Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13765
20.3.07 17:18

Já mám pět popolin a 3 imse normal, ještě plánuju pořídit 3 imse na noc a přemýšlím taky o těch barevných haipa, ale to už jen čistě ze záliby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
20.3.07 20:46

ja mam sitych vlastnich barevnych bavlnenych az 20!
tzn. ze behem cyklu nemusim prepirat a i behem sestinedeli jsem vystacila (plinky se praly obcas). ty moje jsou bez vodotesne vrstvy a bez kridel, odpovidaji zhruba babylucy double. ale schnou hur nez ta bl.
mooncup jsem zatim nestihla vyvarit, vetsinou je ms uz pryc, nez se k tomu dostanu :-(( a na latkovky nedam dopustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
20.3.07 22:07

Lolo , koukala jsem na ten odkaz, co jsi dala (www.loties). Mají tam nádherný věci a jestli jsem to dobře pochopila, tak z té samé bavlny, jako má IV Fox 8O . Bohužel ty ceny už tak nádherný nejsou, ale čemu se divit..... :( .
Koukala jsem i na ty ořechy a myslím, že to opravdu bude odvar. Když si zvětšíš obrázek, tak na něm naše známé ořechy jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
20.3.07 22:46

Ahoj holky,

jak se teď diskuze točí okolo vložek, nedalo mi to a něco jsem si nastudovala. Zajímavé. A dokonce jsem si ušila svou první slipovku! Akorát jsem si tam opačně přitloukla ty baby cvoky :lol:
Ale nevadí, je přece zkušební… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
20.3.07 23:05
EvaM píše:
vložky … kolik jich tak máte?…
Mám 3 Imse normal, 5 Popolin a 3 Imse mini. Záleží na tom, kolik chceš investovat. Kdyby nešlo o penízky, tak koupím místo těch Popo ještě jednu trojku Imse normal, ale za téměř stejnou cenu je těch Popolin pět. Přepírám (i když bych asi vystačila), protože použité nechci skladovat v kyblíku.
Eliza píše:
Bluesky, ty jsi tu jednou psala, že bílé prádlo namáčíš ve slizu. To jako přes noc namočíš a ráno vypereš v prášku? Docela mě to láká zkusit, mám bílé prádlo dost zašlé.
Jo, přesně tak, akorát že to pak peru v gelu :lol: (Ecover). Nejdřív se mi do toho moc nechtělo (zase ten kyblík:oops:), ale vzhledem k výsledku nelituji času ani té trochy slizu. Vyklopím to totiž do vany, prádlo přendám do pračky a tou mýdlovou vodou umyju vanu. Na světlé bavlně je to fakt poznat, s umělinou to nehne. Už jsem psala, že nově pořízené prádlo z uměliny (nosím bílé) teď zkouším prát jen ručně v mýdle a zatím je „bílá bílou“. Vzhledem k tomu, že ostatní členové rodiny mají prádlo bavlněné, tak to pro sebe ráda udělám :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
20.3.07 23:19

Jednorázovky :?::!
Teď nemám na mysli ani pleny, ani vložky. Jak jste pečlivé třeba v používání nabíjecích baterií (do baterek, foťáků a jiných přístrojů) :?: Tady jde o sakra hnusný odpad. A co kapesníky :?: V tom prvním bodě se můžu docela pochválit. V tom druhém chystám malou domácí revoluci (no, možná bude „velká“… se uvidí, co na to rodina :lol::lol:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
21.3.07 08:40

Co se týče baterek, tak to máme snad docela zmáknutý, průběžně doplňujem další typy, i když teď jsem v nějaké krabici našla spoustu (asi 10-15ks) tužkovek a buřtů…tak je prostě nějak časem dopotřebujem…, ale pak samozřejmě do správný popelnice, to je jasný!! U nás to znamená do školy, nebo když je náhodou jednou za půl roku sběr nebezpečnýho odpadu.
No, a kapesníky jsou jasný- papírový mi derou nos, navíc si nedovedu představit, kolik kartónů bych asi spotřebovala na jednu rýmu… Takže jen výjimečně, spíš když rýmu nemám. Snažím se to tak dělat i s Emou, aby věděla, že kapesník je látka a ne nějakej kus papíru- babičky to trochu kazej… :roll: A kupodivu to tak vidí i manžel.
Děkuju za ty vložkový informace, nějak to propočítám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
21.3.07 12:26

Evi , já ještě k tomu počtu vložek - mám 3 Imse a teď mám objednaný BL od Bory, takže jich budu mít 16 a přijde mi to akorát - nebudu je prát během, ale všechny až po MS.

Ad jednorázovky - nabíjecí baterie do foťáků, diskmanů, atd. jsou jasný, ale třeba v budíku mám obyč. tužkovky :oops: (i tak tam vydrží x let).
A kapesníky jedině látkový, ale to už od dob, kdy jsem nebyla taková ekomanka. Mně totiž přijde, že do těch papírových se člověk pořádně nevysmrká - i ty 3-vrstevné se trhají :(.

Holky, vy, co si šijete vložky, jste fakt šikulky :-) - to já jsem na to antitalent :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
21.3.07 15:13

Pro všechyn Brňačky: výstava pasivních domů ve Vaňkovce už je fuč :-( Na to, jak jsou tam různé plastikové hrady a podobné kýče několik měsíců, tak tohle teda vzali fofrem :-( :x :evil:

Ad jednorázovky: U baterií jsem vzorňák, používám už několik let jenom nabíjecí. U těch papírových kapesníčků je to horší, za to se stydím … :oops: Ale teď, když se to tady nadneslo se nad sebou asi zamyslím a po dobrání balíčku už si nekoupím další. Už před delší dobou jsem přestala kupovat takové ty role papírových utěrek do kuchyně, tak tohle bude další bod 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.3.07 22:49

Nevím, znáte-li produkty fy Eurona - http://www.eurona.cz/…ecnosti.aspx
Tváří se „ekologicky“. Pár kousků z jejich nabídky mi přišlo docela zajímavých. Třeba http://www.eurona.cz/…4_strana.jpg

Napsala jsem jim:
…ráda bych věděla více o „certifikátech“, které jsou vyobrazeny na fotografiích v internetovém katalogu Vašich výrobků (bytová
kosmetika) - kdo je vydává a za jakých podmínek. Bohužel nevidím certifikát „Ekologicky šetrný výrobek“ vydávaný ministerstvem ŽP, ten by o příznivém vztahu k přírodě vypovídal nejvíce.

A tu je odpověď (napsal přímo obchodní ředitel):
Pokusím se Vám odpovědět na Váš dotaz. Jak jistě víte, momentálně je v naší nabídce 163 výrobků tzv. bytové chemie a na dalších mnoha nových výrobcích se intenzivně pracuje. Nebráníme se tomu, abychom žádali o udělení EKO značky, přiznáváme ale, že to pro nás v současné době není priorita. Legitimně uvádíme na každém obalu našeho výrobku v souladu s platnými normami vše, co výrobky obsahují a zejména navíc také to, co neobsahují - viz. značky v katalogu a na výrobcích (neobsahují formaldehydy, fosfáty, chlor, netestováno na zvířatech). Naše výrobky obsahují skutečně ty nejšetrnější složky, které současná věda nabízí a také s dalším vývojem pružně reagujeme a výrobky okamžitě inovujeme.
Toto je pro nás skutečná priorita. Toto pečlivě dodržujeme od samého počátku vývoje výrobku, výběru surovin a dodavatelů, testování až po konečné zpracování. Raději nemalé finanční prostředky, které by úřední získání těchto značek stálo (řádově mnoho milionů Kč), investujeme do vývoje, testování a moderní technologie. Jednotlivé složky v našich výrobcích jsou biologicky odbouratelné, což také dokládáme MŽP. Jsme česká společnost, která postupně otevírá další trhy v zemích EU a za svojí filosofií čistoty (Pure Philosophy), která se odráží v celé škále výrobků, si plně stojíme. V případě dalších dotazů se na mne můžete kdykoliv obrátit.

Tak si to přeberte… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
22.3.07 22:04

Dneska jsem si všimla, jak mi BL vložky docela zhrubly, že škrábou, tak jsem je přežehlila a jsou zase příjemné. Žehlíte někdo vložky pravidelně, nebo ne? Je potřeba ty vaše žehlit? Zajímalo by mě, jestli třeba Imse vložky taky tak hrubnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
23.3.07 09:37
Bluesky píše:
Jednorázovky :?::!
Teď nemám na mysli ani pleny, ani vložky. Jak jste pečlivé třeba v používání nabíjecích baterií (do baterek, foťáků a jiných přístrojů) :?: Tady jde o sakra hnusný odpad. A co kapesníky :?: V tom prvním bodě se můžu docela pochválit. V tom druhém chystám malou domácí revoluci (no, možná bude „velká“… se uvidí, co na to rodina :lol::lol:)

Tak baterky, jsme už vyměnili za nabíjecí, ale nedělali jsme to teda z důvodů ekologických, ale z pohodlnosti, protože jednorázové baterky:

1, prd vydrží
2, nikdo nemyslí na to je koupit

Kapesníky máme látkové, papírové vozíme akorát v autě a já běžně nenosím ani jeden :wink: jsem holt děsně zapomětlivá :oops: (manžel naštěstí nosí :D . Třeba holky v práci používají jedině papírový, ale já se do toho pořádně nevysmrkám a mám z toho odřený nos, když jsem je kdysi jednou používala při rýmě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
23.3.07 11:36

Bluesky, no vidíš, a mě zrovna včera přišel e-mail od dealerky Eurony - jako reakce na můj příspěvek před pár měsíci na rodině.cz, kde jsem řešila to stejné, co ty - že mají podivné „eko“ značky. Nebudu sem celý mail kopírovat, ale taky mi píše, jak jsou eko a že budu-li mít zájem, výrobky mi představí atd., o podivných značkách ani slovo. Ve mě to nebudí vůbec důvěru - ta firma třeba může dělat věci, které jsou fakt šetrné, ale takhle si to zbytečně kazí tím, že nafrká na obal obskurní značky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
23.3.07 23:07

Pražandy, mýdlové ořechy už prodávají i u Džoudyho (i malý pytlík jako vzorek), jsou to tyhle http://www.mimishop.cz/…/katalog.php?…
mají tam i tu sůl na skvrny, přijde mi ale nějak drahá (1kg 245,– Kč)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
24.3.07 11:32

Jaké máte zkušenosti se solí na skvrny ULRICH . Je to to samé jako aktivní kyslík nebo v ní je ještě něco přidané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný