Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6358
15.1.08 09:05

Možná se už ptal někdo přede mnou, ale zatím jsem se neprokousala celou touto diskuzí takže je jednodušší se zeptat: jaké máte zkušenosti s ekologickými přípravky do myček nádobí? Já zatím vyzkoušela jen Sodasan tablety a leštidlo a docela dobrý. Ale s Ecoverem nebo Sonettem zkušenost nemám tak bych vás poprosila o radu a vaše postřehy. Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.08 09:12
LuckaJ píše:
Možná se už ptal někdo přede mnou, ale zatím jsem se neprokousala celou touto diskuzí takže je jednodušší se zeptat: jaké máte zkušenosti s ekologickými přípravky do myček nádobí? Já zatím vyzkoušela jen Sodasan tablety a leštidlo a docela dobrý. Ale s Ecoverem nebo Sonettem zkušenost nemám tak bych vás poprosila o radu a vaše postřehy. Díky :wink:

Lucka, myslím, že najlepšie vychádzali tablety Ecover :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
15.1.08 09:51
LuckaJ píše:

Dlouho jsem používala Sodasan prášek, vycházel cenově nejlépe a zdá se mi, že nemyl nijak hůř než Ecover tablety. Teď mám tablety Ulrich a taky dobrý. Leštidlo jsem zkoušela Ecover i Ulricha a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
15.1.08 12:07
Limana píše:
Děkuju za přivítání :) a Libusko děkuju za složení „jaru“, bohužel mě ale moc nepotěšilo :( Možná je eko šetrnější než ten obyčejnej, ale na Ecover apod. teda nemá. To je škoda, asi ani ten prášek nebude úplně eko.
Praní je pro mě ted aktuální, dodělávám Missivu a znova do ní jít nechci, je sice EŠV, ale složení úplně super není. Ostatní eko se sem dováží a to se mi taky nelíbí…

Ahojky, můžeš mi prosím napsat, co přesně Tě na „jaru“ od Eurony nepotěšilo? V čem neni dost eko? Ona Eurona nemá ekologickou známku, je to „pouze“ ekologicky šetrný výrobek, tak by mě zajímalo, v čem pokulhává. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
15.1.08 12:20

Leeloo - mít tvrdou vodu, tak myslím že ten filtr by byl dobrý řešení. Tady v Praze je voda v pohodě, takže k pračce filtr nemáme, ale koupili jsme odchlorovací filtr ke sprše. Už ho máme skoro rok, myslím že je na rok a půl. Jeho funkčnost už teď neposoudím, v zimě máme kůži sušší tak jako tak. Rozdíl snad poznám, až dodělá - snad se to nějak projeví. V začátku jeho používání se mi zdálo, že je voda jiná (resp. já nejsem tak vysušená).
I když´s mi s tím pračkovým filtrem na:,–(ila brouka do hlavy.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.1.08 14:06
Libuska píše:Ahojky, můžeš mi prosím napsat, co přesně Tě na „jaru“ od Eurony nepotěšilo? V čem neni dost eko? Ona Eurona nemá ekologickou známku, je to „pouze“ ekologicky šetrný výrobek, tak by mě zajímalo, v čem pokulhává. díky.

No asi takhle :) na porovnání:
Složení Ecoveru (z Biosféry):
15 - 30% anionických a neionických povrchově aktivních čistících látek rostlinného původu, více než 30% vody,méně než 5% pšeničná bílkovina, aloe vera, sůl, přírodní vůně, biologicky rozložitelné konzervanty

Vím, že Eurona neprezentuje přírodní složení, ale ekologickou šetrnost, ale na mě je to prostě „chemický“ moc. U prostředku na nádobí předpokládám, že se úpně dokonale neopláchne = jím ho. Propylen glykol je v kosmetice fuj (silné dráždění pokožky, možné poškození jater a ledvin..), takže ho nechci ani jíst ani si v něm máchat ruce :) Odradil mě na první pohled a ostatní složky už jsem neřešila…

U pracího prášku jsem asi ochotná tu přírodnost i oželet, pokud bude z ČR, ale musí být co nejvíce ekogicky šetrný = to je právě ta značka EŠV. Kdyby jí Eurona měla, tak se můžu spolehnout, že splňuje určité požadavky na rozložitelnost, ale to nemají.. :roll:
Asi jim napíšu mejla, jestli můžou nějak deklarovat rozložitelnost :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
15.1.08 14:23

Libusko můžu tě ještě poprosit, jaký je dávkování u těch pracích prášků?
Mě napadlo koupit ho ségře, která pere v komerci, přece jenom aspoň nemá plnidla… to je jedinej eko bod, kterej euroně (možná zatím) přiznávám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
15.1.08 19:27

Limano , Euronu jsme tu už před časem řešily. Taky jsem na jejich web kdysi narazila, dokonce jsem tam psala, odpověď byla sáhodlouhá v tom smyslu, že certifikace (ekologičnosti) je strašně drahá bla bla bla. A podle diskuzí i jinde na netu je zřejmé, že i přes výzvy p.Černý nikdy žádné potvrzení ekologičnosti nedoložil a se složením dělá tajnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
15.1.08 22:32

Pimpo , kdyz jste ze sestky, jakeho mate pediatra?? (my jsme tedy ze sedmicky, ale stehujeme se na sestku, takze mame pediatra uz tam) … a kde budes rodit, jestli muzu byt zvedava? Drzim palecky, hodne stesti!

miquel , zadna alchymie, my jsme se do toho pustili aniz bysme nad tim moc premysleli - a vyslo to ;) … pokud to chces na jistotu, tak si vsechno priprav, nejprve si ohrej olej na tech 55 a zkus ho na nich udrzet, pak udelej ten louh (bude mnohem teplejsi) ono to chladne docela rychle, takze udrzuj olej stejne teply a jakmile Ti vychladne ten louh tak sup, pekne to smichat … ale my jsme to delali prakticky soucasne a nejak to vyslo … jistota je vsak jistota :) …

mejte se krasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
16.1.08 10:46

Bluesky díky :) , ušetřila jsi mi práci, na takovou odpověď zvědavá nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
16.1.08 11:07

Kokon máme od Agua Aurea a pračkový od nich stojí 620,–- a náhradní náplň 340,–-. Snad tam zavolám a vyptám se na životnost a jestli to v Praze má nějaký význam, voda tu fakt není tvrdá (aspoň u nás).
 http://www.aqua-aurea.cz/vyrobky.php

Aluško chodíme k Medkové na břevnovskou polikliniku. Rodit budu tradičně v Motole, máme to nejblíž atd atd.

A díky holky za držení palců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
16.1.08 23:54

Teda Pimpo, nějak hrozně rychle to uteklo od chvíle, kdys na nás vybalila ten „čtyřlístek“ - koukám, že už je to fakt za pár. Tak ať je všechno O.K.! http://www.sirmi.ic.cz/smajl/109.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
17.1.08 10:19

Ahoj všichni. Ráda bych se zeptala, jestli existuje nějaký ekologický tuhý nebo gelový čistič na wc. Myslím ten jak se věší do záchodové mísy. Zatím jsem na to nikde nenarazila, tak se ptám tady. Třeba mi poradíte. Díky moc. Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
17.1.08 10:24

Bluesky, i mě to strašně rychle uteklo. A říkají to všichni a mě stejně tak utíkají těhotenství ostatních 8O . Tak nevím čím to je, doufám že takhle nehodlá utéct i zbytek života :? .

Nemůžu najít kdes psala o tom pohlcovači pachů. Ani se holkám nedivím, že jim to nevoní, ono to je tak na hraně. Mám citronový a používám ho jen velmi zřídka, když se mi smrádek v koupelně zdá vražednější než použití tohohle :lol: . Co mi třeba taky nepříjemně smrdí je WC čistič od Ecoveru. A ten sprej od Justu mi silně evokuju záchodovou vůni :lol: , i když jinak je příjemný. A pak si doma přírodně zavoň :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
17.1.08 10:48

Pimpo,také se přidávám k ostatním a držím všechny palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný