Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@carsa tak nikdo nechce dojet do práce spocenej jako prase. Ne každej se může hnedka vysprchovat a převléct.
@carsa píše:
Ne, považuju elektrokola, elekrokoloběžky a podobné nesmysly v naší líné, tlusté společnosti s nulovou fyzičkou a bídným zdravotním stavem za naprosté zlo. Navíc je to silně neekologické.
Ano, souhlasím. Ale bavme se o elektrovehiklech jako o alternaci dopravního prostředku, ne jako náhradu pohybu.
@Zumpa píše:
Ano, souhlasím. Ale bavme se o elektrovehiklech jako o alternaci dopravního prostředku, ne jako náhradu pohybu.
jo, to souhlas. Pak jde ještě o to, kde ty lidi s tim jezdí. Na chodníku jsou s tim jsou prostě nebezpečný. I na té stezce je to prostě jiný - normálně člověk sice koloběžku/kolop taky na třicet rozšlape, když chce, ale v tom městě, kde musí furt brzdit, to za tu námahu nikomu nestojí. Na tom elektru stačí otočit rukou. Po silnici, at si jezdí, ale tam jsem skoho nikoho nevidě. a
Moje teta jezdí na elektrokole do práce. Ona nemá řidičák a mít nebude. Když se nedá na kole, tak jede autobusem. Ale to je prostě zdržení. Že je závislá na čas, kdy jede autobus. Takhle sedne na kolo a jede.
To jen moje děti mají ten křáp el. koloběžku na hraní na zahradě.
Plus rozšiřuje akční radius do míst, kde by člověk, kvůli vzdálenosti, váhal se vydat na výlet. ![]()
@M_Vladim píše:
Plus rozšiřuje akční radius do míst, kde by člověk, kvůli vzdálenosti, váhal se vydat na výlet.
coz vidím částečně jako problém. Přeplněné hory elektrocyklisty, kteří by se tam jinak nikdy nevydali.
Lidem se zdravotním handicapem a důchodcům, které to dostane do přírody, na tom fandím. Zdravým linym čtyřicátníka a padesatnikum ne. Zdravým pracujícím, co to používají jako dopravní prostředek - tam jim taky famdim, pokud tím neomezují nebo dokonce neohrožuje běžné chodce. Ale elektrobezky na silnici prakticky vidět není, všichni jezdí po chodnících. Teď, alespoň Praha.
Nějak člověk začít musí, anebo ne? Jenže třeba z centra Prahy je to třena i 10 km, než se člověk vůbec někam dostane. Takže ujede 20 km jen proto, aby si zajezdil…
A třeba dát 50 km na koloběžce už je docela porce. ![]()
@M_Vladim píše:
Nějak člověk začít musí, anebo ne? Jenže třeba z centra Prahy je to třena i 10 km, než se člověk vůbec někam dostane. Takže ujede 20 km jen proto, aby si zajezdil…
A třeba dát 50 km na koloběžce už je docela porce.
tak elektrobezka rozhodně nebude na sportování.
@Lama Lama píše:
tak elektrobezka rozhodně nebude na sportování.
Cituji se:
Plus rozšiřuje akční radius do míst, kde by člověk, kvůli vzdálenosti, váhal se vydat na výlet. ![]()
Dva odkazy na legislativu:
www.garaz.cz/…zky-21005987
www.hradeckralove.org/…okol/d-70399
![]()
Za mě lepší určitě elektrokolo, než koloběžka, mám od els-moto, ale to je můj názor, když už fakt lezu po 4 z práce a nemám auto, tak je kolo záchrana. Když mám jiný dny chuť, tak si prodloužím trasu.