Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím, co vše (a k čemu)nakupujete na Fichemě? Chystám se objednat perkarbonát, kyselinu citronovou, tabletovanou sůl. Tak co ještě, aby se mi vyplatilo poštovné? ![]()
Vichrice:Na mě je feel eco moc navoněné.Po mnoha letech praní v Ecoveru, případně ve slizu, jsem u první lahve měla naprosto stejný dojem. Tohle teda ne, to nemůžu, řekla jsem si…
Univerzální čistící prostředek vyrábí Feel Eco taky, zatím jsem nezkoušela, ještě spotřebovávám jiné a dost mi vyhovuje sliz.
Právě končíme s první lahví Feel Eco prostředku na (ruční mytí) nádobí. Ecover mi přišel lepší, ale uvidím, jak jsem zmínila, chci podpořit domácí výrobu. Frosh či Natur z DM jsem kdysi zkoušela, když Ecover na nádobí výrazně zdražil, ale nevyhovovaly mi vůbec.
WC gel z Feel určitě taky vyzkouším, až spotřebuji stávající Frosh. Ten mi přišel velmi dobrý, ale jak jsem již zmínila…
.
A cena taky není zanedbatelná. Feel Eco prací gel 1,5 litru kupuji v Greenwave při platbě v hotovosti a se zákaznickou kartou za 161,– Kč.
Příspěvek upraven 08.08.12 v 23:04
Tak třeba mu taky přijdu na chuť. Vyrábí se v továrně, kde mí rodiče 20 let pracovali a pomalu tovtam krachovalo. Tak jsem ráda, že se výroba obnovila a vydalivse i timto směrem.
@robínek píše:
Prosím, co vše (a k čemu)nakupujete na Fichemě? Chystám se objednat perkarbonát, kyselinu citronovou, tabletovanou sůl. Tak co ještě, aby se mi vyplatilo poštovné?
brala jsem tam ještě tea tree oil a TAED
Krásný, bezva, děkuju vám všem za rady a ochotu se podělit.
![]()
budu postupně pročítat a zkoušet ![]()
Ještě mně napadlo - mastnotu odstraňuje kyselina.. Tudíž by do myčky místo jaru měla stačit kyselina citronová ![]()
@Amber_1977 píše:
Ještě mně napadlo - mastnotu odstraňuje kyselina.. Tudíž by do myčky místo jaru měla stačit kyselina citronová
podle mě kyselina akorát zreaguje s tím perkarbonátem a na nádobí žádný efekt mít nebude. Zkus si smíchat ocet s pekarbonátem, to je sajgon. Bála bych se, že bouchne myčka.
@Lama Lama píše:
podle mě kyselina akorát zreaguje s tím perkarbonátem a na nádobí žádný efekt mít nebude. Zkus si smíchat ocet s pekarbonátem, to je sajgon. Bála bych se, že bouchne myčka.
@Lama Lama píše:
No tak, pak dát do jednoho fochu perkarbonát a do oplachu kyselinu či ocet.. A taky to musí stačit, ne?
Prosím jak dávkujete ekoprášek + perkarboš (+taed) do pračky? Jak jsem četla, perkarboš sám tedy nestačí, takže kolik mám dát karboše, kolik ecoveru?
A na barevné prádlo používáte tedy jen ekoprášek, případně ocet do přihrádky na aviváž (i na černé?)?
@Eliška píše:
Prosím jak dávkujete ekoprášek + perkarboš (+taed) do pračky? Jak jsem četla, perkarboš sám tedy nestačí, takže kolik mám dát karboše, kolik ecoveru?
A na barevné prádlo používáte tedy jen ekoprášek, případně ocet do přihrádky na aviváž (i na černé?)?
ekoprášek dávkuju podle návodu nebo o trochu míň a perkarboše k tomu tak lžíci, ale jen k bílému. Barevné bělit nechci
TAED do pračky nedávám, bílé peru na 60, tak není třeba. Na berevné používám jen Frosch a rozmíchanou citronovku. Prádlo mi přijde měkčí než s octem a není cítit. A ktomu kapičku litsea cubeba, protože úžasně voní. Ale při sušení se vyvětrá
Nicméně to většina aviváží taky…
Do myčky mám perkarboš už smíchaný s TAEDem v piksle. Míchala jsem to od oka, má ho tam být 3-5%
Nemít e-mimino, peru pořád ještě v Persilu ![]()
@Jitu2 Díky! Frosch má i ekoprášek? Znám od něj jen čisticí krém na povrchy.
Jinak já umělé bílé peru na 40, takže Taed uplatním. S tou citronovkou jsem zaváhala, tu jsem neobjednala
Balík z Fichemy dnes došel ![]()
@Eliška píše:
@Jitu2 Díky! Frosch má i ekoprášek? Znám od něj jen čisticí krém na povrchy.
Jinak já umělé bílé peru na 40, takže Taed uplatním. S tou citronovkou jsem zaváhala, tu jsem neobjednalaBalík z Fichemy dnes došel
jj, mají gel. Teda není to 100% eko, jsou v něm fosfonáty, ale zase dobře pere. Je to těžký… ![]()
Já asi z ecoveru přejdu na feel eco, taky se mi nechce kupovat něco z Belgie. Když jsme bydleli v Belgii, bylo to ok
Akorát Feel eco mohli pojmenovat nějak česky ![]()
Asi dnes zkusím dát do myčky ten perkarboš + ecover"jar". Jsem zvědavá, jak to umyje.
@Amber_1977 píše:
No tak, pak dát do jednoho fochu perkarbonát a do oplachu kyselinu či ocet.. A taky to musí stačit, ne?
Já nemám moc mastné nádobí, tak to celkem stačilo, ale přece jen jsem nebyla tak spokojená jako s tabletami DenkMit Nature, nebylo to nějak ono. Teď mi přišla nová dávka perkarbonátu, tak to zkusím s tím jarem.