Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pepen ,kluci jsou supeeer, i z tech fotek je videt, ze je Fany drak a Vojtu utlačuje,ne? Ta prvni jak mu dava ruku na hlavu je dokonala…
Teda ty mě lámeš na to odnaučování,já Tě snad poslechnu…ráda bych pěla ody
Tak možná příští víkend,to P.přijede už ve čtvrtek,tak na to budem mit 4 noci… Jinak ovesný vločky namočím a dám na 2 minuty do mikrovnky,ono to nasaje a nabobtná a změkne. Když se to namočí dlouho dopředu,tak se to asi nemusí ani dávat do mikrovlnky…Dělám většinou s ovocem - jablko banán a trochu do tho i přidám jogurtu.A taky skořici. Je to mnamka. Jo ty vločky mixuju trochu s ovocem,ale když se koupí ty jemné,tak by se to možná ani nemuselo…když jsem u toho mixování
![]()
Dnes mě tatka vezl na chur.ambulanci - debílek jsem vylizovala prstem práve ten ruční mixer po večeři a druhý prst byl ještě na tlačítku a nějak se to zaplo
Mám tam 3 stehy,naštěstí to nevzalo kost,tak snad to bude dobrý… Odneslo to jen kousek nehtu,ten doroste. Trochu to ted boli,snad se to bude dobře hojit.
Denisko , teda průjem vás furt trápí, vím že se nemůže ml.výrobky, my to tak měli při zvracení (střevní viroza), taky nás zachránilo kojení a ted se bojim,co mi budou pit a a jist když nekojim a mliko nbudou moct … tak až bude ouvej,vím na koho se obrátit ohledně jídelníčku
![]()
Myšáčku , vy snad budete dřív chodit než my
šikulkové kluci, tleskám! holky jsou teda taky donošený - asi - 38+1, ale lízt ještě nezačli,jen se furt plazí …
teda Ivuško , ty tomu dáváš, ale hlavně že to bude v pohodě a nedopadlo to hůř, a prst bude v poho. my zase byli s Románkem na šití rtu, jak blbli s Kubíkem a narazil na stůl a prokousl si ho, ani nevím, jestli jsem to tady už nepsala, nějak zapomínám v tom všedním chaosu a nevím už co jsem udělala a co ne
No tak nám to hnusný počasí už přitáhlo, takže budeme zas doma, achjo, to mě kluci sežerou, jinak u nás vše ok. posílám zas nějaké fotečky
http://img.mimibazar.cz/…f1050047.jpg
http://img.mimibazar.cz/…f1050050.jpg
a vůbec holky, všechny fotečky jsou suprový !!! dětičky rostou jak z vody, je to neuvěřitelný..
Ahojky,
Pepen, Pitrsko mate krasny kluky! Vechny bereme za zenichy ![]()
Pitrsko , a jak to mate vyreseny s tatinkem kluku, bere si je k sobe obcas nebo chodi za vama?
Ivusko teda s tim prstem nic moc.. Tak at se rychle zahoji. Jeste zes to neolizovala jazykem ![]()
Sabri uzijte si cestu do NL. Mas sikovne deti, ze ti v pohode zvladaji cestu. My se furt rozhodujeme zda jet do Chorvatska, holky vubec nechteji byt v autosedackach ![]()
Jak resite nocni kojeni tak mozna se taky inspiruju. U nas to porad nic moc, vstavaji nekolikrat kazda. Ale ja uz to nepocitam a snazim se ani se moc neprobouzet. Rychle vezmu dite k sobe, dam cucnout a spime dal obe. Az zabreci druha, ak si je prohodim. Neni to nic moc, ale jsem tak utahana, ze se mne nechce vstavat, drzet flasku nebo jinak to resit. Ale koukam, ze se to asi vyplati, tak se mozna odhodlam take.
Tatinek k detem v noci take nevstava
Ale to uz bych chtela moc, je hrozne sikovny a pomaha pres den.
Tento vikend mame 5 deti
. Male prtata, dve deti pritele z prvniho manzelstvi a jeste pribral jejich kamaradku. Je to mazec a zahul, ale velkou vyhodou je to, ze male holky temer nezlobi. Porad jsou mezi detma, tak ani Anika neječi, a to uz je co rict. Ted uz jsem hodku na netu, a je to pohoda vypnout a na chvili nemit deti.
A vcera jsme byli s celou bandou na chalupe, ty se tam vsechny vyradili! Holcicky jsem mela spinave az za usima jak rozmatlaly po sobe obed, vylily caj, lezly po trave a ochutnavaly hlinu a podobne dobroty.
Miso , obdivuji te, jak zvladas 4 deti.Je to pekny zahul. A nekdy jich mate i 6? A k tomu jeste maminku a barak, zahradu… ty jo.
Mirena . Take mam, a jsem s nim spokojena tak na 90%. Totiz uz tri mesice od zavedeni porad trochu spinim . Pry je to normalni a casem by melo zmizet, ale uz me to moc nebavi.
Elisko , jak ses ptala kdo vyuziva vozyk za kolo jako kocar. tak my jsme parkrat s nim byli na prochazce, a je to docela dobre, to polohovani jsem neresila protoze holky jeste uplne lezely, ani ted jeste je moc neposazuji. Vim ze Dita s tim porad jezdila po nejakych horach a vyuzivala ho jako terenak. Akorat Croozer je trikolka, ten vas jak jsem koukala ma 4 kola ![]()
Oren , tak se ozvi, pokud by vam vysel nejaky den v pristim tydnu. Cislo na me mas, tak budeme moc rady.
Ivo , a ovesny vlocky kupujes obycejne, tz za 8 ci 9 Kc? Nebo nejake lepsi, BIO a tak?
Uz dva dny k veceri MM jsem nahradila Sunarem. To je mazec s pripravou kasicky, to je teda rozdil. Z MM kase byla porad moc ridka, to mliko vyzadovalo dvojitou davku suche kase nez sunar. Tak ted jsem musela pulku pripravene kase vyhazovat, jak jsem nasypala obvykly pocet odmerek kase a do toho jsem lila sunar a ono ne a ne zridnout.
Mame uz dva zidlicky! Je to parada v nich krmit, jsem moc spokojena.
Mozna uz jsem se chlubila, ze mam nove kolo! Stoji doma uz skoro tyden a jeste nebyla moznost na nem jet. Dnes by to k veceru slo, ale zas tady leje ![]()
No nic, budu koncit. Diky vsem, kdo docetl az do konce
a omlouvam se za dlouhy prispevek.
Mejte se vsichni fajn.
Alina
jeste vlozim fotecku jak to vypad s 5 detma
http://img1.rajce.idnes.cz/….17-_023.jpg
a tady jsme ve dvou zidlickach
http://img1.rajce.idnes.cz/….18-_001.jpg
A uz opravdu koncim.
![]()
Pa.
Ali , dávala jsem ovesné vločky obyč za tech 9Kč,ale dnes jsem koupila ty jemnější a ty asi zaliju horkou vodou je a už je nebudu mixovat
přeci jen mam jen 10 prstu
A fotečky nadherne,to je teda banda,co? To je vyvařování a uklízení o takovém víkendu,co? Židličky závidím,my jsme ještě v lehátkách,na takové nemáme místo v kuchyni,tak jsme koupily ty z Ikey ale tam mi prijde,že se ještě kejklají,ikdyž už možná ne,2 mesice jsem to nezkoušela je tam dat…
Prstik v noci pekelne bolel,do toho vstavani k holkam,obe pily sunarek mezi 2-3, Natynka jeste o pul 7 chtela,ale vic nez 1 flasku nedostane,tak jsem ji zkusila dat stavicku (riste dam vodu),a asi jen mela zizu,jelikoz se napila,dala jsem ji do postylky a spala az do pul 9. Tak mě to trochu nakoplo na tu noční vodu
![]()
No a dnes jsme poprve byli s holkama nakupovat a jely v sedátku na vozíku, rozhlížely se,Anetka vesele vykládala … To byl super pocit,když se na vás nikdo neotáčí,jelikož jsme každý měli ve vozíku jen jedno dítě
a jezdili jsme většinou rozděleně… no nic,holky spí,tak si jdu umýt vlasy,snad to s prstíkem zvládnem,půjde do igelitky
![]()
Ali , to je tedy pořádná rodinka
Jinak tatínek kluků si je bere jednou za 14dní na víkend, jinak za náma nejezdí. ale o kluky se spíše stará jeho mamina se ségrou, kam jezdí každý víkend. No spíš jen aby si je taky nejvíc užili oni než on. Minule mě totiž překvapil názor, že jeho mamka nebude doma, tak si je nevzal, že by si je oni neužili. No já si myslím, že on je otec a on by si je měl užít ať maj rodiče čas nebo ne. Já to beru z mého pohledu, kdybych měla kluky jen tak málo, chtěla bych využít každou chvíli. Neříkám že by je neměl rád, ale není to láska na 100procent.
Ivuš , ten prst musel fakt pekelně bolet, to si dokážu představit, kort když ho nemůžeš mít tak v klídku, stále musíš něco pracovat
Ahoj holky,tak u nás už konečně přestalo pršet,ale je tsm docela zima.
Ivuško,tak to jsme po úrazu dvě,akorát já už v pátek,kluci(velcí)v týdnu rozbili výplň ve dveřích,koupila jsem novou,byla opřená u vrátek ale večer v pátek jí manžel položil na vozík,aby nespadla třeba no,a já prošla okolo,nejdřív nic,jen jsem měla bílé lýtko,ale pak,té krve,nacpala jsem si do ponožky papírové kapesníky a jela na pohotovost,tam mi to zašili,7 stehů,moc to nebolí,spíš v noci když se otočím na bok,tak mě to zabolí a vzbudím se,ale přes den to jde.
Nisso,už máš doma ty golfky?? A madla?? Jak tam pasují?? A už máš pláštěnku?? Já nejdřív koupila univerzál,ale moc tam nešla takže nakonec jsem koupila origoš od haucku,a sedí tam perfektně.
Taky jsem na MMB koupila univerzální náožník od Emitexu,ale ten bude až na zimu.
Pitrsko,to je moc dobře,že sis už našla někoho jiného,nemůžeš být na všechno sama i když to třeba fyzicky zvládáš,ale je potřeba se mít o koho opřít.A s tím,že si je nechtěl manžel vzít když nebyla jeho mamka doma,to je od něj docela sprostý,je pravda že je to záhul,ale ty to zvládáš každý den a jsou to taky jeho děti a když s nimi chce být,tak to nemusí být jen pod dozorem a pomocí rodičů,viď??A vy už jste rozvedení,nebo nemáte podanou žádost zatím??
Alino,teda,to je dětí jako smetí,musíš mít hlavu v pejru ne??Já sice mám 4,ale jednak jsou starší,takže taky i pomůžou,a hlavně,oni jsou tady doma,a podle toho to vypadá,tzn žádné jako ty žes určitě celý víkend lítala kolem všech dětí a kuchyně a domácnosti,oni mají své povinnosti dané a s lecčíms musí pomáhat.Např. neluxuju,prádlo si skládají sami,jen to co jim žehlím dělám já,věší prádlo,nakupují,chodí s kočárkem a podobně a to tys určitě tak neměla,takže já lituju tebe,navíc,podle fotky jsou všechny dost malé ještě co??
Myšáčku,teda,tví kluci jsou ale šikovní,my jsme mnohem starší a nic moc lezení,teda Filípek snahu má,ale už asi měsíc
a Domča vůbec ne.
Pepen,teda Fanoušek je pěknej raubíř co,je to na fotkách i vidět,u nás je to Filípek,je sice pořád menší,ale je to sígr a kouká mu to z očí,jak už jsem psala,Domča se na něj většinou kouká tak nějak s despektem ajko už zase ty,co mi provedeš tentokrát
,no,je takovej mamánek,nejradši by jen celé dny mi seděl na klíně a to ani nedutá,abych ho neodložila,a hrozně žárlí když chodám Filípka.
No,už tady kňučí za mnou na zemi,půjdu je uložit spát a snad si i vypiju kafe než se vzbudí,minule mi ani nestačila cvaknout konvice a byl už křik odpoledne tomu spánku moc nedají.Ale zase dopoledne spí tu hodinu až hodinu a půl,tak nemůžu chtít všechno že jo??
Ale bylo by to fajn,moci si nalinkovat jak to bude se spaním,jídlem kakáním a podobně co??
![]()
Stejně, to je tak zajímavý přečíst si, jak to doma máte vy, Míšo, tys mě vůbec teď inspirovala s těma domácíma povinnostma u starších dětí - co tak namátkou má kterej za povinnosti? a musíš je k tomu honit, nebo už sami vědí a sami od sebe udělají? Taky máme některý povinnosti (poklízet svůj pokoj, hračky a věci v obýváku, třídit si večer prádlo atd.), ale pořád je do toho musím honit a když o víkendu u sebe luxují, fakt musím nad nima celou dobu stát a říkat, tohle seber a ukliď tam, tamhle to ještě není vyluxovaný, zmáhá mě to. A jak je má na starosti taťka, tak leží prádlo v koupelně po večerním sprchování pár dní a oni tahají další a další čistý, protože to natahaný nevědí, kde mají
Odmítám kontrolovat každý večer, jestli si to uklidili, manža mi to vždycky odkývá, jako že na to dohlídne a pak nic
Občas si říkám, že když jsem na ně sama, je ten režim pevnější, ale stejně - Pitrsko, viď, je lepší vedle sebe někoho mít, i když tak ideální jako my ženský nikdy nebude ![]()
Jindříšek začal konečně lézt po čtyřech, hurá! Sednout si ale neumí (ani když ho po:,–(ím já), Zuzanka sama ne, ale při posazení drží. Takže obdivuju, jak vám dětičky sedí v kočáru i na vozíku v krámě!!! To my ještě nemůžem… A Ivuško , zasmála jsem se, jak se s ráda zbavila veřejného zájmu o dvojčata
Občas je toho až příliš, co? Taky musím trénovat francouzštinu na odpovědích typu, "ano, dvojčata, páreček, 10 měsíců - aspoň se naučím různý číslovky
, je to dost práce atd.)
Zuzanka zas nechce jíst, pořád má ještě tu virózu s průjmem a teplotama. Jsem ráda, že ještě kojíme, aspoň trochu.
Všechny máte krásný fotečky, Pepen , výraz Vojtíka je podobný tomu Zuzčinu, když po ní jde brácha
Míšo , moc mě pobavilo, jak popisuješ Dominikův vztah k Filípkovi ![]()
Míšo, Ivuško , ať se vám to brzy zahojí, na ty prcky člověk nepotřebuje 2, ale 4 ruce (jak jsem někde četla - na péči o dvojčata je třeba jedné matky, dvou prsů a čtyř rukou
).
Myšáčku , to zírám na tvoje šikuly!!! Takhle rychlý nejsou normálně ani žádný monoděti ![]()
Ali , ty židličky jsou perfektní, vyzkoušeli jsme je na návštěvě. Ale my máme ten Chariot, takže vydání za židle už nebude ![]()
Míšo , já mám stejný názor, pokud je chce mít a užít si je, není potřeba někoho jiného, ikdyž vím jaká je to práce, ale ty dva víkendy v měsíci si myslím by si je měl pořádně užít. I z těch pár dní je stejně na fotbale a to ho zajímá víc. bavila jsem se o tomhle s více známýma a všechno je to o lidech, jak to vidí,hlavně rodinu, vztah a když jsou děti, každý ti řekne, že děti v rodině už není jen láska k tomu druhému, tam musí koukat i na ty děti a ne myslet jen na to svoje, jestli se vyspím do práce nebo ne, děti jsme chtěli oba a říkala jsem si, že na věky to nebude, tak jak to bylo, že do roka jsme třeba měli problémy s Kubíkem, nespal a tak, ale prostě to jsou děti a tím si musí každý projít. Jenže víš co, z jeho strany mi to čím dál víc připadá jen to, že je má na chvíli a hotovo, jen platit alimenty a nic víc Když jsem mu třeba řekla, proč jim nekoupí aspoň nějakou maličkost, odpověděl mi pouze, že mám věcí dost a ty si můžu prodat na MMB a pak jim zase něco koupit, takže od něj nic opravdu nečekám. My nebyli oddaný, takže tohle bylo jednoduchý.
Pitrsko ,jak kdybych četla o ségry bejvalým… totéž v bleděmodrým… Když rodiče nemohli, nebral si je,pak holky nechtěli jezdit k němu (18km od HB),ale nic mu nebránilo je mít v HB,jít do bazénu,do parku, na hrádek, pískoviště,prostě cokoliv,holky už jsou velký,takže práce žádná…jenže to ne, to je pro něj zbytečnej čas jet do HB,když si je nemůže odvézt a strčit k rodičům…musel by se jim to odpoledne věnovat sám a to je moc namáhavý …ach jo tihle chlapi, to je děs, ale jednou se mu to vrátí, holky k němu nemají žádný vztah, ta jedna má z toho dokonce psych.problémy,ale už se to hodně zlepšilo,chodili k psycholožce… Jen toho novýho tatku pro ně nemůžem sehnat
Inetrent seznamku taky už zkoušela ale samý fiaska
Tak nic nehledá,čeká až to přijde samo.ch jo.
Holky šli ven s tatkou,tak jdu tady něco poklidit,upect mu buchtu do týdne,udělat sváču na zítra atd… tak papa!
Ivuš , s takovýma chlapama se holt neudělá nic, jen taky doufám, že z toho kluci nebudou mít psych.problémy, toho se docela bojím, až budou větší, zatím to tolik ještě nechápou, ale to se samozřejmě změní, až to začnou chápat. jak to bude i s mým novým přítelem, zatím je to v pohodě, mají ho rádi, ale stejně nechápou, kdo je pravej otec a kdo náhradní, z toho mám fakt obavy. No jinak tvý ségře fandím, ať někoho najde a je fakt, že lámat přes koleno se to taky nemá, prostě to určitě někdy přijde, dřív nebo později.
Eliško,to víš,že zezačátku pár dní byly boje než se to děti naučily,ale teď už chodí jako švýcary
,no,ty máš sicě děti menší,ale i tak je můžeš už k té pomoci vést,viď??
Třeba to oblečení,jak píšeš,že hází na hromadu,tak ať si to skládají třeba v obýváku na hromádku než se jdou koupat,pyžamo ať mají taky tam a ty máš pod dohlledem že z vany jdou pro pyžamo a hned si uklidí do skříně své věci.
Kluci si uklízí pokojík sami tak nějak každý den,luxují jednou týdně a kdy mají hotovo já jdu na revizi,a když je to špatně tak znovu a pořád dokola a taky jsem je třeba něčím motivovala,že budou koukat na pohádku,nebo že dostanou pohár a když to stejně neudělali nebo jenom jeden tak druhý měl smůlu,je to sice náročný ale stačí vytrvat a výsledky se dostaví.
Takže u nás,máme všude dlažbu,ael sem tam malé koberečky,a Jára i Adam na střídačku každý večer po koupání malých ty koberce vyluxují.Uklidí po pinďatech hračky,prádlo,které malým svléknu a naházím na hromadu seberou a odnesou do koupelny.Uklidí drogerii kterou si musím natahat do obýváku,oblékáme je na rozložené sedačce.Pak připraví židličkyx na krmení,a po krmení je zase uklidí.Když malí už jsou v pelechu,tak dostanou večeři,Adámek má za úpkol každému nalít pit,nanosit to na stůl,pak nandané talíře odnesou tak nějak oba,a po jídle vyhodí zbytky a nádobí dají do myčky.
Když je víkend,Jára dopoledne uspí prcky na zahradě venku,ale to je jen tak na 5 minut,zaberou rychle.
Když skládám prádlo tak Adam roluje ponožky a Jára skládá slipy a kalhotky a tak.
No,už mě nic nenapadá.Asi si nemůžu stěžovat,pomáhají fakt hodně,teda,dříve ne,ale naučili se to,a teď všechno už dělají bez toho,že bych něco řekla,třeba se ptají co budem dělat večer řeknu skládat prádlo,oni se do toho dají že když to bude dřív zahrajem si pak nějakou hru,asi fakt pomáhá ta motivace,no.
Je fakt,že třeba když jsou tady manželovy děti,zdaleka to není tak idylické,ptž zřejmě jsou zvyklí na 100% obsluhu ale to u nás nehrozí,nejsem ničí služka,tím méně jejich.Takže když si nejsou schopní po sobě ani uklidit talíř a sklenici ze stolu,při dalším jídle jim nic nenandám,už jsem to párkrát udělala,když neumí po sobě uklízet,já to dělat nebudu a tak nic nedostnou aby nic neušpinili.Manžel je vždycky nasranej,ale je zajímavé,že jsem to musela udělat jen dvakrát a od té doby jak dojedí,okamžitě uklízí vše do myčky.A tak to má být ,sjou skoro dospělí sakra tak proč bych jim měla sloužit.
Pitrsko,tak to byla výhoda,že jste nebyli manželé,když jsem se rozváděla s prvním mužem,hrozně se to táhlo,a upřímně,kluky si bere jednou týdně na neděli odpoledne,na noc ne na oběd ne,ale tak nějak mi to nevadí,je pravda,že už jsou velcí,ale hlavně vím,že kdykoli mu řeknu že kluci potřebují to a to nebo švp nebo Jára byl teď v Anglii tak bez reptání my dá půlku na to.
Holky, jste toho napsaly teda…
Ivuško,Pitrsko -někdy by ty chlapi fakt zasloužili, podobný to má moje ségra, chlap přijde jednou týdně o čtvrt na 6!! tak do půl 9. Nikdy sám nic nenavrhne, tak jednou za 3 měsíce ho vezme do kina v neděli, ale to jen proto, že mu to synovec navrhne (a dycky se prvně musí domluvit doma
). Prostě si jen plní povinnost, podle mě je mu kluk šumák, ach jo.
Ivuško, budu tě vnadit dál - Fany už dvě noci po sobě prospal bez probuzení
a s prstem tě lituju, já si takhle před pár lety doslova ukrouhla kus ukazováčku při moštování, ale krásnaě se to zahojilo, i nehet dorostl.
A se vztahem našich kluků, Fany Vojtu takto devastuje jen občas, prostě je pohybově mnohem dál a tak ho občas používá jako odrážedla, schodku a tak podobně. Ale mají se rádi - aspoň zatím ![]()
Míšo, seš dokonalá manažerka a kluky vedeš teda skvěle, klobouk dolů. Snachy ti jednou budou líbat ruce
a to s výchovou dětí od manžela se mi moc líbilo:)