Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Goody, prosím tě, jaký přesně rostlinný prostředek na nádobí máš na mysli? Já jsem uvažovala, že si něco objednám třeba z Biosféry, tam mají taky něco na nádobí v balení 1litr.
Tobě vadí ta parfemace gelu na praní? Mi to přijde jako vůně nějakého laciného tekutého mýdla z obchodu, ale prášek do myčky mi voní ![]()
Radu, mně ten prášek na nádobí přijde moc silně navoněný, ale vůně gelu na WC mi zas sedne. Ten na praní právě ještě nemám, zkusím ho v nejbližší době.
S tím oplachováním nádobí, když není myčka, to nevidím tak černě. Já to umyju ve dřezu a pak krátce opláchnu pod tekoucí vodou. Teď s tou Celestinou je to jiné než s jarem, protože tolik neulpívá na rukách ani nádobí, takže to jde rychleji smýt. Od Urtekramu prostředku, to je ten přírodní, si slibuju ještě víc, když je z čistě rostlinných složek. Je na www.urtekram.cz :
Čistící prostředek na nádobí
Složení:
extrakt z přesličky, mýdlo z kokosového oleje a kukuřičného cukru, kyselina citrónová, mořská sůl, olej z citrónu
Popis:
Použití do myčky: 2ml na rodinnou dávku nádobí
500ml - 84 Kč
ks
S tou myčkou se mi to ale zdá divné ![]()
Stefinko , dík za reakci, moc mě to potěšilo, protože na praní se mi ten náš gel fakt líbí, prádlo je po něm moc příjemné.
Holky, plánuju výlet do Brna, nevíte některá o nějakém natur obchodě? Tady je to docela bída.
aaliana
Goody, na ten prostředek na nádobí jsem koukala, má hodně sympatické složení ![]()
Já jsem nejdříve myslela, že objednám z Biosféry (mimo jiné ) prostředek na nádobí 1 litr za cca 80Kč, je to o dost levnější než ten Urtekram. Zkoušel ho někdo?
Ale ještě uvidím, ten Urtekram je mi fakt sympatický ![]()
Stefinko moc díky za recept už ho mám uložený ![]()
Googdy já jsem taky z Hradce Králové (ale zatím lahve nepotřebuju). Taky mě děsně zaujal ten prostředek na mytí nadobí od Urtekram - máme taky myčku tak to je super přírodní složení, ALE právě tento prostředek (potraviny a kosmetiku distribuují i do obchodů v HK-mají to na webu) kromě jejich internetového obchodu asi nejde jinde sehnat a zřejmě to příjde hodně draho spolu s poštovným a balným (příklad: chci jen 1litr toho prostř. na nádobí za 131Kč +poštovné min 50-60kč jestli si dají nějaké balné 20 tak je to už cena dost děs-běs) kdyby se to dalo sehnat v nějaký prodejne nebo se podelit o poštovné…
Díky za uklidnění ohledně toho mýdla v pračce brzy vyzkouším váš recept!
Nevím kdo se to ptal ale další tekutý mýdlový prostředek v obchodech do AUTOMATKY je OMINO BIANCO krásně voní a základ je z marseilského mýdla jen nevím jestli je to jen přírodní nebo do toho něco přidávají.Jestli nekdo víte budu ráda.
ahojda
Luba
Lubo, tak jsem na to mrkla a prodejcem je naše hradecká Bazalka. Jednou jsem si v Bazalce objednávala něco od firmy Sonnentor, koření a čaje, ochotně mi při své dodávce objednali individuálně (co jsem si poručila), co normálně nevedli. Tohle by určitě také šlo u nich domluvit.
Jo, akorát ale nevím, nedovedu si představit, že by to bylo účinné na ruční i strojové mytí, a 2 ml dávkování to se mi zdá málo.
Když bys to chtěla vyzkoušet a nechtěla platit poštovné, já ti přiobjednám jednu lahev do mého balíku, který plánuji asi za měsíc.
Ahoj holky,
Jednou jste tady psaly neco o prirodnim oleji ktery odpuzuje hmyz a klistata muzete mi napsat ktery to byl a jak se pouziva??
Moc dekuju Maty
Maty, přečti si to tady: http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…štěte&clanek=357
Mycí prostředek na nádobí Urtekram vysušuje trošku víc ruce než Ecover s Aloe vera.
ahoj do diskuze, pekne se to tu hejba
na strasnou spoustu veci bych i odpovidala, uplne me svedi prsty
zatim jen nejdulezitejsi:
aaliano, solar jen na vodu, na vyrobu elektriny je potreba ty kremikovy bunky, ty na kolene nevyrobis
jinak rozmaryna ma i kompostovatelny plinky, vlozky ta firma nedela, ty jsem nasla fakt jen v angli, nejspis pro vas vyrobim e shop, uz vymyslejte jmena
(silena-matka.com?)
http://www.rozmaryna.cz/…uct_info.php?…
v nedeli uzaviram objednavky mooncupu, jeste dva by nam bodly, dianka uz se mi hlasila? s tema nickama to neni tak jednoduche ![]()
a dik za ty linky na vyrobu mydla, ja jsem taky takovy blby vegetarian, co se meje jelenem :-/ (nebo kravou?)
krasny vikend
bora
Ahoj mamky ekoložky,
chci se zeptat k máchání prádla v octové vodě. Pomáhá to i na odstranění statické elektřiny? Nebo na to je jiný trik?
Díky.
Karolinka
Statickou elektřinu ocet myslím neodstraní, ale protože nenosím punčocháče a sukně, tak mi to nevadí, ani jsem si nevšimla, že by se něco dělo.
Boro a co nejjednoduššího používáš na podlahu? Nějak nejsem schopná si vybrat ani mezi dvěma či třemi prostředky, tak jsem včera do kýblu dala horkou vodu a ocet a bylo to super. Stejně co používám švédské utěrky si vystačím jenom s vodou. Na podlahu ji ještě nemám.
Stefinka
karolinko ja myslim, ze to i statickou odstrani, ale my mame samou bavlnu, tak moc nevim. jo deti mely par svetriku
odstranilo.
stefinko my podlahy jeste nemame moc hotove, ty stare koberce vysavam, beton nemeju, koupelnu kuchyn (kachle) jsem zatim vzdycky vzala prostredkem na nadobi (ulrich, pouzivam univerzalne), ale kdyby byly jine povrchy (a nestavba), pouzivala bych tu hadru s mikrovlakna, co s ni umyvam okna, jsou i cele
y se smetakem na veskerou domacnost, tam neni potreba chemie zadna.
bora
Holky, plánuju výlet do Brna, nevíte některá o nějakém natur obchodě? Tady je to docela bída.
aalianaAaliano, v Brně jsem našla tohle:
Manna - Zdravá výživa Křížová 8
Natura Viva, Koliště 5
LUMO natur s.r.o., Tkalcovská 869/1
Vegetariánská restaurace a prodejna SPIRÁLA, Kosatcová 1 (Divišova čtvrť)
Lékárna u Rubínu, Makovského nám. 2 (Žabovřesky)
Pí-centrum, Nováčkova 58 (Husovice)
Ani jedno neznám, mám to z katalogu členů Pro-Bio.
Lubo, nemela bys v te knizce (nebo nevedel byste nekdo jiny) jak vyrobit mydlo z olivoveho oleje? diky Janca