Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2682
25.2.07 12:52

K těm ořechům: a to se to rozmixovaný dá přímo do bubnu nebo do dávkovače? A neničí to pračku? Taky jsem koukala, že na Tutině mají docela dobrou cenu př větším odběru. No a máte zkušenost s různýma značkama? Zatím mám z látkovek..
Jo jo, taky mi ten pytlík připadá hrozně drahý, ale nějak řešit to musím. Ještě mě napadlo nosit s sebou pytlík popo na pleny, ten jsem kdysi koupila ve slevě a moc ho nepoužívám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.2.07 13:13

Nebo si z toho Popo pytlíku ušít menší…

Nene, rozmixovaný ořechy nikam nedáváš, vyvaříš z nich co to dá a pak přecedíš a používáš jen ten odvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.2.07 13:15

Elizo ,
ty rozmixovaný a vyvařený ořechy se přecedí přes plátýnko, takže je z toho taková hnědá voda - já to dávám přímo do bubnu a na bílé dávám do korýtka bělidlo Ecover.

Kámoška otestovala snad všechny možný značky ořechů a říkala, že nejlepší jsou velké od firem Miron a Biosantos, já mám ty Miron a jsou dobrý.

Jo a ten pytlík na použitý pleny je, myslím, akorát větší vydání toho na vložky, takže bych ho na ně klidně používala :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.2.07 13:18

Tak to máš skoro stereo, Elizo :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
25.2.07 13:51

Tak vám děvčata děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
25.2.07 18:57

…si rejpnu :lol: …škoda ničit „větší“ pytlík, aby z něj byl menší… jsme přece tvořivé a vynalézavé matky :wink:. Vyhlašuji soutěž o nějaký nápad, tj. „kam s tím“. Mám první návrh: na tom neprůhledném igeliťáku s látkovkou udělám uzel a dám do pouzdra na brýle, mám takový pěkný hliníkový, ale nevyužitý, alespoň mi bude k něčemu. Dvě ImseVimse se mi tam v poho vejdou. To se musím pochválit :D, že jsem konečně přišla na to, na co mi bude (když tolik nemám ráda věci, které nepotřebuji…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.2.07 19:41

Tak bacha na kapsáře, to by se divil, co ti vytáhl z tašky :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
25.2.07 19:50

Jsem si vzpomněla, že má takový pouzdro na vložky (umělohmotný), ale to mi nevyřeší kam dát použitou :D . :?:
Taky mě napadlo ten popopytlík uprostřed sešít a z druhé strany udělat ještě jeden otvor se zipem, na použité. Materiál toho pytlíku mi připadá dobrý na tento účel. Klidně bych si ušila vlastní, ale ta látka…
No a až bych toto vytvořila, tak by mě pěkně naštvalo, kdyby mi to nějaký kapsář vyfoukl, protože se u každé samovýroby pěkně zapotím :D (jinak dobře mu tak :! :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
25.2.07 20:48

chichi, už toho kapsáře vidím :lol: :lol: Mě se jednou jeden dobýval do kabelky zrovna když jsem nesla k dr. moč :lol:

holky díky za tipy na koupi ořechů.
Bluesky, na Lužinách mám gynekologa, tak až tam příště půjdu, můžu spojit nepříjemné s užitečným :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.2.07 22:52

…s kapsářem dobrý :lol: :lol:

Bluesky - ty neprůhledné pytlíky na vložky se dají někde koupit nebo si je budu muset ulovit někde na veřejných WC? :P

Holky, kámoška mi před chvílí říkala, že nedávno v nějakém časáku (škoda, že si vůbec nemohla vzpomenout ve kterém :twisted: :) ) četla, že barvy, které se používají pro barvení toaletního papíru, způsobují záněty konečníku a u žen i močové trubice a vaginy 8O 8O :evil:
Nečetla jste to některá :?: Co si o tom myslíte :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
25.2.07 23:03

Já si o tom myslím to, že se snažím kupovat nebarvený a nebělený - prostě čím „šedivější“ a ošklivější, tím lépe. Každopádně ta barva je úplně zbytečná a věřím, že na tak choulostivá místa nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
25.2.07 23:12

…barvení toaletního papíru??? Barevný „pa-na-pr“ (znáte tu zkratku :lol::?:) jsem ještě neviděla :roll:. Nekupujeme ani bělený ani s obrázky ani s vůní…

KatyK, ten pytlík si na to normálně vezmu v práci na záchodě - na 1 látkovku 1 pytlík - prostě místo toho, abych ho i s obsahem vyhodila do koše, tak si ho vezmu domů :D

Elizo a z čeho je ten kupovaný pytlík?? Šila jsem si kdysi za jiným účelem „nepropustný“ pytlík nahoře froté, vevnitř igelit - bílý (neprůhledný) igelitový ubrus… Kdysi jsem si vyráběla lecos (třeba přebalovací podložku pro mimčo, protože se mi nelíbily ty nevkusné obrázkové - jsem trochu ujetá :wink:), různé hračky pro dítka, hrozně mne to bavilo. Dneska si ničím krční páteř místo u šicího stroje u pécéčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.2.07 23:13

Pimpo ,
to já si taky myslím, jenže ne a ne sehnat nějaký dobrý nebělený, nebarvený toaleťák, vždycky jsem narazila jen na ty drsné jednovrstevné a ty nemám ráda. Kupovala jsem teda Tento recyklovaný, ale byl žlutý.
Jaký používáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.2.07 23:15

Ta samá otázka pro Bluesky i pro ostatní - jaký toal. papíry kupujete? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
26.2.07 10:55

Katy právě Tento, konkrétně Economy. Mají ho v Globusu. Dělají ho v různých barvách, růžový, žlutý a možná i modrý. Tak pokud ho mají, tak beru ten šedivý. I za cenu hrabání v tý kleci :lol: .
Dřív jsme kupovali v Makru taková obří kola, mívají je v restauracích. Ten se finančně vyplatil, ale do Makra už nejezdíme. Jinak třeba v oné Letenské drogerii mají taková menší kola - ta se taky vyplatí. Ale nevejde se to do držáku, to je jediná nevýhoda. My máme místo držáku pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný