Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2093
4.3.07 01:30

Kristíno, to je zajímavé :lol: Zkusím tu kyselinu citronovou přidat do myčky k prášku od DG, který je dost na nic, třeba to zabere :?:

Jinak manža přišel na „chuť“ slizu, pochvaloval si, že skvrny od jahod zmizely z jeho bílé košile jako mávnutím proutku. A to jsem si jich vůbec nevšimla, takže jsem je ani nepopatlala žlučovým mýdlem jako obvykle…

Dostanu se na Letnou až tento týden, tak snad mi ten kyslík nikdo nevyfoukne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
4.3.07 10:21
Bluesky píše:
bora píše: …kombinuju kyselinu citronovou…
Předpokládám, že se kupuje v drogerii. Jak to vypadá? Já si jen z dětství pamatuji takovou malou krabičku s kys.c., kterou babička přidávala do nějakého pečení.

Nedávno jsem balíček s kys. citronovou kupovala (asi 200 g) v Kauflandu, po 1Kg balení jsem jí viděla na stránkách www.dongemini.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
4.3.07 19:11

Ahoj holky,

tak už mám za sebou několikeré praní v ořechách a zatím docela dobrý :wink:. A zjistila jsem, že nesnáším optické zjasňovače :evil: - už poněkolikáté se mi na tričkách, které se praly eko poprvé, objevily fleky, které tam kdysi byly a o.zj. je jen hezky překryly :roll:. Jo a miluju žlučové mýdlo, díky němuž s těmi fleky statečně bojuju :wink: .

Irenn , Kristíno - od jaké firmy je to mýdlo kokos, ze kterého je tak skvělý sliz? :-)

Jinak mám stejné poznatky jako Bluesky - bílé jen s trochou syntetiky prostě šedne, ale to i v komerci, takže eko bude prát dál :-). Já už to řeším tak, že bílé si nekupuju - téměř všechno spodní prádlo mám tělové :wink:.

Bluesky - kys. citrónovou prodávají i v jakýchkoliv potravinách, používá se při zavařování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.07 20:36

Katy, Palma Kokos - made in SR. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.07 20:38

Mydlo Kokos, výrobca Palma Bratislava. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
4.3.07 21:17

Kristíno , děkuju :-). A taky děkuju za super odkaz - já chci taky rodový statek nebo aspoň ekozahradu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.3.07 21:51

dekuju, ze jste bluesky odpovedely, kde to sehnat. u nasnromalne v drogerii nebo v potravinach u zavarovani ;-)
aze to micham s tou sodou: me se ty bublinky libi :-)))

jinak zahradu mame, asi hektar a pul, permakulturu planujem, nebo lepe receno pomalu rozjizdime. zahradku mam taky, bylinovou spiralu pred dverma, tezce vsecko mulcuju, abych nemusela zalivat a plit ;-) genialni. a v planu je jednou z toho zit. tedy tak, abychom nemuseli na cibuli do billy, to je docela uhozene. ale nez tu biologicky spravim ph pudy, tak mi vetsinu zahradky sezerou sneci nebo rozhrabou deti ;-) ale za tech par roku uz je prece jenom poznat posun, aspon co se sneku tyce. a navic mam jeste tu louku, takze se vetsinu roku stravujeme z divokych bylin, to je uzasne. to si dopoledne udelam prochazku s detma a s kosickem, neco natrhame (vetsinou jen to jedle, deti uz ve trech letech poznaly jitrocel na ranu apod ) dojdem domu, uvarime z toho polivku prip zeleninovou prilohu k nakym bramboram a sojovemu masu, nakou tu mladou mrkvicku ze zahradky vyhrabnu vzdycky… nemenila bych 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
4.3.07 21:59

Boro , zní to úžasně… Já bych mohla na sídlišti s košíkem na trávníku sbírat akorát psí bobky :cry: A tak se alespoň každý víkend snažíme vypadnout někam do přírody a provětrat si plíce a tělo… :)

…a za ten tip na kys. citrónovou moc díky, hned se po ní zítra podívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
5.3.07 16:51

gengel

Když už jsme u těch zahrad, na gengel.webzdarma.cz si můžete objednat semínka starých odrůd. Akorát byste si měli pospíšit, jestli je chcete :,-(it ještě letos, protože objednávka musí dorazit do 7. března :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
5.3.07 16:59

Ahojte,

muzete mi prosim poradit, cim dostanu fleky od prikrmu - mrkev, dyne apod. pryc z bileho obleceni, kdyz chemie selhala?

Dekuji, mejte se pekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
5.3.07 18:55
masozravka píše:
Ahojte,

muzete mi prosim poradit, cim dostanu fleky od prikrmu - mrkev, dyne apod. pryc z bileho obleceni, kdyz chemie selhala?

Dekuji, mejte se pekne.

čerstvou mrkev naolejuješ (ono to z oranžový), pak to vypereš v něčem co odstraňuje mastné skvrny, např.žlučové mýdlo nebo nějaký prostředek na nádobí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.07 21:01

Kristínka a Katy, aj my plánujeme rodový statok :)
www.ekozahrady.com sú už vyše roka naše naj stránky a chystáme sa k nim bud. mesiac na kurz. A veľmi sa tešíme a tešíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.07 21:05
bora píše:jinak zahradu mame, asi hektar a pul, permakulturu planujem, nebo lepe receno pomalu rozjizdime. zahradku mam taky, bylinovou spiralu pred dverma, tezce vsecko mulcuju, abych nemusela zalivat a plit ;-) genialni. a v planu je jednou z toho zit. tedy tak, abychom nemuseli na cibuli do billy, to je docela uhozene. ale nez tu biologicky spravim ph pudy, tak mi vetsinu zahradky sezerou sneci nebo rozhrabou deti ;-) ale za tech par roku uz je prece jenom poznat posun, aspon co se sneku tyce. a navic mam jeste tu louku, takze se vetsinu roku stravujeme z divokych bylin, to je uzasne. to si dopoledne udelam prochazku s detma a s kosickem, neco natrhame (vetsinou jen to jedle, deti uz ve trech letech poznaly jitrocel na ranu apod ) dojdem domu, uvarime z toho polivku prip zeleninovou prilohu k nakym bramboram a sojovemu masu, nakou tu mladou mrkvicku ze zahradky vyhrabnu vzdycky… nemenila bych 8)

Bora, to máš krásny život :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
5.3.07 22:36

Holky,
vy se tak máte, že už to ekobydlení a ekozahradu všechny máte nebo skoro máte zrealizované, úplně závidím :lol:. U mě je to bohužel zatím jen v představách :cry:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.3.07 22:58

Katy, tri roky :x :x :x už to budú čo pracujeme na domčeku. Prestavujeme staršiu sýpku, ktorá je úlpne geniálna, až na to, že druhú polovicu má sused a z druhej strany je na nás tiež nalepený dom. :cry: Ale inak sa strašne teším, kedy to už bude. :D Ale tiež to boli dlho, dlho len predstavy, lenže my sme s manželom od začiatku vedeli, ž chceme ísť do domu. Tak snáď piate výročie oslávime vo svojom. Ja zasa snívam o detskej kozmetike a snívam a snívam a :cry:

Bora, ááách. :D

Amálka, potom poreferuj ako sa ti páčilo. Ja som na tie kurzy tiež pozerala, ale momentálne si nemôžem dovoliť ani ten čo bude v Bučanoch. :( :evil: Držím palce, aby sa vám ten statok rýchlo vyplnil. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný