Emancipace žen? Nezmiňují se tchánové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
7.4.12 14:12
@byron píše:
Já to Chápu, Loki, že každé dítě je jiné, já jsme jen chtěla poukázat na to, že kdybych neměla možnost volby, že to odnese můj syn a ani n azdravé dery by to nemělo dobrý vliv…Můžeš mi prosím konkrétně napsat, v čem to prospělo Tvému dítěti?

Tak hlavne treba mluvi dvema jazyky. Mluvi docela hezky na jeho vek a jeste na to, ze je bilingni. Neni zadny ustrasanek, je stastne dite. Vychazi s detmi, hraji si spolu (i kdyz mu jeste nebyly tri a urcite mi reknete, ze je to nemozne a ja mam vlci mlhu), muze si uzivat spoustu veci co by doma nemel, treba pisek a vodni hracky atd.
A hlavne je stasne dite a maminka i tatinek se mu o vikendech a vecerech 100% venuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.4.12 14:15

Btw moje sestřenice žije v USA a malá chodí částečně do školky od jednoho roku. Je to úplně normální malá holčička, která tam moc ráda chodí, nadšeně mi vyprávěla o kamarádech ze školky, je taková samostatnější, razantnější, neostýchala se mě, i když mě viděla poprvé v životě. Teď jí jsou dva roky a přiznám se, že takové dítko by se mi moc zamlouvalo :).

• Citovat
  • Upravit
29

Loki souhlasim, taky myslim ze ma Scarlet pokrivene predstavy o emancipaci.
Muze zena ktera ma dvoji pohled na muze a zeny a neprijde ji to divne rict ze je emancipovana?

Jinak mi nevadi ze jste odbehly od tematu, pokud bude diskuse zajimava:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
@Loki01 píše:
Tak hlavne treba mluvi dvema jazyky. Mluvi docela hezky na jeho vek a jeste na to, ze je bilingni. Neni zadny ustrasanek, je stastne dite. Vychazi s detmi, hraji si spolu (i kdyz mu jeste nebyly tri a urcite mi reknete, ze je to nemozne a ja mam vlci mlhu), muze si uzivat spoustu veci co by doma nemel, treba pisek a vodni hracky atd.
A hlavne je stasne dite a maminka i tatinek se mu o vikendech a vecerech 100% venuji. :)

Dobře, ale to by všechno nastalo tak jako tak. Já Ti neberu, že Tvoje dítě je štastné. Myslím, že s Tebou by byl taky štastný, že to, co vyjmenováváš, není žádná výhoda školky…

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.4.12 14:17

@Loki01
Jasne, ze je spousta pripadu, kdy to je silene tezke a byt matka samozivitelka je opravdu jeden z nich. Zvlast nekde na vesnici.
Ja vubec nechci rict, ze vsichni v Anglii se maji jako prasata v zite. :)
Ale zastavam nazor, ze kazdy strujce sveho stesti. Mozna se to nekomu nebude libit, ale pokud si necham udelat dite blbcem, je to moje vina. Pokud nemam vystudovano, je to moje chyba, pokud ziju v nestastnem manzelstvi a nic s tim nedelam, je to zase jen muj problem. Vim, ze obcas se octneme v situacich, za ktere nemuzeme, ale je jen na nas, jak se s tim vyporadame.

No, ale vazne. Kdybychom se drzeli tematu, bylo by to asi lepsi. Kazdy clovek ma pochopitelne jiny nazor a pokud nekdo chce byt radsi v praci a s ditetem se videt vecer a o vikendech, je to jeho vec. Ja chci byt doma, do prace me nic nezene a jsem za tu moznost rada. A to je to, co mi prijde na Anglii lepsi.Ze ma clovek vzdy moznost vyberu. :)

• Citovat
  • Upravit
Naima
7.4.12 14:19

@Scarlett2011 A zrovna v ČR tě někdo do práce žene :)?

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.4.12 14:19
@Mikita píše:
Loki souhlasim, taky myslim ze ma Scarlet pokrivene predstavy o emancipaci.
Muze zena ktera ma dvoji pohled na muze a zeny a neprijde ji to divne rict ze je emancipovana?Jinak mi nevadi ze jste odbehly od tematu, pokud bude diskuse zajimava:)

Ja ale nechci byt emancipovana vis? :mrgreen:
Ja jsem rada, kdyz mi muz podrzi dvere, jsem rada, ze postavi nabytek z Ikey a postara se o rozbite auto. A vubec mi nevadi, ze ja se staram doma o dite, zatimco on chodi do prace vydelavat penize.
Spis je problem v tom,, ze radoby emancipovane zeny jsou emancipovane jen kdyz se jim to hodi.

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
7.4.12 14:20
@Naima píše:
@Scarlett2011 A zrovna v ČR tě někdo do práce žene :)?

Ne, ale kdyz chces jit do prace, tak vetsinou nemuzes, protoze te nikde nevezmou na castecny uvazek, nebo ti nevezmou dite do skolky.

No tak, holky, ctete poradne. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
7.4.12 14:21
@Loki01 píše:
ALe mne rozciluje to posuzovani druhych. Moje situace s tim nema co delat. Ty to nechapes?

posuzovani druhych je normalni lidska vlastnost,kterou,jak jsem si vsimla, se vyznacujes i Ty Loki,zrovna tady na emiminu
takze trosku uprimnosti by neskodilo
nemyslim si,ze je neco spatneho na tom,ze posuzuji chovani sve kamaradky,zrovna tak to dela i ona

• Citovat
  • Upravit
byron
7.4.12 14:22
@Scarlett2011 píše:
Ja jsem rada, kdyz mi muz podrzi dvere, jsem rada, ze postavi nabytek z Ikey a postara se o rozbite auto. A vubec mi nevadi, ze ja se staram doma o dite, zatimco on chodi do prace vydelavat penize.
Spis je problem v tom,, ze radoby emancipovane zeny jsou emancipovane jen kdyz se jim to hodi.

Hele, já jsem si taky udělala dítě s blbcem- to porstě dopředu nevíš. Ani nevíš, že se ti narodí nemocný nebo postižený dítě…
Přesto si nijak nestěžuju a raději jsem doma a poskytuju jim to, co by jim nikdo jinej neposkytnul..

• Citovat
  • Upravit
mmonica
7.4.12 14:22
@Scarlett2011 píše:
Spis je problem v tom,, ze radoby emancipovane zeny jsou emancipovane jen kdyz se jim to hodi.

mam to stejne,taky nechci byt emancipovana,nemam potrebu ,jsem spokojena

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 14:23
@byron píše:
Dobře, ale to by všechno nastalo tak jako tak. Já Ti neberu, že Tvoje dítě je štastné. Myslím, že s Tebou by byl taky štastný, že to, co vyjmenováváš, není žádná výhoda školky…

Ja si myslim,ze ano, je to vyhoda skolky. Skola tu zacina ve 4 letech. Navrhujes snad at jde do skoly a neumi dobre anglicky? At se tam boji a breci po mamince?
Nazory expertu se ruzni a protoze ja si opravdu nedovedu predstavit ze bych byla doma 3 roky stastna a maly by to ze mne citil. Ted jsem opravdu stastna, cela rodina jsme. Vsechno nam ted vychazi, jsme zdravi. (Kua doufam, ze to nezakriknu, posledne kdyz jsem tohle rekla kdyz se nam narodil Misa tak pak byl horor:((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
7.4.12 14:24
@Scarlett2011 píše:
Ne, ale kdyz chces jit do prace, tak vetsinou nemuzes, protoze te nikde nevezmou na castecny uvazek, nebo ti nevezmou dite do skolky.No tak, holky, ctete poradne. :mrgreen:

Ale samozřejmě že můžeš, ale je to většinou něco za něco. Tzn. zaplatit nekřesťanské peníze za školku s tím, že ti třeba nic nezbyde nebo si to zařídit jinak. V mém okolí šly všechny kamarádky, které chtěly, brzy do práce. Jedna dokonce v půlroce dítěte. S částečnými úvazky je problém, s tím naprosto souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
byron
7.4.12 14:24

Hele, já chápu, že někdo do tý práce jít musí, moc ale nechápu, proč z toho dělá takovou přednost?

• Citovat
  • Upravit
byron
7.4.12 14:26
@Loki01 píše:
Ja si myslim,ze ano, je to vyhoda skolky. Skola tu zacina ve 4 letech. Navrhujes snad at jde do skoly a neumi dobre anglicky? At se tam boji a breci po mamince?
Nazory expertu se ruzni a protoze ja si opravdu nedovedu predstavit ze bych byla doma 3 roky stastna a maly by to ze mne citil. Ted jsem opravdu stastna, cela rodina jsme. Vsechno nam ted vychazi, jsme zdravi. (Kua doufam, ze to nezakriknu, posledne kdyz jsem tohle rekla kdyz se nam narodil Misa tak pak byl horor:((

Ale jo chápu to… Ano, moje teta to takto udělala- žijí v zahraničí a aby dcery uměly česky, tak prostě na ně doma mluvili pouze česky a potom je ,,hodili do vody,,– jazyk se naučily.

Jo, pokud jsi štastná, tak je to v pořádku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová