Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsme u innogy, 2+1, v bytě jsme dva. Záloha na plyn (jen sporák) 160 Kč, záloha na elektřinu 700 Kč, vyúčtování vždycky vyjde +- 100 Kč.
Ale teď bude ta sazba jiná, než když jsme podepisovali smlouvu my.
Elektriku máme Eon. Plyn nevedeme vůbec.
Kolik platí jiní, taková informace tobě nepomůže, že každý má jinak velké bydlení. Jinak třídu u el. spotřebičů, jinak zateplené. Takže nejde srovnávat. My máme všude podlahové topení na 160 m2 ze 200m2 (ten zbytek je garáž, kde se netopí, ale strop v garáži je zateplený).
Tzn. máme nárok na snížený tarif, když topíme el. a máme větší odběr celkově doma. Letos máme místo původních 10 cm zateplení, které má 20cm (důvodem je zakrytí kastlu venkovních žaluzií, které si dáváme).
Běžně se platilo 4,5 tis. měsíčně a kolem 15 tis. každý rok vraceli. Příští rok se uvidí, kolik pocítíme zdražení.
Měli jsme v životě eon, innogy a hlavně čez.. Já fakt nejsem příznivec nedůvěryhodných překupníků, což se bohužel pro x tisíc domácností aktuálně potvrdilo…
mám apku čez-online, vše si tam řeším sama (zálohy, vyúčto, přeplatky), nikam nemusím volat, psát… ceny asi nic moc a bude hůř, ale co už no.. energie obecně půjdou brutálně nahoru.. jsou venku nové ceníky a kdo nemá fix (nám bude končit) - tak zapláče - včetně nás..
byt 3+1 s bojlerem na noční proud záloha 1200 stačí tak tak, chalupa s nejnižší sazbou a bojlerem (a sporákem, wi-fi, lednice, tv, mw) 1000 Kč a došel mi nedoplatek 6 litrů…
záleží jak ohříváte vodu, jak topíte a zda přítápíte (nám to zavinil hlavně loňský silvestr, pár dní jsme tam pouštěli střídavě přímotopy a to opravdu - ale OPRAVDU - nebylo moudré
)
Informace, ze mam u e.onu nejakych 1700 za vysokej tarif a tisicovku za nizkej, je ti prdu. Ted je cena na burze jinde, musis se podivat do ceniku jednotlivych dodavatelu. Pokud mas byt a nejakou normalni spotrebu, troufam si rict, ze bude jedno, koho zvolis. Treba u elektrickeho vytapeni kvuli spotrebe to uz nejakou roli hrat bude.
My jsme u ČEZu, ale kolik platim ti nic neřekne, zaprvé je každá domácnost jiná a zadruhé budeš mít jiné podmínky, než jsme měli my, když sme k nim šli ![]()
@smajlik345 píše:
Potřebuje dodavatele elektřiny a plynu. U koho jste, kolik platíte atd?
To ti je k prdu. Každej má cenu takovou, kterou si dokáže domluvit a kdy to uzavíral.
Já hlavně nikde neumím zjistit kdo z dodavatelů zůstal a kdo končí.
Protože mi nebereme přímo od Bohemia energy, ale od někoho kdo je pod nimi a tedy se jmenuji jinak. Upřímně jsem do dneška nevěděla, že pod Bohemia Energy patří
@smajlik345 píše:
Já hlavně nikde neumím zjistit kdo z dodavatelů zůstal a kdo končí.
Protože mi nebereme přímo od Bohemia energy, ale od někoho kdo je pod nimi a tedy se jmenuji jinak. Upřímně jsem do dneška nevěděla, že pod Bohemia Energy patří
Kdo je tvuj DPI? Zustan u nej, na alternativni dodavatele kasli, ted je to moc velky risk.
Inogy a ČEZ, dlouhé roky, nikdy jsem nešla po nějakých nabídkách a ted se mi to zda se vyplatí. Ale kolik platíme ti stejne k ničemu nebude. Záleží na spoustě věcí
@větvička1 píše:
Kdo je tvuj DPI? Zustan u nej, na alternativni dodavatele kasli, ted je to moc velky risk.
Měli jsme ČEZ před x lety jsme díky aukci, která se u nás konala šli k X Energie.
Upřímně jsme u nich byli dlouho, neměli jsme měsíčně velké zálohy a přesto nám vždy vraceli.
Plyn je pouze sporák, plynové topení se zrušilo.
Elektřinu jsme měli vždy i u čezu noční, denní proud. Topíme dřevem, máme zplynovací kotel. Takže spotřeba elektřiny nebyla nikdy velká
Mam inogy plyn 180 ( jen na vaření) ektrinu 800. Byt 3+1, 2 dospělí a 2 deti. Posledni 2 roky mi vraceli pár tisíc a mam čerstvě zafixovano na 3 roky, takže to naštěstí nemusím řešit. Horší je to s autem, které me živí a CNG vyletelo raketove nahoru ![]()
Potřebuje dodavatele elektřiny a plynu. U koho jste, kolik platíte atd?