Elterngeld a Kindergeld
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj, to mě teda mrzí, v jaké jsi situaci
žiju v Bavorsku, tak trochu vím,…
V německu se musí žádat, když tam pracuje a odvádí daně živitel rodiny - jak je to ale, když spolu nežijete a on neplatí, to bohužel nevím ![]()
zkus se přidat k nám do skupinky na fb Maminky v Německu… holky tam mají kontakty i na právníky. Vím, že jsou agentury, co vyřizují papíry v Německu.
http://www.nemecke-pridavky.cz/
http://pomocsnemeckymiurady.cz/
ještě bych ale napsala sem, na krajské zastupitelství úřadu práce !!! vysvětlila situaci a že jsi opravdu v tíživé živ. situaci a co máš teda dělat!!!
pravidla přednosti vyplácení v EU jsou tady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 píše:
Ahoj, to mě teda mrzí, v jaké jsi situacižiju v Bavorsku, tak trochu vím,…
V německu se musí žádat, když tam pracuje a odvádí daně živitel rodiny - jak je to ale, když spolu nežijete a on neplatí, to bohužel nevím
zkus se přidat k nám do skupinky na fb Maminky v Německu… holky tam mají kontakty i na právníky. Vím, že jsou agentury, co vyřizují papíry v Německu.http://www.nemecke-pridavky.cz/
http://pomocsnemeckymiurady.cz/ještě bych ale napsala sem, na krajské zastupitelství úřadu práce !!! vysvětlila situaci a že jsi opravdu v tíživé živ. situaci a co máš teda dělat!!!
Jé, Káťo děkuji moc za informace. No mě paní poslala do emailu jak je to doopravdy se zastavovanim českeho rodicaku než se vyřídí německy. Pošlu ti to do zprávy ten screen. Dovedela jsem se o nějakém úřadu Jugendamt v Nemecku kde by mi prej pomohlo kdybych ho tam udala za neplacení výživného v ČR ale to je zase tak já nemám auto takže se tam nemám jak dostat aspoň do Chamu a neumím německy abych řekla situaci. Prej mají své státní právníky kteří spolupracují s Jungendamtem.
- Citovat
- Upravit
@Káťa19 píše:
Ahoj, to mě teda mrzí, v jaké jsi situacižiju v Bavorsku, tak trochu vím,…
V německu se musí žádat, když tam pracuje a odvádí daně živitel rodiny - jak je to ale, když spolu nežijete a on neplatí, to bohužel nevím
zkus se přidat k nám do skupinky na fb Maminky v Německu… holky tam mají kontakty i na právníky. Vím, že jsou agentury, co vyřizují papíry v Německu.http://www.nemecke-pridavky.cz/
http://pomocsnemeckymiurady.cz/ještě bych ale napsala sem, na krajské zastupitelství úřadu práce !!! vysvětlila situaci a že jsi opravdu v tíživé živ. situaci a co máš teda dělat!!!
Tak zrovna ta paní Hošková v Klatovech mi řekla že bez jeho spolupráce semnou nic dělat nebude. Až paní z agentury v Tachově řekla že ho k tomu vůbec nepotrebuju.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jé, Káťo děkuji moc za informace. No mě paní poslala do emailu jak je to doopravdy se zastavovanim českeho rodicaku než se vyřídí německy. Pošlu ti to do zprávy ten screen. Dovedela jsem se o nějakém úřadu Jugendamt v Nemecku kde by mi prej pomohlo kdybych ho tam udala za neplacení výživného v ČR ale to je zase tak já nemám auto takže se tam nemám jak dostat aspoň do Chamu a neumím německy abych řekla situaci. Prej mají své státní právníky kteří spolupracují s Jungendamtem.
chtělo by to si informovat, zda to nelze zaslat písemně… s malými dětmi samoživitelka asi těžko pojedeš takvou dálku ![]()
máš někoho známého, kdo umí německy? jinak mám kontakt na překladatelku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak zrovna ta paní Hošková v Klatovech mi řekla že bez jeho spolupráce semnou nic dělat nebude. Až paní z agentury v Tachově řekla že ho k tomu vůbec nepotrebuju.
ahaaa… hlavně nedovol, aby si zařídil vyplácení Kindergeld na své konto… snad ti teda pomůže
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káťa19 píše:
chtělo by to si informovat, zda to nelze zaslat písemně… s malými dětmi samoživitelka asi těžko pojedeš takvou dálku
máš někoho známého, kdo umí německy? jinak mám kontakt na překladatelku
Právě že nemám. Psala jsem jim tam email přes překladač a vubec na to nereagovali. Popisovala jsem jim celou situaci. A právě paní co bydlí v Nemecku 18 let tak mi řekla že by bylo dobré tam jet poprvé osobně. Takže jsem zase v pasti. Prej se musím legitimovat u toho úřadu. Jakoby to nestačilo poslat screenama.
- Citovat
- Upravit
@Káťa19 píše:
ahaaa… hlavně nedovol, aby si zařídil vyplácení Kindergeld na své konto… snad ti teda pomůže
Káťo, on tam je od 24.6.2019 poprvé v Nemecku. Takže snad si to nezaridil tak brzy a nestihli mu to ještě vyplatit. Protože já posílala žádost 22.11.2019.A když se prokáže že je pobíral neoprávněně tak je bude muset vrátít Familienkasse. Žádost je na mě a mají tam i rozsudky že mám děti já ve výhradní péči. Prosím tě má vliv jeho marozeni na přídavky z Německa?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nene je dávno vyloučeny z okruhu rodiny. Dělala jsem s nima X krát ty jejich protokoly a vylucovali jsme ho abych mohla pobírat přídavky z Čech. Prej je to tim že nemám pracovní poměr v ČR a on pracuje.
Je to tak, protože je rozdíl to, co se bere jako společně posuzované osoby pro účely sociálních dávek v ČR a to, že z hlediska legislativy EU jste jeho nezaopatření rodinní příslušníci. Tady info ke kindergeldu:
Kdo může žádat o Kindergeld po rozvodu?
Po rozvodu může žádat o Kindergeld pouze ten rodič, který žije s dítětem ve společné domácnosti. V případě neúplných rodin je častý případ, že otec pracuje v Německu a matka žije v Česku s dítětem. V tom případě může matka žádat o Kindergeld u německé Familienkasse. Otec sice v Německu pracuje, ale na Kindergeld nemá nárok, protože s dítětem nežije ve společné domácnosti.
Není možné, aby si o Kindergeld žádal rodič, který v Německu pracuje, ale s dítětem nežije ve společné domácnosti. Žádost o Kindergeld je možné podat pouze písemně u příslušné Familienkasse podle vašeho bydliště. Tu zjistíte snadno, když na stránce www.arbeitsagentur.de zadáte úplně dole v patičce svoje město nebo PSČ.
Nejlepší je zažádat si o příspěvky na děti ihned po nástupu do práce v Německu. Od ledna 2018 se peníze doplácí pouze 6 měsíců zpětně, takže čím později zažádáte, tím méně vám vyplatí zpětně.
TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE NIKAM JEZDIT NEMUSÍŠ!!! PODEJ TO PÍSEMNĚ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na ty dávky hmotné nouze ses na pracáku na dávkách ssp ptala? Na ty bys měla mít nějaký nárok, právě proto, že tvůj ex je z okruhu společně posuzovaných osob vyloučen. Jako nechápu tu úřednici, že ti aspoň neporadila, co máš dělat, když ti čmajzla jediný možný příjem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Je to tak, protože je rozdíl to, co se bere jako společně posuzované osoby pro účely sociálních dávek v ČR a to, že z hlediska legislativy EU jste jeho nezaopatření rodinní příslušníci. Tady info ke kindergeldu:Kdo může žádat o Kindergeld po rozvodu?
Po rozvodu může žádat o Kindergeld pouze ten rodič, který žije s dítětem ve společné domácnosti. V případě neúplných rodin je častý případ, že otec pracuje v Německu a matka žije v Česku s dítětem. V tom případě může matka žádat o Kindergeld u německé Familienkasse. Otec sice v Německu pracuje, ale na Kindergeld nemá nárok, protože s dítětem nežije ve společné domácnosti.Není možné, aby si o Kindergeld žádal rodič, který v Německu pracuje, ale s dítětem nežije ve společné domácnosti. Žádost o Kindergeld je možné podat pouze písemně u příslušné Familienkasse podle vašeho bydliště. Tu zjistíte snadno, když na stránce www.arbeitsagentur.de zadáte úplně dole v patičce svoje město nebo PSČ.
Nejlepší je zažádat si o příspěvky na děti ihned po nástupu do práce v Německu. Od ledna 2018 se peníze doplácí pouze 6 měsíců zpětně, takže čím později zažádáte, tím méně vám vyplatí zpětně.
TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE NIKAM JEZDIT NEMUSÍŠ!!! PODEJ TO PÍSEMNĚ.
JÁ jsem tu žádost poslala už písemně na Familienkasse i s rozsudkama a rodnyma listama děti. Jenže bylo prej už hodně případů kdy si otec zazada o Kindergeld a, nežil s dítětem a když se na to přišlo měl problém. Proto jemu nevěřím a nechtěl nám poslat potřebné podklady vyscreenovane takže v tom něco je. Takže jsme to udělali bez jeho spolupráce a jeho souhlasu. Jeho souhlas k tomu nepotrebuju když mám děti v péči já. Už to tam mají. Tak jsem zvědavá jestli mi dají vědět že žádal i on.
- Citovat
- Upravit
@Tiger-lily píše:
A na ty dávky hmotné nouze ses na pracáku na dávkách ssp ptala? Na ty bys měla mít nějaký nárok, právě proto, že tvůj ex je z okruhu společně posuzovaných osob vyloučen. Jako nechápu tu úřednici, že ti aspoň neporadila, co máš dělat, když ti čmajzla jediný možný příjem.
Cmajzla mi jak rodičovský příspěvek tak přídavky na děti. Chtěla bych vidět jestli by mi ten rok vraceli kdyby to v Nemecku neschválili. Budu podávat odvolání na ministerstvo sociálních věcí a práce. Jen co mi přijde to rozhodnutí. Vůbec mi neporadila nic ani příspěvek na bydlení vůbec nic. Hlavně že oni dosáhli toho ceho chtějí. Budu to řešit dál.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Cmajzla mi jak rodičovský příspěvek tak přídavky na děti. Chtěla bych vidět jestli by mi ten rok vraceli kdyby to v Nemecku neschválili. Budu podávat odvolání na ministerstvo sociálních věcí a práce. Jen co mi přijde to rozhodnutí. Vůbec mi neporadila nic ani příspěvek na bydlení vůbec nic. Hlavně že oni dosáhli toho ceho chtějí. Budu to řešit dál.
A ještě mi řekla že rodičovský příspěvek je jen dávka. Ano to je ale oprávněná když jsem doma s dítětem. Takže teď budu doma zadarmo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
JÁ jsem tu žádost poslala už písemně na Familienkasse i s rozsudkama a rodnyma listama děti. Jenže bylo prej už hodně případů kdy si otec zazada o Kindergeld a, nežil s dítětem a když se na to přišlo měl problém. Proto jemu nevěřím a nechtěl nám poslat potřebné podklady vyscreenovane takže v tom něco je. Takže jsme to udělali bez jeho spolupráce a jeho souhlasu. Jeho souhlas k tomu nepotrebuju když mám děti v péči já. Už to tam mají. Tak jsem zvědavá jestli mi dají vědět že žádal i on.
To tě informovat nebudou. Nejspíš jen zahájí nějaké správní řízení a ty dostaneš vyrozumění.
Ano, RP je dávka, je to zařazeno mezi sociální dávky, které nejsou navázané na předchozí příjem. Tvůj ex má samozřejmě vyživovací povinnost vůči tobě i dětem, ale teda nerozumím tomu, proč ti nesdělila možnost, jak čerpat nějakou dávku, která je právě navázaná na domácnost, tedy na ty společně posuzované osoby, vždyť jí muselo být jasné, že jsi ve špatné situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
To tě informovat nebudou. Nejspíš jen zahájí nějaké správní řízení a ty dostaneš vyrozumění.
Ano, RP je dávka, je to zařazeno mezi sociální dávky, které nejsou navázané na předchozí příjem. Tvůj ex má samozřejmě vyživovací povinnost vůči tobě i dětem, ale teda nerozumím tomu, proč ti nesdělila možnost, jak čerpat nějakou dávku, která je právě navázaná na domácnost, tedy na ty společně posuzované osoby, vždyť jí muselo být jasné, že jsi ve špatné situaci.
Vždyť jsem ji to tam říkala i s tou policii jak ma dluh na vyzivnem 50 000 a že můžu jít rovnou pod most s detma. Nezajímá je to z čeho člověk bude žít a co dá dětem. Strasny jednání tady na úřadě. Ještě tě nutí aby si to nejak zařídila aby otec spolupracoval. Když je to problemovy člověk a dělá to všechno schválně tak je jasne že s tím nic neudělám. A hlavně mě ignoruje.
- Citovat
- Upravit
Není to možné. O potravinách mi říkala jako je mouka a rýže ale o lednici, postelich atd. ne. To jsem vůbec nevěděla.