Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Děkuju Bluesky i Víle Amálce za zkušenosti s látkovkama, jsem rozhodnutá, jdu do toho.
Jak jsem tak pročítala vaše zkušenosti, narazila jsem na homeopata, kterého asi máte stejného. Nejsme sice z Prahy a aktuálně kromě rýmy a suchých fleků na tvářích nic neřešíme, ale nějaký zaručený a kvalitní kontakt by se mi hodil až bude potřeba. Můžete mi ho někdo předat. Děkuju Kacaba s.
Kacabo ,
já se taky přidám - mám zatím jen 3 Imse Vimse normal na vyzkoušení a jsou super - fakt tenounké a mají nepropustnou vrstvu. A chystám se objednat baby lucy od Bory, ty by měly být taky fajn
. Popo jsem nezkoušela, ale některé holky psaly, že se krčí… Ty Imse Vimse jsem prala jen 2× ve slizu a pořád jsou hebké.
Ahoj, tak já mám jen baby lucy- mám totiž dost velkou spotřebu a na to je tento systém ideální. Po třetím užívání trochu zhrubly, ale když jsem je vyprala v ořeších tak je to zase fajn. Napadlo mě, že bych je zkusila vyžehlit příště.
A ty imse jsou také s patentakami, že (jako že se vyměňují celé)? Uvažuju, že bych koupila ještě nějaké „v celku“ když někam půjdu. Právě se rozmýšlím mezi popo a imse.
Eliza píše:Jo, mají patentek, jsou v celku. Midi (a maxi) jsou s nepropustnou vrstvou, mini bez vrstvy.
A ty imse jsou také s patentkami, že (jako že se vyměňují celé)? Uvažuju, že bych koupila ještě nějaké „v celku“ když někam půjdu. Právě se rozmýšlím mezi popo a imse.
tyjo, tohle vypada taky jako prima tema … ale je bohuzel moc dlouhe, takze mi bude trvat leta, nez ho cele proctu a vsechny ty rady a napady nejak zaznamenam … napadlo nekoho udelat z toho treba nejaky vypis nebo rovnou par clanecku??? stalo by to preci za to ![]()
dejte vedet
maminkam a miminkum zdar!
A.
Před nedávnem se tady myslím někdo ptal, jestli z toho může udělat nějaký výcuc snad na rodině, nevím. Pokusím se to dohledat. Taky bych to ocenila
. Nemám vůbec šanci to celé přečíst..
Nemáte někdo zkušenost s „kuličkama“ do pračky? Viděla jsem je v katalogu Magnetu, mají změkčovat vodu a navíc jakoby „naklepávat“ prádlo a teď nevím, jestli i chytat chlupy?
Aluško , Elizo ,
před nedávnem jsem tuhle diskusi celou dočetla a kopírovala si do wordu nějaké zajímavé věci, www stránky a recepty (jsou toho asi 4 stránky). No, není to sice nic moc, ale něco se z toho vyčíst dá
.
Kdybyste měly zájem, pošlete mi SZ s mejlovou adresou a já vám to pošlu
.
ashin píše:Nejsem si jistá na 100%, ale něco s nějakou „koulí“ (či tak nějak) tady na diskusi proběhlo a myslím, že bez nadšení. V nejhorším si to hoď do vyhledávače, třeba něco zajímavého na nějaké diskusi objevíš (a pak nám určitě poreferuješ
Nemáte někdo zkušenost s „kuličkama“ do pračky? Viděla jsem je v katalogu Magnetu, mají změkčovat vodu a navíc jakoby „naklepávat“ prádlo a teď nevím, jestli i chytat chlupy?
katy
nebylo by marne to zverejnit obecne pristupne na mokoshi, co ty na to, posles?
Bora, prosím ťa, ty si mi tu písala o tom maľovaní, ale ja som to úplne nepochopila. Ten tvaroh ste pridávali priamo do vápna proti oteru? Alebo ste na navápnenú stenu natierali ešte ten tvarohový roztok? Zistila som, že tvaroh sa dával kvôli kazeínu, čo je mliečna bielkovina silne zastúpená v tvarohu a že sa dá kúpiť aj v práškovej forme (papanie pre kulturistov
), tak možno by sme to použili takto. Začína to byť pomaly aktuálne a stále sme sa nevysomárili, že ako to budeme robiť. ![]()
Katy, díky moc za ty dokumenty, ani nevíš kolik jsi mi ušetřila času. Možná by to stálo někam dát, určitě by to ocenila spousta lidí.
Elizo , není zač
.
Jojo, dohodneme se s Borou, že to dáme na její stránky a sem dáme odkaz
.
Ahoj holky, potřebuju poradit - jak prát s ořechy (odvarem) .
Mám odvar vyrobený dle Bory (fakt to při vaření děsně smrdí
). Všude píšou, že do pračky stačí dát 3 polévkové lžíce - ale není to málo? Prala jsem v tom teď choulostivé spodní prádlo v ruce, do kýblu jsem dala 3 lžice na mnohem míň vody, než pak bude v pračce a mám pocit, že to peru jen ve vodě. Jestli to pralo, nevím, protože to prádlo bylo spíš jen upocené než špinavé. Přidala jsem do toho levanduli, bez ní ta vůně nic moc…
Takže prosím, prosím, jaké je „učinné“ dávkování odvaru do pračky?
A mám ho dát do korýtka, nebo rovnou do bubnu (v nádobce po komerčním tekutém prášku)?
A kam přidat to bělidlo od Ecoveru - do korýtka (kterého) nebo k tomu odvaru do bubnu?
Moc dííík, snad ze mě jednou bude dobrá ekologická pradlenka
.
holky, potřebuju radu - na co jiného se dá použít deinkrustační přípravek Gemini, než jen na deinkrustaci pračky, případně prádla, varných konvic apod.? Mám ho doma pět litrů a nemůžu ho vypotřebovat :-/ moc díky za jakékoliv rady. A když tak si ke mě přijde na Prahu 4 s lahvičkou a já vám odleju
a to myslím vážně. Ditulka