Dvouletý sígr - jsem na prášky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.8.15 13:50

Právě že on vypadá jako malejandílek, takže se zatím všichni usmívaj, jak je roztomilej a mě říkaj ať jsem ráda žeje hlavně zdravej, takže po čuni ještě nedostal a doufám že by si to k takhle malýmu dítěti snad ani nikdo nedovolil(myslím z dospělých).Jeho právě nic nebaví, jen chvilku knížka s obrázkama. Ale co mám třeba dělat když potřebuju apoň půl hodinku na vaření? To ssi sám nehraje, ale kňourá pod linkou že chce naharu a vařit taky. Jednou jsem to zkusila, ale dělá kraviny a bordel, což je jasný

• Citovat
  • Upravit
7376
10.8.15 13:51

Ja mam doma to stejne. nedopustit, aby se nudil a neustale hlidat. takové deti jsou i bohuzel dost sebedestruktivni:( maly me kolikrat sokuje, jak blizko je k nejakému urazu. Dcerka v jeho veku byla pise bojacna a poslechla, ikdyz bylo miminko, tak jsem s ni nemela vetsi problem. jsou od sebe rok a pul. ale s malym:D byli jsme kupovat starsi ppuce do skolky a ja jsem ji je potrebovala vyzkouset, maly se mi vysmekl, behal jak zfetovany po cele prodejne a nakonec vybulil na sebe cely regal s botami.. jsem to tam uplne ruda uklizela, omlouvala se.. si poridim na nej asi ksiry… po hlave skace ze souse do bazenu a vubec mu nevadi, ze se potopi, ze nema rukavky, ze neumi plavat, takze bazen ma napusteny jen po pupek, kdyby nahodou mi tam zase skocil, aby se neutopil… nevim, co by bylo horsi, jestli bouchanec do hlavy nebo ponoreni… :zed: :zed: :zed: neustale tyraji oba dva kocky, za to dostavaji, rvala jsem, ze me az v krku bolelo a je jim to jedno, zrejme mluvim jinym jazykem.. tedka se od rana snazim prinutit jednoho nebo oba, a by uklidili svoji knihovnicku, kterou komplet vytahali a do toho vysypali duplo… ani nahodou… d :zed: uslednost neduslednost, tresty, vyhrozovani (plnim).. se.r.ou na me jak na placaty kamen, nenadelam nic a musim pockat, az budou mit v hlavach vice nez provazek, co jim drzi usi.DD do obchodu se snazim chodit bud jen s jednim nebo b ez nich..:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
10.8.15 13:58

No, k dobré radě, by bylo zapotřebí s vámi alespoň pár dní pobýt. Dle mého názoru strašně záleží na Tvých reakcích a na celkovém klimatu rodiny. Mně přijde, že jsi zatím nepřišla na to, co Tvůj syn potřebuje. Každopádně zničené zařízení bytu a obtěžování okolí u dvouleťáka, to problém je. Mám pocit, že ho necháváš zajít do extrémů. Proč zničil dva foťáky? Proč bral jedné a té paní hůl a poté tašku? Co jsi dělala v té době Ty? Neber to jako výčitku nebo rýpání. Jen bych se nad tím zamyslela. Rozhodně dřív, než mu nechám napsat diagnozu a utlumit ho lékama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4613
10.8.15 13:58
@celipipka54 píše:
Tak chybu ve výchově jsi udělala, to je jasný. Ale dobrý je, že to chceš řešit a nevymlouváš se na jeho věk a nečekáš, že to přejde samo. Nepřejde to, bude to jen horší a ten diagnosťák je taky dost reálný.
Zkus si pročíst knížky o výchově, např. Malý Tyran. Ale knížek na tohle téma je dost, stačí pohledat. Určitě s tím něco dělej, protože tohle je fakt extrém, co si tvůj kluk dovolí a zatím jsi měla štěstí, že jste nenarazili na někoho, kdo je víc od rány a nedostal už od cizího člověka po čuni :think:

To je vtipnej příspěvek :mrgreen:. To je hrůza, co si dvouleté dítě dovolí… Cizí lidi, kteří mu nedali po čuni, měli asi naštěstí smysl pro humor a MOŽNÁ měli i rádi děti…že by?? :think: Knihy odlož, miluj lidi kolem sebe včetně dětí, tvoř s nimi jeden prostor, vnímej srdcem - pak to půjde i bez knih (a bez podobně zoufale laděných příspěvků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 14:00

Jo tak to mi připomíná toho mýho. ten taky nedomejšlí a nemá pud sebezáchovy. Kolikrát už na pusu přeepad z klouzačky, leze na prolejzačky pro velký děti, do výšek…Je schopnej si nepozorovaně vytáhnout nůžtičky z manikůry a jít si stříhat nehty…
Jinak jezdíme na chalupu a tam se mu líbí, zalejvá s babičkou zahrádku, krmí králíky…
Kočku teda týrá taky, nejdřív jí pohladí a pak řekne „kop“ a kdyby číča neutekla, tak jí určitě nakopne.Kop dělá s tátou do míče, říkám mu že sse kope jen do balonu a ne do zvířátek, že by je to bolelo, ale vydíme venku třeba psa a malej hned řekne kop. Tuhle na chalupě popad kočku za kůži a rval jí nahoru, kočka ho málem pokousala tak jsem mu vynadala, dostal přes ruku že to kočičku moc bolí, ale pak mi máma říkala, že jí viděl, jak takhle tahá králíky z králíkárny, tak to zkusil s kočkou.

• Citovat
  • Upravit
164
10.8.15 14:05

Ahoj já si myslím, že tam nějaká chyba bude..promiň já mam tři děti nejmladší rok a 9 měsíců a něco co ty popisuješ a nebo občas vidím na hřišti ve městě. Mi nedělá. Tedy nedělalo ani jedno dítko. Samozřejmě, že to zkoušel, ale ne tak extrémě jako u vás. Tím se nechci samozřejmě chlubit-taky mě umí vytočit do běla. Ale že by cizím lidem bral věci to se přeci nedělá. Párkrát sem vysvětlila, párkrát jako blázen ukázala kopnutí elektřinou od televize za křiku au. Který zakřičím vždy, když se malí blíží k telce či čemukoliv elektrického. Já se k dětem chovám jako k dospělím. Když malého něco zajímá, tak to vezmu ukážu vysvětlím nebo přirovnám k věci co zná. Parkrát mě ještě pokouší ale většinou dá pak pokoj. Hlavně teda, když dělám že mě to nezajímá a co teprve když zjistí že mě nenaštve vysypaná mouka, rozházený koš atd. Už to pak nedělá. A taky ani jednou jedinkrát nedostal ani přes ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 14:06

Jensino, lékama bych ho nikdy neutlumovala.To radši skončím vBohnicích, ha ha. Já hledala v košíku pod kočárkem pití, otočím se a vidím, jak malej bere z ruky pani hůl, tak tam letim, nebylo to daleko, sotva pár metrů, páč se snažím mít malýho neustále na očích ale v nějakých situacích bych je musela mít i na zadku no a když jsemmu řkla žese to nedělá, že má pani hůl, protože jí boleej nožičky, vzala jssem ho za ruku, pani se omluvila a on ještě druhou rukou sstačil vzít tu tašku na kolečkách,ufff.Jsem z toho zpocená až na zadku.Ale teď si zase zpětně uvědomuju, že to možná malej neemylel zle, protožesi kolikrát v lese nebo na procházce najde klacek a má to jako hůl, tak možná proto si to chtěl od paní půjčit, což ho samozřejmně neomlouvá

• Citovat
  • Upravit
2144
10.8.15 14:08
@Anonymní píše:
Právě že on vypadá jako malejandílek, takže se zatím všichni usmívaj, jak je roztomilej a mě říkaj ať jsem ráda žeje hlavně zdravej, takže po čuni ještě nedostal a doufám že by si to k takhle malýmu dítěti snad ani nikdo nedovolil(myslím z dospělých).Jeho právě nic nebaví, jen chvilku knížka s obrázkama. Ale co mám třeba dělat když potřebuju apoň půl hodinku na vaření? To ssi sám nehraje, ale kňourá pod linkou že chce naharu a vařit taky. Jednou jsem to zkusila, ale dělá kraviny a bordel, což je jasný

Já se obávám, že dovolí, už jsem tady párkrát něco podobnýho četla :think: Samozřejmě je úžasný, že je zdravej, to je bez debat. Ale bylo by hezký, kdyby se uměl i chovat k lidem ;) Kdyby ti dělal bordel doma, byla by to jen tvoje věc, ale aby tahal starý paní hůl z ruky, to už je opravdu moc. A že ti říkají známí že je to v pořádku… No možná si to opravdu myslí, ale možná se ti jen bojí říct pravdu, jak to tak bývá a zá zády tě pomlouvají, jaké máš doma rozmazlené dítě. Nemusí to tak být, ale může.
S tím vařením, nemusíš ho brát nahoru na linku, dej mu třeba prkýnko a příborový nůž a něco na krájení, nebo mu dej něco zamíchat, dávat ingredience do misky ;) A když se u toho budeš tvářit, jak moc ti tím pomáhá a sama bys to určitě nezvládla, budete spokojení oba. :) Bordel udělá, je ještě malej. Ale třeba s tím krájením to zase tak hrozný není, já jsem dávala malé krájet třeba papriku, nebo něco co se nedá rozmatlat všude. :lol: Pomáhat ti může skoro se vším, zametat, umývat zem, utírat prach, umývat nádobí (to asi nejde všude, my jsme měli v dřívějším domě dvojdřez, ale teď už si můžu trhnout :lol: )
Z vlastní zkušenosti vím, že je důležitý jak to řekneš, já si někdy „stěžuju“ sama pro sebe, že to sama nestihnu, že mám strašně moc práce a malá už letí pomáhat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 14:09

Jo a ty foťáky - jeden jsem na halupě nechala venku na stole, šla do baráku že malýmu přinesu pití a on ho mezitím vzal a upad mu na zem - druhý foťák si půjčil když jsem věšela prádlo, měl puštěný pohádky a nepozorovaně ho vzal a něco s ním udělal, bohužel je to vždycky mžik

• Citovat
  • Upravit
11117
10.8.15 14:12
@celipipka54 píše:
Tak chybu ve výchově jsi udělala, to je jasný. Ale dobrý je, že to chceš řešit a nevymlouváš se na jeho věk a nečekáš, že to přejde samo. Nepřejde to, bude to jen horší a ten diagnosťák je taky dost reálný.

ha ha, tak to je muj kandidat na prispevek dne :lol:
prvni jsem myslela, ze to ma byt vtipne, ale asi to myslis vazne…

zakladatelce - vsechny deti nesedi na zadku a neposlouchaji na slovo. ted je ta doba, kdy vychova u tehle deti pripomina boj kdo z koho, ale je to normalni. a kdyz to nejak rozumne zvladnes, tak i tvoje ditko bude uplne normalni. proste to chce nastavit hranice, neustupovat, stat si na svem, byt razna, ale zarovan porad milujici a venujici se i blbostem.
deti proste zkousi, nektere vic nez jine, objevuji svet a mimo jine taky poutaji pozornost.

ja u sveho starsiho dosla nekdy kolem 18m do bodu, kdy jsem si rikala, ze bud budu desny tvrdak a budu mu davat za kazdou vec na zadek nebo na to pujdu v klidu. vzhledem k tomu, ze pri tvrdsim pristupu bych ho musela mlatit jak zito trikrat denne, tak jsem zvolila klidny pristup. stoji to desne nervu a je to tezsi nez mu jednu seknout, ale jde to. cim jsem byla klidnejsi ja, tim kldinejsi byl maly, bylo to uplne viditelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31193
10.8.15 14:17

No, dcera byla okolo dvou mozna jeste horsi + mne se do toho zrovna narodil syn. Sesedala se pravidelne rodinna rada, co tedy s ni. Na prasky byli vsichni (akorat prazdniny a ja na chate u rodicu). Radu moc nemam, hodne jsem zvazovala psychologa, nakonec na nej nedoslo. Okolo tretich narozenin se to zacalo dost zlepsovat - tedy 2 mesice zpatky. Na prasky jsem obcas porad, ale zacina s ni byt domluva… I kdyz vyslovenou paku na ni stale hledam, neni fixovana na nic (ze bych neco zabavila, zakazala…), na zadek nepomaha, takze skoro nepouzivam, casto pomaha pocitani do tri (pri popohaneni a tak), nekdy pomuze vysvetleni (vetsinou tak na 5 minut).
Zda je to vychovou - dost pochybuji, se synem dnes a denne objevuji Ameriku - jak mohou jit veci snadno - a to je dle okoli i syn extremne zive dite. Dcera je smrst… a bude, delame co muzeme, snazime se o maximalni duslednost, ale uz ted vime, ze nebudeme moci polevit ani na minutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.15 14:17

Já mluvila o cizíchlidech, že mi říkaj ať jsem ráda že je hlavně zdravej. Jenže problém je v tom, že jeho nic nebaví, dlouho u ničeho nevydrží. Krájet jsemmu dala taky - příborovým dětským nožem mrkev a vydržel u toho ai 3 min.Pak odběh něco kramařit. Já už jsem otrávená z těchvěčných zákazů a příkazů.
Jinak si teď uvědomuju, jako malejmi šacoval v kabelce, já ho nechala že aspoňu něčeho vydrží a stihnu něco málo udělat. Když balím na dovču nebo víkend, tak mi pak taky hrabe v taškách a vytahuje věci, tak nevim jestli jsem to tímhle nezpůsobila třeba nevědomně já, že si teď dovolí klidně lidem hrabat v tašce, nevim, možný to je

• Citovat
  • Upravit
2144
10.8.15 14:32
@Anonymní píše:
Já mluvila o cizíchlidech, že mi říkaj ať jsem ráda že je hlavně zdravej. Jenže problém je v tom, že jeho nic nebaví, dlouho u ničeho nevydrží. Krájet jsemmu dala taky - příborovým dětským nožem mrkev a vydržel u toho ai 3 min.Pak odběh něco kramařit. Já už jsem otrávená z těchvěčných zákazů a příkazů.
Jinak si teď uvědomuju, jako malejmi šacoval v kabelce, já ho nechala že aspoňu něčeho vydrží a stihnu něco málo udělat. Když balím na dovču nebo víkend, tak mi pak taky hrabe v taškách a vytahuje věci, tak nevim jestli jsem to tímhle nezpůsobila třeba nevědomně já, že si teď dovolí klidně lidem hrabat v tašce, nevim, možný to je

Tak místo zákazů navrhni alternativu, nebo odveď pozornost. Taky je nejspíš v období vzdoru, ale i s tím se dá pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
10.8.15 14:34

Řekla bych, ze tvé dítě je naprosto normální, když třeba tahá paní v parku za hůl, tak z toho nedělat aféru, prostě k nim přijít a říct :„tobě se líbí ta hůl? To ale nejde takto obtěžovat, není to slušný.“ A paní bych se omluvila. Když pobíhá, tak třeba u nás pomáhalo prozpevovani-pak se soustředil více na mě. Podle mě jsi také trochu ve stresu z předpokladane reakce okolí a to take není dobře. Neříkám najet na princip Ať si každý říká co chce. Jen nebýt prostě v takovém napětí. Doma bych řekla, ze je ale chyba tvoje a manželova, ze ho neuhlidate.moc nechápu, jak může dítě rozbít foťák a jezdit po televizi autíčkdm. Zkoušela jsi mu třeba místo zákazu té činnosti nabídnout místo toho alternativu? Dítěti totiž nestačí věc nepovolít, je ještě moc malý, aby si našel lepší zábavu. Moje zkušenost je taková, ze na kluka fungovalo-zabavit ho, nezakazovat, nabízet alternativy -tím autíčkem jezdí tady po rohožce, televizi by autíčko poškrábalo. Nebit, nekricet.
A neboj, bude hůř. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3157
10.8.15 14:36
@celipipka54 píše:
Zkus si pročíst knížky o výchově, např. Malý Tyran. Ale knížek na tohle téma je dost, stačí pohledat. Určitě s tím něco dělej, protože tohle je fakt extrém, co si tvůj kluk dovolí a zatím jsi měla štěstí, že jste nenarazili na někoho, kdo je víc od rány a nedostal už od cizího člověka po čuni :think:

Přesně jak píše tady kolegyně, udělala jsi chybu ve výchově. Už od narození, jakmile udělal tvůj syn prudší nekoordinovaný pohyb, měl dostat po čuni :pankac:

Bud v klidu, moje děcko bylo mnohem horší v tomhle věku, už jsem sháněla na netu antidepresiva pro sebe. Je mu ted 3,5 roku, je živější, ale kupodivu nemlátí lidi na potkání, zdraví, děkuje, chová se slušně. Temperament mu zůstal, ale už to umí trochu směrovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí