Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
andrej a co mi závidiš
no my se ješte bvejdem to víš nejsou taky obříšci jak vy
ale my vás dotženem
to je hrozný vid když si je na ruce sama nenaskladas..já kdyz jenosim z kočáru a nejde se mnou dcera ktera si vezme ditko do naruče a anloží ho do me tak taky musim po jednom no holt si ten doma pořve no…s tím nic nenadelam..mám i babyvak,ale tam ječej jak zařezaný takže leží ve skříni…možná až budou větší…
Market tak jí ti teda závidím naplno
. Tobě děti ukradnou jen 15minut spánku? a odsáváš jen 10 minut? Co to máš za zázračnou odsávačku? Já mám 2-fázovou elektrickou odsávačku Swing a abych odsála alspoň 150ml, tak odsávám minimálně 20minut. V noci už krmín sama (manžel pomáhal jen do doby než jsem začla fungovat po císaři, ale on jde spát s náma kolem té čtvrt na jedenáct a do práce už musí jít o půl paté, tak aby se trochu vyspal) a to mi zabere kolem půl hodiny…krmím je sice zaráz, ale malá pije hrozně pomalu a trvá jí to půl hodiny, někdy i dýl. No a pak než odsaji, umyji lahvičky a odsávačky, tak je hodina pryč a to už za dvě a půl mají zase hlad
.
Ale asi budu odsávat dál, dokud to jde a vynde to půl na půl (na den půlka MM a půlka UM)tak to za to asi stojí.
Jinak u toho doktora jsem právě ještě nebyla, ani po tom šestinedělí, tak tam zajdu zítra.
Andrejko právě z toho mám také strach, že se mi Martínek nevleze do autosedačky, máme ale jedny z těch větších (prostornějších)tak snad…jinak nevím, nevím,.. ![]()
verco mne tu práci ulehčuje právě odsavačka ,mám medelu mini elektric ale na obe prsa současně takže 300 ml odsaju za 10min ,když odsavam po vic hodinch tak o 5min navíc..... muj chlap chodí spát okolo 23 taky a vstává nekdy v pet jindy ve tři ale říká že tech 10min ho nezabije pravda dokrmi upadne a chrní dál
… hele děti nám taky pily pomalu ale ted už fakt za max7minut nemaj o delat a vymlasknou 120-150 ..... když tu chlap není tak jsem na vše sama včetne koupání atp … ale pravda v noci flašky nevymývám a odsavacku jen vyolachnu studenou vodou…jelikož mám připravené mlíko na 3 dávky dopředu ,tak jen ráno vše pořádne vymeju omeju necham uschnout a připravím na další 3 dávky už nevyvářím flašky ani dudlíky beztak mi žerou zem ,tak je to zbytečný a sterilní flaška to ostatní nezachrání
holky a jak máte velký ty děti???? se nebojte že vam vyrostou ze sedaček výdyt je do 11-13 kil já vozila děti ve vajíčku fakt ještě po roce a pravda Karol byla obr dítě a normálně jí stačila…
Tak to je paráda, ta odsávačka na dvě prsa. A to chystání těch lahviček bude asi taky ulehčení…zauvažuji a asi taky něco vykoumám
.
Jinak Martínek měl na šestinedělí 5200g…teď o dva týdny víc mu typuji už něco přes šest (nevážila jsem ho ale) a Natálka ta má o kilo méně. Oba mají tak kolem 58cm. Já právě byla zvyklá na první dceru, ta měla v roce 8,5kg a když k tomu roku dostala velkou autosedačku (od 9kg), tak jsme museli ještě dva měsíce čekat, než do ní váhově dorostla. Takže ta měla vajíčko do 14měsíců, ale s dvojčaty to bude asi jiné. Ale třeba se to upraví a přestanou tak hodně růst. Jinak sní 120ml na jedno jídlo každej, Natálka občas 10-20ml nechá a jedí právě 7× denně
.
verco moje holka měla 12 v roce kluk asi jen 10 já se pak kouknu,...... ty jo kluk přiírá kilo za 14 dní?? tak to moje děti maj nebo meli minulý týden 6250 oba tak uvidím jak přijdu letim do školky...... za chvili jsem back …neboj ten prirustek se zpomali po 3 mesici
Markétko ještě mě tak napadlo (ty jsi taková zkušenějí
), když maj dvojky to mléko právě napůl, mám jim dávat čaj? Nemůžou mít žízeň? Malá byla jen na UM, tak ten čajík dostávala, ale u kojených dětí se říká, že ho nepotřebují, ale když je to takto…?
Chudáčci se tady vedle mě kroutí
, už tři dny nekadily. Doufám, že dnes už budou.
No právě ony ty sedačky jsou od 11-13kg cca,ale já tam ty kluky prostě nenarvu,sem to měřila se sedačkou od kámošky má romera nebo jak a sice je o trošku širší ale zase je na dýlku menší …no stejně děcka nezmenším že tak jsem koupila ty do 18kg a snad mám do nějakýho roku pokoj pak koupím ty od 9ti kg..Jinak Markétko závdiím že se ti tam vlezou že je můžeš brát najednou víš a jak píšeš o těch váhách je myslím že se to upravuje později ne? mě kluci i po třech měsících dost rostli a přibírali,jako nejsou to cvaldi prostě je každej kus chlapa no po nás no
ted jim bude 6měs a maj cca těch 9kg každej,no pořád čekám kdy se to má zpomalit protože už nosej vel 74 i 80
..dr.říkala že je to v pořádku že jsou to geny my všichni máme kolem 180cm a žádní hubenouři taky nejsme ![]()
Příspěvek upraven 09.05.11 v 08:33
Holky když odstříkáváte do zásoby jak pak ohříváte mlíko? To je jen taková moje zvědavost, abych si aspoň udělala představu ![]()
andrej nene mne prvni 3mes všechny deti pribiraly cca 1kg mesične pak okolo 0,5kila moji prckové budou mít 9kilo tak v roce
ale já jsem malá a tlustá a tatínek vysoký štíhlý ![]()
Teva24 píše:
Holky když odstříkáváte do zásoby jak pak ohříváte mlíko? To je jen taková moje zvědavost, abych si aspoň udělala představu
přes den v ohřívačce v noci v mikrovlnce je to rychleší
tady prťátka s mamkou ten muj vyraz nekomentujte já se musela tlemit jak tatínek upoutával pozornost prcku ![]()
jste suprový všeci Market
…Stejně to šíleně letí já se ani neotočila a kluci budou mít brzo 6měsíců
…
nikdy jsem neverila mamce .když říkala ,že s dětmi život hrozně letí… dokud bylo jedno ještě se to tak nezdálo najednou bylo druhé a ted to letí šíleně…ani není možný že už mám doma z tý mojí krásný malinký princezny skoro ženskou jednou nohou v pubertě...... jako kdybych ji videla včera jako mimino…ted vidim Terinku jsou to jedna kopie ty holky moje
kluci jakbysmet......šílený
Dobré ráno holky,Market jak já ti závidím…Taky jsem kluky tahala ve vajíčkách do schodů ale měla jsem radost ž enikoho nepotřebuju prostě jsem to dala i když měli oba přes sedm kilo…Jenže mi už z nich vyrostli Davídek jak měl silnější mikču prostě se tam nenacpal a řval že jako ne ne
..pak se Ondra jaksi záhadně vytáh no a bylo to zas krátký,takžé méme sedačky 0-18 ty polohovací a ty už nosit nejdou takže lítám pro jednoho pro druhýho a je mi hrozně když jeden čeká doma a druhýho venku poutám do sedaček…ale nic nenadělám..Taky mě napadlo je dát do prostěradla a uvázat kolem těla ale to už je asi moc