Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kristíno, to je zajímavé
Zkusím tu kyselinu citronovou přidat do myčky k prášku od DG, který je dost na nic, třeba to zabere ![]()
Jinak manža přišel na „chuť“ slizu, pochvaloval si, že skvrny od jahod zmizely z jeho bílé košile jako mávnutím proutku. A to jsem si jich vůbec nevšimla, takže jsem je ani nepopatlala žlučovým mýdlem jako obvykle…
Dostanu se na Letnou až tento týden, tak snad mi ten kyslík nikdo nevyfoukne ![]()
Bluesky píše:bora píše: …kombinuju kyselinu citronovou…Předpokládám, že se kupuje v drogerii. Jak to vypadá? Já si jen z dětství pamatuji takovou malou krabičku s kys.c., kterou babička přidávala do nějakého pečení.
Nedávno jsem balíček s kys. citronovou kupovala (asi 200 g) v Kauflandu, po 1Kg balení jsem jí viděla na stránkách www.dongemini.cz
Ahoj holky,
tak už mám za sebou několikeré praní v ořechách a zatím docela dobrý
. A zjistila jsem, že nesnáším optické zjasňovače
- už poněkolikáté se mi na tričkách, které se praly eko poprvé, objevily fleky, které tam kdysi byly a o.zj. je jen hezky překryly
. Jo a miluju žlučové mýdlo, díky němuž s těmi fleky statečně bojuju
.
Irenn , Kristíno - od jaké firmy je to mýdlo kokos, ze kterého je tak skvělý sliz? ![]()
Jinak mám stejné poznatky jako Bluesky - bílé jen s trochou syntetiky prostě šedne, ale to i v komerci, takže eko bude prát dál
. Já už to řeším tak, že bílé si nekupuju - téměř všechno spodní prádlo mám tělové
.
Bluesky - kys. citrónovou prodávají i v jakýchkoliv potravinách, používá se při zavařování.
Kristíno , děkuju
. A taky děkuju za super odkaz - já chci taky rodový statek nebo aspoň ekozahradu
.
dekuju, ze jste bluesky odpovedely, kde to sehnat. u nasnromalne v drogerii nebo v potravinach u zavarovani ![]()
aze to micham s tou sodou: me se ty bublinky libi ![]()
jinak zahradu mame, asi hektar a pul, permakulturu planujem, nebo lepe receno pomalu rozjizdime. zahradku mam taky, bylinovou spiralu pred dverma, tezce vsecko mulcuju, abych nemusela zalivat a plit
genialni. a v planu je jednou z toho zit. tedy tak, abychom nemuseli na cibuli do billy, to je docela uhozene. ale nez tu biologicky spravim ph pudy, tak mi vetsinu zahradky sezerou sneci nebo rozhrabou deti
ale za tech par roku uz je prece jenom poznat posun, aspon co se sneku tyce. a navic mam jeste tu louku, takze se vetsinu roku stravujeme z divokych bylin, to je uzasne. to si dopoledne udelam prochazku s detma a s kosickem, neco natrhame (vetsinou jen to jedle, deti uz ve trech letech poznaly jitrocel na ranu apod ) dojdem domu, uvarime z toho polivku prip zeleninovou prilohu k nakym bramboram a sojovemu masu, nakou tu mladou mrkvicku ze zahradky vyhrabnu vzdycky… nemenila bych ![]()
Boro , zní to úžasně… Já bych mohla na sídlišti s košíkem na trávníku sbírat akorát psí bobky
A tak se alespoň každý víkend snažíme vypadnout někam do přírody a provětrat si plíce a tělo… ![]()
…a za ten tip na kys. citrónovou moc díky, hned se po ní zítra podívám.
Když už jsme u těch zahrad, na gengel.webzdarma.cz si můžete objednat semínka starých odrůd. Akorát byste si měli pospíšit, jestli je chcete
it ještě letos, protože objednávka musí dorazit do 7. března ![]()
Ahojte,
muzete mi prosim poradit, cim dostanu fleky od prikrmu - mrkev, dyne apod. pryc z bileho obleceni, kdyz chemie selhala?
Dekuji, mejte se pekne.
masozravka píše:
Ahojte,muzete mi prosim poradit, cim dostanu fleky od prikrmu - mrkev, dyne apod. pryc z bileho obleceni, kdyz chemie selhala?
Dekuji, mejte se pekne.
čerstvou mrkev naolejuješ (ono to z oranžový), pak to vypereš v něčem co odstraňuje mastné skvrny, např.žlučové mýdlo nebo nějaký prostředek na nádobí
Kristínka a Katy, aj my plánujeme rodový statok ![]()
www.ekozahrady.com sú už vyše roka naše naj stránky a chystáme sa k nim bud. mesiac na kurz. A veľmi sa tešíme a tešíme ![]()
bora píše:jinak zahradu mame, asi hektar a pul, permakulturu planujem, nebo lepe receno pomalu rozjizdime. zahradku mam taky, bylinovou spiralu pred dverma, tezce vsecko mulcuju, abych nemusela zalivat a plitgenialni. a v planu je jednou z toho zit. tedy tak, abychom nemuseli na cibuli do billy, to je docela uhozene. ale nez tu biologicky spravim ph pudy, tak mi vetsinu zahradky sezerou sneci nebo rozhrabou deti
ale za tech par roku uz je prece jenom poznat posun, aspon co se sneku tyce. a navic mam jeste tu louku, takze se vetsinu roku stravujeme z divokych bylin, to je uzasne. to si dopoledne udelam prochazku s detma a s kosickem, neco natrhame (vetsinou jen to jedle, deti uz ve trech letech poznaly jitrocel na ranu apod ) dojdem domu, uvarime z toho polivku prip zeleninovou prilohu k nakym bramboram a sojovemu masu, nakou tu mladou mrkvicku ze zahradky vyhrabnu vzdycky… nemenila bych
Bora, to máš krásny život ![]()
Holky,
vy se tak máte, že už to ekobydlení a ekozahradu všechny máte nebo skoro máte zrealizované, úplně závidím
. U mě je to bohužel zatím jen v představách
.
Katy, tri roky
už to budú čo pracujeme na domčeku. Prestavujeme staršiu sýpku, ktorá je úlpne geniálna, až na to, že druhú polovicu má sused a z druhej strany je na nás tiež nalepený dom.
Ale inak sa strašne teším, kedy to už bude.
Ale tiež to boli dlho, dlho len predstavy, lenže my sme s manželom od začiatku vedeli, ž chceme ísť do domu. Tak snáď piate výročie oslávime vo svojom. Ja zasa snívam o detskej kozmetike a snívam a snívam a ![]()
Bora, ááách. ![]()
Amálka, potom poreferuj ako sa ti páčilo. Ja som na tie kurzy tiež pozerala, ale momentálne si nemôžem dovoliť ani ten čo bude v Bučanoch.
Držím palce, aby sa vám ten statok rýchlo vyplnil. ![]()