Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Lucko mě většinou sliz ztuhne, ale už se taky stalo, že neztuhnul (bylo to z marseillského mýdla) a na prací schopnost to nemělo žádný vliv
. Nevím, čím to bylo, poměr mýdlo/soda byl stejný jako obvykle. Ale podle mě to fakt ničemu nevadí
.
irenn píše:
Lucko mě většinou sliz ztuhne, ale už se taky stalo, že neztuhnul (bylo to z marseillského mýdla) a na prací schopnost to nemělo žádný vliv. Nevím, čím to bylo, poměr mýdlo/soda byl stejný jako obvykle. Ale podle mě to fakt ničemu nevadí
.
Aha. Já to taky dělala z marseillského mýdla, tak to možná bude ono. Ale pere fakt dobře. Dnes mi přišlo tekuté mýdlo na skvrny od Sonnetu, tak jsem zvědavá.
Lucka , ja robím sliz z marseillského mydla už skoro 2 roky. Niekedy stuhne, niekedy menej, ale na kvalitu prania to nemá vplyv ![]()
Díky všem za info ohledně nádobek do pračky, celkem mě o zajímalo ![]()
Tento nebo příští týden se chystám na výrobu slizu z marseillského mýdla, tak jsem zvědavá, celkem by se mi líbilo, kdyby byl řidší, protože ho mívám děsně hustý, ať dám sody, kolik chci.
Mohu mít dotaz asi trochu od věci?
Co si myslíte o indukčním ohřevu? Dívala jsem se na receptář při skládání plen a zmiňovali tam, že při tomto způsobu vaření se ušetří 30-40% energie oproti elektrickému sporáku. Nevím, jak by vyšlo porovnání indukce x sklokeramika.
Uvažuji co pořídit do nové kuchyně. Poradíte? Jde mi o hledisko zdravotní a pokud máte některá zkušenosti, tak i úspora energie. Díky.
Ahoj Ajule
S indukcí nemám vůbec žádné zkušenosti, ale tady ohledně energie, návratnosti, nádobí by Ti možná mohlo trochu pomoci
http://www.ekolist.cz/dotaz.shtml?…
Mě by taky docela zajímalo jak je to se zdravotní závadností/nezávadností, jen jediné jsem někde slyšela, že vaření jde hodně rychle a tedy určitá potravina nemá dostatek času na dokonalou úpravu „skrz naskrz“, ale jak říkám, nemůžu za ty info ručit, snad Ti ještě holky poradí víc a lépe.
Ještě jsem chtěla poprosit, jak to děláte, když vkládáte odkaz a místo celého zkopírovaného řádku tam dáte libovolné slovo na které pak stačí kliknout a odkaz se otevře? Moc se mi to líbí, ale neumím to… předem děkuju za vysvětlení.
Aquanelo, ten odkaz musí vypadat nějak takto:
Najdete to zde . Nápověda se Ti zobrazí, když najedeš myší na tlačítko URL při psaní příspěvku ![]()
Irenn , taky zdravím, zrovna minulý týden jsem holkám na přír. kosmetice psala, kam ses asi ztratila… To je fajn, že nikam
.
Jenom takový postřeh - v neděli jsem jen tak přecvakávala tv programy a na ČT2 byl dokument o rapperech, jak natáčí hudbu a tak a byl záběr na týpka, jak stojí u kuchyňské linky - a u dřezu měl Ecover
.
Spes_neprihlasena píše:
to KatyK: Ahoj Katy, psala jsem Ti SZ, jestli k Tobě dorazili penizky za BL, ale zapomněla jsem heslo na emimino a nevim, jestli jsi mi odepsalamohla bys mi pls napsat přímo sem? Moc díky
Spes, napsala jsem Ti smsku.
Děkuju Hermínko móc
Teda zkoušela jsem to asi 50× … tupoň, ale zdařilo se ![]()
zkouška
Dneska jsem šla kolem Palladia a koupila jsem rovnou novej prací gel Sonnet, když mi tak dobře pere
. A chci se zeptat, kdo v něm perete taky, jestli jste to zkoušeli i s tím změkčovačem vody. Přemýšlela jsem, jestli ho taky rovnou nepořídit, když to doporučujou. Ale gel mi pere dobře i bez, tak jsem nakonec nic nekoupila. Proto mě zajímá, jestli je tam nějaký rozdíl, pokud to někdo máte ozkoušené.
Katy to je fajn, že rapper dělal skrytou reklamu
.
Tak jsem v pondělí zavítala po delší době taky do „zdravé výživy“ u nás ve městě. V poslední době jsem hodně objednávala z netu, tak nebyla potřeba. Ale překvapilo mě příjemně, že zase o něco rozšířili sortiment. Tak jsem tam zas nechala peněz ![]()
Taky jsem tam koupila ta konopná semena a dala je podle návodu na obalu naklíčit. Psali tam, že se mají na noc namočit do vody a pak jen vlhčit a nechat naklíčit. Jenže já je včera dala do misky na vlhký ubrousek a dneska jsem koukla a vidím plíseň
. Jak nakličujete vy? Ale nemám na to žádný přístroj, tak něco obyčejného.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, co je to „čisté nakličovadlo“? To zas píšou na jiných semínkách určených ke klíčení.
A pak ještě jeden dotaz, koupila jsem si pšenici kamut, tak by mě zajímalo jak ji připravujete.
Moc díky za pomoc.
LuckaJ píše:Taky jsem tam koupila ta konopná semena a dala je podle návodu na obalu naklíčit. Psali tam, že se mají na noc namočit do vody a pak jen vlhčit a nechat naklíčit. Jenže já je včera dala do misky na vlhký ubrousek a dneska jsem koukla a vidím plíseň. Jak nakličujete vy? Ale nemám na to žádný přístroj, tak něco obyčejného.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, co je to „čisté nakličovadlo“? To zas píšou na jiných semínkách určených ke klíčení.
Lucka, myslím, že minimálne jednoduché naklíčovadlo potrebovať budeš
Ja mám dve http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?…
a http://www.biosfera.cz/…ucts_id/3435
Na konopné semienka ti bude stačiť aj menšie.
Klíčim asi mesiac a plieseň sa mi zatiaľ nespravila ![]()
=http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/70/products_id/3435tu
http://xman.idnes.cz/…man-styl.asp?…