Emancipace žen? Nezmiňují se tchánové

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
7.4.12 13:41
@Scarlett2011 píše:
Byron-jj, to me taky dostava. Kdyby lidi v CR vedeli, jake podpory maji lidi v Anglii, tak snad vypukne valka. :mrgreen:

No vidis a ja znam lidi co to tady nemaji moc ruzove. Ono takhle generalizovat nejde.
Muzi tady podle mne maji lepsi podminky, nikdy jsem o vztahu nemluvila to je generalizovani.
A ja zase cetla, ze kolektiv je dobry uz od utleho veku. Tak si vyber. Jeden psycholog rika tohle, druhy tamto. U mne bylo rozhodujici, ze ja jsem proste 3 roky byt doma nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
7.4.12 13:44

MOje děti by časným nástupem do školky nebo jeslí rozhodně trpěli a u syna by to vůbec bylo nemyslitelné, rozhodně by se nevyvíjel tak, jako se mnou doma.

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 13:44
@byron píše:
Tohle bych vůbec nesrovnála s příkrmy a nočníkem nebo čím…Něco si o tom přečti jo?

Ja jsem o tom cetla a nazory se ruzni. Neni vsechno cernobile.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
7.4.12 13:46
@byron píše:
MOje děti by časným nástupem do školky nebo jeslí rozhodně trpěli a u syna by to vůbec bylo nemyslitelné, rozhodně by se nevyvíjel tak, jako se mnou doma.

To je krasne, ale muj je statny. To ze tvoje dite by neco nemelo rado jeste neznamena, ze vsechny deti jsou stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
7.4.12 13:48
@mmonica píše:
no ono na tom Zapade ,jde spise o priority,ze ?Ja to mam jako Scarlet,taky v UK,taky zijeme z manzelovi minimalni mzdy a taky jsem s malou doma a spatne se nemame
pak tu mam kamaradku,ktera ma maleho od 9 mesicich v jeslich,na oko dela jak ji to mrzi a jak by nevysla s penezi,ale pravda je naprosto jina,jede po penezich jak diva,na dovolene u more musi byt 2-3 zarok,a kdyz je doma tak si maleho u sebe stejne nenecha a neustale premysli jak se ho zbavit

Ale urcite nemas hypoteku, ze? A kde presne zijes? Ono treba najmy stoji uplne jinak v jedne casti zeme a jinak v druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
7.4.12 13:51
@Loki01 píše:
Ale urcite nemas hypoteku, ze? A kde presne zijes? Ono treba najmy stoji uplne jinak v jedne casti zeme a jinak v druhe.

nemam a ani nechci,kdyz muzu byt v podnajmu a byt s malou doma,je to zkratka otazkou priorit,ja nevim proc se tak rozcilujes ,je to kazdeho vec

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 13:51
@Scarlett2011 píše:
S rovnopravnosti mozna…
Ale s emancipaci rozhodne ne!!! Zeny se chtely ve vsem vyrovnat muzum. Mit stejna prava, stejne platy, stejne podminky, ale kde se vzalo to, ze muzi musi mit a delat vse co zeny? Oni prece za nic nebojovali, ne?
Ja nechapu, proc bych se mela pozastavovat nad tim, ze se dedecek dostatecne nezajima o vnouce. :nevim: Copak muzi rodi deti, jsou na materske, koji??? Ve vsem proste byt rovnopravnost nemuze. Kolik zen si tady treba opravuje auto, pridelava police na zed, stavi nabytek apod.

Mas velmi pokrivene predstavy o emancipaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
7.4.12 13:59
@mmonica píše:
nemam a ani nechci,kdyz muzu byt v podnajmu a byt s malou doma,je to zkratka otazkou priorit,ja nevim proc se tak rozcilujes ,je to kazdeho vec

Otazkou priorit? To je prece hloupost ne? To jako kdyz splacis hypoteku a otehotnis tak mas dum prodat? Nebo nikdo nema mit hypoteku? Nebo co kdyz mu krachl bysnys a ted splaci? Co kdyz treba zije v Cumbrii, kde jsou i council housy tak drahe, ze si je clovek nemuze dovolit? Je milion dalsich moznosti.
Ja se rozciluju jen proto, ze se mi opravdu nelibi jak hrozne jste se vsim hotove. Kdo tady nevyjde s penezi jezdi k mori a dite mu je u p…hotovo, vyrizeno.
A taky nerespektujete, ze nekdo proste nechce byt doma do 3 let. Ja jsem sla zpet studovat kdyz bylo malemu 8-9 mesicu. Skolku miluje a o vikendu a vecer se mu venujem oba na sto procent. Muzem si pro nej toho dovolit, krouzky, hracky atd. vic a pritom s nim porad stravit kvalitni cas.
Ja jsem taky byla v jeslich a myslim, ze jsem se i s moji sestrou rodicum povedla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
7.4.12 13:59

@Loki01
To bylo zlehceno. O emancipaci vim vic nez dost.
Ja jsem nepsala, ze v UK na tom nejsou lidi spatne. To uz je o lidech a je mozne, ze na jednom miste za stejnych podminek se maji jedni dobre a druzi spatne. Psala jsem o podporach, soc. davkach v Anglii a ty jsou tu tak vysoke, ze by se opravdu Cesi divili.
A jak uz jsem psala, muj manzel mel minimalni mzdu, ja nepracuji a presto jsme s miminkem v pohode vyzili. Vis, minimalni mzda je to nejnizsi, co clovek muze vydelat, takze na tom asi nikdo byt hur nemuze a pokud namitnes, ze v kazdem meste jsou jine ceny nemovitosti a jine najmy, tak nikomu prece nikdo nebrani se prestehovat. My jsme se taky byli nuceni minuly mesic stehovat za praci. Proste to je o prioritach a o tom, jak kdo chce!!

• Citovat
  • Upravit
Naima
7.4.12 14:03

Ono taky záleží, v čem v UK kdo žije :nevim: . Ze dvou známých si tam jedni koupili dům na hypotéku a druzí mají v pronájmu dům v Londýně. Takže podle toho se také musí ohánět. Takže je naprosto to stejné, jako tady.

• Citovat
  • Upravit
byron
7.4.12 14:03
@Loki01 píše:
To je krasne, ale muj je statny. To ze tvoje dite by neco nemelo rado jeste neznamena, ze vsechny deti jsou stejne.

Já to Chápu, Loki, že každé dítě je jiné, já jsme jen chtěla poukázat na to, že kdybych neměla možnost volby, že to odnese můj syn a ani n azdravé dery by to nemělo dobrý vliv…

Můžeš mi prosím konkrétně napsat, v čem to prospělo Tvému dítěti?

• Citovat
  • Upravit
mmonica
7.4.12 14:06
@Loki01 píše:
Otazkou priorit? To je prece hloupost ne? To jako kdyz splacis hypoteku a otehotnis tak mas dum prodat? Nebo nikdo nema mit hypoteku? Nebo co kdyz mu krachl bysnys a ted splaci? Co kdyz treba zije v Cumbrii, kde jsou i council housy tak drahe, ze si je clovek nemuze dovolit? Je milion dalsich moznosti.
Ja se rozciluju jen proto, ze se mi opravdu nelibi jak hrozne jste se vsim hotove. Kdo tady nevyjde s penezi jezdi k mori a dite mu je u p…hotovo, vyrizeno.
A taky nerespektujete, ze nekdo proste nechce byt doma do 3 let. Ja jsem sla zpet studovat kdyz bylo malemu 8-9 mesicu. Skolku miluje a o vikendu a vecer se mu venujem oba na sto procent. Muzem si pro nej toho dovolit, krouzky, hracky atd. vic a pritom s nim porad stravit kvalitni cas.
Ja jsem taky byla v jeslich a myslim, ze jsem se i s moji sestrou rodicum povedla :mrgreen:

v UK mas vzdycky moznost volby narozdil od CR ,kde to rozhodne tak jednoduche neni a to se mi tu prave libi,
kdyby jsi byla tak spokojena se svou situaci,tak te moje nazory nebudou tak rozcilovat,ale proste to tak je,je to otazkou priorit,ty to vidis tak a ja jinak,psala jsem o sve kamaradce,proc jsi si to stahla na sebe ,tot otazka

ja taky ziju v drazssi oblast,nebydlim na periferii

• Citovat
  • Upravit
8814
7.4.12 14:07
@Scarlett2011 píše:
@Loki01
To bylo zlehceno. O emancipaci vim vic nez dost.
Ja jsem nepsala, ze v UK na tom nejsou lidi spatne. To uz je o lidech a je mozne, ze na jednom miste za stejnych podminek se maji jedni dobre a druzi spatne. Psala jsem o podporach, soc. davkach v Anglii a ty jsou tu tak vysoke, ze by se opravdu Cesi divili.
A jak uz jsem psala, muj manzel mel minimalni mzdu, ja nepracuji a presto jsme s miminkem v pohode vyzili. Vis, minimalni mzda je to nejnizsi, co clovek muze vydelat, takze na tom asi nikdo byt hur nemuze a pokud namitnes, ze v kazdem meste jsou jine ceny nemovitosti a jine najmy, tak nikomu prece nikdo nebrani se prestehovat. My jsme se taky byli nuceni minuly mesic stehovat za praci. Proste to je o prioritach a o tom, jak kdo chce!!

Ale brani. Moje znama na prestehovani proste nema. Proste ne. Nema nic, nabytek, nema auto, nikdo ji momentalne ani byt nepronajme je single maminka, nema na depozit. A je DSS. Nema penize na stehovani :nevim:
Zije z ruky do huby ve vesnici, kde nic neni. Autobus jezdi 3krat denne. Dcera je zvykla tam chodit do skoly a mna tam kamarady.
Opravdu to takhle nemuzes soudit. Protoze nikdy nevis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
7.4.12 14:08
@mmonica píše:
v UK mas vzdycky moznost volby narozdil od CR ,kde to rozhodne tak jednoduche neni a to se mi tu prave libi,
kdyby jsi byla tak spokojena se svou situaci,tak te moje nazory nebudou tak rozcilovat,ale proste to tak je,je to otazkou priorit,ty to vidis tak a ja jinak,psala jsem o sve kamaradce,proc jsi si to stahla na sebe ,tot otazkaja taky ziju v drazssi oblast,nebydlim na periferii

ALe mne rozciluje to posuzovani druhych. Moje situace s tim nema co delat. Ty to nechapes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
7.4.12 14:12
@byron píše:
Já to Chápu, Loki, že každé dítě je jiné, já jsme jen chtěla poukázat na to, že kdybych neměla možnost volby, že to odnese můj syn a ani n azdravé dery by to nemělo dobrý vliv…Můžeš mi prosím konkrétně napsat, v čem to prospělo Tvému dítěti?

Tak hlavne treba mluvi dvema jazyky. Mluvi docela hezky na jeho vek a jeste na to, ze je bilingni. Neni zadny ustrasanek, je stastne dite. Vychazi s detmi, hraji si spolu (i kdyz mu jeste nebyly tri a urcite mi reknete, ze je to nemozne a ja mam vlci mlhu), muze si uzivat spoustu veci co by doma nemel, treba pisek a vodni hracky atd.
A hlavne je stasne dite a maminka i tatinek se mu o vikendech a vecerech 100% venuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová