Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
houbičko já ti nevím ,ale zdá se mi to strašně moc za noc po kolika teda v noci krmíš ?? a pokaždé 120? s kýlou jdete jakou?? Kubík má nebo měl tříselnou nekolikrát mu naběhla ,ale jen co jsem na to upozornila od té doby je klid ![]()
tak přemýšlím litr pro dva na noc je 500litru na jednoho tzn 4krmení v noci za 12 hod po 3hod po 120 to měli naše děti taky pokud je to teda takhle..... rozhodně bych jim nedávala po 10minutach znovu pít z flašky přeci jen maj plné mlíko
Ještě k tématu kojení, připadá mi, že dnes je to určitá „móda“, samozřejmě nezpochybňuju všechna pozitiva, ale za našich maminek bylo zase moderní nekojit, co jsem dělala průzkum po rodině, tak skoro všechny mámy po pár týdnech přecházely na sunar, protože se to tak prostě dělalo. Já mám kvůli kojení doteď husí kůži při vzpomínce na porodnici (i když v ostatních směrech to tam bylo naprosto fajn), každé ráno naběhla doktorka, dost bolestivě mi pomačkala prsa - někdy se ani nezeptala, pak mi skoro vynadala, že ještě nekojím, že určitě málo piju a že se mám snažit a bez kojení že nás domů nepustí. Nakonec jsem stále ještě nekojící po pěti dnech v absolutním stresu řekla, že prostě jedu domů, takže nás pustila, ale těch řečí, co jsem vyslechla, jako že nechci pro kluky to nejlepší apod. A výsledek - v pátek jsme dorazili z porodnice, v sobotu odpoledne se mi v klidu domova spustilo mlíko.
Andrejko, naši kluci spí poměrně dobře, večer kolem sedmé ukládáme, občas si ještě v posteli trochu zanadávají, ale většinou do půl hodiny spí, a na krmení se pak budí kolem čtvrté ráno, a potom ještě cca do sedmi spí. Někdy si na chvilku zdřímnou i dopoledne, jinak pak pravidelně ukládám vždy po „obědě“, kolem dvanácté, a potom spí někdy hodinu, někdy dvě… Už ten režim mají docela naběhnutý, což je fajn,mám alespoň večer trochu prostor vydechnout.
Ráda bych se zeptala, nemáte někdo tip, jak dostat z bavlněných věcí fleky od mrkve? Zatím mi to připadá, že odpověď je na nobelovku ![]()
Martagon já zatím vždy odstranila všechny fleky. Vždy ale musím hned čerstvou skvrnu namočit, „vydrbat“ jarem (já používám bílý Pur) a potom nanést na zbytek skvrny vanish. Ten nechám působit klidně i hodinu a pak hodím do pračky. Zatím mi vždy všechno pustilo…i mrkev, rajče, fixy,..někdy je třeba teda věc vyprat třeba 3×, ale pak je plně bez fleků ![]()
Holky tak já na skvrny od mrkve a všeho jedině bělící prášek z DMka( název si zaboha nevzpomenu takovej ten německej no
)prodávaj ho myslím po 2kilovce i po pytlíkách za pár šupů,namočím dám prášek nechám odležet a pak vyperu,skrvny nejsou a já jsem ok ![]()
Díky za tipy, zkoušela jsem vanish i ten ariel na skvrny a nic moc, tak zkusím to DMko…
Máme dnes obrovský úspěch, kluci poprvé prospali celou noc, šli spát v osm večer a vstávali v osm ráno, paráda. Jen mám pocit, že to je zatím jen výjimka spíš než pravidlo ![]()
Markét, nebudeš mi věřit, ale litr na jednoho !Je pravda, že pak hoděj šavli. Dnes jsem si to psala, páč jdeme ve středu k doktorce. Spotřeba od 7 večír do 7 ráno: 1960ml bez blinkání. Vždyť mě sežerou. Jo a už jsem zkoušela i Bebu - to samý…
hovezinahoubach píše:
Markét, nebudeš mi věřit, ale litr na jednoho !Je pravda, že pak hoděj šavli. Dnes jsem si to psala, páč jdeme ve středu k doktorce. Spotřeba od 7 večír do 7 ráno: 1960ml bez blinkání. Vždyť mě sežerou. Jo a už jsem zkoušela i Bebu - to samý…
Ty joooo! To jsou mlíkožrouti… ![]()
Kolik přiberou za týden?
já bych jim to nedávala to je strašně moc a kor když pak blijou..... samozřejmne tve deti neznám ,ale nemyslím si že by pokaždé chtěli jíst ![]()
já už jsem to tady jednou psala takhle malé děti namjí záklopku A saji pokaždé když jim dáš… přijde mi to šílene moc to máš na jednoho cca 85ml po hodině to nemůžou mít stravene ani půl z toho já bych jim prostě davala nejdřív po 2 hodinách páč je může zbytečne bolet bříško
a když nesměj řvát kvůli kýle?
týdně přiberou cca 380g
Míša teď dojedl druhou 120 a chrápe (díky bohu)
hovezinahoubach píše:
a když nesměj řvát kvůli kýle?
týdně přiberou cca 380g
Míša teď dojedl druhou 120 a chrápe (díky bohu)
Tak to zase tak moc neřibírají… A co dudlík? Ten by to nezachránil?
páč blinkaj z přežírání, za 7 tejdnů přibrali 2,8 kg, dudlik chutná jen jednomu, ale za chvíli ho také vyplivne.
hovezinahoubach píše:
páč blinkaj z přežírání, za 7 tejdnů přibrali 2,8 kg, dudlik chutná jen jednomu, ale za chvíli ho také vyplivne.
To je situace, co?? Nevím jak ti poradit. Co nějaký to zahušťovadlo, aby neblinkali…
ty jo 40deka týdně to jsme na 1,6za měsícto jste borci… já nevím nesmí řvát kvuli kýle každé dítě prostě řve..a jakou kýlu mají ??? oba?? možná bych se poradila s dr aleurčite bych nekrmila po půl hodine nebo 10minutach jak píšeš musí je bolet bříško proto řvou…vždyt už jedno díte máš ne každý pláč znamená hlad!