Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarlett2011 píše:
@Loki01
Jasne, ze je spousta pripadu, kdy to je silene tezke a byt matka samozivitelka je opravdu jeden z nich. Zvlast nekde na vesnici.
Ja vubec nechci rict, ze vsichni v Anglii se maji jako prasata v zite.
Ale zastavam nazor, ze kazdy strujce sveho stesti. Mozna se to nekomu nebude libit, ale pokud si necham udelat dite blbcem, je to moje vina. Pokud nemam vystudovano, je to moje chyba, pokud ziju v nestastnem manzelstvi a nic s tim nedelam, je to zase jen muj problem. Vim, ze obcas se octneme v situacich, za ktere nemuzeme, ale je jen na nas, jak se s tim vyporadame.No, ale vazne. Kdybychom se drzeli tematu, bylo by to asi lepsi. Kazdy clovek ma pochopitelne jiny nazor a pokud nekdo chce byt radsi v praci a s ditetem se videt vecer a o vikendech, je to jeho vec. Ja chci byt doma, do prace me nic nezene a jsem za tu moznost rada. A to je to, co mi prijde na Anglii lepsi.Ze ma clovek vzdy moznost vyberu.
Nekdo se ma skvele nekdo ne. Jinak to co rikas, jak je kazdeho vsechno jeho chyba a problem je docela necitelne. Hodne ceske, jestli vis co tim myslim.
Potrebovala by jsi injekci empatie.
Jinak s tim vyberem souhlasim. ![]()
@Scarlett2011 píše:
Ja ale nechci byt emancipovana vis?
Ja jsem rada, kdyz mi muz podrzi dvere, jsem rada, ze postavi nabytek z Ikey a postara se o rozbite auto. A vubec mi nevadi, ze ja se staram doma o dite, zatimco on chodi do prace vydelavat penize.
Spis je problem v tom,, ze radoby emancipovane zeny jsou emancipovane jen kdyz se jim to hodi.
No a to je prave ten problem, ze mas pokrivenou predstavu o emancipaci. To, ze ti muz podrzi dvere s tim nema nic spolecneho. Muze byt emancipovana dama.
@mmonica píše:
posuzovani druhych je normalni lidska vlastnost,kterou,jak jsem si vsimla, se vyznacujes i Ty Loki,zrovna tady na emiminu
takze trosku uprimnosti by neskodilo
nemyslim si,ze je neco spatneho na tom,ze posuzuji chovani sve kamaradky,zrovna tak to dela i ona
Ok reknu to jinak. Posuzuje samozrejme kazdy, ale ty jsi se vsim hned hotova. Mas to hodne cernobile. Kdyz nekdo neni doma, tak je to proto, ze si to tak vybral. Blbost. U mne to tak je, ale u spousty lidi ne.
Ja tohle nedelam. Odkaz mne prosim, kde jsem neco takoveho na emiminu udelala.
Jinak vyraz „uprimnost“ v tomto prispevku moc nesedi, myslim ze jsi chtela rict nebud hypokrat. A ja nejsem. Aspon si to o sobe nemyslim.
@Loki01 píše:
Ok reknu to jinak. Posuzuje samozrejme kazdy, ale ty jsi se vsim hned hotova. Mas to hodne cernobile. Kdyz nekdo neni doma, tak je to proto, ze si to tak vybral. Blbost. U mne to tak je, ale u spousty lidi ne.
Jinak vyraz „uprimnost“ v tomto prispevku moc nesedi, myslim ze jsi chtela rict nebud hypokrat. A ja nejsem. Aspon si to o sobe nemyslim.
hele klidne Ti to reknu,ale napisu Ti to do SZ,a presne na to sedi,ze jsi taky hned se vsim hotova ![]()
@Loki01
Vidis a ja myslela, ze mi empatie nechybi. ![]()
Ne, vazne. Mozna mam jine nazory na zivot, na ruzne veci, zvlast pro Cechy proti mysli, ale podle sebe soudim ostatni. Ja proste za svoje nezdary, smulu v zivote nehazim vinu na stat, ostatni lidi, rodice…, jak to ma spousta lidi ve zvyku. Ale vzdy, kdyz se mi neco stane, nestezuju si, neremcam a snazim se to vyresit a udelat vse pro to, aby byl muj zivot a zivot me rodiny zase v poradku. Lehky zivot bez problemu jsem nemela, takze si dokazu predstavit, jak jsou nektere situace tezke. Ale pokud si budu rikat, ze to nejde zmenit, ze to nedokazu a budu se litovat, tak se nikam dal nepohnu, ze? ![]()
Já se jen bojím toho, že bude všem vnucováno, že je v pořádku děti dávat do jeslí a hned jít do práce.
Taky si nemyslím, že matka a otec je to samé, prostě ne..
@byron píše:
Hele, já chápu, že někdo do tý práce jít musí, moc ale nechápu, proč z toho dělá takovou přednost?
Hele ja treba do prace nemusela. Ja si opravdu od srdce myslim, ze mu to prospiva.
@mmonica píše:
hele klidne Ti to reknu,ale napisu Ti to do SZ,a presne na to sedi,ze jsi taky hned se vsim hotova
Toz klidne to hod aj sem:)
@Loki01 píše:
Hele ja treba do prace nemusela. Ja si opravdu od srdce myslim, ze mu to prospiva.
No tak pak je to ok… Jak jsme psala výše- nemyslím, že je dobré paušalizovat ani naopak je dobré uznat, že ne všem dětem to může prospět
.
Ale souhlasím s tím, že než by tě mělo štvát být s dítětem doma, tak pka je lepší jít tedy do práce, pocítili byste to asi všichni
@Scarlett2011 píše:
@Loki01
Vidis a ja myslela, ze mi empatie nechybi.
Ne, vazne. Mozna mam jine nazory na zivot, na ruzne veci, zvlast pro Cechy proti mysli, ale podle sebe soudim ostatni. Ja proste za svoje nezdary, smulu v zivote nehazim vinu na stat, ostatni lidi, rodice…, jak to ma spousta lidi ve zvyku. Ale vzdy, kdyz se mi neco stane, nestezuju si, neremcam a snazim se to vyresit a udelat vse pro to, aby byl muj zivot a zivot me rodiny zase v poradku. Lehky zivot bez problemu jsem nemela, takze si dokazu predstavit, jak jsou nektere situace tezke. Ale pokud si budu rikat, ze to nejde zmenit, ze to nedokazu a budu se litovat, tak se nikam dal nepohnu, ze?
No ja si prave myslim, ze mas typicky cesky nazor. Tenhle nazor je ted v CR hodne moderni, uplne zapadas neboj.
O litovani tady nejde. O tom jaky jsi mela v zivote problem taky ne. Malokdo to ma lehke. Nektere veci si nedokaze predstavit nikdo kdo je nezazil.
@Loki01 píše:
No a to je prave ten problem, ze mas pokrivenou predstavu o emancipaci. To, ze ti muz podrzi dvere s tim nema nic spolecneho. Muze byt emancipovana dama.
Omyl. Ja nemam pokriveny pohled na emancipaci, ale jen jiny, strizlivejsi pohled. ![]()
@Loki01 píše:
No ja si prave myslim, ze mas typicky cesky nazor. Tenhle nazor je ted v CR hodne moderni, uplne zapadas neboj.O litovani tady nejde. O tom jaky jsi mela v zivote problem taky ne. Malokdo to ma lehke. Nektere veci si nedokaze predstavit nikdo kdo je nezazil.
Omyl, ja tento si tento nazor prisvojila po precteni nekolika americkych a britskych knizek. Nikoho takoveho v CR jsem neznala a naopak si myslim, ze v Anglii tak zije kazdy, koho znam.
@byron píše:
No tak pak je to ok… Jak jsme psala výše- nemyslím, že je dobré paušalizovat ani naopak je dobré uznat, že ne všem dětem to může prospět.Ale souhlasím s tím, že než by tě mělo štvát být s dítětem doma, tak pka je lepší jít tedy do práce, pocítili byste to asi všichni
No jasne, kazde dite je jine. Zvlaste pokud rikas, ze mate zdravotni problem. A pokud to doma s detma milujes a do prace nemusis tak proc bys tam chodila.
Doufam,ze maly bude v poradku.
@Loki01 píše:
Toz klidne to hod aj sem:)
ne,takovy veci sem nepatri a je to odvadeni pozornosti od tematu
@Loki01 píše:
Kdyz uz jsme u slovickareni, tak jsi asi myslela hypokrit, ne? ![]()