Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7840
30.1.07 18:43

Dabo , a co na to pravil manžel, že liješ vodku do myčky :wink: :?: Nevyjde to nakonec dráž než nějaké ekoleštidlo?? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
30.1.07 21:00

Pimpo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
31.1.07 16:59

Tak aspoň už vím, co udělám s manželovou sbírkou whisky, až mě naštve :lol: :lol: :lol:

Pimpo, kolik dáváš toho aktivního kyslíku od DG?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.1.07 17:11

vodkolestidlo

Manzel se nezlobil, vodka stejne zbyla po nejake vetsi kalbe, my dva pijeme vino. Spis se trochu bal o mycku, nebyla nejlevnejsi.

Ja jsem to udelala z nouze, ekolestidlo v Delvite nemaji. Draz to ale urcite nevyjde, 0,5 l levne vodky stoji asi tak 70 Kc, ocet 10 Kc, 0,5 l ecover lestidla stoji pres 90 Kc, takze za stejnou cenu dostanete dvojnasobne mnozstvi. Pokud byste tam ovsem nechtely lejt Finlandii :) Pro drahou mycku, jedine draha vodka :))

Priznam se ale, ze jsem to nezkousela moc dlouho, asi tak jenom tyden, nez jsem koupila nove lestidlo, takze ocenim vase zkusenosti.
Mozna by slo rozpustit v te vodce kyselinu citronovou a pridat malicko prostredku na nadobi, pak uz by to ke slozeni toho ecoveru nemelo opravdu daleko.

Daba

• Citovat
  • Upravit
3417
31.1.07 18:55

Haha, že bych pleny desinfikovala rumem? Samozřejmě jamajským, neb do drahé pračky drahý rum :wink: .

Irenn poud už si vzpomenu ho přidat, tak jednu dvě polévové lžíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.2.07 11:04

dezinfekce

I když tuzemský zas pěkně voní, představ si, jak by čuměly ostatní maminy, kdybys měla mimino s rumovou vůní :)
Jako pralinka :)

Daba

• Citovat
  • Upravit
2172
1.2.07 11:55

Což mi připomíná, znáte „kominíčka“? Do (samozřejmě malého :lol: ) panáka rumu se nasype troška rozpustného kafe, zamíchá, mezitím se v puse rozpustí tak půl pytlíčku cukru, na to šup ho panáčka, zamícháš přímo v puse, podržíš… Taky pralinka! Odnaučila jsem tím své kamarádky dcerky z lepších rodin pít vodku s redbullem, efekt je stejný a za třetinovou cenu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
728
2.2.07 11:57

Uz neviem, kto zo Slovenska tu chcel tie orechy. Ale ak bude mať niekto zaujem, už ich mám na stránke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.2.07 19:30

Aaliano chtěla je Womi, budu jí psát, tak jí dám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.07 20:24

Ahoj, pre obnovenie debaty pridávam dva recepty, ktoré som vyčítala zo svojej múdrej knihy: :wink:

Domáca aviváž
Zmiešajte po jednom diely vody, octu a sódy na pranie. Pridajte éterický olej (podľa nálady :wink: ). Skladujte v uzavretej fľaši a používajte ako normálnu aviváž.

Univerzálne čistidlo
V nádobke s rozprašovacím ventilom zmiešajte 600ml octu, 300ml vody a 25 kvapiek eukalyptového oleja (príp. iného éter. oleja s dezinfekčnými účinkami napr. tea tree, bergamot, citrón …)

Vyskúšajte. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
6.2.07 21:31

Tuto aviváž jsem si jednou připravila, zatřepala s tím pořádně, otevřela a čuchla si k tomu. Málem jsem upadla- nikdy si k tomu nečichejte hned :D :D Nějak se mi tam pak zdrcla ta soda, budu to muset ještě někdy vyzkoušet. Teď používám jako aviváž (na pleny) odvar z mýdl.ořechů, naředěný. Nevím jestli je to vhodné, ale pleny to docela změkčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.2.07 21:35

Když jsem si pročítal starší příspěvky,tak mě zarazilo,jak moc se neprávem hodnotila firma Mssiva.Já u této firmy nakupuji veškerý sortiment už něco málo přes 3 roky a jsem nadmíru spokojen.Firma jde úplně jinačím směrem než prodejem přes dealera.Jde o nákup ve výrobě,kde si každý člověk nakupuje SÁM kdy chce a kolik chce.Přesně tak jako v obchodě.Tam vám taky nenakupuje sousedka.Není tu ŽÁDNÝ PROSTŘEDNÍK-DEALER.Zboží jde z výroby přímo k vám.To,že si nakupujete přes dealera jste se rozhodli buď sami,nebo se k vám nedostali všechny informace,což je velká škoda.Aby jste mohli u této firmy nakupovat,tak vám to musí někdo umožnit a zaregistrovat Vás do výrobního počítače.Je to člověk,který Vám řekne proč tam nakupovat, jak tam nakupovat a jak dostat ještě za své nákupy zaplaceno a ukáže Vám jak používat správně výrobky,protože jsou naprosto odlišné od trhu.Nic Vám prodávat nebude,pokud to vyloženě nebudete chtít.Přišel Vám říci jen informace a jak s nimy naložíte je na Vás.Co se týká registrace tak je myslím směšné se tím zabývat.Licenční poplatek je 120kč na rok což je 12kč/měsíčně.K tomu 350kč desky s celou filozofií firmy a s CD,kde jsou veškeré dokumenty a objednávky.Vše 470kč…Celá částak se neguje DÁRKEM…opravdu dárkem,který si sami vyberete.Jedná se o nejoblíbenější produkty.Bylo tu hodně psané o pracím programu PERMON.Je to jeden z dárků,který si vyberete.Ten dárek PERMON (má o120kč větší hodnotu)než cena registrace 470kč.Takže Vám firma ještě daruje 120kč což si myslím,že jde za dárek považovat.A Závěrěm bych chtěl napsat co vlastně tou registrací můžete získat.:

1.Nákup v české firmě
2.roční úsporu cca 10 000kč (nakupujete ve výrobě,nemusíte platit reklamu a dealery)
3.Ochranu zdraví svého i své rodiny
4.ochranu přírody (firma je vlastníkem 90% ekoznaček ve svém oboru)
5.Možnost finanční nezavislosti.(podotýkám,že NE PRODEJEM!!!,ale to se tu nebudu rozepisovat)

Tohle se vše dovíte od člověka,který za Vámi dojde,který si pro Vás udělá čas a řekne Vám jak získat ty samé výhody jaké má on.Nepřišel Vám nic prodat.Jen říci co můžete získat.Missiva je jen výrobní firma.Nedá Vám potřebené informace.Ty Vám dají jen lidé kteří jsou spokojenými spotřebitely a rozhodli se ,že se s Váma podělí o to ,jak výhodněji nakupovat,uspořit,ochránit zdraví,přírodu a jak se pokud člověk CHCE stát finančně nezávislý.
Takže můžete jen získat.Nic nestrácíte.Dostanou se Vám samé výhody pro Vás.

Je možné,že se k Vám dostal jeden s takzvaných dealerů,který Vás nutil něco koupit.Firma to nezakazuje.Pro delaerství se rozhodl člověk sám.Firma se ale ubírá jinačí cestou.Zbavit se otravných dealerů a naučit lidi samostatně nakupovat ve výrobě.
Viděl jsem majitele firmy,slyšel mluvit,vím jak a kam se chce firma ubírat.Jsou to velice důvěryhodní a milí lidé.
Celý systém tohoto nakupovaní je velmi smysluplný a důvěryhodný akorád se musí vysvětlit.Nejde to samozdřejmě vysvětlit běhěm tří vět.Ten kdo už nakupuje u firmy delší dobu a dostal potřebné informace je velmi spokojený.Ten kdo o tom nic neví s toho udělá prodejní systém a to je velká škoda.Potom lidé nazírají nesprávně a nesprávně hodnotí.Není chyba v Missivě,ale v lidech,kteří myšlenku firmy nesprávně šíří.

Kdyby něko potřeboval více informací může se klidně zeptat.Rád odpovím na dotazy.Tahle firma si zaslouží lepší hodnocení než se jí tady dostalo..

A.sevecek@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
2172
6.2.07 22:27

Musím se pochlubit: Povedl se mi báječný sliz z olivového mýdla z pisisvora, ovoněla jsem limetkou, voní to jak lepší dort :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.2.07 21:11

Vím, že teď látkové vložky zrovna neprobíráte. Ale čím dál víc o nich přemýšlím a tak bych se potřebovala poradit. Jestli jsem dobře četla , tak většina nejvíc chválí ty od Popolina. Mám dotaz nezhrubne vám to froté? Na plínkách nám totiž v Ecoveru i v Missivě docela zhrublo? Díky kacaba s

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.07 08:34

Ahoj Kacaba, látkovky sú pekne popísané tu:http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
Ja používam Popolini asi 8mesiacov, celú dobu ich periem v slize z marseilského mydla a som veľmi spokojná :) Chystám sa vyskúšať aj Baby Lucy od Bory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný