Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
182
9.12.07 15:31

Nema niekto stiahnute tipy na ekologicky setrnejsi zivot od Greenpeace? Na ich strankach je nefunkcny odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
9.12.07 16:09

Všem mnohokrát děkuji za doporučení… :) Asi zkusím ten Ecover. :wink: Kde v Praze nakupujete?Kde mají levnější-dražší,kam chodit-nechodit?

Je lepší na praní Ecover gel nebo prášek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
9.12.07 17:36

Používám raději gel než prášek. Asi ze setrvačnosti - ještě když jsem právala v komerci, tak se mi prášek z tmavých věcí špatně máchal. Evikule , používám ho na bílé prádlo (+ sůl na skvrny). Na tmavé věci stačí sliz. Ecover gel není dražší než Persil či Ariel gel. Kláro , nejlepší cenu jsem v poslední době viděla v bioobchodě v Palladiu na nám. Republiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
9.12.07 17:46
Leelaa píše:
Nema niekto stiahnute tipy na ekologicky setrnejsi zivot od Greenpeace? Na ich strankach je nefunkcny odkaz.
Poslala jsem ti to na SZ, jinak KatyK dala výcuc eko doporučení ke stažení sem
 http://muj2.edisk.cz/…05.25KB.html
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.12.07 07:44

Andyo,
to jsem ráda, že jsem ti pomohla. Tvoje zpráva mi taky bodla, protože mi dochází Celestina na nádobí a nechce se mi objednávat, tak do toho obchodu pošlu muže. Oni asi celý sortiment nemají na prodejně, ale když tak objednají. Třeba u nás v Jesu prodávají Ecover jen na objednávku.
Tak jsem si vzpomněla na velmi příjemnou zkušenost s Ecoverem, používám teď ten gel na choulostivé prádlo, na obalu je napsáno, že se nemusí používat aviváž, čemuž jsem moc nevěřila, ale teď jsem prala svetry, žádnou aviváž ani máchadlo od Missivy jsem nedávala a vážně to fungovalo, jsou i tak měkké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.12.07 08:54

Bluesky,díky.Já jsem gel na praní nikdy neměla,jen prášek.Tak nemám srovnání.Také nepoužívám žádné aviváže…Potřebuji jen něco univrzálního na praní barevného prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.12.07 09:00

Jo a v tom Palladiu jsem včera byla a koupila si ten Ecover Aloe-limetka.Stál něco přes 80Kč.Je ho 500ml.Zarazilo mě ale,že na Biosféře ho mají za stejnou cenu,ale o obsahu 1l:! Je možné,že by to přes internet bylo o tolik levnější?Nebo tam mají chybu?Nebo jsem to špatně pochopila? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
10.12.07 09:07

Teda,teď jsem se dívala i na jiné stránky,kde prodávají Ecover a asi v tom je fakt takový cenový rozdíl.No co,příště si nakoupím přes internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.12.07 17:13

Ahojky :) Tento týždeň by mi mali doraziť moje prvé mydlové orechy..plánujem ich používať na pranie tmavého oblečenia,svetrov a jemného prádla..snažila som sa zistiť čo najviac..a veľmi ma zaujíma presný postup pri výrobe toho odvaru-chcela by som ho používať aj na umývanie riadu..len neviem koľko šupiek na koľko vody,ako dlho sa to má variť a ako dlho to potom vydrží..môže sa pridať aj napr.ocot ?Myslím do toho"orechového jaru" Asi sa to tu už písalo..ale presne to neviem zatiaľ nájsť..budem vďačná aj za všetky skúsenosti s orechami…poprečítala som kadečo..teším sa na vlastné testovanie..ale každé info poteší..Ďakujeeem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
10.12.07 18:45
Klára píše:
Teda,teď jsem se dívala i na jiné stránky,kde prodávají Ecover a asi v tom je fakt takový cenový rozdíl.No co,příště si nakoupím přes internet.
A nebyl to opravdu omyl?? Za tu cenu fakt bývá litrovka. Mrzí mne, že si kvůli mému doporučení takhle dopadla - doporučovala jsem v Palladiu gel na praní, protože tam byl ještě levnější než v Rozmarýně u Anděla, kam chodím pro Ecover nejčastěji - mají ho za dobré ceny. Stejně mi to nejde do hlavy, to by byla divná cenová strategie, aby určitý produkt měli o tolik dražší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.12.07 20:48

„Jar“ z mýdlových ořechů pro ruční mytí nádobí
Do 1 litru studené vody přidám asi 10-15 ořechů na praní, přikryji a přivedu k varu, povařím 10-15 min. Většinou vývar nechám přes noc odstát (když to vařím večer), ale stačí i nechat jen pořádně vychladnout. Pak už zbývá jen odvar přefiltrovat přes bavlněný hadřík (stará čtvercová plena…). Koncentrace odvaru se dá měnit dobou vaření a počtem slupek, větší počet slupek a delší doba vaření zvyšuje koncentraci odvaru. K prodloužení trvanlivosti, dezinfekci, vůni apod. přidávám ještě éterický olej (většinou to je levandule, tea tree…) - dávám asi 20 kapek. „Jar" je pak možné si rozdělit do dvou lahviček a do té, kterou budeš používat na lesklé sklenice, přidat ocet (já dávala obyčejný a dávala ho vždy o něco méně než kolik jsem měla toho jaru).

Také jsem se před necelým rokem o ořechy dosti zajímala a sháněla si o nich informace, kde se dalo. Připravila jsem si tak asi 12 stránkový překopírovaný a drobně upravený výcuc. Můžu Ti ho poslat, budeš-li chtít.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.12.07 21:09

Amálko,
ještě jednou dík za typ na bělení prádla - zabralo to. Trochu jsem však Tvůj návod upravila, protože jsem ten Frosch nesehnala (ani Qalt ne). Prádlo jsem namáčela od večera + celý další den v horké vodě v pračce (vždy čas od času jsem ji na chviličku zapla a zase vypla) + v soli na skvrny (dříve jsem prádlo vždy namáčela jen ve studené vodě - myslela jsem si, že takto je ta sůl nejúčinnější)od Ulricha (jinou jsem zrovna neměla) a nakonec vše vyprala v nově koupeném Ecovru + přidla jsem i trochu avivaže od Ecovru (rovněž nová - ale na mě celkem dost výrazná).

Jsem ráda, že už je to zase bílé - opravdu nevím, čím to zežloutlo, a celkem by mě to zajímalo, protože bych se tomu chtěla nadobro vyhnout.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.07 21:15

Andya , teším sa, ze pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
10.12.07 21:19

Jo, jo, Neli, ten Šumperk - to byla moc dobrá rada. Určitě ji budu hodně využívat.
Celestinu také znám a používám a pochvaluji si ji. Na jemné prádlo jsem zkoušela pouze Ulricha. Srovnám-li aviváž od Ecovru a máchadlo od Missivy, pak mi jemněji voní zatím asi Missiva, ale Ecovr aviváž je zase levnější.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
11.12.07 07:33

Bluesky,za to ty přece nemůžeš :D .Ještě jednou jsem se dívala na účtenku a opravdu jsem platila 84Kč za 500ml.Je možné,že se tedy spletli a naúčtovali mi cenu za 1l.Jsem hloupá.Měla jsem si nejprve zjistit,jak se ceny pohybují a pak se teprve vrhnout na nakupování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný