Dvojčátka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
10.2.07 19:26

Alino ,
tvé nevolnosti s dvojčatama nesouvisí. Mně nebylo ani jednou špatně ani při prvním monotěhu, ani teď při dvojtěhu. Někoho prostě nevolnosti postihují a někoho ne.
Břicho je u dvojčat logicky větší, ale váhový přírůstek není automaticky dvojnásobný. Já u první dcery přibrala 11kg a 2-3kg mi zůstaly - už navěky :wink: :cry: . Teď jsem přibrala 15kg a nechala jsem je už v porodnici.
Dvojčata se nemusí rodit menší a dříve, naše holky přišly na svět císařem (přála jsem si to) ve 38.tt a měly 2900 a 2800g. Jana-Letadlo měla děti,tuším, přes 3 kg!

Sorry, musím končit, koupat, kojit..... Zatím PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
10.2.07 19:36

Dito , ježiš já jsem vážně zapomněla na Kuželku !!! Kuželko , tak to se moc omlouvám :oops: Jak se vám vůbec daří?

Alino , uvidíš, že to nebude tak horké jak se to teď zdá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
10.2.07 19:38

Dito , ještě jsem tě chtěla poprosit , kdybys měla chvilku času, napiš prosím nějaké info k tomu Croozru… podle čeho jste vybírali? A jaký jste nakonec vybrali? Koukala jsem na internetu, ale jsem z toho nějak zmatená :roll: a moc nevím v čem jsou ty rozdíly :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
10.2.07 22:24

Zuziko ,
co přesně chceš vědět?
My jsme vybrali Croozer, protože na něj byly dobré reference na netu; protože není jednoúčelový jen za kolo, ale i jako kočár do terénu; protože se vyrábí i ve verzi pro dvojčata - není to u jiných výrobců samozřejmostí; protože se nám líbil design; protože nám vyšel jako nejlepší v poměru cena-výkon. Navíc byl okamžitě k mání - řešili jsme tím naši kočárkovou krizi. Croozer je všude za stejné peníze, nemá tedy smysl jej kupovat přes internet. Manžel se prostě stavil cestou z práce domů do obchodu a přijel s Croozerem.
Zuziko, ptej se, co přesně potřebuješ vědět.

Lioness , obávám se, že svého manžela - výkonného sportovce budeš muset do eventuálního tahání vozíku zapojit. Umíš si sebe představit, jak vlečeš za sebou na kole 15kg těžký vozík se dvěma dětmi - např. po 10-15kg a k tomu věci v zavazadlovém prostoru - Croozer ho má velký 100 litrů......? Já počítám, že budu s holkama taky jezdit, ale jen „kolem domu“, celodenní „zájezd“ bych asi nezvládla.
Mimochodem, já dnes byla poprvé po těhu a porodu na kole :D :D - už trénuju na vozík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.2.07 10:38

Dito , mě se ted Croozer právě taky líbí, ale moc nejsem moudrá z toho co je v té základní výbavě - jsou tam všechny tři varianty (za kolo, kočár, joggingový set)? Někde jsem četla, že se tam dá umístit autosedačka-vajíčko, ale moc si to neumím představit. Vím, že se do toho dají dokoupit nějaké samostatné vložky do doby než prckové sedí, ale do toho se mi moc nechce jít. Jak jste to vyřešili s tím ležením? Uvažovali jsme, že by se nám to hodilo už hlavně na dovolenou do Beskyd, ale to bude klukům tak půl roku, takže ještě asi nebudou sami sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
11.2.07 14:20

Zuziko ,
u Croozeru jsou všechny tři varianty v základní výbavě, což není u jiných výrobců samozřejmé a příslušenství se přikupuje za hříšné peníze. S autosedačkou-vajíčkem je to stejné jako u kočárků - dvojčata mají smůlu - vejde se jen jedna :cry: . Vložná lehátka pro nesedící miminka se dají přikoupit, ale nešli jsme do toho. Je to neskutečně předražená věc, chtějí za jednu 2,5 tis. :x !!! Zcela neadekvátní cena vzhledem k ceně celého vozíku (11 tis.), který mnohostranně slouží celé roky… Navíc je lehátko jen sprostý kus polystyrénu opatřený potahem a pásy k upevnění dítěte. My jsme ležení v Croozeru vyřešili jen pro potřeby pěších vycházek, nikoli ježdění na kole. Prostě jsme tam pomocí lepenky a molitanu udělali rovnou plochu jak v kočárku. Bez upínacích popruhů, takže takhle s prckama jezdit na kole nebudeme. Počkáme, až začnou sedět, nebo možná manžel zkusí vyrobit napodobeninu těch orig. lehátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
11.2.07 14:41

Ahojte!!! :D
Ali , taky tě tu vítám!!! Vidím, že jsi z toho nadělení, co ti roste v bříšku, pěkně vyděšená. Nedivím se ti, růžový to určitě není (jak už psala Dita),ale ani to není žádná hrůza!!! Člověk je tvor přizpůsobivý a na všechno si zvykne, jen to musíš přijmout, něčeho se vzdát a podřídit se. Našim prďolkům už je 7 měs. (mimochodem, jsem zrovna jedna z těch šťastných párečkových maminek :wink: ), několik kamarádek má zhruba stejně staré mimi (jedno) a musím říct, že bych neměnila, přísahám!!! Naopak si někdy dokonce říkám, že to nemůže být vůbec ono mít jen jedno. Cca první dva až tři měsíce bych ti to asi nenapsala, absolutně nic jsem nestíhala, všechen čas zabralo jen krmení, přebalování, vypravování ven atd. Teď už je to všechno jinak, jsou prostě úžasný!!! A myslím, že stejně jako mi ostatní maminy říkají, že si neumí představit mít dvě najednou a já říkám, že si neumím představit tři. Prostě se s tou situací naučíš žít. Samozřejmě jsou tu komplikace - nevejdeš se do výtahu, nevejdeš se mezi regály v malých obchodech, s kočárem nemůžeš jezdit MHD, nemůžeš sama do poradny (pokud tedy nebudeš mít sestřičku ochotnou jedno mimi ti vzít), nemůžeš sama s oběma na plavání atd. to jsou ale všechno věci, s kterými nic neuděláš, tak se tím zbytečně netrap,připravuj se na ně jako na realitu ale hlavně se těš na to hezký!!!
A abych nezapomněla - Lukášek s Nikolkou se narodili o 6 týdnů dřív (v 33+4), byli maličký (1970g a 39 cm,1640 g a 41 cm), ale dohnali to hrozně rychle, už cca mezi 3.-4. měsícem byli tabulkově jako donošený děti. Naposledy v necelých 7 měs. měli L. 8,45 kg a 70 cm a N 6,5 kg a 68 cm, takže normálně průměr. :)

Lio - tak jsem právě zjistila, že pigmentovou čáru přes pupík už nemám, ale kdy mi zmizela, to teda fakt nevím!! 8O Ze začátku jsem ji pořád sledovala, pak jsem na to zřejmě přestala mít čas či co, prostě jsem na to zapomněla a teď už tam není!! :D To co popisuješ zřejmě rozestup bude, měl by ti s tím poradit i gyndař, tak mu to ukaž, až budeš na prohlídce. Chtěla jsem ti dát odkaz na cvičení, ale už mě předběhla Dita. :lol: Čištění - já se čistila cca 2 měsíce, tu anabázi pak bych vám snad neměla ani psát, abych vás nestrašila, i když vy všechny kojíte, tak to bude u vás určitě OK. Jen co mi skončily očistky, dostala jsem poševní zánět (prostě mykózu :x ), ani jsem ji nestihla vyléčit a dostala jsem první menzes, ten mi trval 14 dnů. Pak 14 dnů pauza a hned druhý MS, tentokrát 5 týdnů, ale žádný špinění, teklo to ze mne jak z kohoutku. Když už jsem se obrátila na dr., jen se smál se slovy, že jsem dárce krve. Mně to teda moc vtipný nepřipadalo. Po asi měsíční pauze jsem to dostala potřetí, na 14 dnů a konečně 7 měsíců po porodu jsem měla svůj normální menzes, hurááá!!! :? :D

Taťka se vrátil s prďolkama z procházky - totálně promoklej :x - tak já běžím, papa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
11.2.07 15:16

Ahoj všem :-)

Zuziku, Míšo, jak to zvládáte takhle ke konci?

Zdravím Alinu i Ivušku.
Alino, jak jsem četla, máš dvojvaječná dvojčátka. I my už si doma chováme Anetku a Matýska. Je to obrovská radost, dva takoví uzlíci :-)
Co se týče porodu - rodila jsem spontánně. Myslím, že záleží hlavně na průběhu těhotenství a pak na situaci před porodem a lékařích.
Já rodila v Motole a vůbec o CŘ nikdo nemluvil. Ani jednou v průběhu těhotenství jsem neslyšela, že by uvažovali o CŘ. Dokonce když jsem prvně byla v poradně v porodnici (byla to i má poslední poradna - rodila jsem totiž v 35 týdnu), tak mi doktorka ujistila, že budu rodit spontánně.
Váha - u mě kapitola sama pro sebe - totiž už při prvním těhu jsem přibrala 20 kg s jedním prckem. Teď jsem přibrala 22 kg a týden po porodu měla 16 kg dole. Týden mi trvalo, než veškerá voda ve mě nahromaděná zmizela… Ale myslím,že není moc důležité sledovat kilogramy, hlavně to, aby ses cítila dobře!!!Samozřejmě ne se přejídat…

Jinak LIO - co se týče čištění, já jsem 4 týdny po porodu a musím říct, že jsem skoro čistá. Ale i to je určitě individuální…

Jinak děti baští moc pěkně, a tak jsem moc zvědavá, kolik přiberou až půjdeme k paní doktorce na převážení… :-)

JSME STÁLE BEZ KOČÁRKU, resp. kočár - sporťák by byl, ale MATRIX korby na ně nejsou… stále jsme na čekané. Takže k doktorce děti nosím v kapse a manžel v pytli a jinak každý den spinkají s otevřeným oknem, aby si zvykly…

Tak zatím utíkám, mějte se fajn, PAPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
11.2.07 17:47

Ali, vítám tě u nás! A neboj se nic! My měli dětičky vymodlené a i přes počáteční komplikace, když jsem se dozvěděla, že jsou tam dvě, tak jsem to taky asi 14 dní tak nějak musela strávit! Manžel to přijal hned. :lol: Musím říct na rovinu, že já sama nikdy jedno dítě neměla, tak ani nevím, jaké to je, takže mi to ani s dvojčaty nějak nepřijde. Samozřejmě, je to víc práce (u mě největší problém je 4. patro bez výtahu), ale to ostatní prostě už beru tak, jak to je. Až začnou prckové lézt, bude asi hůř, ale beru to jako hotovou věc. Prostě to tak bude a zvládly to jiné, tak proč ne i já. :lol: Jinak já plánuju návrat do práce ve 3 letech holčiček.

A chtěla jsem napsat, že jsem přibrala nějaký 19 - 20 kg a téměř všechna nechala v porodnici. Bříško jsem tedy měla o dost větší než ostatní monotěhulky, ale všichni mě pořád obdivovali, že mám jen to bříško. Kolikrát jsem v poradně viděla maminy s jedním mimčem uvnitř a třeba i v menším stadiu těhu a byly jako hrošíci. Takže to opravdu neřeš, ono se to nějak vyvrbí. Já si vždy myslela, že jsem ten typ, kterej v těhu nabere 20 kg a už je nikdy nedá dolů. A vidíš, jsem 6 týdnů po porodu a jsem, dá se říct, na svým. :o :wink: No, ale je fakt, že ta kůže na břiše zůstala hodně vytáhlá. Budu s tím muset ještě něco dělat. Hlavně cvičit, až mi čas dovolí. :wink:

Holčiny, mám radost, jak se nám to tu „schází“! :lol: Už je nás tu hoodně dvojčecích mamin a těhulek! :lol:

Pitrsko, jak se máš? Co kluci? :lol: (Jinak Pitrska taky rodila císařem, v naší nemocnici to prostě jinak nedělají). :?

Musím letět, Dominička o sobě dává vědět a jdu taky vařit večeři! :wink:

22. 2. máme vítání občánků, tak jsem na to zvědavá! :lol:

papa holčiny a hezký zbytek neděle! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
11.2.07 19:23

Dito , díky za info. Manžovi se ten Croozer taky zamlouvám, ale teď to necháme koňovi… :wink: a budeme to řešit asi až v létě, protože dokud nebudou prckové sedět, tak jej nevyužijeme… a pak tě zase vyzpovídám, jak jste po půlroce spokojeni :wink: :lol:
A jak to vypadá s tím kočárkem? Už vám dali vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
12.2.07 09:14

ahoj holky, tak jsem vás včera večer dočetla, ale neměla jsem už nějak sílu něco napsat, jsem po víkendu nějak utahaná, klukům rostou zoubky, Kubík má trochu teploty a je mrzutej až hrůza.
V první řadě zdravím novou těhulku Alinu :wink: moc tě tady vítám :D
tak ti povím něco o mém těhotenství, já brala několik let antikoncepci, pak jsem ji prostě vy:,–(ila, ale rok a půl se nic nedělo, tak jsem to začala řešit. Dr. mi na:,–(il Clostilbegyt, který jsem brala 2 cykly a hned poté se zadařilo. Pořád jsem se hlídala a kontrolovala, takže jsem si udělala i test, a čárky tam byli 2, což mě překvapilo, že tak brzy se to povedlo, ani jsem to nečekala, protože hodně tady ty hormony ani nepůsobí. No tak jsem byla samozřejmě šťastná, šla k dr. na UTZ no a tam mi řekl, že jsou tam dvě oplodněný fazolky 8O a že jedno je menší, no řekl mi prostě na rovinu, že to jedno se nemusí udržet. Tak jsem byla v takovém divném stavu, být ráda nebýt ráda, ale brzy jsem se s tím smířila i přítel taky, ten byl naopak rád.No a jako chlap říkal, doufám že tam bude aspoň jeden kluk :lol: Vše probíhalo ok až do 23.tt kdy jsem se začala otevírat a tak mě dr. poslal do nemocnice, kde jsem zůstala až do porodu :evil: nález se mi během 1,5měsíce zlepšil a zůstal jak byl, vše se zatáhlo, ale prostě mě nepustili, no taky to mám daleko do nemocnice takže nechtěli nic riskovat.No vlastně jsem byla už ke konci ráda, že jsem tam byla hlídaná. Jak už Lia psala, rodila jsem plánovaným císařem, jelikož ve Varech dvojčata jinak nerodí. Bylo mi řečeno, že tam je prostě riziko, že děloha by se při druhém už stáhla a to druhé by bylo tím pádem ohrožené. No ale u mě by byl císař stejně, protože první byl nožičkama dolů a druhý hlavičkou. Také nenechávají dvojky déle jak do 38.tt, takže u mě to bylo totéž. Jinak já přibrala celkem 15kg a do dnes mám 5 kg navrch, který nejdou stále pryč :evil: ale to se časem snad vycvičí :lol:
Břicho jsem měla trochu větší, ale nikdo mi netipoval, že čekám dvojky, takže ne každý má břicho opravdu obrovské. Byla tam např. v nem. i jedna mamina s dvojčátkama a měla pořádný buben. Prckové měli při narození 3,2kg a 3,5kg, takže pěkní macíkové.Jinak kluci se narodili s váhami 2130g a 2600g, což není tak zlé, ten menší měl jen větší žloutenku a býl více sledován, akorát že 2 týdny byl kvůli váze na JIP a nechtěl vůbec papat sám, takže sondovali ho do žaludku. Pak se to náhle přehouplo, dali mi ho na pokoj k bráškovi a za 3 dny jsme byli už doma. To byl snad můj nejlepší den v životě. Ty měsíce v nemocnici byli dloooooouhý. Klukům bude teď 7 měsíců, strašně to utíká a váhu většinou taková malá miminka doženou velice rychle. To se vůbec neboj. Vím že jseš určitě z toho vyděšená, ale všechno zvládneš, uvidíš. My tě určitě tady všichni podpoříme :D Ježiš to jsem napsala román, tak snad jsem napsala to nejpodstatnějšího, co jsem ti chtěla napsat. Drž se, bude to vše dobrý :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
12.2.07 09:20

Helli - vidíš, že Niki je úplně v pohodě, i když moc nepřibývá. Když je prostě spokojená, neřešila bych to a vidíš že je i šikovná, Vlastně oba. Ty naši raubíři ještě ani nelezou. Románek akorát na bříšku mlátí nožkama, opírá se o ručičky a to je vše. Kubík ten se pořád přetáčí na bříško a zpět, a takhle pořád dokola. Takže máš šikovný dětičky.

Lio - holky koukám pěkně vykrmuješ, to je dobře, budou to pěkný kuličky :wink: U nás zatím vše ok, za 14 dní jdem na 7.měs. kontrolu, tak jsem zvědavá, kolik budou mít.Zřejmě nás i zase naočkuje, pokud budou kluci v pořádku.Tak uvidíme co bude.

No jinak Zuziko ty už to máš opravdu za pár. držím palečky!Myslím na všechny. pa holky musím jít vařit klukům polívčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.2.07 15:52

Zuziko ,
jsem na tom s kočárkem jako Kuželka - jsem stále v očekávání..... :wink: :x :x :x Poslední informace od dovozce zní: 17.2. přijdou dva kontejnery kočárků, další týden zabere distribuce velkoodběratelům..... pak se snad dočkáme..... Už mě to nechává v klidu. Jezdím každý den na dlouhé procházky s Croozerem po okolí mého bydliště, Croozer je na to možná lepší než klasický kočár :D .
Někam do centra města nebo nákupních center se zatím nechystám (už kvůli chřipkám) a k doktorům musím stejně autem..... takže mi momentálně Herqules vlastně nechybí. :D

Zítra jedu s holkama na poradnu v 6 týdnech a budu to muset zvládnout sama. Tak jsem zvědavá. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.2.07 16:45

Alino ,
holky Ti tu popisují své příběhy s dvojčaty, přidám se tedy. Jsem názorným příkladem, že to nemusí být žádné drama a že komplikace nejsou samozřejmé.
Dvojčata mi zjistili až v 17.tt při odběru plodové vody, na který jsem šla kvůli věku (je mi 36let :cry: ). Do té doby jsem žila v přesvědčení, že mám zcela nekomplikované monotěhotenství, a přitom to bylo nekomplikované duotěhotenství! To už jsem měla za sebou týden vysokohorské turistiky v Dolomitech a týden na vodě na řece v Polsku. Vše v pohodě, žádné komplikace, žádné nevolnosti, jen bříško rostlo podezřele rychle. Po zjištění dvojčat mě doktor chtěl nechat doma, ale odmítla jsem to a chodila do práce až do 1.prosince - 4.ledna se narodily holky. Za celé těhu jsem byla na nemocenské jen po amniocentéze, což je standardní.
Ke konci bylo těhu poněkud nepohodlné kvůli velikému břichu, ale hlavně kvůli příšerně svědivé vyrážce, která mě postilhla. Ale byla to jediná „komplikace“ mého dvojčatového těhotenství.
Rodila jsem císařem ve vzájemné shodě s doktory, holky byly zdravé, donošené a zralé, 2800g a 2900g, žádný problém, od třetího dne jsme plně kojily a šestý den po porodu jsme byly doma.

Teď je to samozřejmě větší frmol, než s jedním dítětem, ale opět žádné drama. Holky si občas více pořvou, když se jim nemůžu věnovat oběma najednou. Ale hlavně, jak už to tady psala Helli , NEMĚNILA BYCH!!!!!! Myslím, že žádná z nás tady na tom není jinak! A to některé holky musely ta svoje zlatíčka obdivuhodně „vypiplat“ a stálo je to hodně energie a nervů, a přitom z nich srší veliké štěstí. Je to skutečně dvojnásobná radost, i když s sebou nese určitou míru nepohodlí.

Končím narychlo, povinnosti volají, PAPA všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
12.2.07 17:31

Ahoj vsem,

dnes mam volno, a kvuli stale nevolnosti a unave jsem si udelala postelovy den.Takze oblozena polstari, s notebookem na kline se „vzdelavam“ a vstrebavam vselijake rady maminek z internetu..
Jak tak vidim, stihate docela casto psat prispevky, to je dalsi potvrzeni vasich slov, ze se vse v pohodi zvlada, jinak byste se asi na net nedostaly. :-)
Vsechny pribehy me fakt zajimaji, tak za ne dekuji.
Prekvapila me vysokohorska turistika a vodactvi Dity. Mne doktorka vrele nedoporucila nebo i primo zakazala skoro vsechny aktivity, ze pry je velke riziko potratu (nezduvodnila proc, jestli to myslela vseobecne nebo muj pripad konkretne.) Squash a ricochet se pry nesmi kvuli tvrde podlozce, lyze kvuli riziku padu, kolo taky ne, na brusle jsem se ani neptala, to je si jasne… Tak me nechala jen bezky (ktere nemam, a bezkovala jsem jednou v zivote, moc me to nebavilo) a plavani. Plavu sice rada, a zrovna tesne pred zjistenim tehotenstvi jsem zacala, ale bavilo me to chvili a jen kvuli rekordum. Nejdriv jsem dala 1km, pak 1,5, pristi plavani 2km. A pak jsem zjistila , ze jsem tehotna a sotva jsem uplavala 1km… :-( Ale protoze plavani je jediny sport, ktery mne zustava, tak musim si ho nejak zkraslovat a mit nejakou motivaci pokracovat. Vybavuje se mne vyrok, ze porod je narocna fyzicka aktivita, a ze se vsechny svaly a kondice se pak budou hodit… Pokud vim, vetsina tehotnych zacne plavat, jak jste to mely vy? Kolik je tak akorat a co mysli doktorka pod „rekreacnim tempem“?

Nevite nahodou, je normalni v mem stadiu tehotenstvi spineni? (pruhledne zluto-hnede, treba prave z bazenu?). Nejsem si jista, zda muzu pouzivat Femigel ci neco podobneho?

Za 11 dni jdu na kontrolu, tak se az pak budu doktorky na vse ptat. Ale jestli byste poradili, jaka vysetreni jsou u dvojcat jinam nez u monotehotenstvi? O co si mam ict ci na co se mam ptat? Vzpominam na nejake info, ze se u dvojcat neprovadi testy na geneticke vady kvuli castemu chybnemu zjisteni pozityvity? Mozna si neco pletu, ne vite o tom nekdo neco? Pak jete nejaky uryvek: ze Tripple testy vychazi presneji, a ze u dvojcat jsou hrazeny pojistovnou. a ze se provadi do 12tt… Taky bych byla rada za jakekoli info.

A jak to je s pohlavim? Neni to u dvojek komplikovanejsi, jsou ruzne natoceny a tak?

Tak asi s otazkami na dnesek dost, budu pokracovat v lenoseni zatim co nemam praci, zadne deti, a ni pritel jeste neprisel z prace, a neporadekem uz odted se ucim nevzrusovat (to radi skoro kazda mamina v kazdem druhem clanku, co dnes ctu :-) Zatim se mi dari :-))

Mejte se pekne.
Alina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová