Dvojčátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2775
14.2.12 17:16

Ahojky holky,bechy k rýmě v těhotenství jsem toho hodně hledala a dle renomovaných lékařů krátkodobé použití sprejů typu Olynth, Nasivin… nevadí. Viz http://www.porodnice.cz/node/56183
Já si koupila Olynth pro děti s nižší koncentrací účinné látky a v pohodě to stačilo. Taky můžeš Paralen a na pití je dobrý čaj ze zázvoru s citronem a medem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 17:58

Nn, prave že dneska poprve a uz pak nic, zaclo mi to asi v 9:40 a po ty 11 to preslo uplne… takze nwm co to mohlo byt, ale nekrvacim, takze snad v pohode…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 17:59

Já místo paralenu beru panadol, a taky je dobrej, ono v tehotenstvi toho muzes dcl dost, jen ve tretim trimestru uz ne,ale zezacatku to nevadi, vsechno to je v letackach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:05

katisek právěže v prvním trimestru se nesmí skoro nic kvůli účinkům na zakládající se orgány… Jinak Panadol je sice podobný, ale je to jako kdyby sis k Paralenu vypila ještě hrnek kávy - obsahuje kofein. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:10

Prostě je nejlepší se jakýmkoli chemickým látkám v těhotenství vyhnout, ale jestli není zbytí, např. teplota nad 38°C, tak je pro dítě bezpečnější si ten lék vzít. Když se léky berou jen krátkodobě či jednorázově, tak to snad neuškodí. Ono je totiž málo studií o působení léků na těhotné, nebylo by to etické je dělat, takže se radši zakazuje skoro všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 18:11

Fakt jo??? 8o me práve lekarnice rekla ze paralen nesmim, a dala mi panadol, ale tak diky bohu, to jsem jeste tehotna nebyla( mela jsem jen zpozdeni) ale diky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:17

katísek Já bych se neděsila, většina gynekologů ti schválí braní Paralenu, lékárníci často moc přehánějí. Navíc když si ty léky vezmeš tak 3 týdny po početí, tak to taky nevadí, protože ještě není tvůj krevní oběh propojený - není placenta. Můžeš se podívat na složení léků na internetu - dala ti ten Panadol nebo Panadol extra? Ten kofein je navíc v tom druhém, jinak oboje mají účinnou látku 500 mg Paracetamolum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:27

Pro úplnost dávám odkaz na názor doc.MUDr. Pařízka na užívání léků v těhotenství: http://www.porodnice.cz/…-tehotenstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 18:29

ja od ty doby co jsem tehotna tak jsem zadnej prasek nemela, je mi dobre a nemam rymu ani kasel, takze to nak neresim. juuj, covece myslim ze to je panadol normalni.. nwm ani:-D tenkrat jsem mela horecky a pro prasek mi sel pritel a prinesl panadol s tim, ze mu v lekarne rekli, ze tehotna by nemela paralen( bral mi i tenkrat tehotensky test- ale jak jsem psala, to jsem tehotna jeste enbyla.. a od prosince co cekam, tak mi je dobre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:33

:think: To je teda zajímavé, když jsou to stejné účinné látky a jeden lék bys mohla a druhý ne :) Ale když říkal, že pro těhotnou, tak to asi dala ten normální bez kofeinu (s kofeinem je účinnější).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 18:39

Nwm prinesl a bylo to :-D a i v pribalovym letacku bylo, že ho muzu( jako tehotna) takze jsem to neresila..
Ale ted uz si na to dam pozor,ale budu doufat, ze leky potrebovat nebudu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
14.2.12 18:43

Přesně - nejlepší je žádné léky nepotřebovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 18:50

Ja ani normalne, když jsem mela rymu, kašel, tak jsem nebrala prasky dokud mi opravdu nebylo zle.. lecila jsem to cajem s medem a pocenim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
634
14.2.12 19:21

s těma lékama je to blbé. Na mě už taky něco leze :-( asi můžu děkovat těm mrazům… A to těď jím ovoce mnohem víc než normálně. Jinak vím, že Paralen je fakt jediné, co můžeme. Měla jsem ho taky,když jsem byla nachlazená a strašně mě bolela hlava. Vzala jsem si půlku. Ale asi záleží na tom, jak často každý analgetika zobe. Já skoro vůbec takže mě i půlka zabrala, jo a ledík na čelíčko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3351
14.2.12 19:32

to ja spis ledik do pusiny.. zmrzliny :-d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie