Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Andrej, já si zase poležela v nemocnici v 8. týdnu kvůli krvácení, příčina se nezjistila a to ještě nevěděli že čekám dvojčátka
Taky jsem prvorodička, strach mám taky, aby vše dopadlo dobře, všechny testy a ultrazvuky, aby byly v pořádku… je to asi normální ![]()
Já jsem 24. týden, mimča už umí taky pořádně kopnout ale ještě je to sranda ale dost nepříjemný je, když mi kopou dovnitř a ještě dolů
nevím kam se trefujou ale přijde mi to jak konečník, močák a někdy mám pocit že mě kopnou snad i do čípku
Máš to taky tak? Já s tím šetřením myslela jestli ležíš, poleháváš nebo jsi omezila nějakou činnost? ![]()
Jj, už pomalu nakupujeme, babičky už začaly taky nakupovat už je pomaličku na čase. Pořád jsem to odkládala až po velkém ultrazvuku a ten už mám úspěšně za sebou
Pohlaví s přesností nevím, ale snad to vypadá na 2 holčičky ale je to bez záruky
Kdy tobě s určitostí řekli pohlaví?
Ty už máš asi pomaloučku nakoupeno, viď? Co kočárek, jaký jste vybrali?
No ono u mě to je těžký
já bych nic neomezovala ale už tak od 20tt nejsem schopná vysávat ani moc uklízet to prostě nejde záda bolí jak blázen,takže poravdě většinou sedím a když kluci v bříšku usnou na chvilku lehnu a tak dokola,když uvařím letím si sednout a koukám znaveně do blba
..Jinak chlapečky mi potvrdili na 70% v 18tt a na velkém UTZ v 20tt už byli jasní,prostě dvy pytlíky jak hrom
..Teď v 30tt je jeden hlavičkou dolů a druhý nahoru takže kopance do močáku a prostě všude dole jsou fakt pecka,ale je krásný když vím jakou pecku umí dát
.Nakoupeno už mám pořád ale něco vymýšlím dalšího kočárek máme černobílý aby kluci byli frajeři ![]()
A jakou značku kočárku máte?
U nás to vyhrál tenhle http://www.detskezbozi.com/…0-darek.html
A jak jste zvládli to překvapení, když vám dr. řekl, že čekáte hned dvě mimča naráz?
Co manžel, přítel?
To ja sem na zacatku a jak to prezenu s praci doma nebo neco jineho tak jsem pak strsne unavena dneska jsem prebrala kalhoty a zbyly mi ctyri co mi jsou volnejsi uz mi asi roste brisko musim si nejake koupit kalhoty na gumu nebo nejaky tehotensky a co jinak delate je hnusne co?
Nazdárek holky,tak se taky stěhuju
za váma!!!Ahoj Petru
Dostala jsem nějakou chřipajznu,či co
Mám teplotu,bolí mě v krku a ta rýma!!!!Doufám,že to brzo přejde,chytla jsem to od mojého
a ten už je zdravý!!!Jinak jak se daří vám???
Holky tak já se dnes (30tt) odhodlala jít nakoupit do tesca a tak mi tvrdlo bříško no děs! myslela jsem že projdu pokladnama a už budu mít v náručí moje dva kluky opravdu sem se tam kácela jak blázen všude lidí a když jsem prosila paní jestli mě pustí řekla mladá paní všichni čekáme
…no co už…Tak si jdu s jablkem golden(miluju je
) vyvalit břuch k televizi
všem krásný víkend ![]()
Ahoj já také čekám dvojčátka,jednovaječná jinak mam termín porodu na pulku dubna.Radka ![]()
Ahoj holky,
a vítám Radkamysacek
Jednovaječná dvojčátka jsou tady zatím jediná, co? ![]()
Dneska je tak krásně ale na prochajdu se teda moc necítím. Ikdyž dneska je mi líp a asi to bude tím, že nic moc nedělám
Uvařil manžel a já si teď na hoďku schrupla
asi je to znát, když se člověk jen tak poflakuje, něco na tom bude ![]()
Tak včera jsme objednali kočárek
nakonec zvítěžila červeno-černá kombinace
a fusaky do kočárku. Ale s těma jsme měli teda pěkné dilema
Vybrat takový fusak, aby se do těch minikorbiček vešel a takový, který by byl dost teplý na to, aby dvojčátka v únoru neumrzla
Ale snad se zadařilo ![]()
Už aby byla středa a já měla po kontrole ![]()
Andrejko, to ti fakt ta paní řekla? No nevím, co bych jí v tu chvíli řekla
Mě zase naopak včera v Globusu prodavačka napomínala, ať nestojím frontu a ať jdu rovnou k pultu a ať využiju rychlopokladnu, aby se mi neudělalo špatně. Tam na mě byli moc milý
Andrejko jak široké korbičky budeš mít u kočárku? Zajímá mě to, jak budeš mimča oblékat a zachumlávat do kočárku v zimě
Budeš je dávat do zavinovačky a ještě do fusaku? Jestli se ti tam takhle vejdou
Já budu mít korbičky široké 29 cm a přijde mi to strašně uzounký ![]()
Pavli tak jsem to letěla změřit a máme taky cca 30cm myslím že to malý není vybírlai jsme a vše co měli bylo v týhle šířce tak nevím,ale atest to má tak co
,já mám kočárek takový jakoby teploučká říkají že je na něm moc látky a polstrování ale není vůbec těžký a zdá se mi fajn spousta věcí kolem se dá odepnout.Jinakurčitě máme zásobu dek z ikey ty klasický má je snad každám mamča no a pak takové silnější,takže to tam klidně hodím do korbiček a pak jsme koupili univerzální fusaky od emitexu je jak do autosedaček (má zespodu dírky zapínací) tak i do kočárku no a pak máme taky kombinézky,ale fakt je že ty děti se prý moc balit nemají že ji je pak děsnej hic
.Mě se narodí teď do té největší zimy takže si moc kočárkování asi neužijeme ![]()
Taky jste vybírali kočárek, aby byl široký do 90 cm?
To my jsme právě nechtěli, aby byl širší, protože by byl problém někde projet, tak jsme museli přijmout menší korbičky
Jj, deky z ikey taky mám
ale zatím měli jen růžové
A ty fusaky máme taky do autosedaček
a to tyhle http://www.detskyraj.cz/…ni-2010-2011. No jsem na to fakt zvědavá. Jen mám teď takový divný pocit, že když jsme už takhle objednali kočár a fusaky, aby bylo vše v pořádku. Ve středu jdu na kontrolu, tak potřebuju trošku uklidnit, jsem holt plašan ![]()
A to tvrdnutí bříška, jak se pozná? A odkdy tě tvrdne? Já asi zatím nic podobného nemám ![]()
Jejda to znám,taky se bojím,ale dnes už vím že kluci jsou strašně silní že není důvod k obavám a věřím že je to tak i u tebe hm
,neboj se ničeho.No a to tvrdnutí sem pořád nevěděla co znamená tak sem si říkala že to asi nemám ale pak mi dr.říkal co a jak a mám ho od 19tt…Prostě máš bříško jakoby stažené,mě se to stáhneze všech stran jakoby do pupíku a je to strašně tvrdé když pohladíš,je to prý něco jak stahy když chce mimi ven.Já papkám hodně magnézka a není to tak hrozný ale čímdál intenzivněji to cítím třeba zrovna v tom Tescu,když dýl stojím,doma skoro vůbec…Na kontrolu jdu ve středu tak mám zas plno otázek na dr. a také mi budou brát krev prý kvůli chudokrevnosti že to někdy bývá
,no už jsem jim tam za tu dobu nechala krve tak půl litru ![]()
Ahoj holky,
tak koukám, že jste se úplně přstěhovaly
…tak se sunu za váma
.
Herma: doudám, že budeš brzo zdravá…na mě teď taky něco lezlo, ale pila jsem poctivě čajíčky s medem a citrónem a naštěstí je to ok.
andrejka87: ty už to máš „za pár“
…už bych chtěla být také tak daleko
.
Už teď si připadám jak hrošice…holky kolik jste přibraly? Mě přijde, že neuvěřitelně rostu ![]()
vercao na váhu se raději ani neptej
,já jsem skoro 22kg nahoru a to jsem začala z krásné váhy,dr. říká že to nemám řešit že klukům se daří krásně a váha pak spadne tak co…jinak od 29tt mi váha stojí,nic moc už nenabírám jen ty váhy kluků nějaký půlkilo a tak takže uvidíme na čem se zastavím
![]()
Já už se váze taky snažím vyhýbat, přibrala jsem už 13 kg
a to jsem byla vždycky štíhlá no a teď už je to znát, že nosím něco navíc
No uvidíme, co mi dr. řekne na kontrole
Ale fakt se snažím nepřejídat, večer si raději vezmu ovoce ale prostě to jde nahoru ať dělám co dělám ![]()
Taky na mě něco lezlo ale nějak to nepropuklo naštěstí ![]()
A to tvrdnutí jsem teda ještě nezaregistrovala
zato mě bolí v noci podbřišek a třísla když se obracím ale to je asi normální, že jo? ![]()
Andrejko já už ti tak závidím, že to máš už za pár
Bojíš se porodu, císaře? ![]()