Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
pavlliina píše:
Andrej, tak si dneska hezky odpočiň a udělej si odpoledne sama pro sebeJá mám manžela po dlouhé době celý den doma
Včera jsme koupili kočárek, teda tchýně nám ho koupila
a hned jsme jí ho tam nechali, domů ho nechci až po porodu. Ale hnedka jsme ho složili a vyzkoušeli a já jsem z něj nadšená, už abych mohla vozit
Petru, jojo na vlastně nebezpečí to bylo, celou noc jsem měla divoký sny
Pořád už mě teď bolí v podbřišku, ty vazy či cotak si myslím, že to už mě čeká do konce těhu, že už to asi lepší nebude
chodím jak nakopnutá
ta moje chůze musí být hodně sexy
![]()
![]()
já mám taky sexy chůzi při delší prochajdě táhnu pravou za sebou páč jí nemůžu pořádně ohnout v kyčli
takže si držím tříslo jednou rukou druhou břicho(když teda zrovna nejdu s přítelem a ten mne drží za ruku
v pátek dokonce chtel mastit pro auto ,když viděl jak vypadám po 4km chuze
![]()
Nojo Market ale ty už na to máš nárok
já zase nejsem tak daleko jako vy s Andrejkou a už takhle fňukám ![]()
V týdnu u mě byla kamarádka s půlročníma dvojčátkama a dost jí překvapilo jak mám maličkatý bříško
zato mě přijde už dost velký, začíná někdy vadit ![]()
Andrej, závidím ti KO už teď ve středu já si musím ještě týden počkat
Taky se vždycky těším až je zase uvidím a dr. mě uklidní, že je vše OK
… doufám tedy, že to bude i tentokrát ![]()
Jééé holky tak to jste mě uklidnili s tou sexy chůzí,já jsem taky jak blázen ,pořád si držim břicho když jdu,venku né to se snažim dělat hrdinku…ale teda Market ty chodíš na takhle mega dlouhý vycházky
????? ty bláho to čučim,mě stačí když dojdu na zahradu a už funim jak valach.Na KO jdu zítra mám to s tim testem na cukrovku a potom ještě to ECHO,chjo doufám že obojí dopadne dobře ![]()
Neboj Petru, dopadne to dobře, protože ti budu držet palečky ![]()
Já už teda taky dlouhý procházky nedám
Ne že bych to neufuněla ale začne mě pobolívat dole a ty vazy a vím, že mám dost ![]()
petru píše:
Jééé holky tak to jste mě uklidnili s tou sexy chůzí,já jsem taky jak blázen ,pořád si držim břicho když jdu,venku né to se snažim dělat hrdinku…ale teda Market ty chodíš na takhle mega dlouhý vycházky????? ty bláho to čučim,mě stačí když dojdu na zahradu a už funim jak valach.Na KO jdu zítra mám to s tim testem na cukrovku a potom ještě to ECHO,chjo doufám že obojí dopadne dobře
4km není nic ,byla jsem zvyklá chodit i 10 km s dětma od jejich 2 let
jak jsem je vždy pekne utapala
a pak pěkně chrněly.....chtěli mne táhnout až na Kozí hrádek,ale to je dohromady 6km to už bych nedala,tak jsme šli jen k oboře na muflony a daňky… a hlavně si myslím že je to tím,že chodím pomalu,kdybych mohla chodit normálním svým rychlým tempem,tak mne nic nebolí
,beztak tvrdím,že mne to bolí z toho nic nedelání
Ahoj maminy
![]()
můžu se k vám přidat? čekám dvojvaječná dvojčátka po IVF, dnes začínám 18tt a doma mám už jednu 3letou slečnu…
Ted ve středu mě čeká pohovor v Gennetu na genetice, asi budem řešit, jestli jít na plodovku, nebo ne… podle věku bych měla ale 1. screening mi vyšel dobře, ted se dozvím co triple testy a uvidíme, jakej bude verdikt
byla bych radši abych nemusela ale samozřejmě chci vědět, jestli děti budou zdravé a vyhýbat se tomu za každou cenu nebudu…
Ještě Vám sem dám obrázek mimísků, je sice asi 3týdny starej ale novější zatím nemám…
To by na začátek mohlo stačit ![]()
Monindo zdravím tě
mimi jsou nádherní to je tedy 15tt? Jinak moc gratuluji dvojčátka je dar
…Jo a holky Já jsem dnes 32tt a opravdu procházky nedávám,dneska jsem drhla koupelnu a jak se tam točím jak holub kolem zrcadla všimla sem si že mi dole na bříšku jak už kluci tak sestupují,má striečky dvě - takže přece jenom mě to potkalo
,no a pak z toho lítání mi začlo tvrdnout bříško kluci se převalovali tak sem sedla k TV a je to
…Jinak my teda máme kočárek dole ve sklepě nějak ty pověry neřeším nevím ke komu bych ho zavezla tchýně je dost daleko a vůbec doma je a doma
..
Tak jsem si udělala krásnou odpolední procházku ze ségrou a musim říct že ty dva kilásky mi bohatě stačí,Market nechápu kde bereš tu sílu na 4km
,máš můj obdiv ![]()
Moni samo že tě tady vítáme ,každá duo maminka je vítaná a na středu budu držet palečky ![]()
Tak jsem vás všecky okoukla protože válčím když se mě někdo zeptá na termín porodu,koukám že některá ho máte v profilku napsaný,tom máte dle průkazky? Taky jestli jste četly už tu diskuzi co jsem založila ohledně porodu dvojčátke tak často jsou mimi rozené dříve je tam 32tt,34tt,37tt,někdy i 40tt
a tak.Já mám v průkázce TP 27.12.,ale dr. mi už teď jasně řekl že můj nejpozdější termín je dán na 14.12. to je 38+0tt
. Tak si říkám jak to máte vy ![]()
Ahojky…krasne odpoledne ![]()
Tak ja se snazim take podnikat jeste vetsi prochazky, ale km zmerene nemam…chodivali jsme driv hodne na vylety s pejskama, tak obcas se knim jeste pridam, ale musime to trochu zkratit a hlavne chodit pomalejsim tempem.....
Jinak me dr take upozornoval, ze termin porodu bude min o 14 dni driv, uz v CAR mi to tak rikali, ale zatim vsude uvadim ten klasicky termin na 40tt
A vitam novou maminu, jsme na tom skoro nastejno, jen my doma jeste ditko nemame ![]()
Děkuju za přivítání ![]()
andrejka87 já mám tady danej termín podle poslední mens., protože se mi zatím rozchází o 1 den proti ultrazvuku, tak jsem to už nechala…
A ta fotka je z 13+3tt, nějak mi to utíká, ani mi nepřišlo, že už je to tak dlouho…
ale ted v tu středu půjdu možná i na ultrazvuk, tak snad bude aktuální ![]()
Ted jdeme s dcerou pouštět draka, tak se ukážu zas večer ![]()
Monindo vítám tě tu
Bude fajn, když nás tu bude víc
Miminka jsou krásný!
A povídej, jak těhu prožíváš?
Já mám termín porodu taky podle poslední MS a normálně na 40 tt. Při poslední KO jsem se ptala dr. kdy se dvojčátka rodí a řekl mi, že od 36. do 38. týdne. Že prý, abych dvojčátka donosila do 40. týdne po mě nikdo chtít nebude
Některé porodnice plánují porod na 38. týden déle nenechávají ale asi záleží dost na porodnici.
A Andrejko, ty už chodíš na kontroly do porodnice, kde budeš rodit nebo ještě chodíš ke svému dr.? A udělej si taky metřík
Dej si nad diskuzí zobrazovat podpisy a uvidíš naše metříky ![]()
já mám taky vše podle poslední menstruace 28.2 a podle ultrazvuku bych měla 1.3 což je jeden den a stejně jako ostatním mi dr řekla že dvojčátka se rodí dříve.
Jééé a já už mám taky metřík heč to je krásný
Jinak Pavli ještě pořád chodím k dr. teď každých 14dní protože už jsme velicí a musíme se víc ukazovat
,dr.říkal že mi pak dá žádanku do porodnice ale že se neotvírám a nic a je ještě brzy a kucí jsou u mě spokojení takže vše dle prohlídky,ale času máme ještě dooost ![]()
Příspěvek upraven 31.10.10 v 17:38
Smichinka píše:
Ahojky…krasne odpoledne![]()
Tak ja se snazim take podnikat jeste vetsi prochazky, ale km zmerene nemam…chodivali jsme driv hodne na vylety s pejskama, tak obcas se knim jeste pridam, ale musime to trochu zkratit a hlavne chodit pomalejsim tempem.....
A vitam novou maminu, jsme na tom skoro nastejno, jen my doma jeste ditko nemame
Jinak me dr take upozornoval, ze termin porodu bude min o 14 dni driv, uz v CAR mi to tak rikali, ale zatim vsude uvadim ten klasicky termin na 40tt
já mám uvedený TP dle UZ a liší se o jeden nebo dva dny od PM ,když se mne někdo zeptá tak říkám,že u mne se na termín nehraje ,ale nejdýl 27.12 ukončený 38 týden,ale stejně říkám na čem jsme se dohodly s dr a to je skončený 36 týden tj týden a kousek před vanocema abych už mohal být s dětma doma…