Dvojčátka 2010/2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
740
12.4.11 13:51

gratuluji jsou moc hezounké :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
12.4.11 13:59

Lentilko,krasny berusky. Jste narozeny jako my a kluci v pul roce uz vsechno dohnali,tak Vam to urcite taky hezky pujde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1920
12.4.11 14:20

Lentilko, to jsou krásné holčičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
17.4.11 19:37

Holky zdravím mám minutu čas tak jdu na radu,prosím vás vy co už děti máte nebo ted přikrmujete vzpomenete si kolik vám prcek snědl příkrmu tak 3 týdny po zavedení? my už jíme kdeco dělám solidní mixy zeleniny začala jsem vařit i sama sice po nocích ale vařím,no a jak tu čtu jiné diskuze píšou prý půl skleničky někdy celou 8-o …mě totiž Davídek sní když to převedu na gramy cca 400g příkrmu což jsou tak tři skleničky,Ondra dá tak dvě,tak jako nevím :nevim: ,ale než aby měli hlad tak jim dám no ne :lol:

• Citovat
  • Upravit
1123
17.4.11 20:04

Andrej asi vaříš zatraceně dobrý příkrmy :mrgreen: Kuba mi snědl jednu skleničku a pak začal plivat…takže známka toho " mámo už nechci" :wink: Ale já bych je asi taky neomezovala…záleží jak moc a rychle přibírají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
17.4.11 20:40

Tevo no ve středu jdeme k dr do poradny tak pak písnu aktuální váhy ale před měsícem David 7800g a Ondra 7500g myslím tak nějak to bylo no takže teď to vidím dle neskutečné váhy kterou tahám tak na děvět kil každej :lol: …uvidíme no ale omezovat je právě nechci no,když jsem dala míň chtěli dřív pít mlíčko takže jíme co si daj :-)

• Citovat
  • Upravit
5257
18.4.11 09:13

Andrejko, mne kluci taky snedli kazdej treba 3 banany na jedno jidlo. Dr. mne pak rikala, at jim dam tak, aby po jidle hned nervali hlady. Ale ze jako takovy mnozstvi uz se ji zda hodne. A je fakt, ze po case se to ustalilo nekde na 2 bananech pro kazdyho. A dalsi jidlo dostanou po 3 hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
18.4.11 09:23

s tím jídlem. mě dvojčata do jednoho roku jedly jak bezedné jámy, hlavně dcera, ale pak se to začalo ustalovat a myslím, že teď téměř ve dvou letech už jedí přiměřeně svému věku ((-: musím říct, že jsem je nijak neomezovala a neomezuji. jsou to štíhlouni a akčňáci, ale je fakt, že u nás nefrčí pribiňáci, a další plnotučné jogurty. jogurty jedí hollandie, sem tam jim pro zpestření přidám piškoty. nejedí sušenky, čokolády a další sladkosti ve velkém. tak každé tři dny, dostanou např. kostičku čoko, nebo dvě sušenky. prostě u nás frčí hlavně polévky (co dům dal - rýže, čočka, zelenina, vývar) na snídani ovesná kaše, a mléko (-: kakao dodnes nepijí a starší dělám někdy kakao, ale to holandské a nepřislazuji. sladké pijí akorát ředěné stopro džusy. když jdeme ven, nevadí mi koupit nám všem jedny miňonky (je nás pět) a osladíme si život všichni ((-: bílé pečivo už taky moc nekupujeme, dávám jim hlavně chleba. Takže ač jedly jeden čas skutečně hooodně, jeden v poho dal porci jako dospělák, tak se to věkem upravuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
18.4.11 17:14

Ahoj holky, moc Všem gratuluji ke krásným mimískům. POtřebuji poradit, je potřeba pořizovat do nemocnice odsávačku mléka nebo tam půjčují? A další dotaz, doma, pokud nebudu moct kojit a budem na UM pořídím ohřívačku mléka, mám vzít jednu nebo asi spíš dvě? Promiňte za dotazy, ale začínám 7. měsíc a chci být tak nějak připravena tak bych uvítala Vaše rady a postřehy. Moc děkuji. Čekám jednovaječné holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
18.4.11 18:41

Ahoj holky,tak nejdriv se musim s vami podelit o muj stesk a bezmocnost. Dneska jsem nesla prihlasku do skolky a pani reditelka rekla,at nepocitam s tim,ze mi Vikcu (3,5) vezmou. A ze si mam uzit ten rok s nim doma,ucit ho basnicky a povidat s nim,ze dvojcatka jsou zatim maly a nepotrebujou tolik pece a pozornosti,ze to nevnimaji. Tak jsem si prisla uplne neschopna ,protoze se fakt pres den nezastavim,co se tyce dvojcat a chudak Vikca se mi kazdy rano pta,jestli jde do skolky (soukrome). Takze tak. Jinak Tutunko,ja jsem rodila ve dvou porodnicich a odsavacku pujcovali, a na doma jsem ohrivacku nemela. Mela jsem novou cestovni rychlovarku,tak jsem kojeneckou voud ohrivala tak a slo to. Ja byt Tebou,tak vyckam,az jak pujde kojeni.. A kdyby jsi musela odsavat,tak doporucuji elektrickou medelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.11 18:45

Ahoj, poprvé jsem rodila v Teplicích, odsávačku mi nepůjčili, řekli, že to mám jít odstříkat do sprchy. Myslím, že jsem tam nechala 10 litrů. Nyní jsem rodila v Mostě. Měli tam k dispozici manuální (asi dvě na oddělení), ale já měla svojí elektrickou. Každý den jsem dávala manželovi odsáté mléko do mrazáku. Přivezl 3 litry. Odsávám doteď, páč kojení nám způsobuje hnusný koliky, takže jedu přes lahev, kojím jen večer. Sedačku čistím každý den. Do mražáku dávám cca 250ml/denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
18.4.11 20:08

Tutunko tak v olomouci odsávačky měli asi tři v poho je půjčovali ale asi to je jak v který porodce být tebou jen pro info si zavolej tam kde budeš rodit at víš…No a my ohřívačku koupili jednu a byla nám na nic je to zbytečná investice navíc to neskutečně trvá,mlíko potřebuju hned a ne až bůhví kdy děti pláčou mají hlad a tohle byla dlouhá doba takže za mě jen mikrovlnka…nekojím od začátku a vždycky ohřeju kojo vodu v mikrovlnce a pak nasypu mlíčko ničemu to nevadí jen pak to hotové mlíčko už v mikrovlnce neohřívám ničí to vitamínky prý a tak no..No a dnes mi kluci už pijou mlíko stejně skoro studený mě to teplý prostě odmítaj :-)

• Citovat
  • Upravit
192
19.4.11 10:22

Holky děkuji za rady, začínám mírně panikaři :-))) Asi je opravdu nejlepsi to řešit až to přijde, však se dá vše koupit a donést do porodky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
19.4.11 13:09

Ahoj holky,
já vůbec nic nestíhám, takže ani chodit sem :-( . Dindulko možná bych pozvala paní ředitelku na kukandu, jak probíhá takový normální den, kdy má maminka dvojčata + tříleté dítě. Veř, že tvoji bezmocnost chápu. Mé starší dceři je 29měsíců a já mám každý den pocit, že jsem u konce svých sil. Dvojčata věčně brečí, do toho malá vyžaduje pozornost (dokonce se nám začala počůrávat)a ještě k tomu musím odsávat mléko. Jsem každý den podrážděná a nestíhám jít ani na procházku. A to se tě možná ještě nikdo nezeptal, co děláš celej den, že nechodíš na procházky - to mám sto chutí kopat dotyčného do zadku :pocitac: .
Andrejko asi ti mo neporadím. Malá mi do roka jedla na oběd pouze tu jednu malou skleničku, víc nikdy nesnědla. Ale ona celkově špatně jí, musíme jí nutit, uplácet, hrát si u toho. V 29měsících má 11kg, ale podvýživená není :wink: jen je prostě drobnější. Naopak u dvojčat mám pocit, že mě za chvíli snědí :lol: , takže uvidím, až budu zavádět příkrmy u nich.
Jinak všem maminkám gratuluji ke krásným dětem :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
19.4.11 19:53

Tutunko, ja jsem rodila v Liberci a tam mi odsavacku chlap musel donest :nevim: .
A ohrivacku na mliko jsme neporizovali. Mliko delam tak, ze mam v termosce prichystanou vodu namichanou na teplotu aby se to dalo zrovna konzumovat, takze kdyz je potreba naliju do lahvicky a jen nasypu mliko a prckove maj dlabanec hned a ja nemusim dlouho poslouchat ten rev :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí