Dvouletá - kreativní hračka

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
674
25.3.14 23:30

Dvouletá - kreativní hračka

Ahoj všichni,
máme dvouletou holčičku. Hračky ji nechávají takřka klidnou. S kostkami si nestaví, s panenkami nehraje…
Zábavou je pro ni provlíkání tkaniček u bot (provlíkačka (jako hračka) ji nebaví).
Dřevěné korálky ji zaujaly jen jako prostředek k rozhazování. :jazyk:
Vláčkodráha ji zaujme jen ve způsobu, jak ji co nejrychleji rozebrat a konec.
Kdo poradí hračku, která by mohla zaujmout???
Díky za jakékoliv tipy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
968
25.3.14 23:39

Co třeba puzzlíky?
Nebo zkusit malování vodovkama, nebo prstovkama a nebo i křídou na chodník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
25.3.14 23:42

@MMarcela
Díky za rady.
Puzzlíky máme. Tam si i trochu společně vyhrajeme.
S vodovkami ještě nemám odvahu. :oops:
Křída moc nezaujala a prstovky můžeme vyzkoušet. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
25.3.14 23:47
@babice píše:
@MMarcela
Díky za rady.
Puzzlíky máme. Tam si i trochu společně vyhrajeme.
S vodovkami ještě nemám odvahu. :oops:
Křída moc nezaujala a prstovky můžeme vyzkoušet. :think:

proč nemáš odvahu?
obléknu zástěrku, stolek obložím novinama… a maluje se…
a když ne klasické malování, jsou i „omalovánky“, kde se maluje jen vodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
25.3.14 23:52

@Lind002
JJ. Je to jen o přístupu. ;) Bez uvolnění bariér v nás by se Ti naši drobíni nenaučili vůbec nic.
Asi zítra obleču pláštěnku, obložím okolí novinama a jdeme do toho. ;)
Díky za nakopnutí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
25.3.14 23:55

Moje mala bude mít dva roky a miluje lego a puzzle a malovani fixama to ji jde lépe jak pastelkama, vodovky takéa jinak křídy a tabule a nebo na chodníku…
lego odkoukala hodně brzy od starší sestřičky ta si snim hraje pořád-
zkus vzít malou k dětem i ke starším pokud nemá sourozence dost toho odkouka a třeba se ji něco zalíbí-

vodovky doporučuji my malujeme na papírové taláře třeba si je vybrarví jako sluníčko a nebo ruzdně barevně to ji baví, vodu musim hlídat naštěasti nemame doma konerce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
25.3.14 23:56

A nebo i plastelína at už máte doma veselo jako my :mrgreen: vodovky, plasteína, fixy, akorát ty nužky si ta starší musí hlídat.
i magnetky na lednici nebo na tabulce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
26.3.14 00:04
@babice píše:
@Lind002
JJ. Je to jen o přístupu. ;) Bez uvolnění bariér v nás by se Ti naši drobíni nenaučili vůbec nic.
Asi zítra obleču pláštěnku, obložím okolí novinama a jdeme do toho. ;)
Díky za nakopnutí. :kytka:

musím tedy říct, že z vodovek je míň nepořádku, než třeba z prstových barev, kterýma jsem jí nechala malovat na dveře balkonu… to měla dcera zábavu na 10min (dýl nevydržela) a já potom min. půl hodiny likvidovala škody a drhla dceru od barev… teď už jako 4letá je v pohodě, ale roční k tomu tedy nepustím :mrgreen:

jo a ještě je veliká zábava (v jakémkoliv věku) voda :mrgreen: Holky mají takové dětské nádobíčko, konvičku… zase holky obléknu do zástěrky, na zem dám ručníky, na to tácek s nádobíčkem, konvičku s vodou a na půlhodiny o nich nevím :mrgreen: (pokud se tedy nezačnou přetahovat o něco) a ony si spokojeně „vaří“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
26.3.14 00:07

@Lind002 to by si mohla napustit ten pidi bazének ten ma kamoška na terase kterou má prosklenou tak se ji tam děti cchtaji s nádobíčkem tedy jji děti, moje ne ty tam skočí i v oblečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
26.3.14 00:10
@irca11 píše:
@Lind002 to by si mohla napustit ten pidi bazének ten ma kamoška na terase kterou má prosklenou tak se ji tam děti cchtaji s nádobíčkem tedy jji děti, moje ne ty tam skočí i v oblečení :mrgreen:

:mrgreen: ty moje by hupsly taky v oblečení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
26.3.14 00:12

@Lind002 kamoška je ma vycvičený nevim jak to dokázalale v bazenku jsou jen hračky to s eu nás stát nemuže, ona ma dvojčata tak je tam také veselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5517
26.3.14 00:16
@irca11 píše:
@Lind002 kamoška je ma vycvičený nevim jak to dokázalale v bazenku jsou jen hračky to s eu nás stát nemuže, ona ma dvojčata tak je tam také veselo.

tak to je dobře vycvičila :pankac: :mrgreen: U nás by vydržely suché tipuji tak půl minuty, možná ani to ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
26.3.14 00:20

U nás nejlíp funguje na zabavení hry „pomůžu“ nebo „jako maminka“ - chce to trpělivost, ale člověk aspoň třeba i něco málo udělá - utírám prach, dostane svojí prachovku, luxujeme, dostane aspoň nástavec k luxu, když teda nemáme dětský, žehlím - dostane žehličku a závodíme, kdo vyžehlí kus prádla dřív (nevím, jak to dělá, ale vždycky vyhraje :think: :mrgreen: ), pečeme perníčky, zdobíme perníčky (tubičkami od dr. Oetkera - jsou akorát do těch malých ručiček), baví ale i třeba bábovka - míchám těsto chvíli já, pak ona, pak já, co jen trochu jde jí nechám udělat.
pokud ale myslíš jen opravdu hračky, tak teď třeba vedou zvířátka z alberta - přebírá si je, zjišťuje, jestli je všechny zná, ptá se co je co, hledá si je v sešitě. pak magnetické knížky s krtkem, leporelo s vkládáním zvířátek. taky celkem zdatně hraje hry na mobilu a tabletu (různé puzzle, vkládačky).
na klasické vodovky jsem taky neměla nervy, s prstovkama to nevyšlo, protože jí vadilo, že má špinavé ruce, ale pak jsem vytáhla štětec a prstovky a okamžité nadšení. ve výtvarných potřebách si vyškemrala papírovou, nebo jakou houbu - tak si jí těmi barvičkami nabarvila, já jí pak dolepila oči, pusu a nos, zábava na půl odpoledne a zdobí nám to tu stůl, akorát já jsem teď na řadě vymyslet ještě ručičky a nožičky a došla mi inspirace - to je trochu nebezpečí takových her, že si maminka musí hrát stejně nebo i víc než dítko :mrgreen:
ale opravdu nejvíc jí baví dělat to, co dělám já nebo táta - včera montovali s tatínkem skříňku do koupelny - podávala šroubky, dávala kolíky do dírek, a pak jí ještě ozdobila pastou na zuby :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
26.3.14 00:24
@irca11 píše:
vodovky doporučuji my malujeme na papírové taláře třeba si je vybrarví jako sluníčko a nebo ruzdně barevně to ji baví, vodu musim hlídat naštěasti nemame doma konerce…

talíře jsou prima nápad :palec: na vodu jsou dobrý kelímky, které se dají koupit v papírnictví určené přímo na tohle - mají víčko, které je udělané tak, že z kelímku voda nevyteče, když se převrhne ( třeba tady jako samozřejmě nesmí zůstat kelímek dítěti zcela napospas - s trochou snahy tu vodu ven dostane, ale nestečí to jen převrhnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
26.3.14 00:26

A voda to je taky dlouhodobý hit u nás (mám jednu 1,5 letou a druhou o 11 měsíců starší) - sedí na lince a myjí se mnou nádobí a vaří pak hlavně večer ve vaničce - mají konvičku, kelímky, k romu nějaké igredience, jako třeba postavičky z dupla a vydržely by sedět i v úplně ledové vodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí