopoledne chodit až teď v čerstvých 4 letech.

Do včera nic neříkala a na každý dotaz co holky řekla, že dobré. Jen prý jsou neposedné u jídla (to vím a pracujeme na tom). A včera jsem přišla dřív a učitelka na mě naběhla a spustila takové stížnosti, že jsem se tam málem rozbrečela na místě. Že holky nic nejí (to není pravda, jen jí málo a dlouho..), že nespolupracují, nezapojují se a narušují jí tím výuku. A vyrušují ostatní děti a ona je musí umravňovat. Že si hrají jen spolu a ne s ostatními (vím, že si hrají s dalšími dvěma chlapci, které znají z hřiště, ale ano jsou hodně na sebe vázané). A pak dodala, že její sestra má taky dvojčata a že je to častý problém. A že tomu dáme do října a pak na nás zavolá asi psychologickou poradnu či co. A že to už teď po 14 dnech vidí na odklad školní docházky příští rok. A že nemají řád. A tak podobně na mě spustila.

Holkám jsme se od narození intenzivně věnovali. Nepouštěli jim televizi, hodně četli, chodili do zoo, sázeli kytičky, zpívali, modelínovali.. Nikdy jsem je nebila, vše řešila domluvou a vysvětlovala a vysvětlovala (místo abych plácla). Hodně jsem to obrečela, protože to vypadá, že jsem se jim nevěnovala a nemají řád a rostou jako dříví v lese. Ale to není pravda.

Anonym prosím - chodí sem švagrová a nechci, ať ví, že máme problémy..

Vkládám podruhé, neobnovila jsem diskuzi..

Já z toho mám pocit, že byl problém zrovna při tom obědě, když jsi tam dorazila dřív, že si učitelka potřebovala ulevit, nicméně jako řešit, co bude za víc jak rok, mi přijde od učitelky fakt ujetý, navrch když zná holky 14 dní. Tohle by jí tvůj muž měl určitě říct… Jinak každé dítě má něco, ani tvé děti nejsou dokonalé, i když máš potřebu se chlubit, co vše umí ;)

Nechej si to sednout, popřemýšlej na čem zapracovat, a zkus holkám vysvětlit, že mají dělat, co říkají paní učitelky, stejně jako ostatní děti ;) že u jídla mají sedět, i když ony už dojedly, aby nerušily ostatní děti… Občas jim to preventivně zopakovat ;)

Adaptace trvá minimálně měsíc a i děti, co chodily do školky dřív potřebují cca týden, 14 dní po prázdninách, aby si na ten systém opět navykly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
17.9.20 11:37

Byla bych v klidu. Učitelku bych brala tak, že mi podala info a já si z toho vyberu to, co je pro mě důležité. Případné poradny bych se fakt nebála, většinou jsou to vcelku příjemné pohovory a pro mě vždy měly přínos. Můj dnes téměř dospělý syn je dysgrafik. A vždycky měl obrázek ve školce na nástěnce až někde schovaný… No, dostal v poradně diagnozu a najednou byly jeho obrázky mezi ostatními… Takže nám poradna pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 11:38

Jinak tato ucitelka je jedna ruka s reditelkou a dela ji zastupce. Vysku tu nema zadna ucitelka, jen ředitelka. Ta odejita ucitelka si ji dodelavala a letos mela kocnit. Reditelka se zalekla o pozici na nahradila ji zabou hned po stredni. Jina školka v okoli neni..

• Citovat
  • Upravit
1229
17.9.20 11:41
@Anonymní píše:
Jinak tato ucitelka je jedna ruka s reditelkou a dela ji zastupce. Vysku tu nema zadna ucitelka, jen ředitelka. Ta odejita ucitelka si ji dodelavala a letos mela kocnit. Reditelka se zalekla o pozici na nahradila ji zabou hned po stredni. Jina školka v okoli neni..

Hele a třeba ta žába po škole bude skvělá. Já mám pocit, že účou se člověk nestává, účou se člověk rodí. Buď to v sobě máš, nebo ne. Dej tomu čas, ono si to třeba sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.20 11:42

A ja se s ni snazila byt za dobre. Prvni skolni den ji dcery namalovaly obrazek a ja ji (i te zabe) dala drahou bonbonieru a pokazde se ptam co holky a jak to zvladaji. To bylo porad, ze dobre, zadne problemy. Proste do vcera vse v pohode a najednou toto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.20 11:44

@Blankaspl Ja proti te zabe (pardon za vyraz) nic nemam. Zda se, ze je paradni a holky ji miluji. Je ta hodna. Jen jsem nekolikrat videla, jak ji tato starsi ucitelka servala a davala rady jakoze takhle ne (treba kdyz objimala chlapecka co plakal).

• Citovat
  • Upravit
33005
17.9.20 11:51
@Anonymní píše:
A ja se s ni snazila byt za dobre. Prvni skolni den ji dcery namalovaly obrazek a ja ji (i te zabe) dala drahou bonbonieru a pokazde se ptam co holky a jak to zvladaji. To bylo porad, ze dobre, zadne problemy. Proste do vcera vse v pohode a najednou toto.

Nezlob se na mě, ale z tebe ta potřeba někomu se zavděčit přímozáří. Udělej s tím něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
17.9.20 11:54

Heleď mně přijde, že je to trochu o tvým sebevědomí, jako trochu se v tobě vidím :) Jde o to, že i učitelky můžou být nedokonalí/neurotičtí/zlí lidé, školským systémem tvoje děti budou procházet dlouho a je to o náhodě, jestli nebo kdy se s takovým učitelem potkají. Tak máš tu čest se naučit udržet si svoji linii a nenechat se dokýkat kde kým už teď :) Jasně, něco třeba může být pravda, zjevně jsi přemýšlivá a přebíráš si to nějak, ale taky to může být prostě projev blbé povahy/vyhoření/utržených řetězů dané učitelky. Takže si z toho vezmi co ti přijde praktické, zbytek prostě druhým uchem ven, pokud by měla učitelka tendence marginálie neustále opakovat nebo vyhrožovat nějakou poradnou na normální děti, tak se prostě vymezit, ukázat, že s tím ani nic nehodláš dělat nebo tě to nezajímá :), třeba si příště vyhlídne někoho jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
17.9.20 12:35
@Anonymní píše:
A ja se s ni snazila byt za dobre. Prvni skolni den ji dcery namalovaly obrazek a ja ji (i te zabe) dala drahou bonbonieru a pokazde se ptam co holky a jak to zvladaji. To bylo porad, ze dobre, zadne problemy. Proste do vcera vse v pohode a najednou toto.

Neptejte se kazdy den(ted kdyz uz jsou tam 14 dni), kdyz budou mit neco duleziteho, tak vam to urcite reknou sami. Davat bombosku uz prvni den mi prijde takove hujerovske :lol:. Vidite, jaka ta ucitelka je, tak si prefiltrujte, co je uzitecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí