Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
holky díky za odpovědi, jsem si pořád říkala že ta soda nemůže přece být tak škodlivá když se všude sliz propaguje jako eko prostředek ![]()
já sliz používám už dva roky a jsem spokojená, teda nestačí na skvrny od jídla hlavně ovoce, ale ty mi nevypere ani Missiva nebo Ecover ![]()
kromě praní s ním myju i koupelnu , záchod a podlahu
jednou jsem ho zkoušela dát i do myčky ale pak všechny skleničky byly zapatlaný, ono asi i ostatní nádobí . ale to nebylo vidět
takže do myčky se neosvědčil ![]()
teď jsem si stáhla ten soubor o eco čištění a pylně studuju ![]()
Katy , manžel je s trikem velmi spokojený. Má i ty spodní boxerky. Běhá v tom, prádlo je vždy úplně propocené, ale on na sobě tu vlhkost necítí, vůbec to nesmrdí potem, pral zatím jednou.
Je?tě něco o zeolitech - u? jsem se zmiňovala, ?e zeolity jsou dvojí-
přírodní a chemicky vyrobené. Ty samozřejmě zaná?ejí řeky a je to fujtajbl.
Přidám je?tě pár info zkopírovaných z netu:
Zeolit je připraven syntetickým, tedy chemickým postupem . Je to látka, která je nerozpustná a funguje jako iontoměnič. To znamená, ?e čím tě??í je kationt, tím lépe je zeolitem vázán. Zeolit je v přírodě nerozlo?itelný.
100% přírodní zeolitový minerál sopečného původu. Je vysoce porézní, má schopnost na základě výměny iontů absorbovat velké mno?ství látek ?kodlivých rybám.
Schindeleho minerály
Jejich pevný základ tvoří přírodní ZEOLITY, které jedinečným přírodním způsobem ře?í nejen nedostatek minerálů a stopových prvků, ale k tomu je?tě doká?í čistit za?ívací ústrojí včetně trávicího traktu zaneseného nestrávenými zbytky potravy.
Informací je mo?né samozřejmě dohledat daleko víc.
No a z toho usuzuju, ?e zeolitové změkčovadlo od Sodasanu přírodě prospívá.
Už jsem to sem jednou psala, ale nějak to zapadlo
. Zkoušel jste někdo to olivové mýdlo od Imse?Je to pravé marseilské mýdlo?
Ajule píše:
Už jsem to sem jednou psala, ale nějak to zapadlo. Zkoušel jste někdo to olivové mýdlo od Imse?Je to pravé marseilské mýdlo?
Nejsem si jistá na 100%, ale pravděpodobně z něj mám teď udělaný sliz. Je velmi dobré, zatím nejelepší mýdlový sliz, ale nemám srovnání s jinými marseillskými mýdly.
Elizo máš prosím i srovnání slizu z Imse mýdla a řeckého olivového, co mají v bioobchodu? To vychází zatím asi nejlépe cenově a mělo by snad být 100% přírodní.
Bohužel neumím vložit odkaz, je v přírodní kosmetice - ostatní - kosmetika Olivia. Čisté olivové mýdlo z Řecka, 100% rostlinné. Tradiční olivová kostka mýdla je přírodní a čistý prostředek, obsahuje 80% olivového oleje, který blahodárně působí na pokožku a vlasy. Kůže a vlasy ošetřované olivovým mýdlem si ponechávají vlhkost, pružnost a ohebnost. Neobsahuje žádné živočišné tuky a barviva. Pro svoje vynikající vlastnosti je velmi žádané v mnoha státech světa, vhodné i pro vegany. Složení: olivový olej, voda, sůl, kyselina citronová (přírodní vyvažovač pH). Původ: Řecko.
Aquanela píše:Schindeleho minerály
Jejich pevný základ tvoří přírodní ZEOLITY, které jedinečným přírodním způsobem ře�í nejen nedostatek minerálů a stopových prvků, ale k tomu je�tě doká�í čistit za�ívací ústrojí včetně trávicího traktu zaneseného nestrávenými zbytky potravy.
S těmi jsem se setkala, užívali to tchánovci. Ale nic bližšího nevím, tenkrát mě to nezajímalo.
Co je tedy přesně napsáno na tom změkčovadle od Sodasanu? A kolik bys toho dala na kýbl slizu? Já chci i nadále dělat hotový sliz, protože s ním pak čistím umyvadlo, vanu a hajzlík.
Jo a myslíš, že to změkčovadlo má i desinfekční účinky jako soda?
Ajule , srovnání bohužel nemám. Tohle mýdlo je fakt dobré, jak máme ale tvrdou vodu, neobejdu se bez aviváže. A s Ulrichem aviváž používat nemusím, proto je to pro mě výhodnější.
at Andya: jeste k te popalenine a jizvicce. Az se to malemu zahoji, tak mu tu jizvicku taky muzes masirovat sipkovym olejem. Mi osobne hodne pomohl na silenou jizvu po cisari. Taky se mi osvedcil krem z Aloe very namichany s propolisem. Ta jizva pak pekne zmekla. Ale to pro tveho bobiska asi nebude aktualni. Tato receptura je spis na velike pooperacni jizvy, ktere se sily a jsou tvrde. ![]()
at Ajule: prosim te, jak koupes sve dite v tom jedlem skrobu? Ja mam doma atopika/exematika a vzdy patram po novym zpusobech setrneho osetreni pokozky. ![]()
K tomu vareni, oblibeny recept na upravu tofu je tezko tak pres net, nevim, jake tofu jsi koupila. Je tofu „sametove“ (mekke a drolici se ), tofu tvrde, tofu marinovane, uzene, predsmazene. Kde jsi ho koupila? V normalnim kramku, nebo nekde v specializovanem obchode. Mi se temer nikdy nepodarilo uvarit tak dobre, jako to byva treba v japonskych, nebo asijskych restauracich. Asi na to maji nejaky svuj specialni figl.
Tahini je skvele (je to pasta z rozemletych sezamovych semen, ma trosinku nahorklou chut), plne mineralu a jinych fajnot, ktere jsou zdravi prospesne (hlavne vapnik). Ja ho nekdy pridavam rozmichane ve vode jako super zahustovadlo a dochucovadlo tesne pred dokoncenim „ciny“. Pekne to zhoustne a nabyde zajimave chuti. Jinak se pridava do takovych tech pomazanek blizkeho a stredniho vychodu (mrkni na marokanskou, libanonskou nebo podobnou kuchini a potkas se s tim vsude). ![]()
Jen dodatek k jahlum, nejdulezitejsi je to spareni, jinak ti chutnaji horce. Ja i muj prdola je ma moc rad.
Na pohanku si musis zvyknout, muj maly ji basti naprosto bez problemu, ale ja jsem si taky zvykala. A ta barva, sedofialova, hmmmmmmm, nam.
Z pohanky me NIKDY nenadymalo, je to zvlastni, nema to zadny lepek a naopak si vzdy pripadam na rozdil od chleba, ktery miluji ale je na me traveni smrtonosny, takova lehka, neplynata. ![]()
Quinoa je pseudoobilovina jihoamerickeho puvodu (hlavne Bolivie a Equdor) a pestovala se uz pred tisici lety Mayi a Inky jako posvatna plodina (podobne jako amaranth). Roste na lavovitych pudach ve vysokych nadmorskych vyskach. Opet nema lepek, proto je velice dobre ztravitelna, dobre se z ni vari, nam chutna a ma spoustu mineralu a vitaminu. Mrkni na net, fakt ji moc doporucuji. Nazyva se plodinou noveho tisiceleti, kvuli svym super vyzivnym hodnotam. Da se koupit v obchodech se zdravou vyzivou. ![]()
V olivovem oleji bych nesmazila, netoleruje vysoke teploty!!!
Marketa
Děkuju za přivítání
a Libusko děkuju za složení „jaru“, bohužel mě ale moc nepotěšilo
Možná je eko šetrnější než ten obyčejnej, ale na Ecover apod. teda nemá. To je škoda, asi ani ten prášek nebude úplně eko.
Praní je pro mě ted aktuální, dodělávám Missivu a znova do ní jít nechci, je sice EŠV, ale složení úplně super není. Ostatní eko se sem dováží a to se mi taky nelíbí…
Jaky je rozdil holky mezi ruznymi druhy Marseiskeho mydla? Prodavaji ho v ruznych tvarech i gramazich a ja si nejsem jista, ktere by se na nastrouhani k pouziti do slizu hodilo? Jsou asi mydla vyhradne urcene na prani a potom mydla ke kosmetickym ucelum. V obchode mi nikdo neporadi. ![]()
našla jsem českou prodejnu oblečení z konopí, tedy směs s bavlnou 50/50%.
http://lenorek.mysteria.cz/damy.htm
taky tahle je zajímavá, bohužel nemá e-shop a je v Ústí nad Orlicí
www.smilingsun.cz
Koukám, že se tady zase probírá sliz a tak mám pocit, že jsem to dřív asi pochopila špatně? Já dávám jedno mýdlo Omnio /250 g/ a poprvé jsem to nechala rozpustit, pak dolila do 10 l a přidala sodu práškovou 75 g (tedy 1/4 balení, jak jsem si někde přečetla). Pak jsem zase četla jiný „recept“ a sice jedno mýdlo, rozpustit v trochu vody, sodu přidat, ale 150 g a pak dolít vodou. Tak jsem to teď udělala 2× a mám tam takové hrudky
. Poraďte, prosím!! Asi dávám moc mýdla ??
Ahoj Pimpo
tak opisuju údaje z pytlíku změkčovadla Sodasan
Určeno pro změkčování vody při praní ve tvrdé vodě. Neobsahuje fosfáty.
Použití:
Optimalizuje působení mýdlového pracího prostředku ve tvrdé vodě.
Dávkování:
Středně tvrdá voda 10 ml = 1 PL
Tvrdá voda 20 ml = 2 PL
Velmi tvrdá voda 30 ml = 3 PL
Složení:
100% zeolit
Upozornění:
Zachovejte mimo dosah dětí. Zamezte styku s očima. Při zasažení oči důkladně vypláchněte vodou a vyhledejte lékařskou pomoc.
Bohužel Ti jinak neporadím to dávkování, protože jak jsem psala já mýdlo pouze nastrouhám a dávám 1 odměrku olivového mýdla (veliká jako polévková lžíce, koupila jsem jí na Biosféře a je to vlastně odměrka do myčky) a 1 odměrku toho změkčovadla (máme středně tvrdou vodu).
K bílému přidávám ještě 1 odměrku bělidla. Fakt je to úžasně pohodlné, všechno se bez problémů rozpouští - fakt jsem spokojená.
Holky - strašně moc děkuji za všechny rady k té popálenině dcerušky. Jste zlaté! Teď jsme toho měli více, a tak jsem nestihla odpovídat, jen jsem si to tu 2× v rychlosti pročetla. Chtěla jsem psát včera večer, žel jsem usla u malé. Takže ještě jednou díky. Andrea