Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
K tomu zanášení pračky, já mám buben taky úplně čistý a došlo mi to až když jsem čistila filtr, byl zanešený a hrozně smrděl. Ale taky je možné, že jsem dávala málo sody, až se pračka vyčistí, tak to zase skusím. ![]()
Lolo , já peru v ořeších, nedělám žádnej odvar, fláknu pár ořechů do pytlíčku do bubnu a prádlo je vážně měkké, kam se hrabe aviváž. Akorát bych ráda nějakou vůni.
Kdyby někdo vyřešil ten problém, v čem rozpustit éteráky, byla bych vděčná. ![]()
Aaliana, skúšala si: http://www.ekoobchod.sk/…y/pranie/07/
Malo by to byť veľmi dobré ![]()
Holky díky za poznatky. to jste mě tedy docela navnadily na ty ořechy.
S tím mnutím plen je to přesný. Popolinkya ručníky jsou ze slizu jak struhadlo, ostatní prádlo je taky celkem tvrdý. Zkusím jen Aalianin způsob, jsem holt lenoch
. (Ale jestli to s tím smradem není tak hrozný, tak možná i na ten odvar dojde
)
Boro,díky .Zatím mám od Tebe ty přírodní a jsou bezva .Určitě časem ještě přiobjednám i barevné ![]()
Amálka, ešte nie. Mám trochu obavy, že by mi to nemuselo vyhovovať a je to dosť drahé. ![]()
Jéé Boro , já bych o nějaký ty barevný stála, ale docela ráda bych je viděla než je objednám (spíš kvůli tomu jaký jsou než kvůli vzorům, pochopitelně.
) Nebudeš třeba někdy v dohledné době v Praze? (Není to nijak akutní.)
Ahoj holky,
já peru v odvaru z ořechů (Lolo, je to taková nasládlá „vůně“) a prádlo není tvrdé, i když králíček azurit to není
.
Jo a co se týče éteráků - já dávám 6 kapek levandule přímo do korýtka pro prášek, u bílého až potom, co si „pračka vezme“ bělidlo od Ecoveru (odvar dávám přímo do bubnu). Prádlo voní krásně, ale po usušení už ne.
Někde jsem četla radu, že lze éterák přidat i do vody v žehličce a při žehlení - napařování se vůně vsakuje do oblečení
. Zatím jsem to nezkoušela…
Jejda, tak éterák do žehličky nedávejte - já ji jednou takhle pěkně zaprasila. Do těch žehliček se nějaké vůně přidávají, ale jsou to nevím jaké kupované a určené přímo na ten účel.
Nedávno jsem nakapala éterák přímo na pytlík s ořechy, po vyprání nádhera, ale po uschnutí už nic. Tak jedině zkusit tu originál vůni od Ulricha.
Tak až budete mít někdo Ulricha ozkoušeného napište
! Chtěla bych na léto do prádla něco s levandulí proti klíšťatům, kdyby ten Ulrich vydržel vonět, tak by to bylo ideální..Jinak, nemáte někdo tip na ty klíšťata?
tak hlásím, že pračka je opravená - byl tam prasklý ventil. Dobrá zpráva - dle opraváře praní ve slizu pračce rozhodně neuškodí
![]()
co se týče octa - tvářil se dost divně… No asi to prý ničemu neškodí, ale na čištění pračky je to podle něj dost na nic. To stejné si ale myslí o Calgonitu a spol. Podle něj funguje cosi od firmy Indesit, co se ani neprodává, dá se o sehnat akorát přímo od Indesitu anebo u firem, co opravujou pračky (asi chtěl udělat další kšeft ![]()
Přišly mi slipovky imse vimse a jsem úplně unešená ![]()
Před časem jsem si tady stěžovala, že mi přítel nechce dovolit eko prášky … ale duch zvítězil nad hmotou a dnes jsem nakoupila sodu a žlučové mýdlo … hurááá !!!!
![]()
A ještě moc musím pochválit univerzální čistič pomerančový od Sodasanu … umylo mi to všechnu špínu, i to co už jsem dlouhou dobu nemohla vydrhnout, celá kuchyň se leskne, jako nová !!!
![]()
Tak já do těch ořechů půjdu, asi koupím ten zkušební balíček a pak se uvidí.
Irenn , to jsem ráda za dobré zprávy
.
vůně a prádlo - jak rozpustit éteráky „do pračky“ netuším, mám ale jiný tip:
ze zbylých separačních vložek (nevím, jak vypadají ty dnešní, ty moje po holkách vypadaly jako vlizelín) jsem ušila do prádla voňavé polštářky - naplnila bylinkami (hlavně levandulí) a občas do nich kápnu EO, moli se ze skříně konečně odstěhovali (máme totiž vlněný koberec, takže je to s nimi letitý boj…), bylinkový polštářek jsem k vánocům ušila holkám i do postele, mají ho vložený pod povlakem klasického polštáře (je „placatý“) a až přestane vonět, tak jenom vyměníme bylinky…
Nemáte někdo zkušenost s balzámem na dřevo od Ulricha? Stůl v kuchyni máme z masivu a dokážete si asi představit, jak věčně vypadá…
klíšťata - někde jsem četla, že je proti nim dobrá šalvěj (vně), ale zkusila jsem to teď hodit do googlu a kde nic, tu nic…
Bluesko,
jak si psala o těch voňavých polštářcích, které si doma děláte a plníte levandulí, vzpomněla jsem si na své dětství, jak jsme si taky pořád něco takového šily a plnili levandulí od babičky. Dnes už nemáme ani babičku ani chatičku s levandulí a tak už žádné voňavé polštářky ![]()
Ale je to dobrý nápad,navonět to prádlo až vyprané a uložené. On totiž ten éterák se z toho prádla, když vyschne vážně ztratí ![]()
Jak tady někdo psal o té pračce, že sliz prý nevadí.. já právě slyšela už od dvou maminek, že jim sliz tu pračku zníčil… tak nevím, já v něm raději prát už nebudu. Pere v něm i sestra a zatím bude prát i nadále. Asi počkám, jak dlouho jim pračka vydrží.. ![]()