Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Eliška. Michaela není hezké jméno. A že je Elišek hodně? No a? Je to lokální a generace tvé Elišky bude málo četná, už jenom z toho, co tady čtu, že Elišku neee, protože jich je hodně. Nejde o četnost, ale o to, jestli je jméno hezký přece. A taky bych koukala na význam. Jestli se vám líbí Eliška, dejte jí. Jestli se vám víc líbí Michaela, dejte jí.
@Liška32 píše:
A co že se vám všem Eliška tak nelíbí? Mě přijde právě taková klasika, libozvučné jemné, něco jako Adélka nebo Linda. Teda takový mám z toho jména pocit. Prostě pěkné, jen je jich všude plno…ale to jediné mě právě odrazuje
To jediné by ti právě mohlo být úplně fuk. ![]()
Tady je to za me hodne vyrovnany souboj. Jsou to dobra jmena, ani jedno z nich me nemuze nijak „urazet“. Argument, ze jmeno Eliska je prilis detinske, bych smetla ze stolu, protoze i dospelym nebo starym Michaelam se vzdy rika Misa. V tomhle jsou ta jmena na stejne vlne, proto se vam asi libi obe.
Kdyz jsem se nemohla rozhodnout mezi jmeny, prihlizela jsem k nomenologii, numerologii a datu svatku. Vyznamove je to opet vyrovnane, ani jedno z tech jmen nema vyznam nic moc. Svatek maji obe v rijnu. Z hlediska numerologie vyhrava Eliska.
@Anonymní píše:
Mám v rodině Elišku a já jsem Michaela, proto taky anonym.Za mě Michaela, Eliška se mi nelíbí, je velmi časté dávané a má méně variant jména (Eliška, Eli) než Michaela.
Michaela - Michala (nesnáším, takhle mi říkal učitel, když jsem dostala špatnou známku), Miša, Miška, Mišelin, atd..
Myslim, ze i tady je to vyrovnany souboj. Zdrobneliny Misa, Miska, Miselin jsou vlastne porad jenom Misa. Stejnym zpusobem muzu pracovat se jmenem Eliska - Eli, Elinka, Elis, El, Elísek, Elišák…
@Liška32 píše:
@1Pears1 to je jasné, že budeme vybírat podle sebenejvíc mě právě nahlodává malá dcerka, která hladí bříško a všude povídá, že bude Elinka. Té když jsem se ptala na Míšu, tak to rázně zamítla. Já vím, že děti nerozhodujou, ale je to divný pocit, dát jiné jméno, než ona už půl roku opakuje (zaslechla rodinnou konverazci)
U nas takto ‘rozhodla’ taky dcera. Vybirali jsme ze dvou jmen, ale bylo to fakt 50:50 a nemohli jsme se rozhodnout. Dcera miminko v brisku zacala nazyvat jednim z jmen a oslovovat ho tak, no a bylo vybrano.
Z vaseho vyberu bych asi vybrala Misu, ale libi se mi vic Michala nez Michaela.
@Anonymní píše:
Už jsem dávno dospělá, ale Míšo se představují dodnes. Mě se to líbí a všichni to akceptují a říkají mi Míšo
Ja znam muze, ktery se v dospelosti predstavuje jako Dáda. Mne se takove predstavovani se nelibi. Kdyz se mi Eliska predstavi jako Eliska, prijde mi to v poradku. Kdyz se mi Stepanka predstavi jako Stepanka, prijde mi to v poradku. Kdyz se mi Anna predstavi jako Anicka, nelibi se mi to. Ale co clovek, to nazor.
@Anonymní píše:
Mám v rodině Elišku a já jsem Michaela, proto taky anonym.
Za mě Michaela, Eliška se mi nelíbí, je velmi časté dávané a má méně variant jména (Eliška, Eli) než Michaela.
Michaela - Michala (nesnáším, takhle mi říkal učitel, když jsem dostala špatnou známku), Miša, Miška, Mišelin, atd..
Docela dlouho v dětství se mi jméno Michaela nelíbilo. Časem se to zlepšilo. Ale když mi někdo řekl Michalo, tak jsem prostě neslyšela, to není mé jméno.
Taky to byla Míša, Míška Mišalinka, ve škole Mišelin ![]()
Michaela. Krásné elegantní jméno. Hodí se pro ženu každého věku. Eliška, Anezka hrůza.
@Zeoli píše:
To jediné by ti právě mohlo být úplně fuk.
Jenže já to beru tak, že jména máme, aby nás odlišovaly. Nejsem ani fanynka podobných jmen pro sourozence. Tak když dám Elišku, kterou má každý druhý, jdu trochu proti svému přesvědčení
Kromě toho ale na ní nic negativního neshledávám.
@p.Zv. ano, svátek bych chtěla v říjnu. To pro mě bylo trochu „znamení“, když mě Míša napadla a zjistila jsem, že opravdu taky slaví v říjnu tak, jak jsem si představovala. Minule jsem měla ve výběru i Ninu, ale teď mám pocit, že to není „ono“. Celkově je říjen docela plodný na moje oblíbená jména ![]()
@Liška32 píše:
Jenže já to beru tak, že jména máme, aby nás odlišovaly. Nejsem ani fanynka podobných jmen pro sourozence. Tak když dám Elišku, kterou má každý druhý, jdu trochu proti svému přesvědčeníKromě toho ale na ní nic negativního neshledávám.
Jméno tě od okolí neodliší. Odlišíš se svojí individualitou.
Michaela se mi nelíbí….Mííša…hrozný. Představím si plyšovýho medvěda a nanuk.
Eliška se mi líbí, ale nedala bych, protože je to všude samá Eliška, El(l)inka.
@Liška32 píše:
@p.Zv. ano, svátek bych chtěla v říjnu. To pro mě bylo trochu „znamení“, když mě Míša napadla a zjistila jsem, že opravdu taky slaví v říjnu tak, jak jsem si představovala. Minule jsem měla ve výběru i Ninu, ale teď mám pocit, že to není „ono“. Celkově je říjen docela plodný na moje oblíbená jména
Ja bych z rijna dala Olivii. Nebo Beatu.