Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Andya ďakujem krásne za
veľmi zrozumiteľný návod..a výcucu by som sa tiež veľmi potešila..aj ja si to síce pomaly zbieram..ale tvoje info mi určite pomôže..ešte raz dííky
![]()
Musím se opravit.Ecover aloe limetka stál v Palladiu 73Kč /500ml.
Womi - výtah Ti klidně mohu poslat, ale neumím ho vyvěšovat někde na síti. Proto jestli bys ho chtěla, pošli mi v soukromé zprávě email a já Ti ho pak pošlu takto. Andrea
Ahoj,
jen ještě info - Qalt jsem viděla i v Globusu a stál 67,90,– (ve Schleckerovi byl za 89,90).
Andya - jestli chceš, můžu ten výcuc o ořechách vystavit k „mým“ wordům do podpisu
.
Bluesky - jaké je dávkování Ecover pracího gelu? Všude uvádějí 2 a 1/3 uzávěru na běžně znečištěné prádlo - kolik je to asi ml? Dík
.
KatyK píše:Jeden uzávěr je 35 ml, takže 87,5 ml. Tj. 1,5 litrová lahev vyjde na 17 praček. Toto dávkování doporučují buď na hodně znečištěné prádlo při měkké vodě nebo na středně znečištěné při středně tvrdé vodě. Na běžnou špínu při měkké vodě doporučují 70 ml, tedy 2 uzávěry, tj. lahev vyjde na 21 praček. Ještě se v tom vyznáš?
Bluesky - jaké je dávkování Ecover pracího gelu? Všude uvádějí 2 a 1/3 uzávěru na běžně znečištěné prádlo - kolik je to asi ml?
V Country life jsem viděla přírodní likvidátor pachu , na letáčku je uvedeno, že neškodí životnímu prostředí, je bezpečný pro lidské zdraví, jde o biologicky čistý roztok ze směsi australských rostlin atd. Ani na letáčku, ani na webu neuvádí složení, ale na stránkách Greenpeace má „zelenou“, takže by mohl být „dobrej“, co říkáte??
Tady je odstrašující video ukazující, co „umí“ chemický osvěžovač vzduchu…
Mrkněte i sem .
Tohle mne trochu vykulilo, i když se to dalo čekat. Myslíte, že vonné tyčinky od Durance jsou taky škodlivé??
Bluesky, máš bod
. Já ten odsmraďovač doma mám, koupila jsem ho právě v CL a až doma zjistila, že složení veškeré žádné. Trochu mě to popudilo, ale nenapadlo mě pátrat po netu. Takže snad má Greenpeace správné informace.
Jo, a rozleptaný auto nemá chybu, kyš kyš kyš
.
A k vonným tyčinkám a svíčkám. Ani jedno nekupuju, právě proto, že už jsem na podobné informace kdysi narazila. Prostě u výrobků, kde dochází ke spalování, může být problém. A protože nedokážu poznat, které jsou škodlivé a které ne, tak raději nekupuju žádné.
(Třeba svíčky teď už kupuju pouze čajové a včelí).
Tyčky od Durance jsem totiž před pár týdny za nemalý peníz koupila, dokonce dvě různá balení
. Jinak vonné svíčky taky už dávno nekupuji. O „včelích“ svíčkách psali v MF DNES (článek o eko vánocích) → jsou prý i tací, kteří je pančují „kdovíčím“ a pak nalejí do formy tvaru včelích pláství, vůně zůstane, takže poznej to…
A co ten odsmraďovač?? Už jsi ho Pimpo prubla??
Tak si musím postěžovat. Pročetla jsem a překopírovala a částečně upravila si pro sebe zdejší strany 200-277…, a pak je úspěšně nenávratně smazala. Ach jo. To se mi teda povedlo. Andrea
Andy úplně chápu jak Tě to musí štvát. Já četla a kopírovala si Ekologickou domácnost v posledních dnech jsem tomu věnovala každou volnou chvíli, takže jsem jí konečně dočetla. Je to obohacující gejzír jak tady tak i tam. Minulou sobotu jsem se „zasekla“ do čtyř hodin do rána, protože přes den by mi čas nevyšel…
Bluesky sem tam používám. Celkem to ujde, není to nějaká tragédie.
Ty včelí svíčky - to je teda prča. Ale naštěstí jsem je kupovala zatím jen jednou a mám je dodnes, a to na Hrnčířských trzích, kde snad byl poctivý prodejce. Letos je tam prodával jenom Ignis a zdálo se mi, že zase o něco dráž, tak jsem odolala a dopálím staré zásoby. Nejlepší by asi bylo koupit je v nějakém včelařství, i když to zase prodraží poštovné
.