Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Scarlett2011 píše:
Kdyz uz jsme u slovickareni, tak jsi asi myslela hypokrit, ne?
anglikanismus.
@Scarlett2011 píše:
Omyl, ja tento si tento nazor prisvojila po precteni nekolika americkych a britskych knizek. Nikoho takoveho v CR jsem neznala a naopak si myslim, ze v Anglii tak zije kazdy, koho znam.
Jo jakych?
Asi zijes v jine zemi.
V CR je to popularni Top 09 mysleni.
@Scarlett2011 píše:
Omyl. Ja nemam pokriveny pohled na emancipaci, ale jen jiny, strizlivejsi pohled.
No vidis..a ja myslela, ze je to docela definovany pojem. http://en.wikipedia.org/…ion_of_women
@Loki01 píše:
Jo jakych?
Asi zijes v jine zemi.
V CR je to popularni Top 09 mysleni.
A odkudze jsi? Bylas nekdy v Cechach? Ja kdyz se bavim se znamymi a s rodinou, tak si porad jen na neco stezuji. ![]()
v CR je popularni valet se doma s kazdym ditetem minimalne 3 roky.Pak s druhym, pripadne s tretim.A pak si stezovat ze jsem po tak dlouhe dobe mimo.v CR se na matky, ktere jdou do prace driv kouka skrz prsty a jsou odsuzovany stejne tak v realite jako tady v diskuzi.
Děvčata nevadí vám, že už několik stránek se tahle hádka vůbec netýká původního tématu? Na jiném nejmenovaném diskusním serveru by vám admini už dávno dali za uši… ![]()
@neprihlasena píše:
v CR je popularni valet se doma s kazdym ditetem minimalne 3 roky.Pak s druhym, pripadne s tretim.A pak si stezovat ze jsem po tak dlouhe dobe mimo.v CR se na matky, ktere jdou do prace driv kouka skrz prsty a jsou odsuzovany stejne tak v realite jako tady v diskuzi.
Sorry, jestli ty se doma válíš, já teda ne…Já mám spíš pocit, že s ena ženský s dětma kouká skrz prsty, když nechtějí hned do práce.
@Jura007 píše:
Děvčata nevadí vám, že už několik stránek se tahle hádka vůbec netýká původního tématu? Na jiném nejmenovaném diskusním serveru by vám admini už dávno dali za uši…
No a právě proto jsme tady a ne tam
ja se doma nevalim,ja z domu pracuju .Ale to slovicko jsem pouzila naschval, at je nejaka sranda
Pocit mit muzes,ale ja posloucham reci ktere jsou opravdove.
@neprihlasena píše:
v CR neni moznost vyberu,bud pujdes na plny uvazek a nebo vubec a hlavne je tam odsouzeni,pokud zena zustane doma dele,vim o cem mluvim,skoro jsem z toho skoncila na psychiatrii,nenasla jsem praci,ktera by se dala s kloubit casove s peci o deti a ten tlak okoli neni vubec nic pekneho,
Jinak doma jsem se s detmi nikdy nevalela,zrejme vychazis z vlastnich zkusenosti ![]()
No, tak já, válející se matka, se jdu válet na gauč
. Je tu nuda- diskuze už začíná být o hounu
@Loki01 píše:
No vidis..a ja myslela, ze je to docela definovany pojem. http://en.wikipedia.org/…ion_of_women
Ja jsem ale psala o svem pohledu, mysleno nazoru. Tak jako nekdo si mysli, ze dat dite do skolky je lepsi nez s nim byt doma. Tak se mohou ruznit nazory i na feminismus. Ja si proste nemyslim, ze se feminismus zene stastnym smerem. Nesouhlasim s nim a myslim si, ze vetsina zen na nej ma pokriveny pohled, ale z jineho hlediska, nez ze ktereho jste me tu narkly.
Tim samozrejme nechci rict, ze to je tvuj pripad, ale proste vetsina zen zastava feminismus, aniz by vedela, o co presne jde. A pak chudaci muzi, protoze najednou jsou v pozici, kdy musi delat vse co doposud (tim myslim hlavne stres spojeny se zajistenim rodiny), protoze jsou to preci muzi a zaroven se po nich chce aby doma delali ‚zenske‘ prace, byli i nadale galantni, pokud mozno se starali o deti stejnou merou jako zeny…a mohla bych pokracovat.
Ale vzhledem k tomu, ze mam pocit, ze tu kazda mluvime o necem jinem, tak uz toho vysvetlovani radsi necham. Takhle pisemne muze dojit k nedorozumenim velice snadno. ![]()
no abych byla uprimna,v Cechach je zvykem kritizovat vsechno a vsechny,takze vam i verim…ja se ale opravdu setkala spis s vasim pohledem…krrkavci matka co neni doma nejmin deset let .Jinak ten slavnej zapad neni jen UK,ale i jine zeme,takze posuzovat to podle sebe a par znamych co vyziji z minimalniho platu je trochu omezene.Stojim si za tim,ze mnoho zen jinde jde pracovat protoze musi.V CR samozrejme ne,tam pracuji jen zle, sobecke spatne matky. ![]()
@Scarlett2011 píše:
Tak asi mam na mysli neco jineho a nejde mi to vysvetlit, nebo uz nevim.
Takze ty mi chces rict, ze kdyz budu zit ve meste, kde neni prace a budu porad nadavat na to, ze tam ta prace neni a rikat, ze za to muze vlada, tak to je mysleni Britu a kdyz se teda seberu a prestehuju se za praci, najdu si slusne placenou praci a budu se mit lepe, tak to je mysleni Cechu?A odkudze jsi? Bylas nekdy v Cechach? Ja kdyz se bavim se znamymi a s rodinou, tak si porad jen na neco stezuji.
Ok ja zkusim vysvetlit jak to myslim ja.
Lidi si stezujou jak tady tak v CR. Divas se na zpravy? Vidis jak neustale mluvi o tom jak je vysoky unemployment a ci ze je to chyba? Ctes noviny?
Tady jsou lidi mnohem vic empaticti. Maji lepsi socialni system, ktery se opravdu snazi pomoct tem co to potrebuji. Bohuzel se najdou taci, kteri toho zneuzivaji, ale to je na jinou debatu. Lidi si tady mnohem vic zavidi a hlavne chapou, ze lidi muzou ovlivneni ruznyma vecma, snazi se si pomoct. Lidi tady davaji treba mnohem vic na charity, nejen na ulicich, ale treba i Comic relief.
Kdezto v CR prevlada nazor,ze si za vsechno muze kazdy sam a charitam se tak moc nedari (tim nechci rict, ze by tam zadne nebyly, ale ze je jim dari hur nez tem tady).
Zamestnavatele jsou mnohem vstricnejsi, proste si lidi nemysli, ze vsechno je jen tvuj problem jak jsi to rekla ty, ale naopak se snazi pomoct a vyhovet.
Dam priklad:
CR: Makas cely zivot a najednou prijdes o praci. Hledas…hledas douho jsi uz starsi. Nuti te prodat auto na ktere jsi si cely zivot setril. Lide s tim souhlasi, beres prece davky od nich jsi vyzirka.Snazis se dostat na rekvalifikacni kurz, ale maji jen 10 mist a je vas 60.
UK: Makas cely zivot a najednou prijdes o praci. Hledas…hledas douho jsi uz starsi. Auto te nikdo prodavat nenuti, cely zivot jsi prece pracoval a setril na nej a ted potrebujes pomoct. Platil jsi dane 30 let a mas narok na to aby ti ted stat na chvili pomohl.
@byron píše:
Sorry, jestli ty se doma válíš, já teda ne…Já mám spíš pocit, že s ena ženský s dětma kouká skrz prsty, když nechtějí hned do práce.
No, já mám pocit, že se kouká skrz prsty jak na ty, co chtějí jít pracovat dřív než ve 3 letech dítka a stejně tak se kouká na ty kdo chtějí být s dítkem doma déle…
A to si myslím, že je zde ten základní problém, jak někdo maličko vybočuje, tak už je „divný“ a „podezřelý“.