Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarlett2011
Globalni pohled na feminismus? Ne ja si opravdu myslim, ze ho chapes uplne jinak.
Vymluva na to, ze to cesi nemeli lehke je podle mne neopodstatnena. Komunisti se snazili „predehnat zapad“ takze vedci sanci meli.
To, ze se potkas s urednikem nebo doktorem jeste neznamena, ze se s nima stykas.A pokud na plne posouzeni prakticnosti staci 10 minut v ordinaci tak to je potom jina.
To jsi prece rikala ty, ze ty sama jsi doma a tvuj ma minimalni mzdu ne?
Ty proste nerozumis tomu, ze se snazim rict, ze nechci generalizovat za narod. Tak jak muzu rict ze mam nebo nemam rada brity? Ja mam rada urcite lidi a nekoho zase ne, ale nedelam si kvuli tomu obrazek o celem narodu. To ze ty jsi zvykla na neco jineho, pak prijedes nekam, kde to delaji jinak jeste neznamena, ze jsou neprakticti nebo hloupi.
Nabizi se otazka co tady delas, kdyz sou briti podle tebe tak hloupi?
Nic ukoncuju diskuzi nema to cenu. Nemyslim, ze je to tim, ze te nevidim ja si myslim ze te chapu moc dobre.
@Loki01
To, ze muj manzel mel minimalni mzdu, protoze se rekvalifikoval jeste neznamena, ze se stykam s Brity, kteri maji minimalni mzdu. Stykame se s podobne zalozenymi lidmi a vetsinou maji vysokou skolu, takze opravdu nehodnotim jen Brity bez vzdelani.
Ja se zase generalizovani nebranim, ale jen v nadnesenem slova smyslu. Klidne reknu, ze mam rada Italii, prestoze jsem byla jen na 10 mistech a o jinych mistech nic nevim. Muzu rict, ze miluju cokoladu a pritom jsou druhy, ktere nesnasim a o tom ja mluvim. Nemam rada Anglii, prestoze jsou mista, kde se mi moc libi a potkala jsem tu spoustu milych lidi.
A ver mi, ze me nechapes. Protoze uz jen takovy drobny fakt, kdybys me znala osobne, tak bys tu nikdy nepsala takoveto veci. Proste ja kdyz diskutuju, tak ty veci neberu asi tak vazne jako ty. Je to pro me zpestreni odpoledne, kdyz mi syn spi. Takze tak. Nic nemyslim ve zlem a kdyz oponuji zdanlive ostre, je to reakce na neprijemnost ze strany opacne.
Take se loucim. ![]()
Tak jsem se vratila z prochazky s malou a koukam ze diskuse se zatim ponekud zvrtla:) No, nevadi. I tak dekuji vsem za prispevky.
Jen maly dodatek pro posmevacky schovavajici se za anonymy: Emancipace je take o rovnych pravech. Emancipace zen je o rovnych pravech mezi muzi a zenami (mimo jine). Nes zacnu mit jizlive poznamky o hledani si vyznamu slova emancipace, nejdrive bych si jej radeji nasla sama. Ale schovavat se za anonym je jednodussi, ze?
@Mikita píše:
Tak jsem se vratila z prochazky s malou a koukam ze diskuse se zatim ponekud zvrtla:) No, nevadi. I tak dekuji vsem za prispevky.Jen maly dodatek pro posmevacky schovavajici se za anonymy: Emancipace je take o rovnych pravech. Emancipace zen je o rovnych pravech mezi muzi a zenami (mimo jine). Nes zacnu mit jizlive poznamky o hledani si vyznamu slova emancipace, nejdrive bych si jej radeji nasla sama. Ale schovavat se za anonym je jednodussi, ze?
Problém je v tom, ze to je tak používané slovo ze si každy mysli, ze tomu rozumi i kdyz o tom nikdo nikdy nic nečetl. To mas třeba jak imigraci. Každy na to ma názor i kdyz o tom ví h…o. Jak se o něčem mluvi hodne tak to tak vetsinou bývá.
Scarlett: to si neodpustím, proc tady jsi kdyz to tady nemáš rada?:)
A o Tvých „vysokoskolsky vzdělaných přátelích“ si myslíš ze jsou hloupí?:)
Nechápu proc doplnujes, ze te tato diskuze pouze baví. To je asi jasné,ne? Ty hlídas doma díte, já delam research v laborce. Touto diskuzi nežijeme ani jedna, nechápu proc mas potrebu to zmiňovat.
Ani si nemyslím ze bys byla ostra. Nikdy jsem to ani neřekla.
@Loki01
Jsem tu, protoze mi nekolikalety pobyt zde pomuze docilit meho dalsiho planu.
Mluvila jsem vseobecne, ze to co pisu, nepisu vazne(mysleno tu na emiminu, ve vsech diskuzich). Jsem pozitivni clovek a veci beru s nadhledem a optimizmem. Jelikoz nemuzes slyset muj ton hlasu, tak nevycitis ani ten zpusob, kterym jsem to chtela rict. Z tvych prispevku je naopak citit, ze to myslis vazne, ale samozrejme se muzu uplne stejne mylit, ze stejneho duvodu. ![]()
Ja si ale nemyslim, ze vsichni Britove jsou hloupi, to uz jsem snad psala ne? Jen zevseobecnuji, jelikoz narod, kde vic jak polovina obyvatel neumi spocitat drbne v obchode proste nepovazuji za inteligentni. Jeste tu je ale spousta lidi, kteri inteligentni jsou. Jen mi prijdou linejsi, pohodlnejsi a mene prakticti. Toto je ale jen muj nazor. Obecne tu snad piseme jen nazory, ne?
Prave ze muzu mit Brity klidne rada, ale stejne si o nich myslim, to co si myslim. To prece s inteligenci nema nic spolecneho.
Mne jen nesedi tato zeme jako takova, ale kazdy mame jiny vkus. ![]()
Loki, naprosto souhlasim. Take mam pocit ze hodne lidi kolem slova emancipace ani neslo.
Nejsem nejaka radikalni feministka, urcite bych nevyrazila muzi zuby dvermi za to, ze mi je podrzel (jak se stalo, myslim nekde v USA), ale na druhou stranu me mrzi pristup mnoha zen k teto problematice.
Zastavam nazor ze pokud se zena rozhodne venovat diteti (domacnosti…), je to jeji svobodne rozhodnuti a souhlasi s tim oba partneri, je to v poradku. Vadi mi ale kdyz ji do toho nuti spolecnost, muzi a kupodivu take zeny.
A jeste bych chtela dodat, ze se mi stava v diskuzich, ze kdyz me nekdo zacne chytat za slovo, tak pak argumentuju nesmyslne, zamotavam se do toho a obcas si pak rikam ‚jezis, co jsem to napsala‘. Takze, prosim, ber me s rezervou. ![]()
@Scarlett2011 píše:
A jeste bych chtela dodat, ze se mi stava v diskuzich, ze kdyz me nekdo zacne chytat za slovo, tak pak argumentuju nesmyslne, zamotavam se do toho a obcas si pak rikam ‚jezis, co jsem to napsala‘. Takze, prosim, ber me s rezervou.
To se mi stava taky:) Já myslím ze je to tím ze uz tu češtinu tak moc nepouzivame.
@Loki01 píše:
To se mi stava taky:) Já myslím ze je to tím ze uz tu češtinu tak moc nepouzivame.
No, to mi povidej. Muj manzel nekolikrat denne vyplivne anglickou frazi v cestine.
Mne se to moc nestava, ale taky kolikrat premyslim, jak se co rekne. ![]()
@Scarlett2011
Tady je krasna diskuze:) Koukni, to jak jsi zminovala, ze si za vsechno muze kazdy sam a ma si sam pomoct a jak jsi se s tim v CR nesetkala. Jedna diskutujici ji dokonce rekla, ze dostane „zadarmo 220tisic“.Zakladatelka urcite lituje, ze se na neco ptala
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
@Jura007 píše:
Tak jsem tu diskusi přelouskal - no a Sophinka nezklamala…
jako vzdy ![]()
@Loki01 píše:
@Scarlett2011
Tady je krasna diskuze:) Koukni, to jak jsi zminovala, ze si za vsechno muze kazdy sam a ma si sam pomoct a jak jsi se s tim v CR nesetkala. Jedna diskutujici ji dokonce rekla, ze dostane „zadarmo 220tisic“.Zakladatelka urcite lituje, ze se na neco ptala
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
carodejnice maji slet
![]()
@Loki01
Opravdu je tvuj pohled jiny. Ty se na to divas z pohledu zeny, ja spis globalne. Nevadi.
Anglie ma jednu vyhodu. Ma totiz tradicne vynikajici soukrome skoly, ze kterych vychazeji genialne inteligentni lide, kteri pak maji tu moznost ziskat tebou zminenou Nobelovu cenu. Bohuzel to nemeni nic na tom, ze naprosta vetsina ma vzdelani nedostatecne. Cesi take vynalezli spoustu veci a nebyt nepriznive se vyvijejici minulosti pro cesky narod, byli by ted Cesi uplne nekde jinde.
Ja se nepohybuju v prostredi lidi s minimalni mzdou, mluvim ale napr. i ze zkusenosti s mistnimi lekari, uredniky…
Taky jsem nerekla, ze vsichni Britove jsou hloupi, ale ze je to hloupy narod. Stejne tak bych mohla rict, ze Italove jsou narod temperamenti, ale urcite tam nejsou vsichni temperamentni.
Pokud mas Brity rada a jsi feministka, tak je jasne, ze ja, ktera Brity rada nemam a jsem proti feminismu s tebou souhlasit nebudu. Navic pokud spolu argumentujeme pisemne, neni snadne cokoliv vysvetlit, jelikoz ke komunkaci jsou treba dalsi veci jako jsou gesta, ton hlasu, mimika a pak je jasne, ze me muzes spatne pochopit, nebo ze ja nepochopim tebe.