Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
12.2.08 09:23
  • Citovat
  • Upravit
2093
12.2.08 11:11

Lucko mě většinou sliz ztuhne, ale už se taky stalo, že neztuhnul (bylo to z marseillského mýdla) a na prací schopnost to nemělo žádný vliv :wink: . Nevím, čím to bylo, poměr mýdlo/soda byl stejný jako obvykle. Ale podle mě to fakt ničemu nevadí :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
12.2.08 11:43
irenn píše:
Lucko mě většinou sliz ztuhne, ale už se taky stalo, že neztuhnul (bylo to z marseillského mýdla) a na prací schopnost to nemělo žádný vliv :wink: . Nevím, čím to bylo, poměr mýdlo/soda byl stejný jako obvykle. Ale podle mě to fakt ničemu nevadí :) .

Aha. Já to taky dělala z marseillského mýdla, tak to možná bude ono. Ale pere fakt dobře. Dnes mi přišlo tekuté mýdlo na skvrny od Sonnetu, tak jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.08 11:46

Lucka , ja robím sliz z marseillského mydla už skoro 2 roky. Niekedy stuhne, niekedy menej, ale na kvalitu prania to nemá vplyv :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
12.2.08 12:28

Díky všem za info ohledně nádobek do pračky, celkem mě o zajímalo :wink:
Tento nebo příští týden se chystám na výrobu slizu z marseillského mýdla, tak jsem zvědavá, celkem by se mi líbilo, kdyby byl řidší, protože ho mívám děsně hustý, ať dám sody, kolik chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
12.2.08 12:43

Mohu mít dotaz asi trochu od věci?
Co si myslíte o indukčním ohřevu? Dívala jsem se na receptář při skládání plen a zmiňovali tam, že při tomto způsobu vaření se ušetří 30-40% energie oproti elektrickému sporáku. Nevím, jak by vyšlo porovnání indukce x sklokeramika.
Uvažuji co pořídit do nové kuchyně. Poradíte? Jde mi o hledisko zdravotní a pokud máte některá zkušenosti, tak i úspora energie. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
12.2.08 15:15

Ahoj Ajule
S indukcí nemám vůbec žádné zkušenosti, ale tady ohledně energie, návratnosti, nádobí by Ti možná mohlo trochu pomoci
http://www.ekolist.cz/dotaz.shtml?…
Mě by taky docela zajímalo jak je to se zdravotní závadností/nezávadností, jen jediné jsem někde slyšela, že vaření jde hodně rychle a tedy určitá potravina nemá dostatek času na dokonalou úpravu „skrz naskrz“, ale jak říkám, nemůžu za ty info ručit, snad Ti ještě holky poradí víc a lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
12.2.08 15:26

Ještě jsem chtěla poprosit, jak to děláte, když vkládáte odkaz a místo celého zkopírovaného řádku tam dáte libovolné slovo na které pak stačí kliknout a odkaz se otevře? Moc se mi to líbí, ale neumím to… předem děkuju za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
12.2.08 16:44

Aquanelo, ten odkaz musí vypadat nějak takto:
Najdete to zde . Nápověda se Ti zobrazí, když najedeš myší na tlačítko URL při psaní příspěvku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
12.2.08 19:47

Irenn , taky zdravím, zrovna minulý týden jsem holkám na přír. kosmetice psala, kam ses asi ztratila… To je fajn, že nikam :D.

Jenom takový postřeh - v neděli jsem jen tak přecvakávala tv programy a na ČT2 byl dokument o rapperech, jak natáčí hudbu a tak a byl záběr na týpka, jak stojí u kuchyňské linky - a u dřezu měl Ecover :lol:.

Spes_neprihlasena píše:
to KatyK: Ahoj Katy, psala jsem Ti SZ, jestli k Tobě dorazili penizky za BL, ale zapomněla jsem heslo na emimino a nevim, jestli jsi mi odepsala :oops: mohla bys mi pls napsat přímo sem? Moc díky

Spes, napsala jsem Ti smsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
13.2.08 10:09

Děkuju Hermínko móc :D Teda zkoušela jsem to asi 50× … tupoň, ale zdařilo se :)
zkouška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
13.2.08 16:14

Dneska jsem šla kolem Palladia a koupila jsem rovnou novej prací gel Sonnet, když mi tak dobře pere :lol: . A chci se zeptat, kdo v něm perete taky, jestli jste to zkoušeli i s tím změkčovačem vody. Přemýšlela jsem, jestli ho taky rovnou nepořídit, když to doporučujou. Ale gel mi pere dobře i bez, tak jsem nakonec nic nekoupila. Proto mě zajímá, jestli je tam nějaký rozdíl, pokud to někdo máte ozkoušené.

Katy to je fajn, že rapper dělal skrytou reklamu :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6358
13.2.08 23:29

Tak jsem v pondělí zavítala po delší době taky do „zdravé výživy“ u nás ve městě. V poslední době jsem hodně objednávala z netu, tak nebyla potřeba. Ale překvapilo mě příjemně, že zase o něco rozšířili sortiment. Tak jsem tam zas nechala peněz :oops:
Taky jsem tam koupila ta konopná semena a dala je podle návodu na obalu naklíčit. Psali tam, že se mají na noc namočit do vody a pak jen vlhčit a nechat naklíčit. Jenže já je včera dala do misky na vlhký ubrousek a dneska jsem koukla a vidím plíseň :cry: . Jak nakličujete vy? Ale nemám na to žádný přístroj, tak něco obyčejného.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, co je to „čisté nakličovadlo“? To zas píšou na jiných semínkách určených ke klíčení.
A pak ještě jeden dotaz, koupila jsem si pšenici kamut, tak by mě zajímalo jak ji připravujete.
Moc díky za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.08 09:44
LuckaJ píše:Taky jsem tam koupila ta konopná semena a dala je podle návodu na obalu naklíčit. Psali tam, že se mají na noc namočit do vody a pak jen vlhčit a nechat naklíčit. Jenže já je včera dala do misky na vlhký ubrousek a dneska jsem koukla a vidím plíseň :cry: . Jak nakličujete vy? Ale nemám na to žádný přístroj, tak něco obyčejného.
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, co je to „čisté nakličovadlo“? To zas píšou na jiných semínkách určených ke klíčení.

Lucka, myslím, že minimálne jednoduché naklíčovadlo potrebovať budeš :wink: Ja mám dve http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?…
a http://www.biosfera.cz/…ucts_id/3435
Na konopné semienka ti bude stačiť aj menšie.
Klíčim asi mesiac a plieseň sa mi zatiaľ nespravila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.08 09:46

=http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/70/products_id/3435tu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie