Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já zatím přibrala 4 kg, ale je fakt, že já dost přibrala před otěhotněním..6kg, takže teď už se fakt cítím jak hrošík
. Z původních 58 mám 68 a to už je znát…a když si vezmu, že teď začnu přibírat nejvíc
.
Jinak jsem se rozhodla, že neodolám koupi kočárku za úžasnou cenu, takže tento víkend ho už budeme mít doma. Trošičku se bojím, že je ještě dost brzo, ale snad to všechno bude Ok.
Co dneska holky vaříte? potřebuji inspiraci na zítřek ![]()
Andrej, taky mě kolikrát přepadnou takové myšlenky, jestli to všechno zvládnu a že už to nebude taková pohodička jako doposud
A jak to budu zvládat po porodu a aby vše dobře dopadlo… ale zatím to jsou jen takové chvilkové záchvěvy
Takže hlavu vzhůru a mysli na to hezké, co tě čeká ![]()
Ale nejvíc mě vytočí, když někomu oznámím, že čekám dvojčátka, tak ty reakce typu, že to bych nechtěla, nebo to bude makačka to vám nezávidím…
to úplně nesnáším, tak je vždycky uzemním tím, že je to prostě dvojitá radost ![]()
vercao, když je kočárek za dobrý peníz, tak není co řešit
My už máme kočárek taky objednaný ![]()
Vařím francouzské brambory, tak snad zbydou i na zítřek a pak mám v plánu švěstkové knedlíky
no a pak se divím, že kynu ![]()
Ahoj holky tak jdu k vám taky
čekáme dvojvaječná dvojčátka (z počatých trojčat) a bude to páreček potvrzeno v 21 týdnu na genetickém UZ, nahoře mám cca 8 kilo,děti budou přeměřovat ve čtvrtek v poradně.Nejen ,že mi zjistili poruchu glukozové tolerance a chudokrevnost,ale jak píše Andrejka (mimochodem ahoj Andrej
) tak bříško sotva nesu kor do toho našeho 4patra bez výtahu a lovím končetiny kde se dá nejlepe zpod žeber a močáku …děti byly naposledy před 14 dny přičky oba ,tak uvidíme teď
pavlliina píše:
Andrej, taky mě kolikrát přepadnou takové myšlenky, jestli to všechno zvládnu a že už to nebude taková pohodička jako doposudA jak to budu zvládat po porodu a aby vše dobře dopadlo… ale zatím to jsou jen takové chvilkové záchvěvy
Takže hlavu vzhůru a mysli na to hezké, co tě čeká
Ale nejvíc mě vytočí, když někomu oznámím, že čekám dvojčátka, tak ty reakce typu, že to bych nechtěla, nebo to bude makačka to vám nezávidím…to úplně nesnáším, tak je vždycky uzemním tím, že je to prostě dvojitá radost
vercao, když je kočárek za dobrý peníz, tak není co řešitMy už máme kočárek taky objednaný
Vařím francouzské brambory, tak snad zbydou i na zítřek a pak mám v plánu švěstkové knedlíkyno a pak se divím, že kynu
taky slyším to ti teda nezavidim
,ale já se nejak nebojím,dvě děti jsem zvládala doted sama a teď sama na 4 děti nebudu
S reakcema tě plně chápu…já když někomu řeknu že čekáme dvojčátka a doma máme téměř dvouletou slečnu, tak se chytaj za hlavu a povídaj mi, jak to bude hrozné, že by to nezvládli, že mi to ale vůbec nezáviděj…
.
Já to beru tak, že to sice jednoduché nebude, ale už si to jinak nedokážu představit..hrozně se na to těším a věřím tomu, že až se na mě jednou všechny moje děti usmějí, tak budu radostí bez sebe a že to,kolik mě to bude stát sil nebude tak důležité ![]()
My dneska máme k obědu br.kaši a kuřecí plátky na přírodno, ale zítra
…no musím ještě něco vymyslet, fr.brambory jsme měli minulý týden ![]()
No holky tak já dnes dělala kuřecí rizoto..Jako v konečné fázi se mi povedlo ale než jsem dala vařit rýži tak jsem pupkem do toho pýtlíku narazila a všecka se mi vysypala po kuchyni,tak je trochu z chlupama no
… Jinak zdravím Marketm já právě taky hleděla aby v 29tt byli už takový cvalíčci ale tak ono je to jen dobře přeměřil telíčka vše je v normě,si říkám jestli mi dr. s tou váhou nekecal
.teď ve středu jdu na kontrolu tak uvidím co mi poví..Jinak mě se váha už zastavila jak jsem psala jen ty půlkila nahoru to je asi růst těch chlapečků myslím..A gratuluju k párečku
![]()
No já už si je všecky prošla jsem 31tt a už mě čeká jen porod
..Byla jsem na něm v 21tt a pak už nebyl k velkému důvod.Ty jsi vlastně v jakém tt?
andrejka87 píše:
No já už si je všecky prošla jsem 31tt a už mě čeká jen porod..Byla jsem na něm v 21tt a pak už nebyl k velkému důvod.Ty jsi vlastně v jakém tt?
28+2 tj.29 týden
Ahoj Markét, vítám tě ![]()
ta glukozová tolerance je ten test na cukrovku?
To dělají všem těhulím? Mě dr. o tom zatím nic neříkal, tak třeba teď až půjdu na kontrolu
Já jsem zatím s bříškem v poho, teda si myslím na dvojčátka, že akurát
Nechceš nám sem hodit taky fotečku pupíku ![]()
Andrej, asi jsem se někde přehlídla, kolik že mají ty tvojí drobečkové
Ti moji měli před 3 týdny 400 g ![]()
A přidávám fotečku ![]()
pavlliina píše:
Ahoj Markét, vítám tě
ta glukozová tolerance je ten test na cukrovku?To dělají všem těhulím? Mě dr. o tom zatím nic neříkal, tak třeba teď až půjdu na kontrolu
Já jsem zatím s bříškem v poho, teda si myslím na dvojčátka, že akurát
Nechceš nám sem hodit taky fotečku pupíku
Andrej, asi jsem se někde přehlídla, kolik že mají ty tvojí drobečkovéTi moji měli před 3 týdny 400 g
A přidávám fotečku
jojo je to zátěžový test a měl by se dělat od 24 do 28 týdne a tuším od 25let všechny těhu
Tak to jsem teda na tu středu zvědavá jestli mě někam dr. pošle
A jak se to řeší, když vyjdou špatně ty testy na cukrovku? To je asi nějaká dieta, co? ![]()
jo,ale ta dietka není tak hrozná chce si to hlídat jen sacharidy a jíst pravidelně…a kontola cukru někde půjčují glukometr a měříš se doma jednou týdně velký profil to jest 6krát za den před a po hlavním jídle
Pavli nebojím a nebo nevím…já se bojím aby vše klaplo až budou doma protože to bude záhul…zrovna dneska mám takovej blbej splín
…