Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky všem!
Eliško- jaká byla dovolená?
Ali -super fotky, holky jsou hotové vodačky. A přijdou mi tam najednou nějaké „dospělejší“.
Markýtko - přeju pohodový porod!!!!! Ještě k dortíku - jj., dělala jsem sama, byla to moje premiéra.
Měl svoje chybky, ale děti byly nadšený a to je hlavní. ![]()
Dito - nádherný fotky! Od těch podmořských jsem se nemohla ani odtrhnout. Je vidět, že jste si to moc užili. A holky jsou úžasný, všechny 3. A vůbec mi ty „malé“ nepřipadají jako mimina, jak píšeš.
No, ono cizí děti každý asi vidí jinak než ty svoje, viď?
S těma zoubkama je to nepříjemný,to vám nezávidím.My je máme v pořádku, ťukám. Kéž by je neměly naše děti po mně.
Užijte si to v lázních!!
Ivuško - školky se neboj, určitě to zvládnete a holčičky tě mile překvapí. Nejhorší stránkou jsou ty věčný nemoci, kéž se vám vyhnou!!! Tvoje fotečky jsem ještě nestihla, nechala jsem si je, až budu mít víc času.
Už se na ně těším. O Itálii jsme také uvažovali, přímo o té oblasti, ve které jste byli. Ještě ti napíšu SZ nebo spíš vzkaz přes MMB. ![]()
Jinak naši broučkové už mají po prázdninách, třetí týden chodí zase do školky. Měli jsme ji zavřenou jen 4 týdny, tak jsem to zvládli bez problémů, týden měl dovolenou manžel, týden já, týden hlídala moje maminka (bydlíme s našima v jednom domku) a týden byly děti u tchánovců. To bylo samozřejmě pro mě nejlepší,protože tam i spali.
Ale využili jsme to pracovně. Zrušili jsme taťkovi pracovnu (nebo spíš skladiště
) a udělali dva pokojíky místo jednoho, mezi nima zasunovací dveře, aby to měli propojený a na noc jsme je mohli zavřít. Nemůžeme si to vynachválit. Děti si krásně hrajou v pokojíkách, přestali tahat všechny hračky do obýváku a hlavně večer v půl 9 spí jako Šípkový Růženky.Dokud byly spolu, kecali a kecali a usínali pravidelně mezi 10 a 11, ráno je nebylo možný vytáhnout z postele.takže velká spokojenost.
![]()
V červenci jsme byli na trhání nosních mandlí, proběhlo to docela dobře, bez komplikací, pobyt v nemocnici jsme zvládli skvěle.Děti přestaly funět a huhňat a chrápat, jen Luky teď mluví jakoby nosem, doktor říkal, že se to někdy stává a mělo by se to časem srovnat. PO nástupu zpět do školky, L chytil hned rýmu, ale byla jen slabá a docela rychle se jí zbavil. Žádný šílený nudle a neustálý smrkání jako dřív. Snad to tak vydrží. Od příštího týdne začnou oba brát léky na imunitu (byli jsme na testech, L ji má sníženou, N hraniční), doufám, že kombinace moře + mandle + Ribomunyl zabere a následující podzim až jaro zvládneme líp. ![]()
Mějte se hezky!! papa
Helli, taky se modlím, aby kombinace moře + mandle + lázně (speleoterapie) zabrala...... Nás teprve nástup do školky čeká - příští týden - v srpnu byla mimo provoz…
Hezký den všem
papa
Ahojky,
jsem lina psat, bavi me cist o vas ale neco z sebe vymacknout je nadlidsky ukol.
Heli, vas dort se mi moc libil. Take bych nekdy rada zkusila neco vytvorit, ale prijde mi to slozite…Nas dort (ten pruhovany) delala kamaradka (vymyslela jsem ja).
U nas tak vselijak, deti zlobi, ale me se to netyka pac tvrdnu v praci,holky jsou s prarodici. vetsinou pracuji 12-ky a temer kazdy den.
Uz mam toho dost a tesim se na pauzu. Druhou pulku zari budu temer celou doma, tak se budu stezovat zase na deti a na neco jineho. ![]()
Lukas za mesic konci v praci, tak je to docela zmena pro nasi rodinu. Financne to bude horsi, ale asi vice casu budeme spolu. Chysta ruzne pracovni aktivity, do zamestnani nechce, takze praci si nehleda. Tak snad vse dopadne dobre a budeme zvladat vsechny nase hypoteky a pujcky.
Deti jdou do skolky (na 4 hodiny zatim), a ja uz ted se bojim toho louceni pri odevzdani jich ucitelce. V poslednich dnes me primo zabiji Karina, kdyz rano rekne, maminko prosim nechod do prace, nebo vem me s sebou. Chci byt s tebou a breci…
tak si rikam, co jsem to za matku , co se furt zene za penezma a deti zanedbava ![]()
Jinak do skolky neumime skoro nic. Samy nejedi (i s krmenim temer nejedi), oblikat se neumeji a nechteji. Akorat ze plenu uz par mesicu nemame, ale to je jedine pozitivum. Karin se mi ptala, zda ji koupim do skolky pohanku (nic jineho z teplych jidel neji)… ![]()
Dovolenou /nejakou vetsi opravdovou treba u more/ jsme nezvladli. Par vyletu sice bylo , ale to se nepocita. Tajne jsem doufala, ze koncem srpna se sebereme a pojedeme , ale to, ze Lukas konci v praci nam dovolenou neumozni… jeste tu rekonstrukci dotahnout bude trosku problem (porad nemam kuchyn).
Nejaky pesymisticky prispevek, priste zkusim neco veselejsiho napsat. Na vas nereaguji, pac uz nepamatuji co jsem rano precetla.
Mejte se hezky.Ja jdu zkouknout vase fotky.
A.
p.s narozky byly super. Ale ta druha oslava byla v ohrozeni, pac Karin mela 5-tou ci 6-tou nemoc-teploty, a pak vyrazka. Ale v ten den uz teplotu nemela, tak mela jen zakaz blbnout a radit,coz ale se snadno rekne, ale hur se dodrzuje.
http://img5.rajce.idnes.cz/…DSCF5914.JPG
Ali, nezoufej, je důležité, že chodíš do práce, když L. teď nemá stálé zamětnání, ale chápu Tvou rozpolcenost
Máš veliké štěstí, že máš takové rodiče, kteří se o holky komplet postarají, neznám nikoho takového, važ si jich. Teď už tp bude taky jiné, začnou chodit do školky a už se jim třeba tolik stýskat nebude, najdou si kamarády
Třeba Tě příjemně překvapí.
VŠEM, CO JIM DĚTIČKY ZÍTRA JDOU POPRVÉ DO ŠKOLKY PŘEJEME MÁLO SLZIČEK (NA OBOU STRANÁCH), AŤ SE DĚTEM VE ŠKOLCE LÍBÍ!
Já už z toho skoro nespím
furt se mi to honí hlavou, ale to je přirozené, je to velká změna pro nás všechny. Tak si pak napíšem, jak to probíhalo
Zrovna čekám návštěvu-kamarádku s 3letýma dvojkama holkama, téma bude jasné-školka
![]()
Hezký poslední prázdninový den a pohodové vykročení do školního roku
![]()
Ahojte holky!
Tak se s vámi musím podělit, jak nám to šlo první dny ve školce
Holky mě naprosto překvapily, a byly úplně v pohodě. Nebrečely, do školky se těší, někdy mi ani pusu nedají, první den ořvaly, že musí domů
Teď už si tak nějak zvykly na ten režim, tak jsou v poho. Včera brečely, že je dnes sobota a nemůžou do školky, ale dnes už v poho
Jsem fakt nečekala. Vodím je na 7, jsme tam většinou první. Teď je vedl taťka a ještě povede po+út a vyzvedává,tak mám havaj a chodím jen do práce
I tam spinkají teda jednou jedna ne - učitelky nevěděly která
nepoznají je. Nepočůrávají se (to jsem se taky bála), nezamažou se od jídla!!! učitelky je chválí,jak pěkně papají (jsou fakt nějaký rozežraný
. Jediný, co nechtějí, zpívat a tancovat s dětma a paní učitelkou. ALe to je u nich normálka, jsem jim to říkala, i na cvičení trvalo, než se zapojily. ALe jinak vše v poho ![]()
A v práci taky dobrý, ještě se rozkoukávám, všechno se učím, takže žádné moc povinnosti ještě nemám, příští týden děláme mzdy, a pak do konce října furt nějaká školení atd. Vyzvedávání se střídáme, jednou já, jednou naši, nebo Pavel, já si třeba hoďku nadělám, abych je mohla vyzvednout dřív (mám plnej úvazek 8,5) a nezůstávaly tam poslední. Akorát při každém zakašlání trnu, kdy onemocní
Berem Imunoglukan dvojitou dávku
ale ne ty 2 měsíce ještě, no uvidíme, stejně nás to nemine asi…
A co vy holky, jak děti ve školce, mamky v práci?
Markytko, už??? Pak určo písni!
Ditu, já se vašima fotkama z Egypta kochala asi hodinu
nádherné. Já bych se bála průjmu, já ho schytala pokaždé i s horečkama a nedovedu si představit, že by to chytly holky.
Tak jdu užívat víkend, člověk se na něj tak těší, když chodí do práce
a určo uteče hrozně rychle
Tak papa hezký víkend!
Ahojky.
Ivuško, gratuluji k úspěšnému začátku ve školce. Chápu Tvoji euforii, ono se úplně jinak chodí do práce, když nemusíš plačící děti odtrhávat od nohou…, viď? Přeji Ti, aby vám to takto vydrželo, ale jak říká jedna zkušená paní ředitelka: Některé děti pláčou ze začátku, na některé to přijde později, ale ořvou to všechny… my jsme nebyli výjimkou, byli jsme ten druhý případ…
Holky do školky nenastoupily, ve středu frčíme do lázní a babička se nabídla, že přijede a holky pohlídá doma „v izolaci“, abychom něco na poslední chvíli ve školce nechytly. Na to jsme experti. Např. před Egyptem si takhle holky přitáhly ze školky nějakého vira. Jinak Ivuško, s průjmama jsme zatím nikdy v Egyptě problémy neměli, ne že bychom nikdy „nezřídli“, ale jen lehce, asi jako doma, když člověk sní něco, co mu nesedne, a stačily na to vždy prostředky z domu jako živočišné uhlí nebo Enterol..... Egyptský účinný Antinal jsme vůbec nemuseli použít. Holky byly úplně v pohodě a veškeré léky zůstaly nedotčeny. Ale přiznám se, že obavy a pochybnosti jsem před odjezdem měla…Vezla jsem lékárnu jak almaru… Nicméně Egypt opět nezklamal a vše bylo OK.
Ali, musím říct, že pruhované holky s pruhovaným dortem jsou senzační!
A holky jsou kočky.
Jak zvládáte školku vy? Věřím, že jsi zdeptaná z takového pracovního zápřahu, ale máš štěstí, že máš rodičovskou pomoc.
Mějte se hezky
Papa
Holky, u nas skolka nic moc. zkusim zkopirovat a vlozit svoje depkojidni prispevky z diskuze Zari 2007.
Ted se to ale snad zlepsi. Ale budou to romany nudne, tak to kdyztak preskocte.
Ivusko, a gratuluji a trosinku zavidim, ze to mate tak snadne se skolkou.Tak jen tak dal! .................................
3.9 jsem psala:
Ja nemam naladu, jsem porad smutna a nic se mi nechce.
Holky ve skolce nic moc…spis hodne blbe
Ja jsem s nima sla jen prvni den, a sel se mnou i dedecek. Tam sly v pohode, tesily se. Ale pri samotnem odevzdavani, az pochopily, ze chci odejit, tak plakaly, a ze at je tam nenechavam, ze chteji se mnou. A hned ze chteji blinkat a curat… Tak je pani ucitelka vylozene ode me odtahla a zavrela dvere. Cca 15–20min jsem stale na chodbe dole a poslouchala ten rev Nikomu nepreji to takto mit. Po obede pri vyzvedavani zase se rozbrecely, az me uvidely, byly k nezastaveni. Takove mne prisly smutne a urazene, podvedene a nejake potlacene (obzvlast Karin).
Vecer Karinka mne prosila, ze nechce jit do skolky, ze zustane se mnou doma. A ja, ze musim do prace, tak vyjmenovala dalsich X lidi s kym zustane doma, a ja ze vsichni jdou do prace. Tak pak se rozbrecela a rekla, maminko, prosim nejdi do prace a zustan se mnou doma
Na tohle fakt nemam
Tak druhy den sel dedecek sam, ze to bude lepsi. Ja jsem se schovala v jinem pokoji, ze jsem jako v praci ikdyz jsem si udelala tri dny volna kvuli skolce.
A pry trosku lepsi, ze uz neplakaly, ale smutne jsou porad. Vcera jsem byla je smirovat kdyz byly na prochazce, a normalne jsem se rozbrecela. Karin tak nezucastnene sedela na piskovisti a koukala jen tak doprazdna . A sedela a koukala, a vubec se neucastnila niceho. Takova smutna… Anika aspon nejakou lopatku v ruce mela . Tak jsem sla za kamaradkou na kafe, a na obed, a na kole jsme jely, ale nic me netesi a nic nepomaha, porad na ne myslim jak se tam trapi… Mozna nekomu prijde , ze to moc prozivam, ale je to opravdu tezke. Pak takove drobnosti, ze se mi nelibilo, ze jim dali jen mikinky na ven, a bundu ne, a druhy den Anika sla ven jen v teplackach, co ma do tridy… Jo, a jeste holky NIC nejedi. A to vubec, pry jeden den pily bilou kavu, jidla se nedotknou. To je dalsi problem, rano pred sedmou maji mliko, a pak je nakrmim az kolem 12–30. Tak je to docela dlouho bez jidla a piti. Po ceste do skolky ani susenku nechteji, proste nic.
Snad se to zlepsi, jinak se z toho zblaznim. Tak se omlouvam za dlouhy pesemisticky prispevek. Ja uz ani nechci aby me nekdo utesoval, a uz se moc nechci o tom bavit . Prvni den prisla sousedka, co ma stejne dvojcata, a ze pry na tom jsou stejne,take ubrecena, tak me take nekam vytahla, a furt dokola o skolce , uz tech reci kolem skolky a rad na adaptacne obdobi mam fakt dost. Musim doufat, ze to bude za chvili ok.
Dam vam vedet, az se to zlepsi.
4.9
Ahojky,
Leni a ostatni. Ja toto vsechno, co pisete a radite teoreticky vim, co mam delat a ze mam vydrzet a t.d (a ja take vydrzim, jen to nebude vubec snadne). Jen pak ty emoce a chut je litovat jsou silnejsi. Pred holkami pochopitelne snazim se byt v pohode, a nutnost chodit do skolky nijak nezpochybnuji. Jen je mi smutno, to je vse.
A zase si hodne uzivame odpoledni (pocit viny, ze je strkam nekam, kam nechteji , me nuti se jim vic venovat aby si to vic uzily a ja s nima).
Jinak uplna mekota rozhodne nejsem, take jsem na ne obcas tvrda . Ale priznam se, ze casto nejsem dusledna, a parktat vydupaly neco placem, tak si to dobre pamatuji a zneuzivaji.
Potkali jsme dnes na slavnostech kralovany Elisky jejich ucitelku (zjistilo se, ze je Lukasova znama z detstvi), tak jsem se vyptavala. Pry jsou opravdu vice zarazene, Karin je na tom hur. S nikym se nehraje, ani sama ne, ani s Anikou, niceho se neucastni, neji, nepovida . Mne nic nerekne, co se tam delo. Je to jen tri dny, tak verim, ze se to zlepsi.
Leni, priznam se, ze jsem tajne doufala, ze to bude v pohode s tou skolkou, hlavne proto, ze tam budou spolu,a na deti jsou zvykle, kdyz se casto vidame s ruznyma detma. Tak to mame takto.
V patek jsem byla v praci, tak take na chvili jsem zapomela, ze mam ve skolce deti, tak to bylo lepsi.
A jakou mely holky (Karin) radost, kdyz zjistily, ze v so a ne skolka je zavrena A o pondelku se nebavim radse.
Jeste 10 dni je bude vodit a vyzvedavat dedecek, tak s nim to je bez kompromisu, na nej hystericke zachvaty nezkouseji, tam to neplati. To jen na me
8.9
U nas je to pry lepsi, uz pri prichodu a odchodu se nebreci, jen ukazuji dedeckovi na prstach 2 (nakecal jim, ze jen na dve hodinky tam chodi, tak vzdy mu pripomenou, ze za dve hodiny at prijde a je to).
Jen tam nic nejedi Karin vubec, anika par lzic polevky jednou za celou tu dobu snedla.
A porad Karin se neucastni zadnych aktivit. Jestli to chapu spravne, tak se ani s hrackami nehraje. Anika pry jednou sla za detmi do vedlejsi mistnosti-herny, tak Karin byla zklamana, a volala ji zpatky aby byla s ni Ale vypada to, ze se to poda. .................
tak takto to vypada u nas. Pristi stredu uz je povedu ja, tak snad do te doby uz budou uplne zvykle a nebudou zkouset na me zadne svoje figle.
Omlouvam se, ze nereaguji.
jeste se jen pochlubim, ze uz skoro mame kuchyn, temer hotovou koupelnu a mam zas trochu jine nove vlasy. Vse casem na rajceti, za par dni.
Mejte se hezky.
A.
Ali, ja bych te tak rada potesila, fakt myslim, ze casem bude lepe, ale asi Karinka opravdu ma silnou vazbu na tebe, hraje si jinak mimo skolku s kamaradkami? Je celkem zvlastni, ze si nehrajou ve skolce spolu ![]()
Nasi zas nejsou zadna typicka dvojcata, co bez sebe ani ranu, kdyz ma jeden tu vysadu byt nekde sam s nekym, tak si to uziva, ale ve skolce spolu tahnou uzasne.
Byli dnes podruhe. Vcera pri mem odchodu rev Zuzi, pry brecela hodne a dlouho
Jindra pry ne, jen trochu zarazeny, coz me fakt prekvapilo, ptz Zuzka vzdy byla mnohem prizpusobivejsi a s cizimi lidmi mela mensi problem nez Jindra. Vcera kdyz jsem pro ne prisla (chodi jen od půl devate do dvanacti), Zuzka tahla Jindyka za sebou s takovou radosti, hlavne aby tam nezustal
To bylo dojemny ![]()
O skolce mi hodne vypraveji a vcera i dnes odp slibuji, ze priste uz brecet nebudou, no ale nedelam si iluze, jeste urcite to bude trvat.
Ale pote co prestanou brecet, se ucastni vseho, hrajou si. Povazuju za velkou vyhodu, ze jsou tam spolu, u nas to pomaha.
Tak moc moc drzim palce, at je u vas lepe, chapu, ze te to moc trapi! ![]()
Omlouvam se, ze nepisu s diakritikou, ale nejak mi to nechodilo.
ALi
taky bych chtěla utěšit, ale tedy jen držím pěsti, ať je líp, a naprosto Tě chápu
super že rekonstrukce pokračuje!!! Těšíme se na fota…
U nás to taky není zas tak růžové, jak by se zdálo, zjistily, že do školky už budou chodit pořád, nic moc nového, furt se musí oblíkat a tak, takže nějaký vzdor se projevil, uvidíme, asi se nevyhneme obrečení, byť později
ROvněž se neúčastní-zpívání a tancování, jinak si hrajou hlavně jen společně, táhnou za jeden provaz. Máme za sebou i první čůrací nehodu při spinkání, naštěstí to učitelky berou sportovně. Nejdéle se prý oblíkají, nejlepší a nejrychlejší jsou v jídle
ikdyž taky nejí vše … já v práci dobrý, začíná mě to bavit, ale o to víc se těším vždycky na holčičky
když je vyzvedávám já, tak si to vždy užijem, jdeme na vycházku nebo se snažím jim to nějako vynahradit, hrajem si společně doma atd. Jo a 2.týden a hned nemoc, zatím jen rýma bez teplot, teď to přešlo v kašel, ještě přežít zítra a pak pátek má P.volno necháme je doma a přes víkend se snad z toho dostanou… ch jo dalo se to čekat no ![]()
Dneska mě dojaly holek první výkresy - barevné obtisky ručičky, ani se nepochlubily mršky, dělaly to už v pátek prý. Když se jich zeptám, jestli dělaly to a to, tak NE, a samy neřeknou co dělaly
v pondělí máme rodičák, tak jsem zvědavá, co se dozvíme
Jdu chrnět, ty ranní budíčky 5:30 mi dávají zabrat brrrrrrrrrr
Ahoj holky,
kluci začli chodit do školky tento týden, pravní dva dny řev a řev, ale já jsem to čekala, tak jsem dle pokynů rychle odešla a dál to neřešila. Dnes už to bylo lepší, F. nebrečel vůbec, V. jen trošičku. Kluci jsou na sebe hodně vázaní, takže pro ně je to dobrý. Zatím si hrajou spolu jen. F. už se stihl taky počurat (venku), myslím, že se styděl si říct, protože normálně venku čurají kdekoliv, tady ví, že nemůže kdekoliv. Zatím chodí jen na dopoledne, jí tak střídavě oblačno, něco jo, něco ne.
Jo, ale doma se pak chovají příšerně, evidentně je to velikej zásah pro ně, tak to musí odventilovat.
Ali, určitě se to poddá, někomu to trvá dýl, moje neteř byla hotová snad celej první rok ve školce. To ti teda samozřejmě nepřeju!
Mimochodem, krásná fotka v nicku, moc ti to sluší ![]()
Ahojky holky,
Ali - co holky, je to lepší? Musí to být pro tebe hrozně vysilující. Držím pěsti,ať se to srovná co nejdřív!
Ta fotka s dortem nemá chybu!!! Krásný nápad!!! ![]()
Ivuško - super, že jsou holky ve školce takhle spokojené!!!
Když to tady čtu, musím říct, že naše děti nejsou asi moc klasický dvojčata.
Jakmile jsou někde v kolektivu, zásadně si hraje každý někde jinde, s někým i něčím jiným. Měli jsme to takhle už od prnívh krůčků, každý šel vždycky někam jinam, na hřišti, na cvičení, všude. Za celý rok se mi nikdy nepovedlo najít je odpoledne ve školce spolu pohromadě.Myslím, že rodiče, kteří je neznají, ani nenapadne, že patří k sobě.
Ale drží při sobě, to zase jo, jakmile se jednomu něco děje, druhý ho jde zachraňovat a stará se, co se mu stalo. ![]()
Jinak jsem od září přešla na plný úvazek, jsou to větší hoňky. Byla jsem zvyklá přijít ve 2 domů, v klidu si poklidit bordýlek z rána, pak jít teprve pro děti. Teď je to hukot,z práce letím rovnou pro ně, doma toho moc nestíhám, všechno po večerech. Ale věřím, že se to časem poddá, musím si to líp zorganizovat a zvyknout si.
Děti jsou ve školce spokojený,a to je hlavní.
A máme rekord - chodíme už 6.týden v kuse a zatím jen teď malá rýma!!! (ťukám!!!!!
)
Musím jít pracovat!
papa
Helli, to je super, no to spojeni s praci musi byt hodne narocny, a to se netesim, i kdyz do prace bych sla hned.
Dneska mi vypadly uplne windowsy, tak mam rozhozenou klavesnici, omlouvam se za nehacky a necarky.
U nas uz je Zuzi nastydla, ale zatim jen ryma. Chtela byych se zeptat, jak to delate nebo budete delat, kdyz je nemocne jedno dite - to druhe date do skolky nebo nechate doma oba?
Ahoj holky, potrebuji pomoc, urcite mne pomuzete nejlepe.
zalozila jsem diskuzi s dotazem:
Cviceni a pohybove hry pro deti 5-8 let.
Cviceni a pohybove hry pro deti 5–8 let.
Ahoj holky a kluci, maminky a tatinkove.
Mela bych prosbu.
Chystam se zorganizovat pravidelne cviceni pro skupinu 6–10 deti ve veku 5–8 let.
A potrebovala bych par typu a napadu jak je zabavit cca na 50 minut.
Uvitam popis detskych pohybovych her, rikanek s pohybem, proste cehokoliv, co aspon trochu se k aktivnimu programu pro deti hodi.
Jeste mala poznamka – jsme omezene prostorem, cvicit se bude v mistnosti cca 20 m2.
Treba seznam her ci aktivit se bude hodit i ostatnim maminkam, preci casto je potreba zabavit pocetnejsi detskou navstevu.
Tak si vzpomente a popiste jake hry rady hraji vase deti, treba i vite, co zajimaveho delaji na telocviku ci v skolni druzine.
Za napady predem dekuji.
Alina.
:
https://www.emimino.cz/…8-let-49881/
Tak kdyby jste kazda zkusila na neco vzpomenout a sepsat, tak urcite se to bude hodit i nekterym z nas.
Obzvlast ty, co maji starsi deti.
Dekuji.
A.
Ali s tím moc neporadím, zatím se pohybuju v té naší věkové skupince
Ty se teda nenudíš,co?
Helli, to jo plný úvazek je horší, ale ještě svatě, když nejsou nemocný.
Holky jsou už od pátku doma, nejdřív rýma, kašel hodně, teď náběh na ucho +teploty, včera jsme zažehnali kapkama jedno ucho a dnes že jí bolí druhé a zas teplota
no se z toho picnu fakt
Zatím měl volno P.,ale tím to končí a budu muset si vzít paragraf. Jenže přede mnou spousta školení atd.,to mě brzy vyhodí
a to podzim ani pořádně nezačal
no nic, jsem z toho taková špatná, ale asi si to takhle zažívá každý s nástupem do školky…
Ivuško, to je teda na pytel… A hlídací babička není, co… Tohle zatím řešit nemusím, ale vím, že to bude velkej problém ![]()
Ali, já dělám cvičení pro ještě předškolkový děti, cca do 4 let, paralelně s náma dělá kamarád cvičení - v podstatě sokol - dětí 4-8 let, ale máme tělocvičnu, takže to je něco jinýho, jedou klasickou rozcvičku, míčový hry, nářadí, švihadlo, z her Na jelena, Rybičky, rybičky, rybáři jedou, další si teď nevzpomenu. Záleží taky na složení, třeba na menším prostoru s holkama můžeš dělat cvičení a tanečky na hudbu, i aerobik, sbírat nohama kaštany nebo pod, na obruče asi nebude dost prostoru, ale částečně využít by se daly, cvičení s míčem, stuhou ve stylu moderní gymnastiky apod. Jinak říkanky s pohybem možná ještě 4letí, ale osmileté už to teda neba, s tím bych moc nepočítala. Kolik dětí počítáš, že tam budeš mít?