Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
prosím o radu, kde si kupujete boty vy, které máte široké nohy? Mám velikost 42 a v nejširším místě cce 11 cm. Když mám velké štěstí, jsou mi některé boty od Rieker nebo Tamaris, sportovní Columbia, ale to je spíš o náhodě u konkrétního typu a většinou jde o zavřené boty. Zkusila jsem teď dvoje barefoot a celkem to jde. Žabky si už roky kupuji pánské, ale teď bych ráda nějaké letní boty, které se dají vzít šatům - balerínky, sandále. Nemáte prosím tip na takto široké? Na BF sandále jsem se dívala, ale přijdou mi úzké a noha lezoucí z boty fakt není nic hezkého ![]()
Děkuji za případné tipy ![]()
A co jsi zkoušela za barefoot? Jsou širší, užší. Tak si nech poradit.
Já nakupuji v littleshoes.cz
@Russet podívám se, děkuju ![]()
@Lama Lama mám dvoje Zkama, jinak tady jsem botky sledovala a nakonec asi i odtud objednam, kdyz nikdo neprijde s nejakym tipem na extra sirku jinde ![]()
Taky mám široký a ještě k tomu ploché. Ledasjaké boty mi nesednou a tak nejčastěji nakupuji v lékárně. Jsou sice krapet dražší než klasika v obchodě, ale za to si můžu být jistá, že budu chodit jako na obláčku, nebudou bolet nohy a nebudou mě nijak tlačit. Barefooty jsem si vyráběla sama. Není to tak moc složité.
Délka chodidla je důležitější, než velikost. A taky výška nártu, pata.
Sandálky třeba Tikki, Protetika jsou široké. No bare baleríny jsou věda
Saltic by mohly padnout
Skvělá je skupina na Fb Barefoot https://www.facebook.com/…ejenprodeti/?… a Zdravé neobouvání https://www.facebook.com/…07739011438/?…
@NEITIRI jednou jsem byla v prodejne zdravotni obuvi, zkousela jsem leccos, hezke boty ve vetsi sirce proste nevyrabeji, vetsinou to byly „babickovske“, na coz se po tricitce uplne necitim. Kazdopadne jedny jsem si nakonec odnesla, i kdyz se mi moc nelibily, ale rikala jsem si, ze budou pohodlne. Asi do tydne jsam je reklamovala, protoze se v nich propadla klenba…
@Fiducia Ano, vím, spíš jsem tím chtěla poukázat na to, že noha není jen široká, ale i dlouhá
Líbí s mi právě Tikki a Be Lenka, takže zvažuji zkusit ty. Ale říkám si, kdyby se objevila další značka, třeba jsem na ni jen nenarazila ![]()
@peee123 Zkus v Globuse prodávají boty značky JANA jsou úžasné, měkké, pohodlné i ty na podpadku a velikost i 42 dámské a nejsou pro staré babky.
Mám stejný problém, ztotožňuji se s léty ověřenými značkami, které uvádíš ty. S elegantními páskovými botkami jsem to dávno vzdala. Od jara do podzimu nosím trekové sandály značky Lizard, ani k té letní sukní to není úplně tragédie
… V rezervě mám jako trochu elegantnější verzi pantofle Rieker. Večerní společenské akce, které vyžadují lodičky vždy těžce přetrpím (a vždy nosím boty na přezutí na cestu tam a zpět) ![]()
@Coleta vyzkoušeno, jsou úzké, nesedly mi ani jedny a to jsem vyzkoušela možná desítky, stejně tak Josef Seibel…
@peee123 Josef Seibel…je úzký. Škoda, tyto boty jsou pohodlné.
@czaky o lodičkách si po porodech nechávám jen zdát
taky mám teď trekové sandále (pánské O'neill), i ty žabky řeší leccos, ale do práce si je vzít nemůžu, smíme nosit jen páskové sandále a být celé léto v dlouhých kalhotách kvůli botám, to se mi nechce
@peee123 leda ušít na míru - třeba Jenom leather dělá sandály na míru pěkné, Zkama, Kaku, Rachell…
@peee123 jenže velikost není vypovídající. Nosím 39-42 podle boty ![]()