Dvouletý sígr - jsem na prášky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
brko
11.8.15 10:25
@Lucie_Sx píše:
V jeho věku byla malá podobná.
Zlepšilo se to výrazně věkem, prostě na to musela dozrát (třeba na chození za ruku, najednou „blik“ a šlo to).
Chce to stanovit několik základních hranic a přes to nejede vlak. Důslednost za všech okolností. Plácat přes zadek podle mě není potřeba. Situace promýšlet předem, odhadnout průběh a zařídit to tak, aby byl co nejlepší.
Můžeš ho zlomit, ale sebereš mu jiskru, energii, za to mi „hodné“ dítě nestojí.
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
24791
11.8.15 10:32

@lucky.girl

Omlouvám se, to s tou vařečkou jsem nepochopila. 123 a rána? Kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
11.8.15 12:31

@stock rána na zadek. A počítáš proto, aby to dítě mělo čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
11.8.15 12:36

@brko každý má svůj názor na výchovu jiný. Zakladatelka ale psala, že dítě praští, že mu dá na zadek nebo ruku. Moje dítě možná bude jako ovce, ale umí pozdravit, poděkovat a omluvit se. Doma nic nerozbila, krom nějakých skleniček. Prababičky hůl se jí taky líbila, takže o ní poprosila a babička ji půjčila, ne že bere za chůze v parku někomu hůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.8.15 12:54
@lucky.girl píše:
@brko každý má svůj názor na výchovu jiný. Zakladatelka ale psala, že dítě praští, že mu dá na zadek nebo ruku. Moje dítě možná bude jako ovce, ale umí pozdravit, poděkovat a omluvit se. Doma nic nerozbila, krom nějakých skleniček. Prababičky hůl se jí taky líbila, takže o ní poprosila a babička ji půjčila, ne že bere za chůze v parku někomu hůl.

Znala jsem holčičku jako je tvoje, potkala jsem ji na dovolené. Všichni z ní byli nadšení, jak je hodná a poslouchá a jak to její máma, svobodná matka, dobře zvládá.
Já jsem měla pokoj hned vedle ní, takže vím, za jakou to bylo cenu. Ta malá dostávala nařezáno (ne jednu na zadek, ale nařezáno) i za to, že si nesrovnala pastelky.
Za tuhle cenu bych „hodné dítě“ nechtěla.
Asi nemá smysl tu psát, k čemu to vede. Ona poslouchá, zdraví a děkuje jenom proto, že se tě BOJÍ. Jen ti chci napsat, ať se pak nedivíš, až ti v 18ti zamává a už ji nikdy neuvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
11.8.15 13:17
@lucky.girl píše:
@aspagi není zač, ono za vyzkoušení nic nedáš. Manžel zezačátku taky nevěřil, ale přesvěčila jsem ho, že za zkoušku nic nedáme.

tak sem rikala svoji mamce tenhle trik a ona prej to I zkousela aplikovat na me ale na smutny oblicrj sem se dycly smala jak blazen :) tak uvidim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
11.8.15 13:23
@brko píše:
@lucky.girl promin,ale metoda vařečka mi opravdu nepřijde normální. myslím, že pak dítě poslouchá jak ovce.Ty možná chceš mít doma ovci, co poslechne jen, aby nedostala vařečkou. :think:

hele nekdy kdyz dela fakt neco co je pres hranici je dobre mířena lepsi nez stokrat vysvetlovat a to neni o zadne ovci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
11.8.15 13:23

@Lucie_Sx ne vždy je slušnost a vyhovanost jen o tom mlácení, neřežu jí dnes a denně. Ani si nepamatuju, kdy naposledy dostala nařezáno.
Ať si myslí kdo chce co chce, já jsem se svou dcerou spokojená, narozdíl od mých příbuzných, kterým je 4 a 6 let, neumí pozdravit, poprosit, omluvit se nic. Kddyž na ně kdokoliv mluví, neslyší, neposlouchají, nikdo je nechce hlídat.
Ale jak říkám, napsala jsem svou zkušenost a je to na každém, jak se o své dítě postará a vychová ho.
Ohledně toho co píšeš s holčičkou na dovolené, všechno má své meze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
11.8.15 13:29
@Lucie_Sx píše:
Znala jsem holčičku jako je tvoje, potkala jsem ji na dovolené. Všichni z ní byli nadšení, jak je hodná a poslouchá a jak to její máma, svobodná matka, dobře zvládá.
Já jsem měla pokoj hned vedle ní, takže vím, za jakou to bylo cenu. Ta malá dostávala nařezáno (ne jednu na zadek, ale nařezáno) i za to, že si nesrovnala pastelky.
Za tuhle cenu bych „hodné dítě“ nechtěla.
Asi nemá smysl tu psát, k čemu to vede. Ona poslouchá, zdraví a děkuje jenom proto, že se tě BOJÍ. Jen ti chci napsat, ať se pak nedivíš, až ti v 18ti zamává a už ji nikdy neuvidíš.

@Lucie_Sx hele extrem jako extrem vychovavat zase uplne bez jakeho koliv trestu a jen tim domlouvani je cesta do pekel stejna jako ta kdyz dite budes rezat za kazdou blbost kterou neudela ale treba ten muj hazel po lidech sutry tisickrat sem mu rikala nedelej to bla bla je to nebezpecne bla bla nabizela mu ji e alternativy zabavovala ho a kdyz se jednou otocim neco resim s postackou tak bere sutr hazi ho z dvorku na ulici ktera je pod dvorkem hned vedle stare babickyy tak promin ale za to kdyz si jede svoji a nic jineho nezabira navic ohrozil zdravi druheho cloveka tak dostal tak na zadek ze od ty doby to nedela a vis ono toto neni o zadnym strachu ze by to nedelal ted uz jen protoze se boji ja razim zlata stredni cesta :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
11.8.15 13:50

@aspagi Podle mě je ale něco jinýho dát dítěti na zadek rukou, kde si ránu ohlídáš, než když mu majzneš vařečkou :roll:.
@lucky.girl Zkusila jsi si dát někdy vařečkou přes zadek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
11.8.15 13:54

Omlouvám se za příspěvěk mimo, ale nedá mi…@Lucie_Sx máš hezkýho psa :mavam: (pokud tedy pes z profilovky je tvůj)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24791
11.8.15 14:10

@lucky.girl

A neni lepsi pocitat 123 pro sve vlastni uklidneni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.8.15 15:03
@aspagi píše:
tak dostal tak na zadek ze od ty doby to nedela a vis ono toto neni o zadnym strachu ze by to nedelal ted uz jen protoze se boji ja razim zlata stredni cesta :dance:

Příště bude házet šutry, ale dá si bacha, abys ho u toho neviděla :nevim: .

@vlker píše:
Omlouvám se za příspěvěk mimo, ale nedá mi…@Lucie_Sx máš hezkýho psa :mavam: (pokud tedy pes z profilovky je tvůj)

Je, díky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
11.8.15 19:07

@vlker ono to má svůj důvod, proč nedávat rukou, ale vařečkou. Ale je naprosto zbytečný to tady psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
11.8.15 21:15

Milá zakladatelko, mám doma dva kluky a ten starší byl stejný jako ten tvůj. Kam jsme vlezli, tam byl průšvih. V nemocnici mi ujel výtahem (to mu byly tři), na novorozeneckém odd. spustil alarm u nedonošených dvojčat v inkubátoru, šli jsme navštívit babičku ana ležela na očním po operaci a od té doby mají děti do 9-ti let přísný zákaz vstupu :lol:, to samé se opakovalo na interně (znovu babička a znovu zákaz do dneška platný). Kam jsme šli, tam jen kramařil, v obchodě něco rozbil, doma bučus a já na prášky. Nicméně dnes je mu 12, jako malého jsem ho nechávala vyšetřit na ADHD - nemá. Je prostě temperamentní a naštěstí taky velmi inteligentní. S věkem se to zlepšilo ale s mladším synem (5) ho v tomto ohledu absolutně nemohu srovnat. Mladší odmala poslouchá jak hodinky, můžu s ním jít kam chci, je rozumný, trpělivý a sám si vydrží hrát x hodin. A to oba prošli stejnou výchovou. Některé děti jsou prostě takové a nedá se nic jiného dělat než trpělivě upozorňovat (vychovávat :D ) a zabavovat, zabavovat, zabavovat. Zase na druhou stranu je fakt, že s takovými dětmi se člověk ani nestihne nudit a dokáže v sobě objevit naprosto nečekané vlastnosti (u mě to byla trpělivost, určitá kreativita, kterou jsem běžně neoplývala a chuť dělat hromadu blbostí, které mě do té doby ani nenapadly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí