Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3417
6.4.07 16:07

Holky, tento víkend sleva v DM na zdravou výživu http://www.dm-drogeriemarkt.cz/aktuality/?… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
6.4.07 21:18

Bluesky - teď nemáme doma digitál, tak zatím fotka nebude, ale snad v průběhu příštího týdne… - ten držák je na kladku, tak že se vytahuje nebo stahuje - žádné péro - když jsem do googlu zadala držák na kolo, hned na prvním odkazu je fotka ( nějaký inzerát), ale nepovedlo se mi ji přetáhnout sem.

Elizo - my máme dvě panenky z IGNISU - Slovenská 21, Praha 2 - Vinohrady, ty teda nejsou z biobavlny, ale jsou také moc fajn. Pořádají tam i kurzy, případně prodávají materiály na panenky i se střihy, nebo hotové panenky. Naše Madla ji měla moc ráda jako mimi, nosili jsme ji všude, teď se chystám pořídit nějakou i pro mimi. Každopádně mě zaujala ta panenka z biobavlny na Sluneční ženě - osobně mi ta cena nepřijde zas tak hrozná, panenka bohatě stačí jedna a vydrží dlouho. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
6.4.07 22:00

Bluesky, zkusím to vyfotit a hodit sem, vytahuje se to jako žaluzie - na provázku si navážeš takovou koncovku, podle toho, jak hodně to chceš spustit nebo vytahovat, po boku - ke stěně - se přivrtá taková zarážka se 6 dírama a za to zahákneš tu koncovku, když to vytáhneš ke stropu - radši to nafotim, jo? Popis mi nikdy moc nešel :-D Stál asi 500 a je super :-) Akorát manža šíííííííííleně nadával při vrtání do betonu, ale to je normál… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
7.4.07 12:05

tak ten náš stropní sušák v reálu, funguje to taky jako kladka, jak hodně to chceš mít vytažený u stropu, a jak hodně to chceš mít spuštěný při věšení, podle toho si na tom provázku vpravo přivážeš „bílou zarážku“. Můžeš mít na 1 šňůře až 2, takže pak más víc poloh.
http://www.vyuka.cz/…CT0003_a.jpg http://www.vyuka.cz/…CT0006_a.jpg

No a neodolala jsem (manže mě ukecal a jsem moc ráda - za ty prachy :roll: ) a včera koupila ten sušák Tower, krásně se mi tam vešla celá pračka na 60 - plínky, ručníky dětský věci, pohoda! Takovýho místa v obýváku, předtím byl sušák od TV až po skříň, nedostala jsem se k oknu a žaluziím, je to stabilní a pro jistotu přivázaný k topení. Jak sem se včera nemohla dočkat, až „máňa“ dopere!!! :P
 http://www.vyuka.cz/…CT0002_a.jpg

Tak a už vás sušákama nebudu otravovat, mám vyřešíno a jsem mooooc spokojená : :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
7.4.07 12:12

holky hezke panenky ne teda z biobavlny ale latkove a prijemne, rucne sije kamaradka http://bazarek.cmelak.info/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.07 12:30

gabinka, bábiky su krásne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
7.4.07 12:41

takto jsem rada-a neprijdou mi ani drahe a mala ji musi mit vsude s sebou.mame jmenovkyni Majdalenku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
7.4.07 19:40

To jsou přesně ty panenky z Ignisu! Vzhledem i podle jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
7.4.07 22:11

Ashin, Kacabo díky moc. Připadá vám ten kladkostroj vhodný i do koupelny (panelákové)?? Myslím velikostí. Máme nad vanou takový ten vytahovací sušák ode zdi ke zdi. Když se chce někdo osprchovat, musím prádlo nějak omotat kolem šňůr, aby neviselo moc dolů a stejně se dotyčný nemůže sprchovat ve stoje, jen v sedě. A stejně mi to holky vždycky nějakým záhadným způsobem namočí :evil: :evil: Kámoška má (ve velkém baráku) vedle pračky sušišku a jen prádlo přehazuje, takže vlastně vůbec nevěší. Ušetří tím dost práce, ale mně to připadá dost neekologické. Co si o tom myslíte?? Já mám totiž pračku se sušičkou, ale použiji ji jen ve velmi vyjímečném případě na nějaký kousek, který nutně potřebuji mít suchý. A pokud se zrovna topí, tak ho raději hodím na topení. Pořídili jsme ji, když se nám mělo narodit první mimino, stará pračka zrovna odešla do věčných lovišť, a já měla pocit, že mám na něj málo věcí a že nevystačím, než uschnou. Nakonec jsem to zvládala i bez sušičky, i plíny mi vždycky do druhého dne uschly a sušičku jsem vlastně za těch 12 let téměř nevyužila. …to je román… se kaju… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
8.4.07 09:55

Bluesky , sušičku v pračce mám, ale nevyužívám ji ani na pleny. Jednak mi to přijde neeko, druhak ty pleny pěkně zvlhčí vzduch, dávám je na noc do ložnice :D a třeťak - zatímco velká „průmyslová“ sušička prádlo tak nějak vyfouká, že se ani nemusí žehlit, malá sušička v PP (odvozeno od PC, osobní pračka :wink: ) ze všeho nadělá zmačkané nevyžehlitelné cosi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
8.4.07 10:31

Já jsem nad pračkou se sušičkou taky přemýšlela, takže jsem trochu googlila a rozhodně to teda není moc šetrné ani k ŽP a hlavně k peněžence.
Našla jsem toto …

Odhadovaná roční spotřeba energie se sušičkou 760 kWh
Odhadovaná roční spotřeba energie bez sušičky 190 kWh

Odhadovaná roční spotřeba vody se sušičkou 17600 l
Odhadovaná roční spotřeba vody bez sušičky 9600 l

… což je teda mega rozdíl a asi bych se nedoplatila :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2172
8.4.07 11:15

Vida, díky, Fen-fire! … Bluesky, zřejmě jsi to instinktivně vycítila… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.07 12:07

Fen-fire, to je sila 8O 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
8.4.07 12:46

Děkuji za ty panenky, vypadají moc pěkně, ještě že jsem se zeptala! Jo jo, taky řeším sušení, mám jen velmi malou koupelnu a asi budu muset pořídit ještě nějaký externí sušák. Ty vaše řešení vypadají zajímavě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.4.07 18:42

Bluesky, ten sušák dělají buď 5 nebo 6 šňůr a různé délky: 1m a pak 1,2-1,9m skoky po 10 cm. Rozestup mezi příčkami cca 9,5 cm. Dělá to firma Benco, jmenuje se to stropní sušák ideal, já to koupila v domácích potřebách, mám ten nejdelší, 6 příček, za cca 550,– Do koupelny bys to určitě dala, spíš, o kolik cm bys to měla vejš, než teď? Stálo by to za to vrtání?

Jinak sušička mi taky moc ekologická nepřijde. Rozhodně do ní nepůjdu, i když jednou budu mít místo. Nějak nechápu tu větší spotřebu vody???
Když je prádlo usušené venku, tak tak krásně voní, pořád ho očmuchávám jak fetišista :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný