Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1039
8.3.09 10:59

Ahoj dvojcatovky!
Uz mame konecne net! Tyden uz bydlime v baracku (a vcera se dostavila prvni katastrofa-odeslo cerpadlo na vodu,tak jsme uz druhy den bez vody :cry: , ale snad dnes nam napoji mestskou, tak uz nebudeme muset chodit se koupat k babicce). Jinak v baraku je to dobre, sice je to stary dum, a vyzaduje :,-( uple vsechno zrekonstruovat,ale i tak jsme spokojene. Pomalu to budeme davat dokupy. Zatim snazime se delat vse samy, a to, co nevyzaduje velke investice. Ale uz se moralne pripravujeme na vymenu vsech rozvodu, plynoveho kotle .....
vlozim jen fotku pokojicku holek, zvytek zkusim casem vlozit na rajce.
jdu si vas docist, pak jeste napisu 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
8.3.09 13:11

Alino , to vám tedy přeju,že už jste v baráčku,ikdyž bude práce asi nad hlavu,a za plného chodu to asi nebude žádná sranda s mrňatama,ale hlavně že budete už dělat na svým… Pokojíček je nádherný,barevně,i vybavení… Už jsem k vám dluho nekoukala,tak pak juknu na fotky.

Jinak my jsme bez dudlů definitivně,ale tím jsme se asi i zbavili poobědního spánku,včera nespali už vůbec obě. Dnes A.vstávala po 6,tak ta doufám vytuhne (ikdyž furt žvatlá vpostýlce),N.asi ne ta to zalomila do čtvrt na 10 s taťkou :-) Noce lepší až na výjimky,jako třeba včera,kdy byla A. 3 hodiny v noci vzhůru,ten den spala po o totiž 2 hodky.Asi i zuby,má průjem…

Tady už to začíná vypadat jarně,jú to je hned veseleji…

Jo, prdla nám konstrukce od kočíku Bumbleride,nevím,jestli jsem to sem psala,čekáme na náhradní už týden,jezdíme croozerem n. golfkama,obojí na prd,croozer jen do terénu, s golfkama to na dlouhý výlety v našem terénu není :-( Tak snad konečně zítra dojde,už chci pořádnej kočár!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
11.3.09 21:54

Ahojky,
Ali pokojíček holek je nádhrnej. Moc se Vám povedl a je takovej světlej a vzdušnej a to se mi líbí.
My ted právě malujeme barvy na zed a jednu jsem vybrala hodně tmavou a připadá mi, že ten pokoj poteměl a chci to přemalovat a manža se bráí, že je to dobrý a že to stálo a že nevím co chci a tak. Ale já holt zařizuju poprvé a taky nejsem vševědoucí. :D
Každopádně chci dětem koupit ty lístky nad postýlky z Ikey, ale v Brně je nikde neměli, tak nevím, jestli se to dá objednat i z jiných míst republiky a nechat si je poslat domu. Vy jste je kupovali ted nekdy?

Ivuško tak vy jste bez dudlů? tak to moc gratuluji, my pořád dudláme a i když jim je večer vyndáma oni spí bez nich tak ráno jim je dám do pusinky a oni ješte na chvilku zaberou a usnou. Ale taky bych je to už ráda odnaučila, Viky už ho dávno neměla. Zuzka někdy usne i bez něj, ta ho nevyžaduje, ale áš dudánovej král Honzík si s ním cinká a hraje a ten nezapomene nikdy. Dokonce ani nechce jinej a to ani v noci, kdy spí, tak to pozná a jinej plive. :D

Holky domeček pomalu finišujeme, tak doufám, že se v květnu přestěhujeme. Je to docela záhul, děti vidí tátu strašně málo, chodí domů ze stavby až třeba o půlnoci, já toho mám taky plný zuby a on taky. Ale ještě 3 měsíce to musíme vydržet.
Celej únor jsme nakonec promarodili, děti měli střídavě atb, virózy, Hinzíkovi 3× píchali ouško měl tam pneumokoka a to je očkovaný Prevenarem, Zuzce jedno spontánně prasklo na ušním, když jí dr. prohlížela, tak hrozně řvala a druhý den jí píchali i druhé. Pak jsme chytli střevní chřipku a blinkali, takže vážně zážitky.
Včera jsme byli u dr. na odběry krve a imunitu a železo atd. Podmínkou být alespon 14 dnů po atb a nemít ani rýmu a kašel, což se nám poštěstilo, ale nevím na jak dlouho. :cry:
V pátek budou výsledky tak jsem zvědavá. Vikču jsem nechala naočkovat proti klíštovce a ta je v poho.
Ted do nich cpu hodně vitanínů a asi to i pomáhá, protože se dostali i z toho nekonečnýho kašle. Vikča bere Preventan a dvojčata Multitabs kapky ACD a ještě jsem jim dávala Imunnal, což je přírodní výtažek s echinaceou a to jim podle mě hodně pomohlo. Mohu jen doporučit, bere se i jako prevence ale i po chronických nemocech a já na to nedám dopustit. Je to teda hnud, dává se to 3× denně 1ml do puy a smrdí to jako rostlinné výtažky, ale děti toho v posledním měsíci dostali už tolik, že tohle polykaly celkem dobře. To do Vikč bych to nedostala, ta by se mi zblila celá, ona je dost cíta… :D

No tak jsem napsala román a udělala reklamu na vitamíny, ale jestli holky chcete a máte nějaké choroby, tak to zkuste :D

já jdu poklidit a spát, tad vstáváme po 6 rano a to je na mě brzy :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
12.3.09 12:53

Ahojte holky,taky se hlásím do klubu :lol: a Nisoo,u nás to a samý,děs běs.Od začátku února kluci na střídačku průjmují,mají kašel,rýmu,průdušky,s dominičkem to došlo až tak daleko,že ho hospitalizvali na infekčním,kvůli tpmu průjmu,byl tam od úterka do oboty,a ted v úterý oba opět začali průjmovat,já už fakt nevím co s tím.Drží pořád dietu,sice nekakají ikskrát denně ale dvakrát jo,a je to hodně říké,tak už nevím.Domča ještě bere atb,taky berou nutrolin b,a hylak,nic mléčného nemají a já už jsem bezradná.Taky jsme byli na 18ti měsíční,tak za ten půlrok přibrali poizze 350g,což mi teda připadá dost málo,a to železo mají pořád hrozně málo,i když ho bralikolik tejdnů,počkám přes víkend,a pak chci odběry jesli nemají nějakou laergii na něco,to už není možný.vůbec nechodí ven,jsou z toho už na palici,ale zítra Domík bere poslední atb tak už pak ven půjdou je to pro ně hrozně moc dlouhý být pořád doma,navíc Domík byl z té nemocnice strašně rozhozenej,a ještě stále to není on :oops: Filípek tam sice nebyl,ale strašně špatně nesl jeho nepřítomnost,bylo to děsně náročný psychicky,a jsem rozhodnutá že neexistuje aby tam příště byl kdokoli sám,nezajímá mě že je to infekční a návštevy se nepovolují,nezajímá mě že tam nemají pro maminky postel at se staraj já už je tam nenechám nikdy.
Ali,pokojík je krásný,nás to čeká napřesrok,letos bufeme dělat pokojík Járovi,taky dovolená,auto..prostě finančně bychom se vyčerpali,a oni jsou ještě malí a hernu mají dost velkou.
Ivuško,gratuluju k oddudlení,nás to čeká až se z toho dostanou,v té nemocnici Domík měl dudla stále a tak měl fakt slušnou závislost postupně jsem ho odnaučila a je to zase jen na spaní,ale odebráním musím počkat až se budou cítit ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.3.09 13:37

Ahoj holky,
Míšo, lituju vás. Ale snad už jste z nejhoršího venku, doufejme. Asi ještě bude trvat než se jim upraví ta mikroflora, snad už to bude dobrý.

U nás Fany měl nakonec taky průjem, ale až 14 dní po Vojtovi, taže to od něj nechytil. naštěstí to byly jen tak 4 dny, no ale plínek byla plná popelnice..tak si nedovedu představit Míšo, jaký to bylo měsíc 8O
A z dudlu si nedělej hlavu, u nás Vojta, jak mu není dobře, tak má taky dudel pořád v puse, to je rpo mě vždycky indikátor toho, že mu něco je.

Ivuško, já se cyhstám na dudla až v létě. U nás má jen Vojta, tak to se dá. A vy už přes den nespíte? Ale holky myslím vstávají docela pozdě ráno, že. U nás se teď vstává už kolem 6, jak se dřív rozednívá. Naštěstí si kluci ještě třeba hodinku hrajjou v posteli, tak já ještě napůl spím, to jde.

• Citovat
  • Upravit
334
13.3.09 13:40

Alino, krásnej pokojík, my se budem za chvíli stěhovat do většího bytu a tak budu muset taky něco stvořit klučičího :D
posílám jednu fotku po čase:
 http://foto.dama.cz/…0/510261.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
13.3.09 13:43

A kluci začínají docela bojkotovat kočár, vždycky musíme prvně vyjít ven pěšky, až pak se nechaj překecat a jdou do kočáru. Takže je to fakt zábava - neustále je odchytávám, řvu na ně, beru jim všechnu špínu z ruk, co sbíraj, no nenudím se :lol: samozřejmě vymetou všechny kaluže - naštěstí v nich jen dupou, neválí se.

Jo a už jezdím jen s golfkama, aklrát jak byl sníh, tak ještě se spiderem, ale už se mi blbě ovládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
13.3.09 21:34

Mišo , četla jsem Tvůj příspěvek na dvojčTECH A UPŘIMNĚ MÁŠ Máš můj obdiv. Já už bych se z toho snad složila. Hlavně aby přišli na příčinu a pak ji začli správně léčit, pak už to bude ok. Držím palce… :D

Pepen , fotka kluků je skvělá, Certici jim koukaji z oci. A myji nadherne modre oci.
Jak jsi psala o tom kocarkovani, tak to je presne i u nas. Chteji capat, ale ja aspon jednu cestu do skolky je nutim sedet, zpatky je vypustim, ale i tak furt rvu, protoze jdu s nima vetsinou sama s kocarem a oni me uplne ignorujou. Dnesk tady krasne naprselo a oni byli z kaluzin plne mimo. Honzík byl nakonec rezanej a sel zpet do kocaru, protoze jinak uz bych to nezvladla.
Musela jsem se vcera v duchu smat. Tchyne ted 2× hlidala po o deti a ja delala na baraku a ona se cejtila, ze by s nima sla na prochazku. Je ji 60 sotva jde, natož behat, je nedoslychava a hlavne vůbec neni pohotova, takze si ji nedokazu predstavit s nima na silnici. Tak jsem ji to normalne zakazala, jenom na zahradu. Nekdy mi prijde fakt nesoudna, mozna vzpomina, jak to kdysi zvladala ona, ale uz to neni ono. A hlavne mali vubec neposlouchaj, jak jsou vypusteni, to Viky uz ve 2 letech byla v poho, vedela, že se me musi držet a aut se bala. Doufam, ze se to u dvojek taky rychle zlepši nebo mi nekde rupnou nervy a lidi budou koukat na hysterickou matku........ a mně to bude jedno :D :D :D

Už máme vysledky na imunitu a vysly prekvapive v poradku, akorat H ma hranicne zeleza ale jinak normalne zdrave deti. Tak hot mame smůlu na nemoce a vsechno musime chytit. Doufam, ze uz vuci tomu budeme imuni a ze bude jenom lip. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
14.3.09 13:31

Zdravim!
Diky za chvaly pokojicku, ale je porad tak napul provizorni. Pozdeji tam dame nejakou poradnou podlahu, ted je tam zplacany stary koberec a pucle, coz se nehodi ani barevne ani stylove.
Nisso Listy z Ikea jmenuji se Lova, nam a tusim dve tecky, muzes je vyhledat na netu a zjistit v jakem obchodnim dome jsou. Jsou za 299Kc a kupovali jsme je asi pred dvema tydny.
Predvedu vam tady sve malirske schopnosti :wink: . Neni to jeset hotove, zatim je to tak necela hodka casu tomu venovana. Malovala jsem to a porad mi nekdo visel na noze, tak to take brzdi. Pak jsme sli parit, tak jsem toho musela nechat (v tu chvili bych tu navstevu vymenila za moznost malovat, ale to by asi ty kamosi nepochopili :wink: ), a ted jsem v praci, a uz se tesim az se zas dostanu k sve vile Amalce :lol:
Kdyby nekdo chtel radu jak namalovat obrazek a pri tom vubec neumet malovat, tak poradim jeden snadny figl. :wink:  

Zatim pa, musim trochu pracovat, pacienti porad otravuji :-)
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
19.3.09 21:37

Ali , porad. Mě to ceká taky. Našla jsem na www.prdlohy.sk spoustu předloh a taky tipů jak malovat, ale pokud budeš mít zlepšovák, tak budu ráda. Nechce se mi ty předlohy kupovat, ale nevím jak jinak je tak velký na tu zed dostat. A meotar nemám, kde si půjčit...... :D
TA aMÁLKA SE MI MOC LÍBÍ, kde se dá najít? V jednom pokoji dětem chci namalovat Nema a už jsem vymalovala v pokoji do 1,20 metru moře vlny a ve druhém pokoji mám palouček a kytičky a taky spoustu barevných koleček místo duhy. Tam jsem nalepila samolepky na zed Púa, ale moc to nedrží a Hinzík to asi sloupne hned, jak tam k tomu přijde, takže taky asi budu malovat i tam. Ta Amálka by se k paloučku hodila, tak moc Tě prosím, porad budu ráda.
Jinak mě to taky šíleně drží, plně chápu, že bys nejradši malovala, já se taky plácám s barvičkama, vnkama, kytičkama a balonkama a všichni si tukaj na čelo, jestli nemám dost jené práce, ale mě to hrozně baví,,, :D

Taky malujeme celej barák. Ložnice je hráškově zelená a hnědá, naše koupelna je ostře červeno.oranžová, chodba, schodya obývák s kuchyní slonová kost a jídelní kout měl být původně cihlově oranž. Ale s tím byl problém. Když manža přivezl namíchanou barvu zjistil, že m u místo na stěny dali barvu na kov, tak to jel reklamovat. Dneska to otevřel a barva je na stěnu ale místo oranž je červená až křiklavě růžová. Tak nevím, jestli jim chyběl nějaký pigment, ale už mě začínají štvát.
Děti mají pokojíčky každou stěnu jinak barevnou, chci aby je to nabíjelo a hlavně aby se jim tam líbilo.

Tak dost o pokojích jdu nco dělat. Dneska je hlídala tchyně, tak ted musím poklidit, děti se činily. :D :D :D
Pa d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
20.3.09 22:04

Nisso, ta Amalka je prave z predlohy.sk, akorat ja ji mam podstatne vetsi, nez jejich
 http://www.predlohy.sk/…a-stoji-084a

tak tady kratky postup:
Vyberu obrazek (z netu ci odkudkoliv), otevru si ho v programu malovani, zvetsim do pozadovanych rozmeru (ten muj byl asi na 20 stranek A4). Pak vytisknu tech 20 stranek, slepim je dokupy, na zadni stranu nalepim kopiraky a prilepim par kousky izolepy na zed. Obkreslim kontury a je to! Pak jen vybarvuji.
Libi se mne, ze na zdi to vypada uplne presne jak na te „sablone“. Kdyz nekdo kresli sam, tak to casto byva trochu jinak. A usetrila jsem cca 200 tim, ze nekupovala sablonu na predlohy.sk. Navic ta jejich sablona je jednorazova, a ja svoji dam nekolika kamaradkam.Navic velikost si take volis sama.
tak snad ti to pomuze. A cim malujes? mas specialni barvy? Ja prave barvy take zadara, zbytky primalexu z ruznych pokoju, a pokud neco nemam, tak namicham je mezi sebou nebo s obyc vodovkou :-)
Amalku jeste ceka domalovavani parezu (na kterem bude stat) a nejakou travu. Nechci to moc preplacat, ale toto jeste tam pridam.
Vloz pak prosim fotecky sveho dila, anebo i baracku celkem. |Ja jsem ted neco dala k sobe na rajce, na konci je prave vyfocena ta sablona a trochu i prubeh malovanio. je tam jmeno a heslo, oboje je ‚barak‘. Jen varuji, nic suproveho tam neni, delame vse samy, a mame 4 leve ruky :oops: Navic setrime. Pak ze za rok-dva-tri to budeme predelavat poradne, coz bude vyzadovat docela velke investice, ktere ted na to nemame ( L. ma velky podnikatelsky plan, tak vse zahuci tam, bydleni az na druhem miste)
Pa.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.3.09 22:28

Ali , díky za tip. Určitě zaúkoluju manžu, aby to v práci taky zkusil vytisknout. přece jen se tím ušetří nějaká koruna.
Já taky maluju barvičkama co mi zbyly z malování pokojů. Míchám vždy alespon s kapkou bílé.
Ali, obtahuješ ty obrysy tou CD fixou jak píšou na předlohách.sk?
Já to zatím nezkoušela, zatím to mám jenom obyč tužkou.
Jinak pokojíčky zkusím vyfotit akorát bych ráda, aby tam už byly třeba podlahy, ted je to ještě nedodělané..... :D
Ty balonky se dětem hodně líbí, hned se jich chtěly dotýkat a tak jsem z toho měla radost. Je to hodně barevné, ale já myslím, že dětem barvy určitě ano. at to mají veselé a já se mám aspon kde vyřádit..... :D :D
Dám vědět, jak jsme dopadli s obkreslením předlohy…
 D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
20.3.09 22:41

Ali, ted jsem zhlídla fotky domečku. Teda taky jste si pěkně mákli, ale už to vypadá jako domov. To nás ted čeká během násl. 2 měsíců taky to finále a i když je to to nejkrásnější tak taky nejůnavnější a kor se 3 dětma, kteří se nechcou nechat hlídat nikým jiným…
Skleník nemá chybu, taky si ho přeju, snad bude příští rok.
A v obýváku máte taky ty kolečka balonky jako jsem malovala dětem do pokojíku. Akorát my máme mnohem více mnohem zářivějších barev, prostě oro děti. Amálka je vážně obrovská ale aspon to stojí za to…

Holky, já už se tak těším…
Dneska jsem byla po dlouhé době na čumendě vybírat koberce, záclony a koupila jsem si i truhlíky a kytky do nic a z celého dne mám fajn pocit. Něco takového je u nás spíš vyjimka.
Tak jdu do hajan D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2817
21.3.09 23:03

AHojte!

Ali , musím reagovat na Tebe, baráček teda už někde dost vypadá k světu, práce asi ještě fůra,ale to co je hotové je super, takové domácké včetně dětského pokojíku. Krásné malůvky, jééé mě by to taky bavilo,ale nějak není prostor v našem 2+1 :-(
A nádherná fotokniha, přehlídka modýlků, holčičky jak postupně krásní a rostou, moc hezké :potlesk: :potlesk: :potlesk: Já budu dělat až k 2.roku něco podobného jako loni, po měsících, 2.rok života, ale formu si ještě promyslím,koketuju s tím fotosešitem… Jak vypadala ta fotokniha v reálu? A na kolik vyšla?

Denisko , dobře že výsledky imunity nic nenašli,a asi musíme počkat na pěkné počasí a nemoci se vám zas na nějaký čas vyhnou… A teda asi se taky nenudíte, tak ať se vše daří a ať brzy bydlíte v novém!

Míšo , co vy, už jste zdraví??? Museli jste si taky zažít :-(

Pepen , kluci jsou nádherní a tak krásně dvojvaječný :-D Holky naštěstí v kočáru vydrží,někam dojedem,vypustím,pak pochytám,a jede se domů,doma slíknu,naházím do pračky a je to. Když jdem dva,jdem bez kočáru jen tady po parku,jdou bez kočáru lépe než s ním. Ale někdy se seknou a nic s nima nehne,zvláště Anetka vzteklík.

Jinak spaní,jojoholky vstávaly celkem pozdě (mezi 8-9), nyní si to však hodně zkracují a většinou jsou do pul 8 vzhuru. I přesto po o neusnou. Jako dnes,ani jsem je nedávala do postýlek,odpočinuli jsme si po o u tabíků (já málem usla,holky nikoliv) a jely jsme až do večerníčku s pěší vychajdou odpolko. Ale až budu doma s nima sama,dám je do postýlek si odpočinout třeba s knížkama,abych si něco základního tady udělala…
Ale teda,že by bez dudlů a bez po o spánku spaly třeba celou noc, o tom si můžu nechat zdát,zrovna teď už asi po 4× řev z ložnice,někdy jen chvíli,někdy musím uklidnit,asi celou noc spát nikdy nebudou :-( :-( :-(

Tak všem klidnou dobrou noc ;-)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.3.09 11:06

Ahoj holky,
včera pozdě večer jsme se vrátili z týdenní lyžovačky v Itálii, bylo to super, hlavně sluníčko a teplíčko....... a tady taková kosa...... brrrrrr..... Holky pobyt i cestu zvládly excelentně (1000km!). Poreferuju, když budete mít zájem, fotky na rajčeti budou určitě, ale až se k tomu dostanu.

Přečetla jsem vás zatím jen tak letmo, mezi vybalováním a praním :lol: :oops: , ještě se k tomu vrátím… ale teď píšu hlavně proto, že jsem se chtěla mrknout na Alinin domeček a neznám heslo !!!!! Ali nebo někdo… prozraďte… Dík a zatím čau, mám frmol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová