Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
8.1.08 09:07

holky,
poradili byste něco na úplné vyčerpání organismu? Máte nějaké zkušenosti a tipy?
Moc díky předem,
 Dita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
8.1.08 12:11

staci dostatecne velka rodina ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
8.1.08 13:53

Ad očkování : začala jsem pročítat články na rozalio.cz , zatím jsem zvládla asi 4-5 z 21, co jsou česky, a je to fakt počteníčko… Doporučuju! Ne že bych rázem měla jasno, ale zírám, o kolika věcech jsem zatím vůbec neslyšela. Takovejch věcí je samozřejmě spousta- s některejma oblastma prostě nemám jak se dostat do kontaktu, ale zrovna očkování se týká v současný chvíli všech, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
8.1.08 19:00

Ty bláho - domácí mýdlo! Po přečtení mi to složité nepřišlo, prostory by byly, ale chuti zatím není …

Aluško , pereš plíny? Už jsem se ptala v prosinci, ale moc tam nechodíš … Mě je teda sliz vypere krásně, ale musím je močit v sodě. Což takový problém není, že?

Mám na vás dotaz. Dneska se mi sliz , dá se říct, nepovedl. Jsou tam hroudy jako blázen, rozmáčkavala jsem je rukou, ale úplně se to nedá, no a tak mám strach, že mi to ucpe odpad pračky. Máte s tím některá zkušenost? Dík za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.08 19:07
Knoflice píše:Mám na vás dotaz. Dneska se mi sliz , dá se říct, nepovedl. Jsou tam hroudy jako blázen, rozmáčkavala jsem je rukou, ale úplně se to nedá, no a tak mám strach, že mi to ucpe odpad pračky. Máte s tím některá zkušenost? Dík za odpověď.

Knoflice , pred pridávaním slizu do práčky ho rozmiešam s malým množstvom horúcej vody. Teda len dávku, ktorú použijem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
8.1.08 19:13

Děkujíííí. Doufám, že aspoň to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.1.08 19:57

Nováček - tedy skoro

Ahoj všichni tady. Můžu k vám? Jsem tu nová, i když v těhotenství jsem diskuzi hltala denně. Mezitim jsem porodila krásnou holčičku, který už je 10 měsíců.
Vždycky mi na ekologii záleželo, ale díky vám mám kompostér, jelenní sliz a přemýšlím o mooncupu. Máte ho některá? Kde jste ho objednávaly? Jste spokojené?
Díky moc za tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
8.1.08 20:34

Knoflice - pleny peru, zatim, musim priznat jeste dodelavam tekutou Lovelu (plus na machani ocet), ve slizu zatim doma peru jen tmave pradlo. Snazim se skvrny predtim alespon potrit zlucovym mydlem a lehce vzit kartacem (rychlovka, neztracim tim cas), pak pleny peru na 60°C - pravda, vsimla jsem si, ze ne vsechny skvrny se mi vypraly :(

Zkusim si udelat sliz z nejakeho prirodniho mydla z olivoveho oleje, toho naseho domaciho je mi na sliz trochu lito (taky jsme ho cast rozdali jako PF, snad az udelame dalsi varku), ted mam jeste zbytek slizu z Lanzy a to neni uplne optimalni … trochu hrudky mam taky, nastesti ne velike, nijak je neresim, davam sliz primo do bubnu a predpokladam, ze se hroudy pri prani rozpusti (doufam ;)).

Mooncup jsem si koupila presne ten mesic, kdy jsem otehotnela ;) … pres internet, prisel v pohode … ne ze bych se tesila na MS, ale na vyzkouseni mooncupu jsem zvedava :)

A kdyz uz byl zmineny komposter - mate ho nektera doma (myslim v byte bez zahrady nebo velke terasy)??? … sem se zkusenostmi :)

zatim se mejte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
8.1.08 20:40

Slizem se nám odpad nikdy neucpal. Takový hrudky se mi ale čas od času podaří vyrobit, ne vždy se povede sliz správně slizký. Rozřeď to tou vodou a nebo zkus rozšlehat mixérem, jestli to půjde (podle toho, v čem ho máš, abys mixér neutopila).

Mooncup - ano, pouze spokojenost. Já ho kupovala kdysi dávno přes boru, to se tu ještě neprodávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
8.1.08 21:24

Ad mooncup - od Ježíška jsem si koupila Divacup - koupila jsem ho přes www.znovuzrozeni.cz , pokud někdo chce přímo Mooncup, tak nejlevnější mají na www.menstruacnipoharek.cz , navic je postovne jen za 25 Kc.
Ještě ho teda nemám vyzkoušený, jsem na to zvědavá, přeci jen oproti tamponům je „trošku“ větší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.1.08 21:24

Díky za info o mooncupu, chtěla bych ho vyzkoušet.
Se slizem moc neporadim, je fakt, že jsem ho teď trochu odstavila stranou. Prodávám bytovou kosmetiku Eurona, takže jsem na ní přešla, abych nedoporučovala zákaznicím něco, co sama neznám. Je to ekologicky šetrný, nemám s tim práci a v kombinaci s jejich spreji na skvrny mi i mnohem líp pere. Prádlo je krásně bílý i to, co sliz nezvládnul.
Slizu mám ještě zbytek, peru v něm sem tam. Hrudky jsem v něm občas taky měla, ale v pračce se rozpustily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.1.08 21:29
KatyK píše:
Ad mooncup - od Ježíška jsem si koupila Divacup - koupila jsem ho přes www.znovuzrozeni.cz , pokud někdo chce přímo Mooncup, tak nejlevnější mají na www.menstruacnipoharek.cz , navic je postovne jen za 25 Kc.
Ještě ho teda nemám vyzkoušený, jsem na to zvědavá, přeci jen oproti tamponům je „trošku“ větší…

Díky za odkaz na stránky, obzvlášť to srovnání je super!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
8.1.08 21:30

Pimpo, koukám že jsi se z anti-Santy vrhla rovnou na Velikonoce :lol:. Nechceš tím snad naznačit, že se tu s novým mimčem ukážeš až za tak dlouho?? Víš co to bude nebo jsi napnutá jako my??

Sliz (mívám ho hodně tuhý) vždycky před hozením do pračky rozšlehám metličkou v dětském kyblíčku v horké vodě. Už podruhý jsem ho udělala z olivového mýdla z Country life (300gr cca 80,– Kč) a určitě je o hodně „mýdlovější“ než z jelena nebo omnia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
8.1.08 21:40

Jo už vim, co jsem zapomněla. Ten kompostér.
My teda máme klasickej kompost na zahradě, ale u kompostéru to bude hodně podobný. Navíc si myslim, že se koupí s návodem. A na netu je spoustu rad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.1.08 08:35

Libuško, mooncup používám asi 6-7 cyklů a jsem s ním maximálně spokojená. Zavádění jde velice lehce (když se správně složí a navlhčí vodou, jde to lépe než tampón), vyndávání chce trochu praxe, zpočátku to jsou perné chvilky, ale ta čistota a pohodlí opravdu stojí za to (teď to zní jako z reklamy :lol: , ale opravdu to tak je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný