Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
24.3.07 11:42

Spes, já s ní byla velmi spokojená, až teda na cenu :roll: . V aktivním kyslíku je dle výrobce stabilizátor (takže perboritan sodný + stabilizátor) a sůl je pokud vím jenom perkarbonát sodný (myslím že nic jiného nebylo na obalu napsáno).

Rozdíl je třeba v tom, že když zaleješ horkou vodou sůl na skvrny, tak začne hodně pěnit, to se mi u kyslíku nestalo. Tou solí jsem čistila pítka z lahví a podobné nevyčistitelné věci a vždy to vyčistilo perfektně. Ten kyslík to rozpouští hůř, na praní to ale asi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.3.07 18:35

ahoj, objevila jsem tuhle úžasnou diskusi!
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli je nějaký rozdíl v kvalitě mýdlových ořechů. Prodávají se za různou cenu, někdo má velké, někdo malé. Jsou lepší velké nebo malé?
A jakou máte zkušenost se zesilovačem pracího účinku od Missivy??
Může mi to „vyžrat“ barvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
24.3.07 21:10

Ahoj
omlouvám se, nepročítala jsem celou diskuzi :oops: takže pokud jste to tu už probírali, kdyžtak mě prosím nasměrujte…

Zajímá mě, která z vás používá ocet místo aviváže, jaký ocet používáte (prý je lepší vinný, lihový prý časem barví prádlo do žluta :?: ), jak dávkujete, jestli ředíte, jestli případně používáte i něco k tomu?
Došla mi aviváž, tak jsem „pod vlivem“ nějakých ekočlánků zkusila ocet a byla jsem fakt nadšená!!! Jenže pak člověk vidí v telce rekla mu Calgonit nebo jak se to jmenuje a červíček hlodá… 8O

Předem moc díky a hezký večer!!!
Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
24.3.07 23:36

Rozárko1 ,
v kvalitě ořechů asi rozdíly jsou - kámoška otestovala snad všechny možný značky ořechů a říkala, že nejlepší jsou velké od firem Miron a Biosantos, já mám ty Miron a jsou dobrý :) .
Ale pokud by byly zase hodně levné - cca 190 Kč za kg, tak to budou nevyloupané a ty bych nekupovala. Myslím ale, že se u nás neprodávají, ale na Slovensku jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
25.3.07 01:26
Pimpa píše:
Spes, já s ní byla velmi spokojená, až teda na cenu :roll: . V aktivním kyslíku je dle výrobce stabilizátor (takže perboritan sodný + stabilizátor) a sůl je pokud vím jenom perkarbonát sodný (myslím že nic jiného nebylo na obalu napsáno).Rozdíl je třeba v tom, že když zaleješ horkou vodou sůl na skvrny, tak začne hodně pěnit, to se mi u kyslíku nestalo. Tou solí jsem čistila pítka z lahví a podobné nevyčistitelné věci a vždy to vyčistilo perfektně. Ten kyslík to rozpouští hůř, na praní to ale asi stačí.

jsem jednou psala do DG jaký je rozdíl mezi tím levnějším a dražším kyslíkem a paní mi napsala, že ten dražší je stabilní i za vyšší teploty.

Gandelion , ocet používám úplně normální z Billy (jen tam ho u nás mají v 5 l kanystrech) a nikdy mi nic neobarvil (jediný, co se mi zbarvilo byla nádobka na aviváž v pračce), tak si myslí, že se nemusíš bát a dávkování ? jak ti psala Anastázie na BC glo, glo, glo :wink: :lol: :lol: prostě od oka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.3.07 14:57

Katy, díky za odpověď!
A ta kvalita je asi lepší v tom, že louhují víc saponinů a líp perou? Nebo, že déle vydrží?
Našla jsem 1 kg za 299, jsou vyloupané, dodává je myslím Paracelsus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
25.3.07 20:08

Rozárko ,
předpokládám, že v obsahu saponinu - měly by teda lépe prát. Ale kdo ví, jestli to lepší praní není závislé třeba na tvrdosti vody a tak :roll:.
Jinak ta cena 299 Kč za kg je dobrá, tu firmu Paracelsus neznám. Vyzkoušej a uvidíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.3.07 15:12

No věřily byste, že jsme nejlepší třídiči odpadu v EU? Mě to teda dost překvapilo. Ale jde asi jen o plasty, o kompostu není ani slovo. Víc je v clanku o odpadech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
26.3.07 21:00
Nelinda píše:
No věřily byste, že jsme nejlepší třídiči odpadu v EU? Mě to teda dost překvapilo. Ale jde asi jen o plasty, o kompostu není ani slovo. Víc je v clanku o odpadech
Mno, může to být také proto (to, že vytřídíme nejvíce plastů), že jich prostě nejvíce přineseme domů…
Kompost mi nepřipomínej :wink: protože stále nejsem schopna vyřešit, co v paneláku s bioodpadem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
26.3.07 21:58

Bluesky, já jsem jeden čas přebývala v jedné zemi na Balkáně a tam byl teprv problém s odpadem. Tím nechci nijak zlehčovat situaci, ale proti tomu je to tady ráj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.3.07 22:26

Elizo moje řeč.
Já byla na Blízkém východě a to je žůžo, všude igelitový sáčky, pofoukaný po kopcích, všechno se zahazuje oknem, nikdo nedává odpadky do odpadkových košů, ale háže se to na jednu hromadu… jo jo. Zlatý Čechy, byť když za větru člověk přijde na sídliště :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
27.3.07 06:54
[quote:ce0f1d6add]Kompost mi nepřipomínej protože stále nejsem schopna vyřešit, co v paneláku s bioodpadem.

Bluesky, to jsme na tom právě stejně … blbě :wink: Já teď byla párkrát v Kroměříži a připadala jsem si lehce úchylně, když jsem se tak zasněně dívala na kontejnery na kompost před každým barákem. Dokonce jsem už napsala i naší akční brontosauří poradně, že mám výborný nápad na pilotní projekt kompostování a oni mi napsali, že to teda je výborný nápad, ale realizace zas tak lehká není, takže z toho asi zase nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.3.07 13:03

Jó, kompost, to je taky můj sen, ale snad ho teď zrealizuju. Zahradu máme společnou se sousedy, ale s kompostérem souhlasí, huráá. Tak snad v nejbližší době bude.
Každopádně mám otázku z trochu jiného soudku, naše mimi má tu úžasně žlutou kojeneckou stoličku a já jsem už trochu vyšla ze cviku jak ji z těch plen dostat. Nechce se mi na ty plíny neustále sypat bělící sůl po kilech ( což fungovalo u Madly), tak sem s nápady, prosííím.
Máte někdo zkušenost i z jiným žlučovým mýdlem než s tím tekutým ud Ulricha ( je úžasné, ale ta cena…) na tom obyčejném z DM mi vadí, že je parfémované…to přece jenom na ten zadeček není to pravé…, nerada bych vytvořila nějakou reakci na zadečku… Díky všem K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
27.3.07 13:16

Kacabo, já používám na skvrny toto:
http://www.biosfera.cz/…ucts_id/2630
Myslím, že funguje dobře a není ani mazlavé, takže něco vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.3.07 13:50

Kačko,
nám na to naprosto maximálně fungovalo sluníčko :)))
Teď se bohužel poměry změnily a plíny vypadají hrozně, Ema už je přece jen velká, máme tam teď fleky hlavně od čůrání, ale ty jsou fakt snad nevypratelný… tak občas rezignuju, občas bojuju… a hlavně doufám, že v létě už s nima skončíme!
 Eva

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný