Dvojčátka 2010/2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
409
16.5.11 11:23

Ty brďo Houbičko, tak to je nářez! Hele ale také si nemyslím, že by měly pořád hlad :think: . To řvaní bude už spíš z bolení bříška (jak jsou přejezení) a nebo prostě z nudy. Našim dvojčátkům teď byly dva měsíce a už si chtějí povídat a potřebují někdy zabavit. To víš, že někdy taky kňourají, ale najíst dostavají prostě po třech hodinách a basta. Takto jsem to už měla nastaveno i u první dcery…dřív jak po třech hodinách nedostala a ta teda řvávala hrozně, ale radši jsem ji chvilku chovala, než abych ji přecpávala. Možná zním jako matka tyranka, ale zažila jsem už dítě, které bylo vyloženě vykrmené jako prasátko a pak té mamince řekla i doktorka dost…jenže jak omezit 6.měsíční dítě, když už je zyklé na určitý přísun potravy? Tenkrát raději změnila doktorku, než aby se s ní hádala, jenže holčička je do dneška pěkně macatá (10let)a myslím, že ji maminka zadělala na celoživotní problémy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
16.5.11 11:43

Ahojky, taky zrovna dneska řeším tento problém s Kačenkou. Teda řeším ho už dva dny. Taky mi chce jíst pomalu každou chvíli: vypije trošku - pak nechce - znova trošku atd a tak by pokračovala asi tak hodinu. Když mi tohle udělá potřetí, tak ji odložím a nechám vyřvat a to je potom apetit. Tohle mi dělá, když pije z flašky. Nejhorší je, když vypije cca 120 a dožaduje se dalšího jídla. Vydržet ten pláč (nejdřív vzteklý, pak nešťastný) je o nervy. Ale za to blinkání to nestojí. Pak má ještě větší hlad. Eliška je v tomhle zlatíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
16.5.11 13:15

Holky tak to vám přeju pevný nervíky a hlavně se nenechte od minušek zotročit,je o sice něco jiného ale s pláčem to souvysí-já tenkrát při holce jsem zas otáčela den a noc prostě dny prospala a noci prořvala,trvalo to necelých 14dní ale vyplatí se ,zropvna tak bych to udělala i s jídlem nosila bych mluvila popřípadě dala trochu loknout čaje nebo vody,ale jíst až tak za dvěapůl tři hodinky a dřív ne-e a dvě hodiny v kuse krmit???? tak to by mi švihlo obdivuju tě Houbičko :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
17.5.11 09:51

Ahoj, s ti krmenim je to takhle cesta do pekel.Kluci to na me taky zkouseli - postupne si rikali o jidlo po kratsich intervalech. Kdyz uz jsme byli na hodine a pul misto trech, tak jsem jim to utnula. Bylo to teda perny obdobi, ale po case to preslo. Myslim ze to castecne delaji z nudy.
A pak se zase rozezrali s nastupem prikrmu. Ja z nadseni ze jim chutna dala kolik snedli. Ze by jim stacila polovina me nezajimalo :mrgreen: . Ale pak jsem jim ty davky zacala zmensovat a ustalilo se to na rozumnych davkach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
17.5.11 12:06

Mony tak u nás to s mlíkem(um) bylo fajn vždycky po třech hodinách nikdy víc nebo mín a v noci se spalo..A příkrmy to se šíleně rozjedli jedli vís jáak my s manželem na oběd,ale tě už co papkáme druhej měsíc tak se to ustálilo jí tak polovinu takže je to fajn hlad pak maj cca po 3a půl někdy 4řech hod…stejně se strašně těším až budou chodit..nechodící dvojčata je na mašli :-) nikam je totiž už nedotáhnu :lol:

• Citovat
  • Upravit
18.5.11 20:11

Doktorčina rada na naše obžírání : max 150ml a zbytek čaje. tak to jsem na to zvědavá. Jinak všem děkuji za rady, dnes venku jsem je celý den chovala a jedli tak jak měli :-D , ale jsem vyčerpaná a upadnou mi ruce. Jo a to mléko co zbyde dát starší dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
18.5.11 23:19

Houbičko děkuji za radu. Teda ohledně toho čajíčku. Chci se zeptat jaký se dává tak malým dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.11 06:10

Prý ne instantní, ale klasickej pytlíkovej a mám heřmánek a fenikl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
19.5.11 06:45

ahoj mi také dáváme feniklový a moc jim chutná :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
19.5.11 10:28

My jsem měli taky fenyklovej heřmánek nám nejel vůbec cca do těch dvou tří měs mi pili fenyklovej od firmy Babio protože jak jsem pochopila z chutí kluků není fenykl jak fenykl :lol: jinej mi nechtěli(viz obrázek)..jo a holky píše se fenykl nebo fenikl? když to dám do googlu je tam to i to tak nevim abych nevypadala jak blbec :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8707
19.5.11 10:39
andrejka87 píše:
My jsem měli taky fenyklovej heřmánek nám nejel vůbec cca do těch dvou tří měs mi pili fenyklovej od firmy Babio protože jak jsem pochopila z chutí kluků není fenykl jak fenykl :lol: jinej mi nechtěli(viz obrázek)..jo a holky píše se fenykl nebo fenikl? když to dám do googlu je tam to i to tak nevim abych nevypadala jak blbec :mrgreen:

tvrdý :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
19.5.11 10:53

Ahoj holky, jdu pro radu :think: . Jakou stolici mají vaše děti? Dneska jsem si v jednom časopise přečetla, že by u nekojených dětí neměla být řídká :nevim: . No ale moje děti ji maji řídkou a Natálka ještě tak trochu dozelena (jak který den-někdy jí má úplně žlutou, jindy zelenohnědou). U první dcery si to moc nepamatuju :oops: .
Jinak mi také pijeme fenyklový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
19.5.11 10:56

verco taky jí maj takovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
19.5.11 10:57

Veru a kdes to četla?? no já zas četla že má být řídká na MM i na UM..no ale my ji měli vždycky tužší a hooodně zelenou(jsem na UM od naroz.,rosteme,vše ok tak se to neřeší…když mimča prospívaj nevadí žádná barva prostě to jsou jen nějaké škodliviny ve štřevech a ty jsou ven a třeba zelenaj.Některý hovínka taky zelenaj z určitých typů plínek nebo tím že jsou dýl na vzduchy..Každopádně buď ráda že řídkou ta tuhá nejde dobře kakat takže myslím že u tebe je vše ok :-)

• Citovat
  • Upravit
304
19.5.11 11:01

Tak já se přidávám, taky mám dvojčátka :)

Valentinka a Karolínka, 26.3.2010 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky