Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2480
3.5.05 13:45

Ahoj Monis!

Zkus se podívat na stránky www.greenpeace.cz . Myslím, že tam nějaké tipy, jak na mravence, byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
3.5.05 14:15

Holky a nemáte něco ekologického proti klíšťatům a bleškám ,mě teď jak Stefinka psala o tom repelentu napadlo toto.Máme psa a Elišku (3 roky) a nechci pokud nebudu nucena kupovat ,žádné fujtajbly ,které při každém pohlazení psa si mazej umýt ruce.Což je asi i nemožné pokud je pes jen v bytě.
Díky moc Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2304
3.5.05 14:46

Anulko,
vyzkoušela bych ten pelyněk, když odpuzuje hmyz a funguej jako repelent, proč by nezaúčinkoval na klíšťata. Blešky nevím ale třeba taky. Zkusila bych psal pořádně postříkat nebo ho v tom vykoupat.
Stefinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
3.5.05 14:48

Holky diky,

juknu na stranky a zakoupim pelynek.
Jen nevim co tomu prdolky potazmo i ten pejsek budou rikat az se zacnou cucat a olizovat (nemyslim navzajem) :roll: :oops:

Monca a moncicaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.05 18:28

Holky promiňte, prací vložky?????
Připadá mi to pěkně praštěné. Když už nic, s manželem jsme se pěkně nasmáli. Vzkazuje, že ještě můžete vyplachovat prezervativy.
 Radana

• Citovat
  • Upravit
197
3.5.05 21:33

radano,
a spocetli jste si nekdy, kolik to da dohromady (financne a ekologicky) za deset let? tedy vlozky kupovany, chemii naprany, jednotne v plastiku baleny, na smetaku uskladneny? no to se teda smeju, ze tohle ma byt pokrok, dik, ale nemam zajem :-)
 bora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
3.5.05 21:44

jedule,
zapatrala jsem a nasla:
na fleky od oleje autoveho (na bilych kusech):
flek dobre osetrit benzinem (cisticim lekarenskym pruhlednym), pote hned praci prostredek (jar?) a vyprat na 40.
prelozeno z babickovske nemciny, na mazaci oleje je tam navod jako natrit :,-(lem, coz mi prijde dost divne, ale jeste zapatram ;-)
fleku mate dost, vyzkousejte
 bora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.05 22:15

Boro,

a co takle výroba elektřiny (to je sajrajtu - síra, popílek) a výroba pitné vody?? Nebo pereš v potoku ručně?
Vložky si prala naposledy moje babička. Přijde mi to jako pořádný krok zpátky.
Proti gustu žádný dešputát. Nic proti, klidně to používejte.
Mě to přijde ujeté. Skladovat použíté vložky?? V koupelně?? Jak zabráníte růstu různých bacilů, hnilobě, plísním než je vyperete? A jak perete na 30°C asi ne, co?? Je třeba se na to podívat ze všech stran.
Toť můj názor.
Není nad moderní 3m tenké vložky. Pohodlí, kvalita a čistota.
 Radana

• Citovat
  • Upravit
125
3.5.05 22:45

Radano myslim, ze cilem tehle diskuse rozhodne neni dohadovani o vyhodach ci nevyhodach pracich vlozek, pracich plinek a pod. Nam to proste vyhovuje a mame pro to sve duvody, ktere uz jsme drive probraly, kdyz se ti to nelibi, tak to necti.

Stefinko pradlo mi fakt zesedlo a hodne, hlavne barevne a to peru jen na 40. (vetsinou bavlnene, umeliny nenosime) Je teda fakt, ze neperu s mydlem, protoze mam jeste nespotrebovany 5l kanystr Palmexu, ale pridavam tam tu sodu - mozna fakt moc - ale rekne mi nekdo, kolik se teda ma spravne davkovat??????? Spis mi pripada, ze se s tou sodou a octem uvolnily z pracky stare usazeniny a zapraly se :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.5.05 08:12

Tuli, nevím, proč bych to neměla číst. Od toho tady ta diskuze je, nebo ne??
Máte tady některé dobré nápadady, ale toto mi přijde extrémní.

A sorry, asi tě naštvalo, že někdo může mít jiný názor než TY. Svoje důvody asi máte, ale já je prostě nepochopím a stále si stojím za svým, přijde mi to ujeté.
A co používáte místo zubní pasty, mýdla, šampónu a Toaletní papír - hrůza.

Taky se chovám ekologicky, ale jinak než vy.
Každý rok chodím na brigádu vysazování stromků, sbíráme žaludy, kaštany a bukvice pro zviřátka v ZOO a v zimě - batoh na záda a sněhem se prodíráme ke krmelcím, abychom je naplnili. Dělá někdo alespoň jedno z toho?? Podle mě, tímto udělám pro přírodu více, než kdybych prala vložky.

Radana

• Citovat
  • Upravit
315
4.5.05 09:25

Ahoj!

Boro - s tím benzínem to vyzkouším, trik je opravdu moc, tak když to nepude, nic se nestane - budu mít hadr na čištění :) A že jich už mám.

Radano - samodřejmě každý má svůj názor a je celkem logické, že si myslí že správný. To je dobře. Pro zvířata v ZOO je dobré co děláš, ty se do zajetí většinou nedostali vlastní zásluhou a jsou zcela odkázány na člověka. Vysazování stromků je také dobré, ale chodíš a kontroluješ či se staráš o jejich údržbu, vysečení, přořezávku a ochranu? Protože ani les v dnešní době bez následné péče po vysazení není schopen vytvořit důstojný porost. Bohužel. Za:,–(it strom umý každý, ale starat se o les dalších 100let- vetšinou ne.
Dle mého názoru, že se staráš o zvířata v ZOO není ekologické ale povinnost lidí!! :! Nejen tvoje, tak to neber až tak osobně.

Co takhle místo plnění zásypů a krmelců také jít a vyčistit les od odpadků jako pet láhve, konzervy, použití dětské pleny, vložky atd..Copak má „srnka“ právo žít v „našem“ odpadu? Nikdy jsem nic nevyhodila a při procházce mám sebou pytel do kterého ty odpadky sbírám, aspon v našem okolí.

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.5.05 09:25

To Radana

No Radano nevím, už myslivci taky překrmují v zimě vysokou, která se pak přemnožuje a ničí les i pole a divočáky, kteří pak rozryjou co můžou. Hezky těma bukvicema přispíváš k tomu, aby si někdo mohl zastřílet do aleluja. A zvířatka v ZOO jsou jistě celá veselá z těch dobrot, co dostávají za mřížema. To si rozhodně myslím, že když přeperu vložku a nevyhodím na skládku ten sajrajt (a nespotřebuje se daleko víc vody a elektřiny při její výrobě), tak přispěju přírodě víc, než sběrem žaludů.
Zvířátkům zdar
 Peťule

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.5.05 09:45

Ještě si zapomněla napsat, že i sázet stromy je kravina. Kdo má hrabat listí, a musí se ošetřovat a hlídat před škůdcema.
Fakt máš skvělý vztah k přírodě. Zvířata v lesích nechat umřít hlady, aby se proboha nepřemnožila a divočáci nerozryly záhony, srny neokousaly stromky (máme chalupu na samotě a toto se u nás děje pravidelně a neznám nic nádhernějšího než ráno s hrnkem kávy sledovat srnky a koloušky, i ti divočáci v bramborách jsou nádherní ) a v ZOO se mají krmit čím?? Když u tu ZOO je, proč nepomoct. Nám to nic neudělá a pomůžeme, i když jenom trošku, ale i to se počítá.
Ale i to je názor.
 R.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
4.5.05 09:51

Jitko, s tím bincem v lesích máš pravdu. Mám to štěstí, že v mém okolí žijí slušní lidé a nedovolí si vyhodit papír do lesa. Potok taky máme naprosto čistý. Bereme z něho vodu na pití, každoročně necháváme dělat rozbory a voda je v něm fantastická.
U nás platí, za umytí auta v přírodě - 10 hodin práce v lese.

O stromy se dále nestarám, to už dělají lesníci. Bohužel nepoznám, jaký škudce ho napadl a co je třeba udělat.

A Zvířátka v ZOO, jo, povinnost ale stále se mi neozaval NIKDO, kdo tu POVINNOST plní.

R.

• Citovat
  • Upravit
197
4.5.05 10:13

radano,
s tou elektrinou to taky jde. didi dela vetrnou elektrarnicku, voda se ohriva solarne, i tu zubni pastu vyrabim, ale na zachodak nedam dopustit, to opravdu ne ;-)
 bora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný