Ekologická domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
8.8.12 22:38

Prosím, co vše (a k čemu)nakupujete na Fichemě? Chystám se objednat perkarbonát, kyselinu citronovou, tabletovanou sůl. Tak co ještě, aby se mi vyplatilo poštovné? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
8.8.12 22:59
Vichrice:Na mě je feel eco moc navoněné.
Po mnoha letech praní v Ecoveru, případně ve slizu, jsem u první lahve měla naprosto stejný dojem. Tohle teda ne, to nemůžu, řekla jsem si…
Pak jednou Ecover neměli a koupila jsem znovu Feel Eco, neměla jsem čas běžet jinam. A už jsem u něj zůstala. A zvykla si. Z uloženého prádla nic navoněného necítím. Naopak z dlouho nepoužitých věcí vypraných v Ecoveru jsem vždycky po čase cítila závan zatuchlého oleje. Peru ve Feel Eco, protože stojím o to, abychom měli domácí ekologickou značku. Čímž nemyslím ty pseudoekologické a přes distributory prodávané, jako např. Eurona apod. Ecover na bílé možná bude o nějaký stupeň ekologičtější, protože nepoužívá vůbec optické zjasňovače, ve Feel nějaké minimální množství je, ale on ten dovoz Ecoveru z daleka má taky svoje dopady. Takže něco za něco.

Univerzální čistící prostředek vyrábí Feel Eco taky, zatím jsem nezkoušela, ještě spotřebovávám jiné a dost mi vyhovuje sliz.

Právě končíme s první lahví Feel Eco prostředku na (ruční mytí) nádobí. Ecover mi přišel lepší, ale uvidím, jak jsem zmínila, chci podpořit domácí výrobu. Frosh či Natur z DM jsem kdysi zkoušela, když Ecover na nádobí výrazně zdražil, ale nevyhovovaly mi vůbec.

WC gel z Feel určitě taky vyzkouším, až spotřebuji stávající Frosh. Ten mi přišel velmi dobrý, ale jak jsem již zmínila… ;).

A cena taky není zanedbatelná. Feel Eco prací gel 1,5 litru kupuji v Greenwave při platbě v hotovosti a se zákaznickou kartou za 161,– Kč.

Příspěvek upraven 08.08.12 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
8.8.12 23:03

Tak třeba mu taky přijdu na chuť. Vyrábí se v továrně, kde mí rodiče 20 let pracovali a pomalu tovtam krachovalo. Tak jsem ráda, že se výroba obnovila a vydalivse i timto směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
8.8.12 23:20
@robínek píše:
Prosím, co vše (a k čemu)nakupujete na Fichemě? Chystám se objednat perkarbonát, kyselinu citronovou, tabletovanou sůl. Tak co ještě, aby se mi vyplatilo poštovné? ;)

brala jsem tam ještě tea tree oil a TAED

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
9.8.12 08:36

Krásný, bezva, děkuju vám všem za rady a ochotu se podělit. ;) :kytka:
budu postupně pročítat a zkoušet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.8.12 09:21

Ještě mně napadlo - mastnotu odstraňuje kyselina.. Tudíž by do myčky místo jaru měla stačit kyselina citronová :think:

• Citovat
  • Upravit
81481
9.8.12 09:27
@Amber_1977 píše:
Ještě mně napadlo - mastnotu odstraňuje kyselina.. Tudíž by do myčky místo jaru měla stačit kyselina citronová :think:

podle mě kyselina akorát zreaguje s tím perkarbonátem a na nádobí žádný efekt mít nebude. Zkus si smíchat ocet s pekarbonátem, to je sajgon. Bála bych se, že bouchne myčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.8.12 09:43
@Lama Lama píše:
podle mě kyselina akorát zreaguje s tím perkarbonátem a na nádobí žádný efekt mít nebude. Zkus si smíchat ocet s pekarbonátem, to je sajgon. Bála bych se, že bouchne myčka.
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.8.12 10:16
@Lama Lama píše:
podle mě kyselina akorát zreaguje s tím perkarbonátem a na nádobí žádný efekt mít nebude. Zkus si smíchat ocet s pekarbonátem, to je sajgon. Bála bych se, že bouchne myčka.

No tak, pak dát do jednoho fochu perkarbonát a do oplachu kyselinu či ocet.. A taky to musí stačit, ne?

• Citovat
  • Upravit
17974
9.8.12 10:29

Prosím jak dávkujete ekoprášek + perkarboš (+taed) do pračky? Jak jsem četla, perkarboš sám tedy nestačí, takže kolik mám dát karboše, kolik ecoveru?
A na barevné prádlo používáte tedy jen ekoprášek, případně ocet do přihrádky na aviváž (i na černé?)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.8.12 13:51
@Eliška píše:
Prosím jak dávkujete ekoprášek + perkarboš (+taed) do pračky? Jak jsem četla, perkarboš sám tedy nestačí, takže kolik mám dát karboše, kolik ecoveru?
A na barevné prádlo používáte tedy jen ekoprášek, případně ocet do přihrádky na aviváž (i na černé?)?

ekoprášek dávkuju podle návodu nebo o trochu míň a perkarboše k tomu tak lžíci, ale jen k bílému. Barevné bělit nechci :) TAED do pračky nedávám, bílé peru na 60, tak není třeba. Na berevné používám jen Frosch a rozmíchanou citronovku. Prádlo mi přijde měkčí než s octem a není cítit. A ktomu kapičku litsea cubeba, protože úžasně voní. Ale při sušení se vyvětrá :( Nicméně to většina aviváží taky…
Do myčky mám perkarboš už smíchaný s TAEDem v piksle. Míchala jsem to od oka, má ho tam být 3-5%
Nemít e-mimino, peru pořád ještě v Persilu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
9.8.12 14:32

@Jitu2 Díky! Frosch má i ekoprášek? Znám od něj jen čisticí krém na povrchy.
Jinak já umělé bílé peru na 40, takže Taed uplatním. S tou citronovkou jsem zaváhala, tu jsem neobjednala :( Balík z Fichemy dnes došel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
9.8.12 14:42
@Eliška píše:
@Jitu2 Díky! Frosch má i ekoprášek? Znám od něj jen čisticí krém na povrchy.
Jinak já umělé bílé peru na 40, takže Taed uplatním. S tou citronovkou jsem zaváhala, tu jsem neobjednala :( Balík z Fichemy dnes došel :palec:

jj, mají gel. Teda není to 100% eko, jsou v něm fosfonáty, ale zase dobře pere. Je to těžký… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17974
9.8.12 14:48

Já asi z ecoveru přejdu na feel eco, taky se mi nechce kupovat něco z Belgie. Když jsme bydleli v Belgii, bylo to ok :lol: Akorát Feel eco mohli pojmenovat nějak česky :nevim:
Asi dnes zkusím dát do myčky ten perkarboš + ecover"jar". Jsem zvědavá, jak to umyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.8.12 14:54
@Amber_1977 píše:
No tak, pak dát do jednoho fochu perkarbonát a do oplachu kyselinu či ocet.. A taky to musí stačit, ne?

Já nemám moc mastné nádobí, tak to celkem stačilo, ale přece jen jsem nebyla tak spokojená jako s tabletami DenkMit Nature, nebylo to nějak ono. Teď mi přišla nová dávka perkarbonátu, tak to zkusím s tím jarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný